لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۴ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۰:۳۱

سپیدار: امیدواریم که خلیل‌زاد طالبان را به گفتگوهای بین‌الافغانی قانع سازد


آرشیف، زلمی خلیل‌زاد نمایندۀ خاص وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان
آرشیف، زلمی خلیل‌زاد نمایندۀ خاص وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان

ریاست اجرائیه حکومت وحدت ملی می‌گوید که یگانه راه برای رسیدن به یک صلح دایمی و عادلانه در افغانستان فراهم ساختن زمینه برای گفتگوهای مستقیم میان حکومت افغانستان و طالبان مسلح می‌باشد.

امید میثم معاون سخنگوی این ریاست روز پنجشنبه «۰۴ دلو ۱۳۹۷» در صحبت با رادیو آزادی گفت که توقع می‌رود زلمی خلیل‌زاد در نشست دوحه طالبان را قانع سازد که به گفتگوهای بین‌الافغانی حاضر شوند.

امید میثم معاون سخنگوی ریاست اجرائیه افغانستان
امید میثم معاون سخنگوی ریاست اجرائیه افغانستان

​او افزود:

"ما امیدواریم که پیشرفت‌های داشته باشیم که آقای خلیل‌زاد در نشست قطر به طالبان قناعت بدهد تا با هیئت مذاکره کنندۀ صلح حکومت افغانستان به گفتگوهای مستقیم صلح بنشینند."

این در حالیست که نشست مرحله چهارم گفتگوها میان هیئت ۱۱ نفری امریکا به رهبری زلمی خلیل‌زاد نمایندۀ خاص وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان و هیئت ۹ نفری طالبان به رهبری شیر محمد عباس ستانکزی امروز در دوحه پایتخت قطر برای چهارمین روز ادامه یافت.

شماری از رسانه‌ها به نقل از مقامات سابق طالبان گزارش داده اند که بیرون شدن نیروهای امریکایی، آزاد ساختن زندانیان طالب، بیرون ساختن نام‌های رهبران طالب از لیست سیاه و آتش‌بس از مسایلی است که هر دو جانب روی آن بحث کرده اند.

در این حال وحید مژده یکی از کارشناسان سیاسی افغان که بحث‌های جاری در قطر را از نزدیک دنبال کرده است به رادیو آزادی گفت که در این گفتگوها به شمول بیرون شدن نیرو های خارجی از افغانستان روی برخی مسایل مهم دیگر نیز توافق شده‌است.

آؤشیف/ وحید مژده یکی از کارشناسان سیاسی افغان
آؤشیف/ وحید مژده یکی از کارشناسان سیاسی افغان

​او افزود:

"نکات مهم که در این گفتگوها روی آن توافق شده است، بیرون شدن نیروهای خارجی از افغانستان و این که چگونه از چنین یک حالت جلوگیری شود تا افغانستان یکبار دیگر به پناهگاه تروریستان مبُدل نشود، بیرون ساختن نام رهبران طالب از لیست سیاه و آزاد ساختن زندانیان‌شان از موارد اند که در گفتگوهای بین‌الافغانی روی آن بحث می‌شود، چنین معلوم می‌شود که در مذاکرات پیشرفت‌های بزرگ صورت گرفته است."

هرچند تا حال مقامات امریکایی و طالبان در این مورد چیزی نگفته اند، اما شام روز گذشته یک منبع دفتر طالبان در قطر به رادیو آزادی گفت که نماینده‌گان طالب توقع دارند که امروز یک اعلامیۀ مشترک از سوی هر دو جانب منتشر گردد.

ریاست اجرائیه حکومت افغانستان می‌گوید که پس از این نشست، زلمی خلیل‌زاد به افغانستان آمده و جزئیات گفتگوها را با رهبران حکومت وحدت ملی شریک می‌سازد.

گزارش: جاوید حسن‌زاده

XS
SM
MD
LG