لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۴۶

برای اولین بار جهت مصئونیت خبرنگاران افغان اپلیکیشن ردیابی زیر نام درک ایجاد شد


شرکت سافتویر "SOFTWARE" و ردیابی جی پی ایس "GPS" دَرک "DARRAK" در افغانستان برای اولین بار جهت مصئونیت خبرنگاران افغان اپلیکیشن ردیابی را زیر نام درک ایجاد کرده است.

با افزایش تهدیدات امنیتی و خشونت‌ها علیه خبرنگاران در افغانستان شرکت سافتویر و ردیابی جی پی ایس دَرک، اپلیکیشن را برای حل این معضل طرح کرده است.

آغا ملوک سهار رئیس اجرائیه این شرکت روز شنبه با افتتاح اپلیکیشن دَرک در کابل گفت، خبرنگاران با استفاده از این برنامه می‌توانند در زمان خطر رسانه خود و یاهم نهادهای امنیتی را در کمترین وقت در جریان بگذارد.

او افزود:

"این برنامه خبرنگاران را کمک می‌کند تا با استفاده از تکنالوژی با اداره و خانواده خود در تماس باشد، و از سهولت‌های این برنامه که مدیریت کارکرد روزمره، مصئونیت، موقعیت ساحه سبز و بخش‌های دیگر است استفاده کند و آرشیف این برنامه در کاهش تهدیدات امنیتی در آینده کمک خواهد کرد."

درک، نرم‌افزار و یا اپلیکیشن رایگان است که در تیلیفون‌های هوشمند قابل استفاده می‌باشد، افراد با استفاده از آن می‌توانند اشخاص مورد اعتماد شان را از موقعیت خود با خبر بسازند.

استفاده کنندهای این اپلیکشن همچنان می‌توانند در وقت ضرورت با فشار دادن یک دکمه برعلاوه افراد مورد اعتمادشان، نهادهای امنیتی را نیز برای کمک اطلاع دهند.

درک، مناطق مصئون و پرخطر در افغانستان را نیز برای استفاده کننده‌هایش مشخص می سازد و آنان در وقت بیرون شدن از ساحات امن اطلاع دریافت خواهند کرد و اداره شان نیز مطلع خواهند شد.

این اپلیکیشن در حالی افتتاح شد که نظر به یافته‌های سفارت امریکا در کابل در سال روان میلادی تا کنون ۱۸ خبرنگار افغان در رویدادهای مختلف جان‌هایشان را از دست دادند.

بر اساس گزارش‌ها خشونت علیه خبرنگاران از سوی زورمندان و برخی مقامات دولتی در افغانستان نیز رو به افزایش است.

سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری در یکی از نشست‌ها افغانستان را یکی از خطرناک‌ترین کشورها برای خبرنگاران و رسانه‌ها خوانده است.

سرور دانش
سرور دانش

خبرنگاران افغان که همواره نگران امنیت جان شان استند حالا به اپلیکیشن درک چشم امید بسته اند.

فرشته محبوبی خبرنگار و محمد داوود قیصانی تصویر بردار این ابتکار را مشروط به مصئون بودنش نوید بخش می‌خوانند.

او افزود:

"ما از تجربه‌های شان آگاهی نداریم اما اگر نشان داده می شد برای ما نتیجه خاطربخش میداشت، چون این در افغانستان برای اولین بار و برای خبرنگاران که همیشه در خطر اند طرح شده امیدوارم که نتیجه مثبت داشته باشد."

"من در یک حمله انتحاری زخمی شدم، تا کنون خود را در امن احساس نمی‌کنم امیدواریم تا این یک اپلیکیشن خوب بوده و برای خبرنگاران مصئون باشد."

خبرنگاران یگانه نگرانی که از بابت این اپلیکیشن دارند این است که در آینده معلومات محرم شان بدست افراد و گروه‌هایکه مخالف آزادی بیان و خبرنگاران استند نیفتد.

اما شرکت سافتویر و ردیابی جی پی ایس دَرک در پاسخ به این نگرانی می‌گوید، مدیریت ردیابی خبرنگاران هر رسانه‌ تنها در اختیار مسئولان همان رسانه خواهد بود.

این شرکت همچنان می‌گوید، مردم عام نیز می‌توانند با فعال سازی این اپلیکیشن در موبایل‌های هوشمند شان اطفال و دیگر نزدیکان شان را ردیابی کرده، از موقعیت دقیق، سرعت و جهت حرکت شان با خبر باشند.

گزارش: تمیم اخگر

XS
SM
MD
LG