لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۰۲

اتاق تجارت و صنایع افغانستان از تصمیم امریکا در مورد بندر چابهار استقبال کرد


اتاق تجارت و صنایع افغانستان از مستثنا قرار گرفتن بندر چابهار و ساختن خط ریل از تحریم های امریکا بر ایران استقبال کرده آن‌را یک اقدام عادلانه می‌خواند.

پس از مستثنا قرار گرفتن توسعه بندر چابهار و ساختن خط ریل از تحریم های امریکا بر ایران حالا اتاق تجارت و صنایع افغانستان می‌گوید، این مسئله به‌خاطر رشد و انکشاف تجارت این کشور بسیار مهم می‌باشد.

آذرخش حافظی مسئول روابط خارجی این اتاق روز چهارشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، خط آهن می‌تواند بخش از مشکلات تجارتی افغانستان را به عنوان یک کشور محاط به خشکه حل کند.

آقای حافظی همچنان گفت، این یک اقدام بجا به نفع افغان‌ها است.

آذرخش حافظي
آذرخش حافظي

او افزود:

"اتاق تجارت و صنایع افغانستان از هر اقدامی که به نفع افغانستان باشد استقبال می کند ایالات متحده امریکا می داند که افغانستان به عنوان متحد استراتژیک در یک حالتی قرار دارد که جنگ‌های نیابتی در داخل این کشور جریان دارد به همین دلیل آن‌ها نخواستند که یک مشکل دیگر از این ناحیه در مناسبات ایران و افغانستان به آن اضافه شود و این مسئله قابل قدر است."

آقای حافظی می گوید، بندر چابهار نیز برای داد و ستد تجارتی به خصوص در بخش مواد معدنی با هند از اهمیت خاص برخوردار است.

این در حالیست که به تازه‌گی مایک پومپیو وزیر خارجه امریکا گفته است، با توجه به تحریم‌های کشورش بر ایران برای ادامه کار بندر چابهار و ساختن خط ریل بندری این کشور به خاطر رشد اقتصاد افغانستان اجازه داده خواهد شد.

با ساخت خطر ریل بندری، انتقال مواد غذایی و ادویه از ایران به افغانستان مجاز خواهد بود.

گفته می شود، این تصمیم به خاطر رشد اقتصادی و مسئله دوستانه با افغانستان و نظر به روابط نزدیک ایالات متحده امریکا با هند این بندر از تحریم‌ها استثنا قرار داده شده است.

ایالات متحده امریکا به تاریخ پنجم نومبر تحریم‌های رفع شده گذشته و چند محدودیت تازه را بر ایران اعلام کرد.

پروژه بندر چابهار در سال ۲۰۱۶ میلادی از سوی افغانستان، ایران و هند به بهره برداری سپرده شد.

پیش از این اتاق تجارت و صنایع افغانستان گفته بود که دادو‌ستد تجارتی میان کابل و تهران به حدود ۱.۲ میلیارد دالر رسیده‌است.

هر چند خان زمان مدبر یکتن از تحلیلگران اقتصادی این تصمیم امریکا را یک گام نیک دانسته اما می گوید، اگر به‌خاطر عملی کردن آن یک اراده قوی سیاسی وجود داشته باشد بالای وضعیت اقتصادی افغانستان تاثیر مثبت بجا می‌گذارد.

او افزود:

"البته اگر گفته‌های آنان جنبه عملی بخود گیرد و در حد یک شعار نباشد و چیزی که گفته شود عملی گردد و آنان یک اراده قاطع سیاسی در این زمینه داشته باشند مطمئین هستیم که تاثیرات بسیار قابل ملاحظه و چشم‌گیر را بالای وضعیت اقتصادی افغانستان داشته باشد."

آقای مدبر می‌گوید، با رشد و توسعه بندر چابهار سهولت و رشد خوب در ترانزیت و اقتصاد افغانستان به میان خواهد آمد و زمینه صادرات از افغانستان را نیز فراهم می کند.

گزارش: فرشته ندا

XS
SM
MD
LG