واشنگتن پُست
روزنامه واشنگتن پُست در شماره اخیر خود مطلبی به نشر رساندهاست تحت عنوان آیا امریکا با کمکهای خود به افغانستان توانسته افکار و دلهای مردم را بدست آورد؟
روزنامه مینویسد در دهه گذشته اردوی امریکا با استفاده از پروژههای انکشافی در افغانستان کوشش کردهاست مخالفین مسلح را از حمایت مردم عام محروم بسازد و در تأمین امنیت مناطق نا آرام کمک کند. اما سؤال اینجاست که آیا در یک کشور مانند افغانستان که سالها با جنگ رو به رو است این گونه کمکها میتواند موثر واقع شود؟
نویسنده مطلب رینارد سیکستن به یک تحقیقات نو مرکز تحقیقاتی امریکن ساینس رفیو اشاره میکند که گفته است در بسیاری موارد مصارفی که اردوی امریکا انجام داده نتیجه معکوس داشتهاست و سبب افزایش حملات بر این قوا و مردم ملکی در افغانستان گردیدهاست.
به نوشته واشنگتن پُست در گزارش این مرکز یک سلسله شواهد برای ثابت کردن این ادعا ها نیز درج شدهاست.
روزنامه میافزاید در مناطق تحت کنترول قوای ائتلاف این کمکها موثر بوده و در نهایت سبب آرامی شدهاست اما در جاهای که خشونت دوام دارد و کنترول کامل بالای آنها وجود ندارد این کمکها سبب افزایش جنگها شدهاست.
نویسنده مطلب مینویسد، از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ در شش هزار پروژه که توسط قوماندانی واکنش سریع قوای امریکا انجام شده از ۴۶ هزار واقعه امنیتی یاد آوری گردیدهاست که نویسنده به آن اشاره کرده و بعد از یک سلسله بررسیها به این نتیجه رسیده که برنامه برای جلب افکار و قلبهای مردم که در مناطق تحت کنترول قوای ایتلاف صورت گرفته موثریت خود را داشته است و سبب کم شدن خشونتها علیه سربازان ائتلاف و مردم ملکی گردیده، اما در دیگر ساحات مخصوصاً در بخش اکمالات و تغییرات استراتیژیک بسیاری از این پروژهها از بین رفته اند.
وال ستریت ژورنال
روزنامه وال ستریت ژورنال در شماره اخیر خود در مورد فرار از مالیات در افغانستان مطلبی را به نشر رسانده که در بخش آن مینویسد افغانستان که از نگاه اقتصادی با مشکل رو به رو است برای بهتر ساختن سیستم مالیاتی خود تلاش دارد تا از پدیده فرار از مالیه جلوگیری نماید.
به نوشته روزنامه در یک کشوری که از بیش از یک دهه قوای ائتلاف برای رشد تجارت آن کمک کرده با بیرون شدن این قوا از این کشور مشکلات در آن افزایش یافته است.
به نوشته وال ستریت ژورنال بعد از آنکه دو سال قبل تعداد زیاد از قوای نظامی غرب افغانستان را ترک کرد، طالبان و دیگر گروههای مسلح با استفاده از خلای امنیتی حملات خود را بیشتر ساخته و به این ترتیب اعتماد مصرف کنندگان و تاجران کمتر شدهاست.