چگونه ميتوان زنان معلول را توانمند ساخت؟
معلولیت وضعیتی است که انسان در نتیجه یک حادثه و یا هم مادرزاد به آن دچار میشود و گریز از آن از دست و توان بنی آدم خارج است.
طبق آمار سازمان ملل، بیش از نیم میلیارد نفر از انسانها به دلیل ابتلا به نارساییهای جسمی، ذهنی یا حسی، معلول به شمار می آیند.
تخمین زده می شود که ۸۰ درصد از معلولان در کشورهای در حال رشد باشند، در افغانستان نیز افرادی زیادی به نظر میخورند که دارای نوعی از معلولیت اند، اما زنان معلول در این میان با مشکلات فیزیکی، فرهنگی، اجتماعی و خانوادگی بیشتری رو به رو میباشند.
البته گفته میشود به علت عدم تساوی در برخورداری زنان و مردان معلول از مراقبتهای صحی، آموزشهای شغلی و سایر خدمات اجتماعی، پیامدهای معلولیت برای زنان به گونه جدی تری بروز میکند.
همچنان قابل یاد دهانی است، یکی دیگر از مشکلاتی که زنان و دختران دارای معلولیت با آن درگیر اند عدم تمایل خانوادهها به ازدواج فرزندشان با این دختران است.
اما دختران و زنانی را نیز داریم که با وجود معلولیت یکی یا چندین عضو بدن توانسته اند خودکفا باشند و با روحیه اعتماد زندگی کنند و منحیث یک عضو مفید و بدردبخور در جامعه و کشور خودشان را تثبیت نمایند.
خانم ملیحه جامی مشاور بخش امور اجتماعی و بهبود وضعیت زنان دارای معلولیت وزرات امور زنان، بخاطر معلولیتاش گاه گاهی با مسایلی رو به رو شده که ایجاب میکرد مأیوس شود. اما او مأیوس نشده و همین مسایل باعث رشد و ترقی بیشتر او در زندگی شدهاست.
خانم جامی میگوید، قبل از کار در وزارت زنان، همزمان در دو رشتۀ مختلف تحصیلاتش را به پیش بردهاست و بر علاوه در یکی از شرکتها در بخش مارکیتنگ کار میکردهاست...
تهیه کننده: عفیفه ساکب