لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۵۵

خبر ها

حمیدی: اولین محکمه علنی قضایای سنگین هفته آینده برگزار میشود

فرید حمیدی لوی سارنوال افغانستان
فرید حمیدی لوی سارنوال افغانستان

اولین محکمه علنی و شفاف قضایای سنگین در مرکز عدلی و قضایی هفته آینده برگزار خواهد شد.

فرید حمیدی لوی سارنوال افغانستان به روز دوشنبه در نشست سارنوالان گفت که حکومت اراده جدی برای مبارزه با فساد اداری و تطبیق حاکمیت قانون دارد.

آقای حمیدی از حکومت خواست تا از ادارات قضایی حمایت قاطع و همه جانبه کند.

وی قانون شکنی را نیز یک چالش خواند و گفت، همان طوریکه مقامات عالی رتبه در فساد اداری دست دارند در قانون شکنی نیز همین کتگوری شامل است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

احتمال بارندگی وسیلاب در برخی مناطق افغانستان

اداره‌ های هواشناسی پیش بینی کرده ، از روز جمعه در شماری از مناطق افغانستان احتمال جاری شدن سیلاب‌ها و بلند رفتن سطح آب رودخانه‌ها وجود دارد.
وزارت انرژی وآب حکومت طالبان روز پنج‌شنبه گفت که به اساس پیش‌بینی اداره‌های محلی و بین‌المللی هواشناسی، در برخی از مناطق ولایت‌های لغمان، کنر، پنجشیر، نورستان، ننگرهار، تخار و بدخشان، بارندگی و سیلاب‌ها تا روز شنبه نیز ادامه خواهد یافت.
اداره‌ ای هواشناسی به کسانی که در نزدیکی رودخانه‌ها زندگی می‌کنند هشدار داده‌ که تدابیر احتیاطی اتخاذ کنند.

صدراعظم جرمنی برای مراسم استقرار یک لوای جدید نظامیان آلمانی در لیتوانیا به این کشور سفر کرد

صدراعظم آلمان، فریدریش مرتس، در مراسم افتتاحیه لوای ۴۵ زرهی آلمان "لیتووا" در ویلنیوس، لیتوانیا، سخنرانی می‌کند. ۲۲ می ۲۰۲۵
صدراعظم آلمان، فریدریش مرتس، در مراسم افتتاحیه لوای ۴۵ زرهی آلمان "لیتووا" در ویلنیوس، لیتوانیا، سخنرانی می‌کند. ۲۲ می ۲۰۲۵

فریدریش میرتس صدراعظم جرمنی برای اعلان استقرار یک لوای جدید نظامیان آلمانی در ویلنیوس پایتخت لیتوانیا روز پنجشنبه به این کشور سفر کرد.

مراسم مستقر شدن لوای ۴۵ ام زره دارجرمنی با اشتراک بیش از هزار سرباز آلمانی ولیتوانی درمیدان مرکزی شهر ویلینیوس انجام خواهد شد.

این لوای نوتاسیس شامل ۴۸۰۰ سرباز و ۲۰۰ کارمند ملکی برای تقویت حضور ناتو درجناح شرقی بلاک اروپا درپاسخ به تهدید های احتمالی روسیه ایجاد شده است.

حکومت لیتوانیا اعلان کرده که این لوا مشتمل بر سربازان پیاده وکندک های تانک خواهد بود وباید تا سال ۲۰۲۷ کاملا عملیاتی شود.

درحال حاضر حدود ۷۰۰ سرباز جرمنی در لیتوانیا مستقراند.

قزاقستان در پروژه خط آهن ترانس افغان ۵۰۰ ملیارد دالر سرمایه گذاری می کند

بندر حیرتان ، قطار باربری افغانستان-ازبیکستان ، آرشیف
بندر حیرتان ، قطار باربری افغانستان-ازبیکستان ، آرشیف

قزاقستان آمادگی خود برای سرمایه گزاری ۵۰۰ ملیون دالر در پروژه خط آهن ترانس افغان را تایید کرد.

طالبان قبلا گفته بودند که قزاقستان برای سرمایه گزاری نیم ملیارد دالر درپروژه خط آهن ترانس افغان که ازبیکستان را از طریق افغانستان به پاکستان وصل میکند ابراز آمادگی کرده ولی خود قزاقستان رسما درمورد چیزی نگفته بود.

