لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۷ عقرب ۱۴۰۵ کابل ۰۱:۳۸

جهان

پولیس پاریس: قضیه حمله بر میدان هوایی تحت تحقیق قرار دارد

مقام‌های فرانسه گفتند، نیروهای امنیتی این‌کشور شخصی را که تلاش می‌کرد، سلاح سرباز موظف در میدان هوایی اولی پاریس را بگیرد، از پا در آوردند.

سارونوال پاریس گفت، زیاد بن بلقاسم در پر ازدحام ترین میدان هوایی پاریس بر نیروهای گزمه حمله کرده، می‌گفت که برای خدا مرگ می‌خواهد.

مقامات گفتند که این مرد ۳۹ ساله در یک تیر اندازی و سرقت موتر دست داشته است.

به نقل از منابع پولیس گفته می‌شود که قضیه تحت تحقیق قرار دارد تا مشخص شود که او با تندروان اسلامی ارتباط دارد یا نه؟

این مظنون صبح دیروز بر یک پوسته امنیتی در شمال پاریس نیز آتش گشود و یک پولیس را زخمی ساخت.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

روسیه از حمله بر تأسیسات انرژی و یک کشتی حامل تجهیزات نظامی به اوکراین خبر داد

آرشیف
آرشیف

وزارت دفاع روسیه می‌گوید که نیروهای این کشور تأسیسات انرژی مورد استفاده اردو اوکراین و یک کشتی حامل سلاح و تجهیزات نظامی را در بحر سیاه هدف قرار داده‌اند.

این وزارت روز یکشنبه، هشتم نومبر، اعلام کرد که نیروهای روسی یک فابریکه برق را در ولایت ژیتومیر اوکراین هدف قرار داده‌اند که به گفتۀ مسکو، برق صنایع دفاعی این کشور را تأمین می‌کرد.

وزارت دفاع روسیه همچنان ادعا کرده است که یک کشتی حامل تجهیزات نظامی به اوکراین را در جنوب‌غرب شهر بندری اودیسه هدف قرار داده است.

این ادعاها هنوز به‌شکل مستقل تأیید نشده‌اند.

این حملات در حالی صورت می‌گیرد که قرار است مذاکرات صلح میان امریکا، روسیه و اوکراین روزهای دهم و یازدهم نومبر در ابوظبی برگزار شود.

تعدادی قربانیان تیراندازی در شهر کراکوف پولند افزایش یافت

آرشیف
آرشیف

تعدادی کشته‌شدگان تیراندازی روز شنبه در شهر کراکوف پولند به شش تن و شمار زخمیان به دست‌کم ۱۵ تن افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری فرانس‌پرس، پولیس در خانه فرد مظنون به این حمله همچنان اجساد دو زن و یک مرد را نیز پیدا کرده است.

دونالد توسک، صدراعظم پولند، گفته است که به نظر می‌رسد این سه تن از اعضای خانواده مهاجم باشند.

به گفته پولیس، مهاجم که یک شهروند ۲۴ ساله پولند است، در بازار تاریخی مرکزی شهر کراکوف بر مردم تیراندازی کرد.

در جریان بازداشت او، دو پولیس نیز زخمی شدند. مهاجم پس از آنکه در تیراندازی پولیس زخمی شد، دستگیر گردید.

مقام‌های پولندی می‌گویند که مهاجم تحت تأثیر افکار افراطی راست‌گرا قرار داشت و در این حمله از یک تفنگ نیمه‌اوتومات استفاده کرده است.

این رویداد یکی از خونین‌ترین حوادث تیراندازی در چند دهه اخیر در پولند خوانده شده است.

بانک الفلاح خدمات بانکی خود در افغانستان را متوقف کرد و دارایی‌هایش را به بانک غضنفر واگذار کرد

آرشیف
آرشیف

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که بانک الفلاح پس از بیش از دو دهه خدمات بانکی خود را در افغانستان متوقف کرده و فعالیت‌هایش را به بانک خصوصی غضنفر واگذار کرده است.

روزنامه «دان» و شماری دیگر از رسانه‌های پاکستانی روز شنبه ۱۶ عقرب به نقل از اطلاعیه این بانک نوشته‌اند که معامله فروش دارایی‌های این بانک به تاریخ ۱۴ عقرب پس از دریافت تأییدیه نهادهای نظارتی پاکستان و افغانستان نهایی شده است.

در مورد جزئیات مالی این معامله چیزی گفته نشده است.

این بانک افزوده است که فعالیت‌های بانکی خود را در افغانستان متوقف کرده و روند بسته‌شدن شعبه‌هایش را مطابق مقررات مربوطه تکمیل خواهد کرد.

بانک الفلاح در سال ۲۰۰۵ نخستین شعبه خود را در کابل افتتاح کرد و سپس فعالیت‌هایش را به هرات گسترش داد. این بانک خدمات بانکی متعارف و اسلامی ارائه می‌کرد.

تا اکنون مشخص نیست که این بانک چرا فعالیت هایش را در افغانستان پایان داده است.

تیراندازی فرد مسلح در کراکوف پولند؛ پنج کشته و بیش از ده زخمی

تیراندازی در پولند
تیراندازی در پولند

در پی تیراندازی یک فرد مسلح در شهر کراکوف پولند، پنج نفر کشته و بیش از ده نفر دیگر زخمی شده‌اند.

پولیس پولند می‌گوید این رویداد روز شنبه ۱۶ عقرب در بازار مرکزی شهر کراکوف رخ داده است.

به گفته پولیس، فرد مهاجم که لباس‌هایی شبیه به یونیفورم نظامی بر تن داشت، از داخل یک موتر به سوی مردم تیراندازی کرد. به گفته پولیس، این فرد هنگام بازداشت به سوی مأموران پولیس نیز شلیک کرد که در نتیجه آن دو پولیس زخمی شدند.

بر اساس گزارش‌ها، پولیس فرد مهاجم را با شلیک گلوله زخمی کرده و او به شفاخانه منتقل شده است.

تاکنون مقام‌های مسئول درباره انگیزه این حمله چیزی نگفته‌اند

. کارول ناوروتسکی، رئیس‌جمهور پولند، با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی کرده است.

ایران یک مرد را به اتهام دست‌داشتن در حمله مسلحانه به پوسته پولیس اعدام کرد

اعدام ها در ایران
اعدام ها در ایران

خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضایه ایران روز شنبه محمدعارف شه‌بخش از بلوچستان را به اتهام دست‌داشتن در حمله مسلحانه به پوسته پولیس سیستان و بلوچستان اعدام کرد.

رسانه‌های ایران روز شنبه ۱۶ عقرب گزارش داده‌اند که شه‌بخش به عضویت در گروه «جیش‌العدل» و اتهام‌های «بغی» و «محاربه» محکوم شده بود

براساس گزارش این رسانه ها مقام‌های قضایی ایران گفته اند در این حمله شماری از ماموران پولیس کشته و زخمی شدند؛ اما زمان دقیق حمله و شمار قربانیان را مشخص نکرده‌اند.

در قوانین جمهوری اسلامی اتهام «بَغی» به معنای «قیام مسلحانه علیه نظام» تعریف شده است. نهادهای حقوق بشری بارها اتهاماتی چون «محاربه» و «بغی» را اتهام‌های سیاسی و امنیتی مبهم توصیف کرده و نیز از روندهای محاکم غیرشفاف و ناعادلانه در این کشور انتقاد کرده‌اند.

جیش‌العدل که در جنوب‌شرق ایران فعالیت می‌کند، از سوی ایران و امریکا «گروهی تروریستی» شناخته می‌شود و می‌گوید برای حقوق اقلیت بلوچ مبارزه می‌کند.

افزایش اعدام‌ها در ایران نیز نگرانی‌های بین‌المللی را برانگیخته است. مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل، هفته گذشته درباره محاکمه‌های شتاب‌زده و نقض حق دسترسی به محاکم عادلانه هشدار داد.

ترمپ استیون میلر را به‌عنوان رئیس جدید دفتر قصر سفید تعیین کرد

آرشیف
آرشیف

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز جمعه، ششم نومبر، استیون میلر را به‌عنوان رئیس جدید دفتر قصر سفید تعیین کرد. قرار است میلر از روز دوشنبه، نهم نومبر، کار خود را در این سمت آغاز کند.

میلر ۴۱ ساله، که از طراحان اصلی سیاست‌های سخت‌گیرانه مهاجرتی حکومت ترمپ به شمار می‌رود، جایگزین سوزی وایلز می‌شود.

ترمپ در صفحه خود در شبکه اجتماعی تروت سوشیال، میلر را یکی از مشاوران مورد اعتماد خود توصیف کرده و از کارکرد سوزی وایلز نیز ستایش کرده است.

استیون میلر پیش از این معاون رئیس دفتر قصر سفید در امور پالیسی‌گذاری و مشاور امنیت داخلی بود.

