مسدود شدن جادههای منتهی به خیمه لویه جرگه باشندههای منطقه غرب کابل را با مشکلات گوناگون مواجه ساختهاست.
در چوک کوته سنگی کابل مردم از این مسیر با پای پیاده رفت و آمد می کنند.
هاشم پدری که می خواهد طفل مریضاش را به شفاخانه انتقال بدهد میگوید، حدود دو ساعت می شود که منتظر است اما هنوز هم نیروهای امنیتی برای وی اجازه عبور را ندادهاند.
او افزود:
"در داخل موتر پسرم مریض است نیروهای امنیتی اجازه نمی دهند که طفلام را به شفاخانه ببرم، ساحه جرگه خوب مشخص است که طرف پوهنتون است اما این راه را چرا مسدود کردهاند."
این تنها هاشم نیست که از این مسئله شکایت می کند بلکه مرد محسن دیگر که از بیماری شکر رنج میبرد و توان راه رفتن را هم ندارد میگوید:
"مریض استم همین حالی خونام را معاینه کردم بیماری شکر دارم راه رفته نمیتوانم دست و پاهایم درد می کند کسی اجازه نمیدهد که با موتر برویم."
این شکایات در حالی مطرح می گرد که روز گذشته یک نوزاد بنابر تدابیر شدید امنیتی به شفاخانه نرسیده و در مسیر راه جان باخته است.
پدر این نوزاد به رادیو آزادی گفت، هنگامی که می خواست نوزادش را برای تداوی به شفاخانه ببرد نیروهای امنیتی در شهر کابل به امبولانس اجازه نداده و کودکش جان باخته است.
در نزدیکی محل برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح، مسیر رفت و آمد وسایط و مردم عام در غرب کابل چک پاینتها بیشتر ایجاد شده و نیروهای امنیتی وسایط را به گونه جدی تلاشی میکنند.
این در حالیست که جرگه مشورتی صلح امروز رسماً آغاز گردید اما تدابیر شدید امنیتی به خاطر آن از روز جمعه اتخاذ شده و الی ختم این جرگه ادامه خواهد یافت.
اینها افرادی هستند که از کابل امبولانس استفاده نکرده بلکه توسط وسایط شخصی شان مریضان شانرا انتقال می دادند.
اما کابل امبولانس می گوید، کارمندان و امبولانس های آنان به طور ۲۴ ساعته در خدمت مردم بوده و باشندههای کابل در صورت نیاز میتوانند با آنان در تماس شوند.
داکتر محمد عالم عاصم رئیس کابل امبولانس:
"علاوه بر اینکه ساحه لویه جرگه را تحت پوشش داریم خارج از ساحه لویه جرگه در ساحات مسکونی یعنی ساحات که راه بندی و پوسته های پولیس ده عراده امبولانس را توظیف کردیم و خدمات را پیش میبریم که شب گذشته توسط این امبولانسها ۵۳ مریض از ساحات مربوطه به شفاخانه ها انتقال داده شدهاند."
این بار نخست نیست که تدابیر شدید امنیتی در کابل به باشنده های این شهر چالش زا می شود بلکه در گذشته ها نیز آنان بارها به خاطر تدابیر امنیتی برخی نشست های مهم و بزرگ رسمی چنین مشکلات را تجربه کرده اند.
گزارش: فرشته ندا
رئیس کمیسون تنظیم لویه جرگه مشورتی صلح می گوید، ۳۲۰۰ نماینده در این نشست به هدف توافق مشترک روی چگونگی مذاکره با طالبان، گردهم آمده اند.
عمر داوودزی در سخنرانی خود برای افتتاح این نشست گفت، یکی از اعضای این جرگه پس از انتخاب کشته شده است.
به گفتۀ داوودزی، در کنار نمایندهگان برگزیده شده در این نشست ۳۰۰ مهمان نیز اشتراک دارند.
مقامهای حکومت و دیپلوماتهای کشورهای خارجی شامل مهمانان اند.
هر چند طالبان این نشست بزرگ را تحریم کرده اند، اما رئیس کمیسیون تنظیم کنندۀ لویه جرگه در سخنرانی خود از طالبان ابراز امتنان کرده، که مانع اشتراک نمایندهگان در گردهمایی لویه جرگه نشدهاند.
عبدالرب رسول سیاف یکی از رهبران پیشین جهادی به حیث رئیس جرگه مشورتی صلح گماشته شده است.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان این لویه جرگه چهار روزه را صبح امروز در کابل افتتاح کرد.
آقای غنی از اشتراک کنندهگان این جرگه تشکر کرد.
برگزار کنندهگان می گویند، بیش از سه هزار تن در زیر خیمه بزرگ در کابل گردهم آمده اند تا در بارۀ چارچوبی در مورد چگونگی گفتگو با طالبان به حکومت مشوره دهند.
آقای غنی خطاب به سیاستمداران که لویه جرگه مشورتی صلح را تحریم کرده اند گفت، بار جنگ را افغانان فقیر می کشند، نه چهره های سیاسی.
عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه، حامد کرزی رئیس جمهورسابق و دوازده نامزد انتخابات ریاست جمهوری آینده این جرگه را تحریم کرده اند.
طالبان نیز این جرگه را تحریم کرده و دیروز بار دیگر با نشر یک اعلامیه تاکید کردند که این گردهمایی دربرابر تلاش های واقعی صلح قرار می گیرد.