لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۹ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۱۱

افغانستان

رحیمی: در قسمت بازگرداندن وسایط پولیس پیشرفت‌ شده‌است

نصرت رحیمی معاون سخنگوی وزارت داخله افغانستان
نصرت رحیمی معاون سخنگوی وزارت داخله افغانستان

وزارت داخله افغانستان می‌گوید روند باز گرداندن وسایط پولیس که در چهارچوب این وزارت و بیرون از آن برای برخی‌ها توزیع شده بود، با پیشرفت‌های به همراه شده‌است.

وزارت داخله برای این افراد ۴۵ روز فرصت داده تا موترها را که گرفته‌اند به خواست خود به این وزارت بسپارند در غیر آن با برخورد قانونی روبه‌رو خواهند شد.

نصرت رحیمی معاون سخنگوی وزارت داخله در صحبت با رادیو آزادی از شمار دقیق این موترها جزئیات نداد، اما تأکید کرد که برخی پیشرفت‌ها صورت گرفته‌اند.

وی گفت:

"چند موتر در چهارچوب وزارت داخله، اما در اختیار افراد بیرون از تشکیل بود. تعدادی از آن‌ها به وزارت تسلیم داده شده، سایرین هم در حال تسلیم دهی استند. شمار دقیق‌شان معلوم نیست، زیرا هر لحظه در حال تغییر است."

بر اساس معلومات وزارت داخله، صدها واسطه نقلیه در چهارچوب و بیرون از تشکیل این وزارت برای برخی‌ها توزیع شده‌اند.

در میان آن‌ها، افراد با نفوذ، اعضای شورای ملی و کسانی شامل اند که پس از پایان وظیفه‌شان، به نحوی با تهدیدها روبه‌رو بوده‌اند.

حالا روند بازگرداندن این‌گونه موترها آغاز شده و رئیس تفتیش وزارت داخله از این روند نظارت می‌کند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

مرکز خبرنگاران افغانستان: سه خبرنگار در تخار بازداشت شدند

مرکز خبرنگاران افغانستان می گوید که نیروهای طالبان سه خبرنگار محلی را در ولایت تخار بازداشت کردند.

این مرکز در خبرنامه ای امروز پنجشنبه ۱۸ ثور گفت که نصرت‌الله ابراهیمی خبرنگار آریانا‌نیوز روز سه شنبه ۱۴ ثور و منیر هدف و اسدالله تیمور دو خبرنگار آزاد شب دوشنبه ۱۵ ثور در شهر تالقان مرکز ولایت تخار دستگیر شدند.

مرکز خبرنگاران افغانستان در این باره ابراز نگرانی کرده و از طالبان خواسته است که این خبرنگاران را هر چه زودتر و بدون قید و شرط آزاد کنند.

طالبان در این مورد هنوز چیزی نگفته اند.

رزا اوتونبایوا نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان در بیانیۀ به مناسبت ۳ می روز جهانی آزادی رسانه ها روز شنبه این هفته محدودیت ها بر آزادی بیان در افغانستان توسط طالبان را نگران کننده خواند.

خانم اوتونبایوا گفت، این محدودیت ها سبب شده است که خبرنگاران و کارمندان رسانه ای با تهدید رو به رو شوند و در معرض خطر بازداشت و بدرفتاری قرار بگیرند.

نگرانی سازمان جهانی صحت از افزایش موارد سرخکان در افغانستان

سازمان جهانی صحت ، دبلیو اچ او ، می گوید که موارد بیماری سرخکان در افغانستان رو به افزایش است.

بخش افغانستان این سازمان در پستی در شبکۀ ایکس امروز پنجشنبه (۱۸ثور ، ۸ می ) از خانواده ها خواسته شده است که اطفال خود را در برابر این بیماری واکسین کنند.

دبلیو اچ او در گزارشی ماه گذشته گفته بود که واقعات سرخکان در افغانستان بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته

بر اساس این گزارش، تا ماه اپریل ، ۱۹۳ تن بر اثر ابتلا به این بیماری در فغانستان جان باخته اند.

یک زوج با کودک سه ساله شان در غزنی در پی غرق شدن در آب جان باختند

آببازی در جنوب افغانستان. ۲۳ آگست ۲۰۲۴
آببازی در جنوب افغانستان. ۲۳ آگست ۲۰۲۴

مقام های طالبان می گویند که سه عضو یک خانواده از جمله یک کودک سه ساله در نتیجۀ غرق شدن در آب در ولایت غزنی جان باختند.

به گزارش رسانه های داخلی افغانستان ، قوماندانی امنیۀ طالبان در غزنی گفته است که نخست یک کودک هنگام بازی به دریا افتاد و سپس پدر و مادرش برای نجات او تلاش کردند ؛ اما هر سه آنان جان شان را از دست دادند.

این رویداد صبح امروز پنجشنبه (۱۸ثور) در ولسوالی اجرستان رخداده است.

سال گذشته گزارش شده بود که بیش از ۵۰ تن اکثراً جوانان و کودکان در پی غرق شدن در آب در ولایت های مختلف افغانستان جان باخته بودند.

بی احتیاطی ، عدم آگاهی از روش های جلوگیری از غرق شدگی و نبود امکانات نجات از عوامل این رویداد های مرگبار خوانده می شود.

طالبان: ترکمنستان از برنامه‌های تازه برای توسعه همکاری‌های تجاری با افغانستان خبر داد

پایپلاین ترکمنستان، عکس از آرشیف
پایپلاین ترکمنستان، عکس از آرشیف

حکومت طالبان گفته که ترکمنستان برنامه‌هایی را در زمینه خط آهن، تجارت و ترانزیت با افغانستان اعلام کرده است.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، روز چهارشنبه با رشید مردوف، معاون کابینه وزرای ترکمنستان و وزیر خارجه این کشور، درباره پیشرفت پروژه پایپ‌لاین تاپی گفت‌وگو کرد.

ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه طالبان، در بیانیه‌ای گفته که این نشست به‌صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.

پروژه تاپی، یک طرح منطقه‌ای خط لوله گاز است که گاز ترکمنستان را از مسیر افغانستان به پاکستان و هند منتقل می‌کند.

قرارداد آغاز این پروژه در سال ۲۰۱۶ میان ترکمنستان، دولت پیشین جمهوری افغانستان، پاکستان و هند در عشق‌آباد امضا شده بود.

پاکستان: رانندگان موتر‌های ترانسپورتی افغان تنها با ویزا اجازه ورود خواهند داشت

مرز پاکستان
مرز پاکستان

مقام‌های پاکستانی در گذرگاه تورخم اعلام کرده‌اند که از تاریخ ۳۰ می رانندگان موترهای ترانسپورتی افغان تنها در صورتی اجازه ورود به پاکستان را خواهند داشت که ویزه معتبر در اختیار داشته باشند.

این تصمیم پس از آن گرفته شده که اعتبار سند یک‌ساله ورود به پاکستان موسوم به "TAD" تا پایان همین ماه به اتمام می‌رسد.

بر اساس اطلاعات منتشرشده، در این مورد اعلامیه‌هایی در مکان‌های قابل دید در تورخم نصب شده و به رانندگان افغان نیز به‌گونه شفاهی اطلاع داده شده است.

پیش از این نیز تصمیم مشابهی از سوی پاکستان اتخاذ شده بود که تأثیر منفی بر روند تجارت و ترانزیت میان دو کشور گذاشت.

ستره محکمه امریکا به اداره ترمپ دستور از سرگیری بررسی پرونده‌های پناهجویان افغان را داده

مهاجران افغان در انتظار بررسی پرونده هایشان
مهاجران افغان در انتظار بررسی پرونده هایشان

ستره محکمه ایالات متحده به اداره ترمپ دستور داده تا از تاریخ ۱۲ می ۲۰۲۵ بررسی پرونده‌های پناهجویان افغان را از سر گیرد.

این تصمیم شامل برنامه پذیرش پناهجویان امریکا (USRAP)، طرح‌های اسکان مجدد و برنامه‌های تأیید سفر نیز می‌شود.

شان ون دایور، رئیس سازمان «افغان ایوک» این تصمیم را یک پیروزی بزرگ برای متحدان افغان در امریکا توصیف کرده و گفته در صورت اجرای آن از سوی اداره ترامپ، گامی مهم برداشته خواهد شد.

در حکم دیوان عالی، به‌طور ویژه خواسته شده که ممنوعیت پذیرش پناهجویان لغو شود و این دستور از تاریخ ۱۲ می اجرایی خواهد شد. قاضی دیوان تأکید کرده که اداره باید هرچه زودتر روند بررسی پرونده‌ها را آغاز کند.

طالبان؛ افزایش تنش بین پاکستان و هند به نفع منطقه نیست

پاکستان- هند
پاکستان- هند

وزارت امور خارجه طالبان نگرانی خود را از افزایش تنش‌ها بین پاکستان و هند ابراز کرده و گفته است که این وضعیت را به نفع منطقه نمی‌داند.

وزارت امور خارجه طالبان امروز چهارشنبه در صفحه ایکس خود نوشت که امنیت و ثبات را به نفع کل منطقه می‌داند و از هر دو طرف می‌خواهد که خویشتن‌داری کنند و مشکلات را از طریق دیپلماسی و گفتگو حل کنند.

اگرچه پاکستان متحد اصلی طالبان محسوب می‌شد، اما روابط بین این کشور و طالبان به ویژه پس از بمباران منطقه برمل در پکتیکا توسط طیاره‌های پاکستانی در سال گذشته، پرتنش شده است.

در مقابل، روابط طالبان با هند خلاف اوایل حکومت طالبان در سال ۲۰۲۱ نزدیکتر شده است.

رسانه های ایرانی از سفر قریب الوقوع سرپرست وزارت خارجۀ طالبان به تهران خبر می دهند.

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان

برخی از رسانه های ایرانی گزارش داده اند که امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان در راس یک هیئت بلندپایه هفتۀ آینده به تهران سفر خواهد کرد.

خبرگزاری مهر روز سه شنبه (۱۶ ثور) گزارش داد که در دیدار بین هیئت طالبان و مقام های ایرانی در بارۀ روابط دوجانبه و منافع مشترک گفتگو خواهد شد.

وزارت خارجۀ طالبان در مورد سفر آقای متقی به تهران هنوز چیزی نگفته است.

ایران از معدود کشور های است که با حکومت طالبان تعامل دارد و دیپلماتان این گروه را پذیرفته است.

احتمال باران شدید و جاری شدن سیلاب در ده ولایت افغانستان

تصویر از آرشیف
تصویر از آرشیف

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی طالبان از احتمال باران و جاری شدن سیلاب در ۱۰ ولایت افغانستان هشدار داده است.

این ریاست در خبرنامه ای روز سه شنبه (۱۶ثور) گفت که خوست ، پکتیا ، ننگرهار ، لوگر، میدان وردک ، پروان ، بدخشان،نورستان، کاپیسا ، و کابل امروز شاهد باران شدید ، رعد برق و سیلاب های آنی خواهند بود.

مقدار باران در نقاط مختلف بین ۱۰ تا ۳۰ ملی متر پیشبینی شده است.

در ادامه گفته شده که در ولایت های غربی و مرکزی احتمال وقوع بادهای نسبتاً شدید وجود دارد که سرعت آن در نقاط مختلف بین ۵۰ تا ۷۵ کیلومتر در ساعت خواهد بود.

این در حالی است که به گفتۀ مقام های محلی طالبان روز جمعه گذشته بر اثر سرازیر شدن سیلاب در ولسوالی بهارک ولایت بدخشان دستکم ۵ تن جان باختند.

سیلاب های اخیر در بدخشان همچنان باعث تخریب زمین های زراعتی ، خانه های مسکونی و مسدود شدن برخی از راه ها شده بود.

کرزی: پاکستان نام شخصیت‌های افغان را بر مراکز علمی بگذارد، نه بر راکت‌ها

حامد کرزی رئیس‌جمهوری سابق افغانستان
حامد کرزی رئیس‌جمهوری سابق افغانستان

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، از پاکستان خواست تا به‌جای نام‌گذاری راکت‌ها و تسلیحات خود به نام شخصیت‌های افغان، نام آنان را بر مراکز علمی و فرهنگی‌اش بگذارد.

آقای کرزی این اظهارات را در صفحه ایکس خود پس از آن مطرح کرد که پاکستان هفته گذشته یک راکت بالستیک جدید به نام «ابدالی» را آزمایش کرد.

او افزود که پیش‌تر نیز پاکستان راکت‌های خود را با نام‌های «غزنوی» و «غوری» نام‌گذاری کرده، در حالی‌که «در حال حاضر افغان‌های ساکن آن کشور با رفتارهای بد و آزاردهنده مواجه‌اند.»

به گفته کرزی، افغانستان در طول تاریخ شخصیت‌های علمی، فکری، فرهنگی، مبارز و پادشاهان بزرگی را در دامان خود پرورانده که جهان آنان را با احترام یاد می‌کند و باید نام‌هایشان به گونه‌ای شایسته مورد استفاده قرار گیرد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG