لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۴ سنبله ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۴۰

بالتیمور پُست: تحریمات بر ایران پروژه‌های افغانستان را نیز با خطر مواجه می‌کند


  • بالتیمور پُست

روزنامۀ امریکایی بالتیمور پُست در شمارۀ اخیرش مقالۀ به نشر رسانیده‌است تحت عنوان تحریمات امریکا بر ایران پروژه‌های حیاتی تجارتی در افغانستان را با خطر مواجه می‌سازد.

روزنامه از قول آژانس خبری رویترز می‌نویسد، این اعلان رئیس جمهور ترمپ که از توافق‌نامه هسته‌ای ایران خارج شده و تحریمات بر ایران را از سر می‌گیرد، پروژۀ را متضرر می‌سازد که هند از آن حمایت می‌کند، پروژه طرح شدۀ که در آن از افغانستان غیر متصل با آب، به‌حیث یک دهلیز حمل و نقل اموال از راه زمین استفاده خواهد شد.

این پروژه راه تجارت میلیون‌ها دالری را هموار ساخته و اتکای افغانستان را به پاکستان که گاه گاه برخورد غیر دوستانه می‌کند، کاهش می‌دهد.

به نوشته روزنامه، خودکفا شدن افغانستان از نگاه اقتصادی اتکای این کشور به کمک‌های خارجی را کاهش می‌دهد و هم به کشت و تجارت کوکنار آسیب می‌رساند که منبع مهم عایداتی طالبان مسلح است.

به نوشتۀ مقاله بالتیمور پُست، این تصمیم رئیس جمهور امریکا که تحریمات دوباره بر ایران وضع می‌شود و نهادهای مالی در صورت تجارت با ایران جریمه خواهند شد، بر ثبات پروژه چابهار نیز سایه افگنده‌است، زیرا بانک‌ها شاید از ترس جریمه و تحریمات مالی پا به عقب بکشند.

بندر چابهار در سال ۲۰۱۶ از سوی هند، افغانستان و ایران گشایش یافت.

  • گاردین

روزنامه گاردین چاپ بریتانیا در شماره اخیرش مطلبی را در مورد حمله خونین روز جمعه در ننگرهار به نشر رسانیده‌است.

چند انفجار همزمان در جریان مسابقۀ کریکت جام رمضان در استدیوم ورزشی جلال‌آباد رخ داد که در آن ۸ تن کشته و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند.

به نوشته گاردین، بازی کریکت توسط مهاجرین افغان از پاکستان به افغانستان منتقل شد و کریکت حال به یک بازی محبوب بین افغان‌ها مخصوصاً در شرق این‌کشور مبدل شده‌است.

گاردین در همین رابطه به اعلامیه یوناما نیز اشاره کرده که گفته‌است، چهار انفجار رخ داد که دو انفجار آن در داخل استدیوم و دو انفجار دیگر خارج از استدیوم صورت گرفت.

گاردین ننگرهار را ولایتی خوانده‌است که در سال جاری میلادی ناامنی‌ها در آن افزایش یافته‌اند.

هشت روز پیش از امروز بر مستوفیت ولایت ننگرهار نیز حمله خونین صورت گرفت که ۱۵ کشته بجا گذاشت و داعش مسئولیت آن را به دوش گرفت.

گاردین به استعفای گلاب منگل والی پیشین ننگرهار نیز اشاره نموده که به دلیل ناامنی‌ها صورت گرفت.

به باور روزنامه، این حملات باور مردم بر حکومت افغانستان را در حالی کاهش داده‌است که آماده‌گی‌ها برای انتخابات ولسی جرگه و شوراهای ولسوالی‌ها جریان دارند.

XS
SM
MD
LG