وزیر صحت عامه افغانستان میگوید که حدود ۱۵ هزار قلم ادویه در مارکیتهای کشور موجود بوده که بیشترین آن غیر ضروری است.
او میگوید، بر اساس استراتژی جدید تلاشها را برای جلوگیری از فروش ادویههای بیکیفیت و غیر ضروری آغاز کردهاند.
فیروز الدین فیروز روز یکشنبه «۵ قوس ۱۳۹۶» در یک نشستی به خبرنگاران گفت که حدود ۱۵ هزار قلم ادویه در مارکیتهای کشور موجود بوده که بیشترین آن غیر ضروری است.
او افزود:
"یک تعداد ادویههای غیر ضروری است، برخی دواها عوارض جانبی زیاد هم دارد باید همه از بین برده شود، از میان ۱۵ قلم ادویه ۱۵۰۰ آن ثبت شده و کار جریان دارد تا رقم ثبت به ۵ هزار قلم برسد زیرا این مقدار ضرورت مردم را پوره میکند، کیفیت تضمین میشود و مردم هم توان خریداریاش را خواهد داشت."
آقای فیروز میگوید، اکنون ده فیصد ادویه در داخل کشور تولید میشود و تلاش جریان دارد تا ده سال آینده افغانستان در این بخش خود کفا شود.
وزیر صحت عامه میافزاید که ۹۰ درصد ادویه از کشورهای پاکستان، ایران، هند، چین، بنگلادیش، دوبی و کوریای جنوبی وارد شده که ۳۰ درصد آن قاچاق میشود.
از سوی هم نماینده سازمان صحی جهان در افغانستان میگوید آنان با حکومت وحدت ملی یکجا کار میکنند تا کیفیت خدمات صحی در این کشور بلند برود.
ریچارد پیپرکان می گوید که با شرکایشان کار میکنند تا خدمات صحی پاسخگو در مناطق دور دست ارائه کنند.
او افزود:
"استراتیژی وزرات صحت عامه بیشتر روی پوشش و کیفیت خدمات صحی تأکید میکند و میدانیم که باید خدمات صحی پاسخگو در مناطق دور دست برای مردم ارائه شود."
بر اساس معلومات وزارت صحت عامه، اکنون ۱۳ هزار دوا خانه در کشور فعال است اما ۴ هزار فرد مسلکی در آن کار میکنند.
اکنون ۱۳ هزار دوا خانه در کشور فعال است اما ۴ هزار فرد مسلکی در آن کار میکنند.
وزیر صحت عامه کشور میگوید که با تطبیق استراتژی جدید زمینه حل این مشکلات فراهم میشود و آنان انتظار دارند تا هر چه زودتر این استراتژی از سوی کابینه تصویب شود.
گزارش: نورالله شایان