لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۵۸

خامنه‌ای: ایران با امریکا مذاکره نمی‌کند


آیت الله علی خامنه‌ای رهبر مذهبی ایران
آیت الله علی خامنه‌ای رهبر مذهبی ایران

رهبر مذهبی ایران می‌گوید، یک راه جلوگیری از نفوذ سیاسی امریکا تحریم گفت‌وگو با این کشور است.

آیت الله علی خامنه‌ای، ایران و امریکا را دو کشور باهم دشمن خواند و افزود: " ایران تسلیم فشار امریکا نمی‌شود."

تلویزیون دولتی ایران سحنان علی خامنه‌ای را نقل کرده که می‌گوید، آنهایی‌که فکر می‌کنند گفت‌وگو با دشمن مشکلات را صد در صد حل می‌کند، اشتباه می‌کنند.

تیره‌گی روابط میان تهران و واشنگتن سال گذشته زمانی بالا گرفت که دونالد ترمپ رئیس جمهوری امریکا خروج این کشور را از موافقتنامۀ هسته‌ای سال ۲۰۱۵ میلادی میان تهران و شش کشور متقدر جهان، اعلام کرد.

تهران در این توافقنامه پذیرفته بود که برنامه هسته‌ای خود را در بدل دور ساختن تحریم‌ها محدود می‌سازد.

واشنگتن با خروج از این توافقنامه به خاطر جلوگیری از صادرات نفت ایران بر تهران تعزیرات جدید وضع کرد.

امریکا می‌گوید، تلاش می‌کند که بر ایران فشار وارد کند تا به خاطر توافقنامۀ جدید با واشنگتن مذاکره کند.

اما آیت الله علی خامنه‌ای می‌گوید، تا زمانی که ایالات متحده مواففتنامه هسته‌ای ایران را نپذیرد و تعزیرات بر این کشور را دور نکند، مقام‌های ایرانی برای توافق جدید به میز مذاکره نمی‌نشینند.

از سال ۱۹۷۹ میلادی به این سو که سفارت ایالات متحده در تهران توسط ایرانی‌ها تصرف شد، آنها هر سال با سر دادن شعار های" مرگ بر امریکا" از آن روز تجلیل می‌کنند.

تصرف سفارت امریکا در چهارم ماه نومبر ۱۹۷۹ باعث قطع روابط و دشمنی بین دو کشور شد.

ایران، ایالات متحده را متهم می‌کند که از پالیسی ظالمانۀ شاه سابق ایران محمد رضا شاه پهلوی حمایت می‌کرد و ۵۲ امریکایی را برای ۴۴۴ روز در سفارت این کشور در تهران گروگان گرفت.

ایرانی‌ها سفارت امریکا در کشور‌شان را لانه جاسوسی می‌خواندند.

در واکنش به این اقدام امریکا جیمی کارتر رئیس جمهور آن وقت امریکا همه دیپلوماتان ایرانی را از کشور خارج کرد.

آیت الله علی خامنه‌ای رهبر مذهبی ایران امروز یکشنبه در سخنرانی خود گفت:‌"امریکا، پس از چندین دهه هم تغییر نکرده است. به همان ترتیب به تجاوز، رفتار مغرضانه و دیکتاتوری جهانی خود ادامه می‌دهد."

XS
SM
MD
LG