لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱ ثور ۱۴۰۵ کابل ۰۳:۰۳

افغانستان

حکمتیار: یک طرح صلح را به حکومت، رهبر طالبان و خارجی‌ها سپرده‌ام

گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی افغانستان می‌گوید، به سلسله تلاش‌ها برای تأمین صلح، وی یک طرح را به حکومت افغانستان، رهبر طالبان و خارجی‌ها سپرده‌است.

گلبدین در یک گردهمایی بزرگ که در استدیوم ورزشی در شهر جلال‌آباد دایر شده بود، گفت:

"به خارجی‌ها نیز طرح صلح ما ارائه شده، بالای میز قصر سفید هم قرار دارد، من امیدوارم که آن‌ها در یکی دو هفته عکس‌العمل نشان دهند."

قبل از این روزنامه نیویارک تایمز به آن بخش این طرح گلبدین حکمتیار توجه کرده بود که به نوشته روزنامه در آن از ایجاد مناطق مصون برای طالبان در داخل افغانستان، پیشنهاد شده‌است که با انتقادات جوانب مختلف روبه‌رو شد و طالبان نیز این طرح را رد کردند.

با پایان این گردهمایی، زمانی‌که مردم به‌سوی خانه‌هایشان روان بودند، در نتیجه انفجار مواد جاسازی شده در یک موترسایکل، در نزدیک پل بهسود در ناحیه اول شهر جلال‌آباد چهار فرد ملکی کشته و ۱۰ تن دیگر زخمی شدند.

تا هنوز کسی یا گروهی مسئولیت این انفجار را به عهده نگرفته‌است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

قرار است طالبان برای گفت‌وگو درباره اخراج افغان‌ها، به بروکسل بروند

جرمنی - تصویر یکی از افغان‌هایی که خواهان عدم اخراج یک افغان دیگر شده (عکس آرشیف)
جرمنی - تصویر یکی از افغان‌هایی که خواهان عدم اخراج یک افغان دیگر شده (عکس آرشیف)

قرار است مقام‌های حکومت طالبان در هفته‌های آینده برای گفت‌وگو درباره اخراج افغان‌ها از اتحادیه اروپا به کشورشان، به بروکسل سفر کنند.

این را خبرگزاری فرانس‌پرس به نقل از منابع گزارش داده است.

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، سفر مقام‌های طالبان با هماهنگی کمیسیون اروپا و چندین کشور عضو انجام می‌شود.

این پس از آنست که دو مقام‌ اروپایی برای گفت‌وگو در این مورد به افغانستان سفر کردند.

یک منبع دیپلماتیک روز دوشنبه گفت که تیم تخنیکی طالبان در هفته‌های آینده به بروکسل خواهد رفت و با اعضای اتحادیه اروپا درباره پروازها، ظرفیت‌های میدان هوایی کابل و نیز سرنوشت مهاجران بازگشت‌داده‌شده گفت‌وگو خواهد کرد.

با وصف نگرانی‌های گروه‌های حقوق بشر و کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان، به گزارش فرانس‌پرس، از میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، حدود ۲۰ کشور تلاش‌هایی را آغاز کرده‌اند تا افغان‌هایی را که در جرایم دخیل هستند و حق اقامت در این اتحادیه را ندارند، از خاک خود اخراج کنند.

پیش‌بینی باران در ۷ ولایت‌ افغانستان

افغانستان - باران (عکس آرشیف)
افغانستان - باران (عکس آرشیف)

پیش‌بینی شده است که امروز ولایت‌های فاریاب، بادغیس، سرپل، سمنگان، بغلان، تخار و بدخشان شاهد باران خواهند بود.

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان در اعلامیه‌ای گفته است که میزان بارندگی در این ولایت‌ها بین ده تا بیست میلی‌متر خواهد بود.

ملل متحد در آغاز هفته در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که در ۳۱ ولایت افغانستان، بارندگی‌ها و سیلاب‌های هفته‌های اخیر بیش از ۷۳ هزار نفر را متاثر کرده است.

در نتیجه سیلاب‌ها در افغانستان ماه گذشته ده‌ها نفر جان باختند و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند.

سازمان ملل: بیش از چهار میلیون تن در افغانستان به سرپناه اضطراری نیاز دارند

آرشیف
آرشیف

یک ادارۀ سازمان ملل متحد می‌گوید که ۴.۲ میلیون تن در افغانستان امسال به سرپناه اضطراری نیاز دارند.

بخش افغانستان برنامۀ اسکان بشر سازمان ملل متحد (UN-Habitat) روز دوشنبه (۳۱حمل) در ایکس نوشت که این افراد به کمک‌های غیرغذایی نیز نیاز فوری دارند.

بازگشت مهاجران افغان از ایران و پاکستان و تخریب خانه‌ها بر اثر بارندگی و سیل، مشکل بی سرپناهی را در افغانستان افزایش داده است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) می‌گوید که در چهار ماه اول امسال میلادی، تعداد مهاجرانی که از پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند، در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته ، ۱۵ برابر افزایش یافته است.

این سازمان در گزارشی که روز یکشنبه منتشر شد، اعلام کرد که تنها از ۲۹ مارچ تا ۱۱ اپریل، بیش از چهل و دو هزار تن از پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند.

افزایش بهای مواد نفتی در افغانستان ؛ یک مقام طالبان در مورد خرید تیل از بلاروس گفت‌وگو کرده است

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان
نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان با اندری یوگنیویچ کوزنتسوف، وزیر صنعت بلاروس در مورد خرید تیل دیزل و پترول از آن کشور گفت‌وگو کرده است.

این دو مقام روز دوشنبه (۳۱حمل) در ازبکستان دیدار کردند.

وزارت صنعت و تجارت طالبان در خبرنامه ای گفته است که عزیزی در این دیدار از سرمایه‌گذاران بلاروس نیز دعوت کرد تا در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

عزیزی برای اشتراک در نمایشگاه بین‌المللی صنعتی که در آن محصولات افغانستان نیز به نمایش گذاشته شده، دوشنبه به ازبکستان رفت.

او در حالی در مورد خرید تیل دیزل و پترول از بلاروس گفت‌وگو کرده که به دنبال جنگ امریکا و اسرائیل با ایران و بسته شدن تنگۀ هرمز ، بهای مواد نفتی در بازار های افغانستان نیز افزایش یافته است.

یوناما: افغانستان در خط مقدم تغییرات اقلیمی جهانی قرار دارد

یکی از قربانیان سیلاب‌ها در افغانستان (آرشیف)
یکی از قربانیان سیلاب‌ها در افغانستان (آرشیف)

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یوناما امروز دوشنبه ۳۱ حمل در یک خبرنامه اعلام کرده که افغانستان به دلیل تغییرات اقلیمی در شمار کشورهایی قرار دارد که بیشترین آسیب‌پذیری را دارند، اما برای مقابله با آن آمادگی کمی دارند.

این اظهارات در یک سمینار آنلاین مطرح شده که سلسله آن در همین زمینه، در سال ۲۰۲۵ با همکاری یک مرکز پژوهشی مستقل آغاز شده است.

این در حالی است که اخیراً بسیاری از ولایت‌های این کشور شاهد بارندگی، رعد وبرق و سیلاب بوده‌اند.

بر اساس آمار ادارۀ ملی آمادگی مبارزه با حوادث حکومت طالبان از ۶ تا ۲۲ حمل در نتیجۀ باران‌های شدید، سیلاب‌ها، لغزش زمین و زلزله در افغانستان ۱۷۹ نفر جان باختند و ۲۳۸ نفر دیگر زخمی شدند.

طالبان: تنها در یک روز بیش از ۵ هزار مهاجر افغان از پاکستان اخراج شدند

مهاجران اخراج شدۀ افغان از پاکستان
مهاجران اخراج شدۀ افغان از پاکستان

کمیسیون رسیدگی به مشکلات مهاجران حکومت طالبان گفته است که تنها در یک روز بیش از ۵ هزار مهاجر افغان از پاکستان اخراج و به افغانستان بازگشتانده شده‌اند.

این کمیسیون روز یک‌شنبه در بیانیه‌ای افزود که این مهاجران به روز شنبه، ۲۹ ماه حمل از پاکستان اخراج شدند.

به دنبال درگیری میان حکومت طالبان و پاکستان، مقامات آنکشور روند اخراج مهاجران افغان از پاکستان را شدت بخشیده‌اند.

این مهاجران در حالی وارد افغانستان می‌شوند که این کشور دچار مشکلات مختلف مثل نبود سرپناه، فرصت‌های کاری و کمبود آب آشامیدنی است.

برنامۀ آموزشی سازمان صحی جهان برای ده‌ها کارمند صحی زن در افغانستان

افغانستان- برنامۀ آموزشی صحی برای ده‌ها زن در ولایت بلخ
افغانستان- برنامۀ آموزشی صحی برای ده‌ها زن در ولایت بلخ

دفتر سازمان صحی جهان برای افغانستان گفته است که برای تقویت تشخیص زودهنگام و ارجاع بیماری‌های غیرساری، ده‌ها زن را آموزش داده است.

این دفتر یک‌شنبه، ۳۰ ماه حمل در شبکۀ ایکس نوشت که این بیش از ۴۰ کارمند صحی در ولایت بلخ آموزش دیده‌اند.

در ادامه آمده است که تمرکز این آموزش روی فشار خون بلند، شکر، بیماری‌های مزمن تنفسی و سرطان‌های شایع بود.

این در حالی است که با توجه به محرومیت دختران و زنان بالاتر از صنف ششم مکتب از حق رفتن به مکتب و پوهنتون، فعالان و نهادهای مدافع حقوق بشر نگران اند که افغانستان در سال‌های پیش‌رو به شدت با کمبود و حتی نبود کارمندان صحی زن روبه‌رو خواهد شد.

راشد خان: پیشنهاد‌های تابعیت هند و استرالیا را رد کردم

راشد خان، بازیکن سرشناس کریکت افغانستان
راشد خان، بازیکن سرشناس کریکت افغانستان

راشد خان، بازیکن سرشناس کریکت افغانستان گفته است که هند و استرالیا به او پیشنهاد تابعیت داده بودند، اما او این پیشنهادها را رد کرده، زیرا می‌خواهد برای افغانستان بازی کند.

شماری از رسانه‌های هند این خبر را روز یکشنبه پخش کردند.

بر اساس گزارش‌ها، راشد خان این موضوع را در کتابی مطرح کرده که درباره زندگی ورزشی و دست‌آوردهایش نوشته شده است.

انتظار می‌رود این کتاب که از سوی جعفر هاند، نویسنده و خبرنگار نوشته شده، به‌زودی منتشر شود.

در این کتاب به نقل از خان آمده است: «من پیشنهادهای [تابعیت و بازی] را هم از استرالیا و هم از هند دریافت کردم، اما به آن‌ها گفتم که اگر برای کشور خودم بازی نکنم، برای هیچ کشور دیگری هم بازی نخواهم کرد.»

برخی رسانه‌های هندی و شماری از هواداران او نیز در سال ۲۰۱۸ کمپاین‌هایی را برای اعطای تابعیت هند به راشد خان راه‌اندازی کرده بودند.

حتی اشرف غنی، رئیس‌جمهور مخلوع افغانستان، در واکنش به این تلاش‌ها و کمپاین‌ها گفته بود که راشد خان افتخار افغانستان است و به کشور دیگری داده نخواهد شد.

صوفیه سروری قهرمان لیگ جهانی جوجیستو در آلمان شد

صوفیه سروری، ورزشکار افغان رشته ورزش رزمی «گراپلینگ»
صوفیه سروری، ورزشکار افغان رشته ورزش رزمی «گراپلینگ»

صوفیه سروری، ورزشکار افغان رشته ورزش رزمی «گراپلینگ» قهرمان لیگ جهانی جوجیستو در آلمان شد.

بر اساس معلومات منتشر شده در انستاگرام بانو سروری، او در بخش «نوگی یا بدون لباس مخصوص» این مسابقات در ۱۸ اپریل در شهر فرانکفورت پس از چهار پیروزی مدال طلا به دست آورد.

در ادامه همچنان آمده است که صوفیه سروری در بخش Absolute Division در میان ۸ مبارز از امریکا مصر و آلمان به مقام نخست دست یافت و افزون بر مدال طلا کمربند قهرمانی را از آن خود کرد.

گراپلینگ مجموعه‌ای از فنون رزمی است که بر درگیری نزدیک، گرفتن، کنترل حریف و مبارزه روی زمین تمرکز دارد.

سروری پیش از این هم در رقابت‌ها در این رشته در بیرون از افغانستان دست‌آوردهایی داشته است.

این در حالی است که پس از بازگشت طالبان به قدرت، محدودیت‌های گسترده‌ای بر حضور زنان در عرصه‌های عمومی، از جمله ورزش، اعمال شده است.

طالبان در قندهار به جز بیرق این گروه ، چاپ و فروش بیرق های دیگر را ممنوع کردند

آرشیف
آرشیف

مقام های طالبان در قندهار چاپ و خرید و فروش بیرق های دیگر به جز بیرق سفید طالبان در این ولایت را ممنوع اعلام کردند.

انعام الله سمنگانی ، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در قندهار ، اطلاعیه ای را امروز یکشنبه (۳۰حمل) در ایکس نشر کرده که در آن آمده است :« به همه کتاب‌خانه ها ، چاپ‌خانه‌ها، قرطاسیه‌فروشی‌ها و مرکزهای تزئین در قندهار ابلاغ می‌شود که به جز بیرق رسمی طالبان ، از چاپ و خرید و فروش بیرق های سایر کشورها و احزاب به طور جدی خودداری کنند.»

آقای سمنگانی در بارۀ چاپ و فروش بیرق سه رنگ نظام جمهوری مخلوع افغانستان چیزی نگفته است.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در تابستان ۱۴۰۰ خورشیدی ، بیرق سفید رنگ طالبان جای بیرق سه رنگ را گرفته است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG