لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۳۵

در اثر سرازیر شدن سیلاب‌ها در هرات ۸ تن جان داده و ۱۰ دیگر زخمی شده اند


آرشیف/ یک زن هراتی در مقابل خانۀ ویرانش که در نتیجۀ سیلاب تخریب شده است/ REUTERS/Jalil Ahmad March 29, 2019. Picture taken March 29,
آرشیف/ یک زن هراتی در مقابل خانۀ ویرانش که در نتیجۀ سیلاب تخریب شده است/ REUTERS/Jalil Ahmad March 29, 2019. Picture taken March 29,

مقام‌های محلی هرات می‌گویند که سرازیر شدن سیلاب‌ها طی ۲۴ ساعت گذشته به جان باختن ۸ تن، زخمی شدن ۱۰ تن و ناپدید شدن ۱۷ تن در این ولایت انجامیده اند.

این مقام‌ها می‌افزایند که صدها خانه مسکونی و هزاران جریب زمین زراعتی در نتیجه سیلاب‌های اخیر در هرات تخریب شده‌اند.

جیلانی فرهاد، سخنگوی والی هرات می‌گوید که ۱۷ تن از سرنشینان یک موتر نوع فلاینگ‌کوچ در ولسوالی اوبه ناپدید شده و احتمال آن می‌رود که این افراد جان داده باشند.

جیلانی فرهاد، سخنگوی والی هرات
جیلانی فرهاد، سخنگوی والی هرات

او افزود:

"سیلاب‌های کم سابقه دستکم در ده ولسوالی ولایت هرات در جریان ۲۴ ساعت گذشته ادامه داشته که متأسفانه تا اکنون هفت کشته داشته و ۱۷ تن در ولسوالی اوبه از سرنشینان یک موتر مفقود هستند، احتمالاً جان باخته باشند و صدها جریب زمین زراعتی و خانه مسکونی در ولسوالی‌های مختلف تخریب شده‌اند."

مقام‌های محلی هرات می‌گویند سرازیر شدن سیلاب‌ها در هرات باعث تخریب قسمتی از شاهراه هرات-کندهار شده‌است.

این شاهراه هم‌اکنون به روی ترافیک مسدود می‌باشد.

شماری از افرادی که خانه‌های‌شان در نتیجه سرازیر شدن سیلاب‌ها تخریب شده، از حکومت و نهادهای کمک کننده می‌خواهند که در راستای کمک برای‌شان اقدام کنند.

وزیر احمد، شاهزاده و اسماعیل سه تن از باشنده‌گان ولسوالی گذره می‌گویند:

"خانه‌های گلی داشتیم، وسایلی که هرچه داشتیم به زیر همان گل‌ها رفت، هر خانه یک لک، پنج هزار، دولک، سرمایه داشتیم داخل خانه بود."

"خراب کرده است، دیوارهای ما و داخل خانه‌های ما آب رفته. پر از آب هست، کمپل‌ها داخل خانه هست."

"سیلاب‌ها آمد همگی ما زن و بچه‌ها بالا شدیم سر خانه‌ها، تا صبح به روی ما باران بود، خانه‌های گلی بود، چپه شد، خانه‌های که پخته بود، نم کشید و داخل آن همان قدر آب ایستاد."

کمک‌های که به آسیب دیده‌گان سیلاب‌ها توزیع می‌شود، نیازمندی این قشر را مرفوع نمی‌سازد.

کمک‌های که به آسیب دیده‌گان سیلاب‌ها توزیع می‌شود، نیازمندی این قشر را مرفوع نمی‌سازد.

مهدی حدید، عضو شورای ولایتی هرات، از حکومت و نهادهای کمک کننده می‌خواهد که به کمک آسیب دیده‌گان سیلاب‌های اخیر اقدام فوری کنند.

نیروهای اردو در هرات نیز به کمک آسیب دیده‌گان سیلاب‌ها اقدام کرده و جلو افزایش تلفات انسانی را گرفته‌اند.

مقام‌های محلی هرات می‌گویند که در فصل زمستان و بهار در نتیجه سرازیر شدن سیلاب‌ها در شهر و ولسوالی‌های این ولایت حدود ۴۰ تن جان باختند و ده‌ها تن دیگر زخمی شده‌اند.

گزارش: شاه‌پور صابر

XS
SM
MD
LG