لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۹ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۰۹:۲۸

جهان

ستولتنبرگ: کشورهای عضو ناتو مصارف نظامی شانرا افزایش دهند

ینس ستولتنبرگ سرمنشی ناتو
ینس ستولتنبرگ سرمنشی ناتو

ینس ستولتنبرگ سرمنشی ناتو از جرمنی و دیگر کشورهای عضو ناتو خواسته است، مصارف دفاعی شانرا افزایش دهند.

این بیانات ستولتنبرگ امروز در مجله تجارتی اندلسبلات جرمنی منتشر شده‌است.

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا در خواست هایش از کشورهای عضو ناتو در مورد افزایش مصارف دفاعی رک و راست سخن گفته است تا سبب کاهش این بار، از شانه‌های امریکا شود.

ستولتنبرگ گفته است، خواست وی مبنی بر افزایش در مصارف دفاعی کشورهای اتحادیه اروپا ربطی مستقیم با خواست ترمپ ندارد.

به گفته آقای ستولتنبرگ، دلیل این اقدام بیشتر مربوط می‌شود به کشورهای در مجاورت اروپا مانند روسیه و کشورهای چون سوریه و عراق که می‌توانند دلیل برای موجودیت تنش‌ها در اروپا باشند.

ستولتنبرگ گفت، کاهش مصارف دفاعی بعد از ختم جنگ سرد مناسب بود. به گفته وی زمانیکه با کاهش تنش‌ها مصارف دفاعی کاهش می‌یابد، با افزایش تنش‌ها باید این مصارف افزایش یابند.

ریکس تیلرسن وزیر خارجه امریکا نیز به تاریخ ۳۱ مارچ از همتاهان ناتو‌ اش خواست مصارف دفاعی شان را افزایش داده یا پلان‌های را برای رسیدن به اهداف بودیجوی پیمان ناتو ارائه نمایند.

او گفت، واشنگتن نسبت به شرکای ناتو‌ اش پول هنگفت و کمر شکن را مصرف می‌کند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

بازداشت معترضان در دهلی نو که خواستار استعفای رئیس کمیسیون انتخابات هند بودند

نیروهای امنیتی یکی از اعضای فدراسیون جوانان سراسر هند را در جریان اعتراضات بازداشت کردند
نیروهای امنیتی یکی از اعضای فدراسیون جوانان سراسر هند را در جریان اعتراضات بازداشت کردند

نیروهای امنیتی هند روز یک‌شنبه ۱۹ ميزان شماری از معترضانی را که در مرکز دهلی نو راهپیمایی کرده و خواستار استعفای رئیس کمیسیون انتخابات این کشور بودند، بازداشت کردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز پولیس برای جلوگیری از اعتراضات روز شنبه، بیش از ۲ هزار نفر را بازداشت کرد و مرکز شهر دهلی را به‌طور کامل مسدود ساخت.

روز یک‌شنبه نیز هزاران تن از نیروهای پولیس و نیروهای شبه‌نظامی در سراسر شهر مستقر بودند؛ هرچند ایستگاه‌های مترو دوباره بازگشایی شده و خدمات انترنت موبایل از سر گرفته شده است.

در همین حال رهبران جنبش اعتراضی کاکروچ یا مادر کیک ها پس از آزادی از بازداشت، تعهد کردند اعتراضات علیه گیانش کومار، کمیشنر ارشد انتخابات، را تا زمان استعفای او ادامه دهند.

این اعتراضات در پی ادعاهای تخلف در بازنگری فهرست رأی‌دهندگان و نگرانی از تأثیر آن به سود حزب حاکم نارندرا مودی شکل گرفته است.

کمیسیون انتخابات و حزب حاکم این اتهام‌ها را پیش از این رد کرده اند.

حکومت مرکزی پاکستان در ایالت خیبرپشتونخوا وضعیت اضطراری اعلام کرد

مسدود شدن راه‌های منتهی به اسلام آباد، به دلیل اعتراضات.
مسدود شدن راه‌های منتهی به اسلام آباد، به دلیل اعتراضات.

حکومت پاکستان در پی اعتراضات هواداران عمران خان، صدراعظم پیشین این کشور، و افزایش نگرانی‌های امنیتی، در ایالت خیبرپشتونخوا وضعیت اضطراری اعلام کرده است.

دفتر رئیس‌جمهور پاکستان امروز اعلام کرد که آصف علی زرداری، پس از دریافت توصیه‌هایی «در مورد وضعیت نظم و قانون و ناکامی مذاکرات با هیأت‌های دولتی»، این فرمان را امضا کرده است.

با اعلام وضعیت اضطراری در خیبرپشتونخوا، حکومت ایالتی و پارلمان تحت رهبری حزب تحریک انصاف منحل می‌شوند و والی ایالت، که نماینده حکومت مرکزی است، اداره امور را به دست می‌گیرد.

حزب تحریک انصاف این اقدام را غیردموکراتیک خوانده و هشدار داده است که حقوق مردم نباید نقض شود.

استرالیا بیست‌وپنجمین سالگرد مأموریت نظامی خود در افغانستان را تجلیل کرد

سربازان استرالیایی
سربازان استرالیایی

صدها تن از شهروندان استرالیا، نظامیان و خانواده‌های سربازان کشته‌شده، روز یکشنبه ۱۹ میزان در شهر کانبرا، پایتخت این کشور، بیست‌وپنجمین سالگرد مأموریت نظامی نیروهای استرالیایی در افغانستان را تجلیل کردند.

استرالیا به تاریخ ۱۱ اکتوبر سال ۲۰۰۱، یک ماه پس از حملات تروریستی یازدهم سپتمبر در امریکا، در چارچوب عملیات نظامی بین‌المللی علیه شبکه القاعده و طالبان، نیروهای خود را به افغانستان فرستاد.

انتونی آلبانیزی، صدراعظم استرالیا، در مراسم گرامی‌داشت سالگرد مأموریت نظامی نیروهای استرالیایی در افغانستان، از شجاعت و فداکاری سربازان استرالیایی که در این مأموریت اشتراک کرده بودند، قدردانی کرد.

او گفت که استرالیا برای حمایت از متحد خود، امریکا، به افغانستان رفت؛ زیرا حملات یازدهم سپتمبر، شیوه زندگی‌ای را هدف قرار داده بود که برای مردم استرالیا نیز ارزشمند است.

حملۀ راکتی به میدان هوایی ریاض؛ ۱۲ کشته و ۳۰۹ زخمی برجا گذاشت

انفجار در میدان هوایی بین المللی ریاض
انفجار در میدان هوایی بین المللی ریاض

در پی حملۀ راکتی به میدان هوایی بین‌المللی ملک خالد در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، دست‌کم ۱۲ تن کشته و ۳۰۹ تن دیگر زخمی شده‌اند. مسئولیت این حمله به شورشیان حوثی نسبت داده شده است؛ اما این گروه تاکنون به‌گونه رسمی مسئولیت آن را نپذیرفته است.

خبرگزاری فرانس‌پرس یکشنبه ۱۹ میزان به نقل از یک منبع دیپلماتیک گزارش داده است که این حمله بامداد یک‌شنبه، حدود ساعت سه بجه به وقت محلی، انجام شده است.

به گفتۀ مقام‌های سعودی، در میان کشته‌شدگان چهار شهروند عربستان سعودی، دو شهروند بنگله‌دیش، یک شهروند امریکا و شهروندانی از سوریه و اردن شامل‌اند. پنج تن از زخمی‌ها در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند.

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی این حمله را «جنایت جنگی آشکار» خوانده و وعدۀ واکنش قاطع داده است.

محمود عباس، انتخابات فلسطین را تا ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۷ به تعویق انداخت

محمود عباس، رئیس‌ادارۀ خودگردان فلسطین(آرشیف)
محمود عباس، رئیس‌ادارۀ خودگردان فلسطین(آرشیف)

محمود عباس، رئیس‌ادارۀ خودگردان فلسطین، روز شنبه(میزان) با صدور فرمانی، انتخابات پارلمانی و ریاست‌ادارۀ فلسطین را تا ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۷ به تعویق انداخت.

بر اساس خبرگزاری فرانسپرس، محمود عباس، موانع ایجادشده از سوی اسرائیل و نبود شرایط مناسب سیاسی و امنیتی را دلیل این تصمیم عنوان کرده است.

آخرین انتخابات پارلمانی فلسطین در سال ۲۰۰۶ برگزار شد که در آن حماس پیروز شد و حزب فتح که تشکیلات خودگردان فلسطین را اداره می‌کند، شکست خورد.