سوزی وایلز نخستین زنی بود که ریاست دفتر قصر سفید را به عهده گرفت. او با چندین دهه تجربه سیاسی، از آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری ترمپ در این سمت کار می‌کرد.

ترمپ گفته است که وایلز پس از ترک این سمت، به فعالیت در تشکیلات سیاسی او ادامه خواهد داد.

این تغییر در رهبری دفتر قصر سفید پس از آن صورت می‌گیرد که جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا کنترول کانگرس را از دست دادند.

امریکا برای دریافت معلومات درباره برنامه هسته‌ای ایران تا ۲۰ میلیون دالر جایزه تعیین کرد

آرشیف
آرشیف

وزارت امور خارجۀ امریکا از طریق برنامۀ «پاداش برای عدالت»، در بدل دریافت معلومات درباره برنامۀ هسته‌ای ایران، تا ۲۰ میلیون دالر جایزه تعیین کرده است.

این برنامه روز جمعه، ششم نومبر، در وب‌سایت رسمی خود و صفحۀ آن در شبکۀ اجتماعی ایکس، به زبان‌های فارسی و انگلیسی، خواستار ارائه معلومات درباره تأسیسات، تجهیزات، کارمندان، دانشمندان، بخش‌های تخصصی و تخنیکی و سایر جزئیات مربوط به برنامۀ هسته‌ای ایران شده است.

بر اساس اعلامیۀ این برنامه، افرادی که معلومات مرتبط ارائه کنند، ممکن است علاوه بر دریافت جایزه، از امکان انتقال و اسکان در محل دیگری نیز برخوردار شوند.

از طرف دیگر، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگاران گفته است که اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست می‌یافت، از آن استفاده می‌کرد و خاورمیانه را نابود می‌ساخت.

اعلام این جایزه در حالی صورت می‌گیرد که تلاش‌های دیپلوماتیک برای پایان دادن به جنگ میان امریکا و ایران ادامه دارد.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی،صدراعظم قطر، روز شنبه، هفتم نومبر، گفته است که میانجی‌گری کشورش میان واشنگتن و تهران با هدف جلوگیری از گسترش تنش‌ها ادامه دارد.

او افزوده است که حکومت امریکا همچنان برای یافتن راه‌حل آماده است و ابراز امیدواری کرده که تلاش‌های دیپلوماتیک به توافق منجر شود.

ترمپ نیز گفته است که امریکا با ایران در حال گفت‌وگو است و به باور او، تهران خواهان دستیابی به توافق است.

اختلاف‌ها بر سر برنامۀ هسته‌ای ایران همچنان یکی از موانع اصلی دستیابی به توافق میان واشنگتن و تهران به شمار می‌رود.

گفت‌وگوی امیر قطر و دونالد ترمپ دربارۀ پایان تنش‌های منطقه‌ای

آرشیف، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا
آرشیف، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا

قطر می‌گوید که شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر این کشور، در گفت‌وگوی تیلیفونی با دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، در مورد تلاش‌های میانجی‌گرانه دوحه برای دستیابی به یک «توافق همه‌جانبه» با هدف پایان دادن به تنش‌های منطقه‌ای گفت‌وگو کرده‌است.

بر اساس اعلامیه دیوان امیر قطر که روز جمعه (۱۵ عقرب) منتشر شد، شیخ تمیم در این گفت‌وگو بر ادامه مذاکرات، حل اختلاف‌ها و استفاده از میکانیزم‌های دیپلوماتیک برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها تأکید کرده‌است.

این گفت‌وگو در حالی انجام شده که قطر به تلاش‌های میانجی‌گرانه میان ایران و امریکا برای فراهم کردن زمینه توافقی به هدف پایان جنگ ادامه می‌دهد.

یک مقام ارشد ایرانی روز پنج‌شنبه به خبرگزاری رویترز گفت که ایران از طریق قطر پیشنهادی را در مورد برنامه هسته‌ای خود به واشنگتن ارائه کرده‌است.

به‌گفته این مقام، امریکا این پیشنهاد را بررسی می‌کند، اما آغاز مذاکرات به پذیرش هفت خواست تهران از سوی واشنگتن بسته‌گی دارد.

لغو تحریم‌ها، دسترسی به دارایی‌های منجمد شده، پایان جنگ در همه جبهات و جبران خسارت‌های ناشی از جنگ، از جمله این خواست‌ها عنوان شده‌است.

این درحالی‌ست که واشنگتن تأکید می‌کند که موضوع برنامه هسته‌ای ایران باید در مذاکرات اولیه گنجانده شود.

قصر سفید طرح گسترده‌ای را برای برقراری امنیت و ثبات اروپا پیشنهاد کرد

پرچم‌های اتحادیه اروپا، اوکراین و امریکا
پرچم‌های اتحادیه اروپا، اوکراین و امریکا

قصر سفید در کنار تضمین‌های امنیتی برای اوکراین، طرح گسترده‌ای را برای برقراری امنیت و ثبات اروپا پیشنهاد کرده است.

این پیشنهاد در حالی مطرح می‌شود که قرار است هفته آینده مذاکرات سه‌جانبه صلح میان امریکا، روسیه و اوکراین در ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی، برگزار شود.

جرد کوشنر، نماینده دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا روز پنج‌شنبه، ۱۴ عقرب، گفت که این طرح شامل ادامه مشورت‌های امنیتی، برقراری ارتباط مستقیم در زمان بحران، شفافیت در فعالیت‌های نظامی و کاهش خطر درگیری‌ها است.

به گزارش بخش مرکزی خبر رادیو آزادی کوشنر تأکید کرده است که این چارچوب به حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها احترام می‌گذارد و ناتو همچنان نقش محوری خود را در دفاع مشترک از اروپا حفظ خواهد کرد.

دونالد ترمپ نیز پس از دیدار با فرستاده ویژه خود در امور روسیه گفته است که دستیابی به یک توافق بزرگ نزدیک به نظر می‌رسد؛ توافقی که نه‌تنها اوکراین، بلکه سراسر اروپا را در بر خواهد گرفت.

با این حال، شماری از کارشناسان نگرانی کرده‌اند که مذاکرات گسترده درباره امنیت اروپا ممکن است زمینه نفوذ روسیه بر ساختار آینده ناتو را فراهم سازد.

اسکات پیترز، عضو مجلس نمایندگان امریکا از اداره ترمپ خواست به تعهداتش در برابر افغان‌های همکار نیروهای امریکایی پایبند بماند

 ساختمان کانگرس امریکا در واشنگتن دی‌سی
ساختمان کانگرس امریکا در واشنگتن دی‌سی

اسکات پیترز، عضو مجلس نمایندگان امریکا، از اداره دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحده خواسته است به تعهداتش در برابر افغان‌های همکار نیروهای امریکایی پایبند بماند و از بازگرداندن آنان و خانواده‌های‌شان به افغانستان خودداری کند.

پیترز روز پنجشنبه، ۱۴ عقرب، در صفحه ایکس خود گفته که قانون‌گذاران برای روشن‌شدن نقش احتمالی پاکستان در اخراج آنان و تأمین امنیت‌شان، پیگیری‌های قانونی را ادامه خواهند داد.

پیش از این، روزنامه نیویارک تایمز به نقل از سه مقام امریکایی گزارش داد که اداره ترمپ ده‌ها شهروند افغان را در ایالت لوئیزیانا بازداشت کرده است و می‌خواهد آنان را از مسیر پاکستان به افغانستان اخراج کند. یک مقام به روزنامه گفته بود که انتظار می‌رود بیش از ۱۵۰ نفر اخراج شوند.

اما یک محکمه فدرال در نیویارک روند اخراج این افراد را به‌گونه موقت متوقف کرده است.

سازمان غیردولتی «افغان ایوک» مستقر در کالیفورنیا روز پنجشنبه، ۱۴ عقرب، گفت که اداره مهاجرت و گمرک امریکا (ICE) تاریخ تازه اخراج این افراد را ۱۶ نوامبر( ۲۶ عقرب) تعیین کرده است.

افغان ایوک گفته است که مهاجران در معرض اخراج شامل اقارب افرادی می‌شوند که پیش از خروج نظامیان امریکایی در سال ۱۴۰۰، با نیروهای ایالات متحده همکاری کرده بودند.

پیش از این، حکومت طالبان در واکنش به این گزارش‌ها، نگرانی خود را ابراز کرده و از واشنگتن خواسته است که در مورد سرنوشت این افغان‌ها، مسئولانه برخورد کند.

ده‌ها هزار افغان پس از تصرف کابل توسط طالبان بیش از پنج سال قبل از کشورشان فرار کردند که از آن میان، هزاران تن آنان هنوز هم در پاکستان منتظر اسکان مجدد در کشورهای سومی به سر می‌برند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG