لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۶ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۴۱

جهان

زلمی خلیل‌زاد با شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان دیدار کرد

آرشیف/ تصویر از مصاحبه اختصاصی زلمی خلیل زاد با رادیو آزادی
آرشیف/ تصویر از مصاحبه اختصاصی زلمی خلیل زاد با رادیو آزادی

زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در سفر به ازبکستان با شوکت میرضیایف رئیس جمهور و عبدالعزیز کاملوف وزیر خارجه این کشور دیدار کرده است.

آقای خلیل‌ز‌اد صبح امروز در حساب تویترش نوشته است که با میرضیایف و کاملوف روی نقش مهم منطقه در زمینه دستیابی به صلح پایدار و تشدید اتصال منطقه ای بحث کرده است.

نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان همچنان نوشته است که از حمایت ازبکستان از پروسه صلح افغانستان و پیشنهاد میزبانی گفتگو های بین الافغانی سپاس‌گزاری کرده‌ا‌ست.

این در حالیست که انتظار می‌رود که نشستی با اشتراک سیاسیون افغان، نماینده های حکومت افغانستان و طالبان از ۱۹ الی ۲۱ ماه جاری میلادی در دوحه پایتخت قطر برگزار شود.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

زلنسکی: در حملۀ امروز روسیه، بیش از 400 طیارۀ بی پیلوت و 40 راکت استفاده شده است

ولودیمر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین(آرشیف)
ولودیمر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین(آرشیف)

ولودیمر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین می گوید که روسیه روش خود را تغییر نمی دهد و یک حمله بزرگ دیگر بالای شهر ها و زندگی عادی مردم در شهر های وولین، لویف، ترنوپیل، کیف، سومی، پولتاوا، خملنیتسکی، چرکاسی و ساحات چرنیهیف انجام دادند.

زلنسکی امروز(6 جون) در شبکۀ اکس(تویتر سابق) همچنین نوشته که روسیه در مجموع از بیش از 400 طیارۀ بی پیلوت و بیش از 40 راکت بشمول راکت های بالستیک در حمله امروز استفاده کرده که در نتیجه 49 تن زخمی شدند.

به گفتۀ زلنسکی تا حالا، سه مرگ تایید شده که همۀ آنها کارمندان خدمات اضطراری دولتی اوکراین بودند و روسیه باید در این مورد پاسخگو قرار داده شود.

این حملات پس از آن انجام شد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در یک تماس تلفنی با دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا هشدار داد که از حملات اخیر طیارات بی پیلوت اوکراینی که بر اهدافی در داخل قلمرو روسیه، انتقام خواهد گرفت.

مقامات ادارۀ امنیتی اوکراین ادعا کرده اند که احتمال دارد، در حمله اول جون، تا 40 طیارۀ بمب افگن استراتژیک روسی که قادر به حمل سلاح هسته ای هستند، هدف قرار گرفته باشد.

در یک شبانه‌روز گذشته، در نتیجۀ حملات روسیه بر پایتخت اوکراین چهار تن کشته شدند

شهر کی‌یف پایتخت اوکراین(آرشیف)
شهر کی‌یف پایتخت اوکراین(آرشیف)

به گفته مقامات اوکراینی، نیروهای روسی در شبانه‌روز گذشته حملات راکتی و طیارات بی پیلوت را به شهر کی‌یف، پایتخت اوکراین انجام دادند که در نتیجه آن چهار تن کشته شدند.

ویتالی کلیچکو، شاروال کی‌یف گفته که در حملات شبانه روز گذشته روسیه بر کی‌یف، ۲۰ تن زخمی شده‌اند که ۱۶ تن آن در شفاخانه بستری شده‌اند.

این حملات پس از آن انجام شد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در یک تماس تلفنی با دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا هشدار داد که از حملات طیارات بی پیلوت اوکراینی که بر اهدافی در داخل روسیه اصابت کرد، انتقام خواهد گرفت.

مقامات ادارۀ امنیتی اوکراین اداعا کرده اند که ممکن است تا 40 طیارۀ بمب افگن استراتژیک روسی که قادر به حمل سلاح هسته ای هستند، در حمله اول جون هدف قرار گرفته باشد.

پاکستان معاونیت کمیته مبارزه با تروریزم را در شورای امنیت ملل متحد عهده دار شد

محمد اسحاق دار، معاون صدر اعظم و وزیر خارجه پاکستان
محمد اسحاق دار، معاون صدر اعظم و وزیر خارجه پاکستان

وزیر خارجه پاکستان می‌گوید این کشور برعلاوۀ ریاست کمیتۀ نظارت از تحریمها بر طالبان در شورای امنیت سازمان ملل متحد، رهبری مشترک دو کمیته دیگر را نیز در این شورا به عهده گرفته است.

محمد اسحاق دار وزیر خارجه و معاون صدر اعظم پاکستان این سخن را در پیامی روی صفحه ایکس (تویتر سابق) نوشته است.

به نوشته او، پاکستان معاونیت کمیتۀ مبارزه با تروریزم و ریاست مشترک گروه های غیر رسمی مستند سازی و تحریم ها را به دوش گرفته است.

پاکستان در حالی معاونیت کمیتۀ مبارزه با ترویزم را عهده دار می‌شود که خود به حمایت از تروریزم متهم است.

در تازه ترین مورد هند ادعا کرد که در خاک پاکستان، بر مراکز گروه های تروریستیی که مسوولیت حملات را در کشمیر به دوش گرفته اند، حمله کرده است.

شماری دیگر از کشور ها و سازمانهای تحقیقی نیز در گذشته ادعا کرده اند که گروه های تروریستی، از جمله داعش، القاعده و لشکر طیبه در خاک پاکستان پناهگاه دارند.

دولت پاکستان در گذشته ادعا ها مبنی بر حمایت از گروه های تروریستی را رد کرده و گفته است که خود قربانی اصلی تروریزم است.

رویارویی یامال و رنالدو؛ اسپانیا و پرتگال فاینلیست لیگ ملتهای اروپا شدند

لامین یامال (چپ)، کرستیانو رونالدو (راست)
لامین یامال (چپ)، کرستیانو رونالدو (راست)

تیم فوتبال اسپانیا، ۵ مقابل ۴ فرانسه را شکست داد و به فاینل لیگ ملت های اروپا راه یافت.

انتظار می‌رود روز یکشنبه، اسپانیایی ها، به همراهیی لامین یامال، در برابر پرتگال، که کرستیانو رونالدو را با خود دارد، برای کسب مقام قهرمانی بازی کنند.

جرمنی و فرانسه برای کسب مقام سوم در برابر هم قرار میگیرند.

پرتگال چهارشنبه شب جرمنی را شکست داد و راهی فاینل شد.

رویارویی کرستیانو رونالدو، ریکارد دار بیشترین گول ملی در جهان و لامین یامال، پدیدۀ شگفت انگیز ۱۷ سالۀ اسپانیایی به جذابیت بازی فاینل افزوده است.

در بازیهای نیمه نهایی، یامال در برابر فرانسه دو گول زد و رونالدو در برابر جرمنی گول پیروزی پرتگال را به ثمر رساند.

ازبیکستان و اردن برای نخستین بار به جام جهانی فوتبال راه یافتند

تصویر از جریان بازی ازبکستان مقابل امارات متحدۀ عرب - ۱۵ جوزا ۱۴۰۴
تصویر از جریان بازی ازبکستان مقابل امارات متحدۀ عرب - ۱۵ جوزا ۱۴۰۴

ازبیکستان دیشب در یک بازی بدون گول، مقابل امارات متحدۀ عرب، به تساوی رسید و با اضافه کردن یک امتیاز دیگر به امتیازهایش راه خود را به جام جهانی باز کرد.

به این ترتیب، ازبیکستان با کسب ۱۸ امتیاز در ۹ بازی، در ردیف دوم جدول گروه A قرار گرفت و نخستین کشور از آسیای مرکزی شد که به جام جهانی راه می‌یابد.

جام جهانی فوتبال سال آینده در قارۀ امریکا برگزار می‌شود.

ایالات متحده، کانادا و مکسیکو به طور مشترک میزبان این مسابقات خواهند بود.

"جرمنی به ۶۰۰۰۰ سرباز جدید نیاز دارد"

بوریس پیستوریوس وزیر دفاع جرمنی
بوریس پیستوریوس وزیر دفاع جرمنی

وزیر دفاع جرمنی گفته است که این کشور برای گسترش توانایی های دفاعی‌اش در پیمان ناتو، نیاز به ۶۰ هزار سرباز بیشتر دارد.

بوریس پیستوریوس، در نشست وزیران دفاع کشور های عضو ناتو امروز این سخن را در بروکسل گفت.

منابع به خبرگزاری DPA جرمنی گفته اند که به اساس برنامۀ جدید ناتو، کشور های عضو این پیمان، باید توانایی های دفاعی خود را حدود ۳۰ درصد افزایش دهند.

پیش از نشست وزیران دفاع کشور های عضو ناتو، مارک روته، سرمنشی این پیمان نظامی، گفت که سیستم دافع هوا، اسلحۀ دوربرد، لوژستیک و تشکیل گستردۀ نیروهای زمینی، اولویتهای اصلی ناتو اند.

رونالدو پرتگال را به فاینل لیگ ملتهای اروپا رساند

کرستیانو رونالدو گول پیروزی پرتگال در برابر جرمنی را به ثمر رساند
کرستیانو رونالدو گول پیروزی پرتگال در برابر جرمنی را به ثمر رساند

پرتگال دیشب با شکست دادن جرمنی، با نتیجۀ ۲ مقابل ۱ به فاینل لیگ ملتهای اروپا راه یافت.

بازی ۱ مقابل ۱ مساوی ادامه داشت تا این‌ که گول پیروزی را اسطورۀ پرتگالی، کرستیانو رونالدو، در دقیقۀ ۶۸ به ثمر رساند و پرتگال را راهی فاینل ساخت.

در لیگ ملتهای اروپا، تیمهای فوتبال اسپانیا و فرانسه امشب به دیدار هم می‌روند.

برندۀ این بازی به فاینل، یا دور نهایی، راه خواهد یافت و با پرتگال رویارویی خواهد کرد.


شورای همکاری خلیج فارس از طالبان خواست تا حقوق زنان را رعایت کنند

نشست شورای همکاری خلیج فارس
نشست شورای همکاری خلیج فارس

شورای همکاری خلیج فارس از حاکمان کنونی افغانستان خواسته است تا حقوق زنان را حفظ، فرصت‌های آموزشی و شغلی را تضمین و از جوامع آسیب‌پذیر حمایت کنند.

این شورا در جریان یک صد و شصت و چهارمین نشست وزرای خود که در کویت برگزار شد، بیانیه‌ای صادر کرد که در آن بر ضرورت فوری تضمین حقوق زنان برای دسترسی به آموزش و اشتغال در افغانستان تأکید شده است.

نزدیک چهار سال است که زنان و دختران در افغانستان زیر حاکمیت طالبان از حق آموزش، تحصیل و کار محروم استند.

در بیانیه شورای همکاری خلیج فارس همچنان حمایت از اقلیت‌ها به عنوان یک اولویت حیاتی مطرح شده است.

وزرای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از جمله امارات متحده عربی، بحرین، عربستان سعودی، عمان، قطر و کویت در ۲ ماه جون گردهم آمدند تا مسائل امنیتی و بشردوستانه منطقه را بررسی کنند.

در بیانیه مشترک آن‌ها بر اهمیت احیای صلح و ثبات در افغانستان تأکید شده است.

وزارت خارجۀ ایالات متحده: هرگونه اقدام در راستای به رسمیت شناختن حکومت طالبان وابسته به عملکرد آن‌ها خواهد بود

مقر وزارت خارجۀ ایالات متحده
مقر وزارت خارجۀ ایالات متحده

وزارت خارجۀ ایالات متحده گفته است که هرگونه اقدام در راستای به رسمیت شناختن و عادی سازی روابط با حکومت طالبان وابسته به عملکرد حکومت طالبان خواهد بود.

یک سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده این مطلب را در یک ایمیل در پاسخ به پرسش صدای امریکا در مورد رویکرد سختگیرانۀ طالبان، به ویژه مجازات علنی متهمان، ابراز کرده است.

او افزوده است: «ظاهراً طالبان به عنوان حکومت افغانستان، در صدد کسب مشروعیت بین‌المللی اند. ایالات متحده واضح کرده است که هر گونه اقدام در راستای عادی سازی [روابط] بستگی به اقدامات خود طالبان خواهد داشت.»

ستره محکمۀ طالبان اعلام کرده است که در یک هفتۀ گذشته بیش از ۶۰ تن به اتهام‌های مختلف از جمله ادعای "زنا، لواطت، سرقت و قماربازی" در ولایت‌های مختلف افغانستان در محضر عام مجازات شده‌اند.

نزدیک چهار سال است که هیچ کشور جهان حکومت سرپرست طالبان را به رسمیت نشناخته است. رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران و تشکیل حکومت همه شمول از شرط‌های اساسی به رسمیت شناسی حکومت طالبان گفته شده است.

اداره دفاع ملکی غزه: در حملۀ اسرائیل دست‌کم ۱۲ تن کشته شدند

پس از حملۀ اسرائیل بر منطقۀ خان یونس، اجساد و زخمی‌ها به شفاخانه‌ منتقل شدند.
پس از حملۀ اسرائیل بر منطقۀ خان یونس، اجساد و زخمی‌ها به شفاخانه‌ منتقل شدند.

اداره دفاع ملکی غزه اعلام کرد که در حمله هوایی اسرائیل به یک خیمۀ بیجاشدگان فلسطینی در نزدیکی شهر خان‌یونس، به روز چهارشنبه دست‌کم ۱۲ نفر کشته شدند.

یکی از شاهدان رویداد به خبرگزاری فرانس پرس در این مورد گفت: «ما راکت یک طیارۀ بی سرنشین نظامی را یافتیم که بر مکتب، بر خیمه افتاد. این پسر به شهادت رسید، پدر، مادر و خواهرانش زخمی شدند.»

اردوی اسرائیل به درخواست خبرگزاری فرانس پرس برای تبصره در این مورد پاسخ نداده است.

پس از آن که آتش‌بس در ماه مارچ درهم شکست، اسرائیل عملیات خود برای نابودسازی گروه حماس را شدت بخشیده است.

ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا، حماس را به عنوان سازمان تروریستی می‌شناسند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG