لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳۰ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۳۱

سید حسین عالمی: به دلیل جنگ و خشک‌سالی ۹۲ هزار خانواده بیجا شده‌اند


بیجا شده‌گان داخلی افغانستان
بیجا شده‌گان داخلی افغانستان

وزیر امور مهاجرین و عودت کننده‌گان افغانستان می‌گوید، در سال ۱۳۹۷ خورشیدی به دلیل جنگ و خشک‌سالی ۹۲ هزار خانواده از منازل‌ شان بیجا شده‌اند.

وزیر امور مهاجرین و عودت کننده‌گان افغانستان می گوید، به دلیل جنگ و ‌خشک‌سالی در سال جاری هزاران خانواده منازل خود را ترک کرده‌اند.

سید حسین عالمی بلخی روز سه شنبه در نشست استجوابیه مشرانو جرگه گفت:

"در سال ۱۳۹۷ که فعلاً قرار داریم متاسفانه مسئله خشک‌سالی نیز تعداد بیجا شده‌ها را بیشتر ساخته است و در اثر جنگ و خشک‌سالی در همین سال نود دو هزارو یک صدو نودچهار فامیل بیجا شده‌اند."

سید حسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین و عودت کننده‌گان افغانستان
سید حسین عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین و عودت کننده‌گان افغانستان

آقای بلخی می گوید، این خانواده ها نیاز به کمک های بیشتر دارند و شورای ملی باید در بودجه سال آینده به وضعیت این بیجا شده ها نیز توجه کند .

خشکسالی های اخیر در افغانستان بیشتر زراعت و مالداری مردم را متضرر ساخته است.

به اساس معلومات وزارت دولت در امور مبارزه با حوادث طبیعی، در حال حاضر در تمام کشور حدود ۲.۲ میلیون تن به کمک های عاجل غذایی نیاز دارند.

به گفته این وزارت، در جریان چند سال گذشته حدود پنجصد هزار تن به‌خاطر ناامنی و خشک‌سالی خانه هایشان‌را ترک کرده و به‌خاطر دریافت کمک به مناطق دیگر رفته اند.

از سوی هم برخی اعضای مشرانو جرگه علاوه بر مشکلات خشک‌سالی در رابطه به وضعیت مهاجرین عودت کننده از ایران و پاکستان به کشور ابراز نگرانی می‌کنند.

غیرت بهیر یکتن از این سناتوران گفت، کشورهای همسایه به‌خصوص ایران و پاکستان از مهاجرین افغان سوء استفاده سیاسی می‌کنند.

غیرت بهیر یکتن از سناتوران
غیرت بهیر یکتن از سناتوران

​او افزود:

"وضعیت مهاجرین افغان در ایران و پاکستان نگران کننده است در آنجا توهین و حتی مورد لت و کوب قرار می گیرند، و حتی از سوی برخی کشورها به جنگ نیز فرستاده می شوند، از آن جمله جنگ سوریه است که باید به آن مسئله توجه جدی صورت گیرد."

هر چند مسئله برخورد نادرست با مهاجرین افغان در ایران یک گپ تازه نیست اما پیش از این یک ویدیوی منتشر شده در صفحات اجتماعی نشان می‌دهد که یک سرباز پولیس برخی افغا‌ن‌ها را توهین کرده و حتی مورد لت‌و‌کوب قرار می‌دهد که این مسئله سبب خشم مردم افغانستان شده‌است.

این در حالیست که به اساس گزارش‌ها، در حال حاضر حدود یک میلیون مهاجر افغان در ایران بسر می‌برند.

اما وزیر مهاجرین افغانستان می گوید، تلاش‌ها به‌خاطر حل مشکلات مهاجرین افغان مقیم ایران و پاکستان جریان داشته و تا حدی مشکلات شان حل گردیده است.

گزارش: آرزو غیاثی

XS
SM
MD
LG