ریل فرایت ، نشریه خاص خطوط آهن دریک گزارش شب گذشته خود از قول مقامات قزاقستان گفت که این کشور آماده است در پروژه ترانس افغان ۵۰۰ ملیون دالر سرمایه گزاری کند.

روسیه نیز گفته که آماده ای سرمایه گزاری دراین پروژه خصوصا دربخش ماشین های قطار آهن است.

افغانستان ، ازبیکستان وپاکستان درسال ۲۰۱۸ روی این پروژه توافق کردند.

هزینه این پروژه حدود ۷ ملیارد دالر پیش بینی شده ودر صورت تکمیل شدن ظرفیت انتقال سالانه ای حدود ۲۰ ملیون تن را خواهد داشت.

وزیرخارجه پاکستان ایجاد یک بلاک منطقه ای شامل این کشور ،افغانستان ، چین وبنگله دیش را مطرح کرد

اسحق دار وزیرخارجه پاکستان
اسحق دار وزیرخارجه پاکستان

اسحق دارد وزیرخارجه ومعاون صدراعظم پاکستان روز پنجشنبه گفت که این کشور می خواهد با افغانستان ، چین ، وبنگله دیش یک بلاک ایجاد کند.

آقای دار این اظهارات را بعد از درگیری اخیر کشورش با هند در گردهمایی با تاجران پاکستانی دربیجنگ ابراز داشت .

وی دراشاره به تنش های اخیر با افغانستان گفت که روابط میان دوکشور از چندین سال به این سو سرد بوده و وی درسفر به افغانستان با زمامداران حکومت طالبان گفتگو کرده است.

وزیرخارجه پاکستان درحالی خواستار ایجاد یک بلاک چند کشور منطقه به شمول افغانستان می شود که به علت اخراج صد ها هزار مهاجر افغان از پاکستان ، درگیری های سرحدی میان دوکشور ، مسدود ماندن عبورگاه ها واتهامات حمایت از تحریک طالبان پاکستانی روابط میان افغانستان زیرحاکمیت طالبان و پاکستان تیره تر شده است.

آتشسوزی دریکی از جنگلات کنر

روز پنجشنبه آتشسوزی در یکی از جنگلات کنر رخ داده است.

منابع از این ولایت به رادیو آزادی گفتند که این آتشسوزی در جنگلات کوهستانی دره ای دیوه گل ولسوالی چوکی رخ داده است.

تا اواخر دیروز این آتشسوزی که علت آن روشن نیست مهار نشده بود وبیم آن میرود که به مناطق دیگر نیز گسترش یابد.

درسال های گذشته نیز چنین آتشسوزی ها در جنگلات کنر ونورستان رخ داده وبا تلاش های مردم ومسئولان مهار شده است.

دور پنجم گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و امریکا فردا در روم برگزار می‌شود؛ عمان میانجی‌گری می‌کند

مذاکرات هسته‌‌ای ایران
مذاکرات هسته‌‌ای ایران

وزارت خارجۀ ایران می‌گوید که دور پنجم گفت‌وگوهای هسته‌ای میان ایران و ایالات متحده فردا جمعه دوم جوزا در شهر روم برگزار خواهد شد.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجۀ ایران روز چهارشنبه گفت که پیشنهاد برگزاری دور دیگری از مذاکرات در روم از سوی عمان مطرح شده‌است.
واشنگتن دربارۀ تاریخ و محل دور تازۀ گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران هنوز چیزی نگفته‌است.
چهارمین دور مذاکرات هسته‌ای بین ایران و امریکا در ۲۱ ثور در شهر مسقط، پایتخت عمان، برگزار شد.
مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده، روز سه‌شنبه ابراز امیدواری کرد که با ایران توافق هسته‌ای حاصل شود، زیرا گزینۀ دیگر به گفتۀ او «بسیار بدتر خواهد بود».
روبیو، بار دیگر تأکید کرد که برنامۀ هسته‌ای ایران باید بدون غنی‌سازی یورانیوم باشد.

طالبان: چین در زمینه‌های مختلف با افغانستان وعده همکاری داده

 امیرخان متقی
امیرخان متقی

وزارت خارجۀ طالبان می‌گوید که ژیاودونگ، رئیس ادارۀ همکاری‌های توسعه‌ای چین در دیدار با امیرخان متقی سرپرست این وزارت در بخش صحت، انرژی، زراعت و ظرفیت ‌سازی با افغانستان تعهد همکاری کرده است.

ضیا احمد تکل رئیس اطلاعات و روابط عامۀ وزارت خارجه طالبان در شبکه ایکس امروز پنجشنبه (اول جوزا)‌ نوشت که در دیدار در بیجینگ در مورد پروژه های انکشافی چین در افغانستان و همکاری های دوجانبه بحث شد.

متقی چین را مهمترین شریک اقتصادی افغانستان خوانده و به بیجینگ اطمینان داده است که از قلمرو افغانستان علیه دیگر کشور ها استفاده نخواهد شد.

پیش از این سرپرست وزارت خارجۀ طالبان روز سه شنبه در نشست غیررسمی سه جانبه با وزیران خارجۀ پاکستان و چین در بیجینگ اشتراک کرده بود.

صندوق جمعیت ملل متحد: کاهش بودجه،۶.۳ میلیون نفر را در افغانستان از دسترسی به مراقبت‌های صحی ضروری محروم می کند

تصویر از آرشیف
تصویر از آرشیف

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد می‌گوید که به دلیل کاهش بودجه، شش میلیون و سه صد هزار نفر عمدتاً زنان و دختران در افغانستان دسترسی به مراقبت‌های صحی ضروری را از دست خواهند داد.

بخش افغانستان این نهاد در شبکۀ ایکس امروز پنجشنبه (اول جوزا ، ۲۲ می) نوشت که صدها مرکز صحی در مناطق دورافتاده و کلینیک‌ های سیار در افغانستان مجبور به تعطیلی هستند.

پیش از این ، سازمان جهانی صحت هشدار داده بود که ۸۰ درصد مرکزهای صحی تحت حمایت این سازمان در افغانستان تا ماه جون سال جاری به ‌دلیل کمبود بودجه در خطر بسته شدن هستند.

این سازمان گفته بود که تا ۴ مارچ امسال ۱۶۷ مرکز صحی به دلیل کمبود منابع مالی تعطیل شده‌ اند.

باران ویرانگر در شرق استرالیا؛ طغیان آب‌ها و محاصره ۵۰ هزار نفر

سیل در استرالیا، عکس از آرشیف
سیل در استرالیا، عکس از آرشیف

باران سیل‌آسا روز پنج‌شنبه شرق استرالیا را درنوردید و باعث طغیان دریاها، بسته‌شدن جاده‌ها و گیرماندن نزدیک به ۵۰ هزار نفر شد.

پولیس جسد مردی ۶۳ ساله را در خانه‌ای سیل‌زده در منطقه روستایی موتو، حدود ۴۰۰ کیلومتری شمال‌شرق سیدنی، پیدا کرد.

بسیاری از ساکنان برای نجات جان خود به پشت‌بام‌ها پناه بردند و عملیات گسترده نجات با استفاده از هیلیکوپتر، قایق و طیاره بی سرنشین آغاز شد.

در برخی مناطق ایالت نیو ساوت ولز فقط در دو روز به اندازه بیش از چهار ماه باران باریده.

کریس مینز، مقام ارشد ایالتی، هشدار داد که احتمال وقوع اخبار بدتر در ۲۴ ساعت آینده وجود دارد.

ملل متحد: ۹۰ لاری کمک بشردوستانه وارد غزه شد

لاری‌های حامل کمک‌های بشردوستانه برای غزه، عکس از آرشیف
لاری‌های حامل کمک‌های بشردوستانه برای غزه، عکس از آرشیف

ملل متحد روز چهارشنبه گفت که حدود ۹۰ لاری حامل کمک‌های بشردوستانه را وارد غزه کرده.

این نخستین توزیع کمک‌ها در غزه از اوایل ماه مارچ به این‌سو است و در حالی انجام می‌شود که فشارهای جهانی بر اسرائیل به‌دلیل ادامه حملات و محاصره این منطقه افزایش یافته است.

بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل، گفته با آتش‌بس موقت مخالفتی ندارد، اما بر ادامه عملیات برای تسلط کامل بر غزه تأکید کرده. او افزود، هدف از ورود کمک‌ها جلوگیری از بحران انسانی است تا «آزادی عمل نظامی» حفظ شود.

به گزارش فرانسپرس، همزمان، حملات اسرائیل ادامه دارد و وزارت صحت غزه گزارش داده که در ۲۴ ساعت گذشته اجساد ۸۲ نفر به شفاخانه ها منتقل شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG