لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۹ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۳۲

قاسمیار: در پروسه صلح با طالبان نباید مداخله صورت گیرد


پس از توافق صلح میان حکومت افغانستان و حزب اسلامی، امیدواری‎ها برای آغاز مذاکرات بین‌الافغانی با طالبان مسلح نیز بیشتر شده‎است.

شورای عالی صلح افغانستان می‎گوید، هر کسی‌که این شورا را در زمینه مذاکرات رو در رو با طالبان همکاری نماید، از آن استقبال می‎کند.

محمد اسماعیل قاسمیار مشاور روابط خارجی این شورا با آن‌که مذاکرات صلح بین‌الافغانی با طالبان را مؤثر می‎داند اما می‎گوید که در زمینه به‌شمول پاکستان همکاری تمامی جناح‎ها مهم می‎باشد.

اما وی می‎افزاید که در این پروسه نباید مداخله صورت گیرد.

قاسمیار: "ما همیشه گفته‎ایم که از هر کسی که زمینه سازی کند استقبال می‎کنیم.
قاسمیار: "ما همیشه گفته‎ایم که از هر کسی که زمینه سازی کند استقبال می‎کنیم.

او افزود:

"ما همیشه گفته‎ایم که از هر کسی‌که زمینه‌سازی کند استقبال می‎کنیم و وقتی که ما می‎گویم دخالت به این معنی است که خود را در پروسه داخل کنند و در مصالحه، شرایط و قبول این طرف و آن طرف."

دینگ شیجون نماینده خاص چین برای افغانستان و پاکستان به تازگی در دیدار با رئیس جمهور محمد اشرف غنی، از حذف نام گلبدین حکمتیار از لیست سیاه شورای امنیت سازمان ملل‌متحد استقبال کرد و گفت که با طالبان هم باید صلح شود.

در خبرنامه منتشر شده ارگ ریاست جمهوری افغانستان از قول آقای شیجون آمده‎است که به منظور از سرگیری نشست چهار جانبه بالای پاکستان نیز تأکید گردیده‎است.

این در حالیست که تا کنون چندین نشست سه جانبه و چهار جانبه در خصوص صلح افغانستان در داخل و بیرون از کشور برگزار شده که به‌گفته مردم و کارشناسان ظاهراً نتایج در پی نداشته‎است.

در این حال مسئولین سفارت پاکستان در کابل نیز اطمینان می‎دهند که اسلام‌آباد در زمینه گفت‌وگوهای مستقیم حکومت افغانستان با طالبان همکاری خواهد کرد.

اختر محمد منیر مسئول مطبوعاتی این سفارت در صحبت با رادیو آزادی ادعای که گویا اسلام‌آباد در گفت‌وگوهای صلح حکومت افغانستان با طالبان همکاری صادقانه ندارند را رد کرده می‎گوید که آماده همکاری هستند.

پاکستان همواره به حمایت نیروهای شورشی برای فعالیت در افغانسنتان متهم شده است.
پاکستان همواره به حمایت نیروهای شورشی برای فعالیت در افغانسنتان متهم شده است.

از سوی هم برخی از آگاهان سیاسی افغان همکاری پاکستان برای آغاز مذاکرات رو در رو حکومت افغانستان با طالبان را مهم می‎خوانند.

محمد ایوب رفیقی یکی از این آگاهان و رئیس پیشین درالانشای شورای عالی صلح در مورد به رادیو آزادی گفت:

"تمامی مسائل طالبان در دست پاکستان است و از دو سال گذشته که نشست‎های چهار جانبه برگزار شده‎است وظیفه پاکستان بود که باید طالبان را در میز مذاکره میاورد و چالش بزرگ موجودیت و تعهد پاکستان است که به آن عمل نمی‎کند."

به گفته آقای رفیق تلاش‎ها برای مذاکرات رو در رو با طالبان مسلح چندین بار صورت گرفته‎است اما به دلیل عدم همکاری پاکستان این تلاش‎ها مؤفق نبوده‎است.

اکنون دیده شود که اسلام‌آباد درین زمینه دست به یک اقدام جدید و قابل قناعت خواهد زد یا نه؟ و به خواست مقامات چین در پیوند به صلح افغانستان چه پاسخ خواهند داد؟

XS
SM
MD
LG