لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۷ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۵۰

دهاقین: کوکنار در ولسوالی‌های نا امن فراه بیشتر کشت شده است


عکس جنبه تزئینی دارد
عکس جنبه تزئینی دارد

مسئولان محلی ولایت فراه ادعا دارند که کشت کوکنار در این ولایت کاهش یافته است.

محمد رضا منیر رئیس مبارزه علیه مواد مخدر ولایت فراه به رادیو آزادی گفت، در سال جاری شمسی سقوط چندین ولسوالی سبب شد تا آنان کمپاین محوه مزارع کوکنار را اجراء نکنند، اما به دلیل اجرای برنامه های آگاهی عامه و کشت بدیل، در مقایسه به سال های گذشته امسال کشت کوکنار دو هزار هکتار کاهش داشته است.

ولایت فراه در سال جاری شمسی به دلیل کشت و تولید بیشتر مواد مخدر مورد تمرکز نهادهای امنیتی حکومت افغانستان بود.

بر بنیاد معلومات وزارت داخله، آنان توانسته اند در جریان سالجاری خورشید به ارزش نزدیک به دو میلیون دالر مواد مخدر مربوط به طالبان را در این ولایت از بین ببرند.

اما عبدالستار، سید احمد و نظر محمد دهاقین ولایت فراه می‌گویند، امسال نیز در ولسوالی های خاک سفید، پشت رود، بالا بلوک و بکواه به پیمانه زیاد کوکنار کشت شده و دهاقین ترياک آن را برداشته اند: "امسال حاصلات کشت کوکنار بیشتر است. ولسوالی های دیگر را نمی‌دانم، اما در ولسوالی خود ما، بالا بلوک کوکنار بیشتر کشت شده است."

"در بالا بلوک سال گذشته در مقایسه به سال قبل از آن کوکنار کمتر کشت شده بود. در مناطقی که کنترول دولت کمتر باشد، کوکنار بیشتر کشت می‌شود. در سه چهار سال گذشته من هیچ ندیده ام که کمپاین تخریب مزارع کوکنار انجام شده باشد. حال در بالا بلوک خُشک سالی است، در آنجا فقط تریاک کشت می‌شود، چون پول بیشتر دارد."

" کشت تریاک زیاد است، بی حد زیاد کشت می‌شود. با دهاقین کمک صورت نمی‌گیرد تا آنان کشت های بدیل همانند گندم را کشت کنند. وطن ما که خراب است و ما که در به در هستیم از دست همین کوکنار است."

در کنار کشت کوکنار و تولید مواد مخدر در فراه، این ولایت به مسیر قاچاق مواد مخدر تولید شده در شمال افغانستان به ایران و از آنجا به اروپا مبدل شده است.

گل احمد فقیری عضو شورای ولایتی فراه نا امنی و سقوط ولسوالی‌ها را به دست طالبان دلیل کشت کوکنار عنوان می‌کند و می‌گوید، فشار طالبان، فقر و کمبود آب سبب شده است تا دهاقین به کشت کوکنار رو بیاورند.

او گفت: "در ساحاتی که از حاکمیت دولت خارج است در آنجا مردم تریاک کشت می‌کردند و آنان از سوی مخالفین حمایت می‌شدند. در مقایسه به سال‌های گذشته، در سال ۱۳۹۸ کشت کوکنار کمتر بود و حاصلات آن نیز کم است."

ریاست مبارزه علیه مواد مخدر ولایت فراه تأیید می‌کند که امسال هیچ عملیاتی برای تخریب مزارع کوکنار در این ولایت انجام نشده، اما ادعا دارد که در مقایسه به سال‌های گذشته امسال ۲۰ فیصد در کشت کوکنار کاهش به وجود آمده است.

گزارش: حفیظ الله نورزاد

please wait

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00
لینک مستقیم

XS
SM
MD
LG