پس از آن، درگیری میان دو طرف، به جدایی سیاسی و جغرافیایی انجامید؛ به‌گونه‌ای که حماس کنترل نوار غزه را به دست گرفت و حزب فتح در کرانه غربی باقی ماند.

حماس از سوی ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیۀ اروپا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

دوره ریاست‌جمهوری محمود عباس، باید در سال ۲۰۰۹ پایان می‌یافت، اما از آن زمان تاکنون او با صدور فرامین حکومت کرده است.

برگزاری انتخابات از جمله اصلاحاتی است که جامعۀ جهانی و اتحادیه اروپا از تشکیلات خودگردان فلسطین خواستار اجرای آن شده‌اند.

شورای قانون‌گذاری فلسطین از سال ۲۰۰۷ تاکنون تشکیل جلسه نداده است.

کرملین: پوتین، دیدگاه تهران را به رئیس جمهور ترمپ منتقل کرده است

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران(آرشیف)
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران(آرشیف)

کرملین اعلام کرد ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با هماهنگی مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران، دیدگاه تهران در مورد راه‌حل احتمالی پایان جنگ با امریکا را به دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا منتقل کرده است.

براساس خبرگزاری اینترفکس، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز شنبه( ۱۸ میزان) گفت که پوتین در یکی از ملاقات‌هایش با پزشکیان، او را از تماس تیلفونی پیش‌روی خود با رئیس‌جمهور امریکا مطلع کرده بود.

پسکوف افزوده «سپس پوتین، با هماهنگی رئیس‌جمهور ایران، دیدگاه طرف ایرانی در مورد حل‌وفصل احتمالی مناقشه را به رئیس جمهور ترمپ منتقل کرد.»

اما او جزئیات بیشتر در مورد این دیدگاه، ارائه نکرده است.

پوتین و پزشکیان در حاشیه نشست سران کشورهای عضو سازمان مشترک‌المنافع و نشست محیط زیست بحیرۀ کسپین در ترکمنستان، یک دیدار دوجانبه داشتند و در نشستی سه‌جانبه با رئیس‌جمهور آذربایجان نیز شرکت کردند.

اعتراض وکیلان و جوانان در دهلی؛ معترضان خواستار استعفای رییس کمیسیون انتخابات هند شدند

آرشیف
آرشیف

وکیلان و جوانان روز شنبه ۱۸ ميزان در دهلی نو پایتخت هند، در اعتراض به بازنگری فهرست‌های رأی‌دهندگان، خواستار استعفای گیانش کمار، کمیشنر ارشد انتخابات این کشور شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز پولیس در جریان تدابیر شدید امنیتی، ده‌ها تن از معترضان، دانشجویان و وکیلان را بازداشت کرد.

هزاران نیروی امنیتی در بخش‌های مختلف دهلی نو مستقر شده اند و رفت‌وآمد و خدمات مخابراتی نیز در چارچوب محدودیت‌های امنیتی برای جلوگیری از گسترش اعتراض‌ها مختل شده بود.

جنبش جوانان موسوم به کاکروچ یا مادر کیک ها این اعتراض‌ها را سازمان‌دهی کرده بود تا هزاران تن را علیه گیانش کمار بسیج کند.

منتقدان می‌گویند بازنگری فهرست‌های رأی‌دهندگان می‌تواند به سود حزب بهاراتیا جاناتا به رهبری نارندرا مودی، صدراعظم هند تمام شود.

کمیسیون انتخابات و حزب حاکم این اتهام‌ها را پیش از این رد کرده اند؛ کمیسیون انتخابات گفته بازنگری فهرست‌ها، حذف نام‌های تکراری، افراد فوت‌شده و افراد فاقد شرایط رأی‌دهی و حفظ سلامت انتخابات است.

ترکیه استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر ۱۵ سال را ممنوع کرد

رسانه های اجتماعی
رسانه های اجتماعی

ترکیه روز شنبه ۱۸ میزان به‌گونهٔ رسمی ممنوعیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر ۱۵ سال را اعلام کرد.

این تصمیم که پس از تصویب پارلمان در جریدهٔ رسمی دولتی نشر شده، از اول نوامبر سال جاری میلادی اجرایی می‌شود.

خبرگزاری فرانسپرس گزارش داده است که بر اساس این قانون، شرکت‌های ارائه‌کنندهٔ خدمات شبکه‌های اجتماعی مکلف‌اند برای تأیید سن کاربران و محافظت از کودکان، تدابیر لازم را روی دست گیرند.

هدف از این اقدامات، محافظت از کودکان در برابر خطرهای دیجیتالی، از جمله اعتیاد به استفاده از موبایل های اسمارت، کمبود خواب، آزار و اذیت اینترنتی و اختلالات خوردن عنوان شده است.

استرالیا اولین کشوری بود که محدودیت‌هایی در این زمینه وضع کرد و بعداً بریتانیا و فرانسه نیز در این زمینه تلاش هایی را آغاز کرده اند.

در همین حال، گروه‌های مدافع حقوق بشر از محدودیت‌های آزادی بیان در ترکیه انتقاد کرده‌اند.

نیروهای دولتی یمن برای بازپس‌گیری تنگهٔ باب‌المندب عملیات آغاز کردند

آرشیف
آرشیف

نیروهای دولتی یمن که از حمایت عربستان سعودی برخوردارند، عملیات بازپس‌گیری تنگهٔ راهبردی باب‌المندب را آغاز کرده‌اند.

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی می‌گوید که ۱۳۶ هدف نظامی گروه حوثی‌ها را در مناطق تحت کنترول این گروه منهدم کرده است.

ترکی المالکی، سخنگوی این ائتلاف، روز شنبه ۱۸ ميزان گفت که حملات، توانایی‌های نظامی حوثی‌ها را هدف قرار می‌دهد و این ائتلاف به‌صورت شبانه‌ روزی از نیروهای دولتی یمن پشتیبانی هوایی می‌کند.

در همین حال، رسانه‌های وابسته به حوثی‌ها از حملات راکتی عربستان سعودی بر شماری از مناطق ولایت صعده در شمال یمن خبر داده‌اند.

این درگیری‌ها چند روز پس از آن رخ می‌دهد که حوثی‌ها مسؤولیت حمله بر میدان هوایی بین‌المللی ریاض و یک طیارهٔ شرکت هوایی عربستان سعودی را بر عهده گرفتند.

مقام‌های سعودی گفته‌اند که در این حملات سه نفر، از جمله یک پیلوت، کشته شده‌اند. به گفتهٔ آنان، بقایای راکت‌های رهگیری‌شده نیز به یک کودکستان و یک مرکز صحی آسیب رسانده است.

رسانه‌های حوثی‌ها همچنان گزارش داده‌اند که در حملات عربستان سعودی بر صنعا، پایتخت یمن دو نفر کشته شده‌اند.

نیروهای دولتی یمن ادعا می‌کنند که بخش‌هایی از ساحل بحیرهٔ سرخ و مناطق اطراف تنگهٔ باب‌المندب را دوباره به کنترول خود درآورده‌اند؛ اما حوثی‌ها این ادعا را رد می‌کنند.

منابع نظامی می‌گویند که درگیری‌ها همچنان ادامه دارد و پیشروی نیروهای دولتی محدود بوده است. ادعاهای طرف‌های درگیر در این جنگ به‌گونهٔ مستقل تأیید نشده‌اند.

ترمپ: جنگ با ایران به‌زودی پایان می‌یابد

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا

دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحدهٔ امریکا، بار دیگر گفته است که جنگ با ایران به هر شکلی که باشد، به‌زودی پایان خواهد یافت.

ترمپ روز جمعه ۱۷ میزان در قصر سفید گفت که امریکا مانع دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای شده است و بهای نفت نیز به‌گونهٔ چشم‌گیر کاهش خواهد یافت.

او افزود که جنگ ممکن است از راه دیپلماسی یا از طریق اقدام نظامی پایان یابد.

ترمپ ادعا کرد که ایران دیگر نیروی بحری، نیروی هوایی و سیستم‌های دفاع هوایی ندارد.

او همچنان وعده داد که به‌زودی خبرهای مهمی دربارهٔ بهای دیزل اعلام خواهد کرد.

گروه هفت کشور بزرگ صنعتی جهان (G7) نیز توافق کرده است که به‌منظور کاهش بهای مواد سوخت، ۱۰۰ میلیون بیرل نفت خام و دیزل را از ذخایر اضطراری خود به بازار عرضه کند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG