لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۳ ثور ۱۴۰۵ کابل ۱۱:۱۱

افغانستان

ولسی جرگه​ از ناامنی‌ و قتل‌های هدفمند ابراز نگرانی کرد

ولسی جرگه​ افغانستان
ولسی جرگه​ افغانستان

ولسی جرگه افغانستان از افزایش ناامنی‌ها و قتل‌های هدفمند ابراز نگرانی دارد.

امیر خان یار معاون اول این جرگه که ریاست نشست عمومی روز شنبه را به‌دوش داشت گفت که ارگان‌های امنیتی باید جلو ناامنی را بگیرد.

اما وزارت داخله افغانستان می‌گوید که عملیات‌ آنان در برابر تروریستان افزایش یافته است.

​نا‌امنی و ادامه قتل‌های هدفمند در کشور به‌ویژه در پایتخت نگرانی ولسی جرگه افغانستان را برانگیخته است.

برخی از اعضای ولسی جرگه می‌گویند که هیچ نهادی در برابر افزایش قتل‌های هدفمند پاسخگو نیست.

گل احمد کمین نماینده مردم کندهار در ولسی جرگه گفت: "در شهر‌ها امنیت به حدی وخیم شده، هر روز شهر‌های مختلف ده تا بیست قضیه ترور است و پایتخت هم از این چالش مستثنا نیست، روی سرک در روز افراد ترور می‌شود و نهادهای امنیتی پاسخگو هم نیستند.

به تازگی وحید مژده تحلیل‌گر مسایل سیاسی در شهر کابل به قتل رسید.

وحید مژده تحلیل‌گر مسایل سیاسی که به تازگی در شهر کابل به قتل رسید
وحید مژده تحلیل‌گر مسایل سیاسی که به تازگی در شهر کابل به قتل رسید

بر بنیاد گفته‌های وزارت امور داخله آقای مژده پس از ادای نماز شام هنگامی که از مسجد به‌سوی خانه‌اش می‌رفت، از سوی دو تفنگدار موتر سایکل سوار کشته شد.

همچنین دو روز پیش حملۀ انتحاری به موتر یک شرکت خارجی در محله قصبه در حوزۀ ۱۵ امنیتی شهر کابل، ۱۲ غیرنظامی کشته و ۲۰ تن دیگر از جمله چهار نگهبان این شرکت زخمی شدند.

از سویی هم، امیر خان یار معاون اول این جرگه که ریاست نشست عمومی روز شنبه را بدوش داشت، از ارگان‌های امنیتی خواست که در تامین امنیت کشور به‌ویژه پایتخت تلاش بیشتر کنند

قتل‌های هدفمند، انتحار و انفجار که جریان دارد، باید ارگان‌های امنیتی و حکومت توجه جدی به آن کند.

اما پاسخ وزارت داخله افغانستان به این نگرانی‌ها چیست.

نصرت رحیمی سخنگوی این وزارت در این باره گفت: "علیه دشمنان افغانستان عملیات ما افزایش یافته تا ساحات که دشمن هنوز هم حضور دارد سرکوب شود و از سوی دیگر هدف ما این‌است که دشمن به حدی ضعیف شود تا قادر به انجام حملات هدفمند نباشند.

وزارت داخله همچنین می‌گوید که در هشت ماه گذشته برنامه‌های زیادی علیه مجرمین سازمان یافته اجرا شده و تنها در یک ماه گذشته ۳۲۱ فرد متهم به قتل، غارت و چپاولگری از سوی پولیس بازداشت شده است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

یک افغان در بریتانیا بر اساس قانون جدید مهاجرت مجرم شناخته شد

آرشیف
آرشیف

محکمه ای در بریتانیا یک مهاجر افغان را بر اساس قانون جدید مهاجرت و پناهندگی مجرم شناخت.

به گزارش رسانه‌های بریتانیایی از جمله بی‌بی‌سی و تلگراف ، این افغان ۳۲ ساله به نام تاجیک محمد در هفده جنوری در شرایط نامساعد جوی، یک قایق رابری حامل پناهجویان را از کانال مانش عبور می‌داد.

بر اساس گزارش ها ، تعداد سرنشینان قایق بیش از ظرفیت آن بود و این افغان به دلیل به مخاطره انداختن زندگی آنان مجرم شناخته شده است.

او روز سه‌شنبه (اول ثور) به تخطی از قانون اعتراف کرد.

محکمه مجازات این افغان را در ۱۰ جون اعلام خواهد کرد.

از احتمال باران شدید و سیل های ناگهانی در ۲۳ ولایت افغانستان هشدار داده شده است

آرشیف
آرشیف

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان از احتمال باران و جاری شدن سیل در ۲۳ ولایت افغانستان خبر داده است.

بر اساس پیش‌بینی این ریاست ، ولایت های نورستان ، کنر ، ننگرهار ، لغمان ، کاپیسا ، پنجشیر ، پروان ، بغلان ، سمنگان ، بدخشان ، قندوز ، تخار ، بلخ ، سرپل ، فاریاب ، غور ، بادغیس ، دایکندی ، بامیان ، غزنی ، میدان وردک ، لوگر و پکتیا روز پنجشنبه ( ۳ ثور ) شاهد باران شدید ، رعد وبرق و سیل های آنی خواهند بود.

مقدار باران در نقاط مختلف بین ۱۰ تا ۳۰ میلی‌متر پیش‌بینی شده است.

حوادث طبیعی اخیر از جمله باران و سیل در ولایت های مختلف افغانستان صد ها کشته و زخمی بر جای گذاشته است.

در همین حال ، مقام های طالبان در بدخشان گفته اند که چهار تن از باشندگان ولسوالی کوف‌آب بر اثر برف‌کوچ جان باخته اند و اجساد آنان روز چهارشنبه (۲ ثور) از زیر برف بیرون کشیده شده است.

جشنوارۀ کورش، سامبو و کشتی های سنتی پنج‌شنبه در کابل آغاز می شود

مسابقات کورش در ترکمنستان (آرشیف)
مسابقات کورش در ترکمنستان (آرشیف)

انتظار می رود که جشنوارۀ کورش، سامبو و کشتی های سنتی روز پنج‌شنبه (سوم ثور) در کابل آغاز شود.

ادارۀ ورزش طالبان گفته است که این جشنواره با اشتراک بیش از ۱۶۰ ورزشکار از افغانستان، ازبکستان، قرغیزستان، تاجکستان، ترکمنستان، ایران و ترکیه آغاز می شود و تا ۵ ثور ادامه میابد.

کورش یک ورزش رزمی - باستانی است که ریشۀ آن به بیش از ۳۵۰۰ سال قبل در ازبکستان بر می‌گردد.

سامبو یک ورزش رزمی مدرن و ترکیبی از کشتی و جودو است.

طالبان از زمان حاکم شدن دوباره در افغانستان ، زنان را از ورزش در این کشور منع کرده و محدودیت هایی را در بعضی از رشته های ورزشی برای مردان نیز اعمال کرده اند.

نگرانی بنیت نسبت به بحث احتمالی اتحادیه اروپا و طالبان درباره اخراج مهاجران افغان

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان گفته است که گزارش‌ها در مورد این که قرار است اتحادیه اروپا از مقامات طالبان برای بحث در مورد اخراج افغان‌ها میزبانی کند، جداً نگران کننده است.

آقای بنیت امروز چهارشنبه در شبکه ایکس نوشت: « به‌دلیل نقض گستردهٔ حقوق بشر بشمول زنان، مدافعان حقوق بشر و کارمندان پیشین دولت، هرگونه بازگشت خطر نقض اصل «عدم بازگرداندن اجباری» را در پی دارد.»

حکومت طالبان پیش از این نگرانی‌های آقای بنیت، سازمان‌ها و فعالان حقوق بشر در مورد وضعیت حقوق بشری در افغانستان زیر حاکمیتش را بی‌اساس خوانده است.

خبرگزاری فرانس‌پرس دوشنبه به نقل از منابع گزارش داد که مقام‌های حکومت طالبان در هفته‌های آینده برای گفت‌وگو درباره اخراج افغان‌ها از اتحادیه اروپا به کشورشان، به بروکسل سفر خواهند کرد.

یک منبع دیپلماتیک روز دوشنبه گفت که تیم تخنیکی طالبان در هفته‌های آینده به بروکسل خواهد رفت و با اعضای اتحادیه اروپا درباره پروازها، ظرفیت‌های میدان هوایی کابل و نیز سرنوشت مهاجران بازگشت‌داده‌شده گفت‌وگو خواهد کرد.

با وصف نگرانی‌های گروه‌های حقوق بشر و کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان، به گزارش فرانس‌پرس، از میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، حدود ۲۰ کشور تلاش‌هایی را آغاز کرده‌اند تا افغان‌هایی را که در جرایم دخیل هستند و حق اقامت در این اتحادیه را ندارند، از خاک خود اخراج کنند.

افزایش بازداشت و اخراج اجباری مهاجران افغان در پاکستان؛ هشدار دیدبان حقوق بشر

پاکستان - بازداشت مهاجران افغان (عکس آرشیف)
پاکستان - بازداشت مهاجران افغان (عکس آرشیف)

دیدبان حقوق بشر گفته است که مقامات پاکستان پس از ازسرگیری درگیری‌های مرزی میان حکومت طالبان و پاکستان، به‌گونهٔ چشمگیری یورش‌های سوءاستفاده‌آمیز، بازداشت‌های خودسرانه و بازگرداندن اجباری پناهجویان افغان را افزایش داده‌اند.

این سازمان سه‌شنبه، اول ماه ثور در بیانیه‌ای گفت که عملیات پولیس سبب شده است تا هزاران پناهجوی افغان بشمول کودکان، با موانع جدی در دسترسی به خدمات صحی، آموزش و سایر خدمات اساسی روبه‌رو شوند.

مقامات پاکستان تا کنون در این مورد تبصره نکرده‌اند.

در بیانیه دیدبان حقوق بشر به نقل از فرشته عباسی، پژوهشگر بخش افغانستان در این سازمان گفته شده است: «پاکستان باید در برابر عملکردهای سوءاستفاده‌آمیز پولیس اقدام کند و فوراً بازگرداندن اجباری پناهجویان افغان را متوقف سازد.»

برنامۀ جهانی غذا: روند کمک رسانی به باشندگان کامدیش و برگ‌متال آغاز شد

آرشیف
آرشیف

برنامۀ جهانی غذا ، دبلیو ایف پی ، می گوید که با کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال‌ احمر افغانی روند انتقال مواد غذایی ضروری و تجهیزات صحی را برای ۱۳۶ هزار تن در ولسوالی های کامدیش و برگ‌متال ولایت نورستان آغاز کرده است.

بخش افغانستان این ادارۀ سازمان ملل در ایکس روز سه‌شنبه (اول ثور) نوشت که این اقدام به خانواده های که از دسترسی به کمک های نجاتبخش برای مدتی محروم بودند امید تازه می‌بخشد.

پیش از این ، کمیته‌ بین‌المللی صلیب سرخ روز سه‌شنبه گفت که باشندگان ولسوالی‌های کامدیش و برگ‌متال به دلیل درگیری ها برای بیش از شش هفته به غذا و خدمات اساسی دسترسی نداشتند.

راه‌های مواصلاتی این دو ولسوالی ‌پس از بیش از یک‌ونیم ماه مسدود بودن، در ۲۴ حمل دوباره گشوده شد.

این راه‌ها در پی درگیری نیروهای طالبان و پاکستان بسته شده بود.

احتمال باران و سیل در ۲۹ ولایت افغانستان

آرشیف
آرشیف

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان از احتمال باران شدید و سیل‌های ناگهانی در ۲۹ ولایت افغانستان هشدار داده است.

پیش‌بینی این ریاست نشان می‌دهد که هرات، فراه، ارزگان، پنجشیر، پروان، بغلان، سمنگان، بدخشان، کندز، تخار، بلخ، جوزجان، سرپل، فاریاب، غور، کابل، غزنی، بادغیس، دایکندی، بامیان، میدان‌وردک، پکتیا، خوست، لوگر، پکتیکا، ننگرهار، لغمان، کاپیسا و نورستان چهارشنبه (۲ثور) شاهد باران شدید ، رعد وبرق و سیل های آنی خواهند بود.

میزان بارندگی در نقاط مختلف بین ۱۰ تا ۳۵ میلی‌متر پیش‌بینی شده است.

بر اساس ارقام حکومت طالبان ، از ۶ تا ۲۲ حمل، در نتیجۀ حوادث طبیعی از جمله باران و سیل دست‌کم ۱۸۹ تن جان باخته اند و ۲۵۲ تن دیگر زخمی شده‌اند.

برگزاری جشنوارۀ کورش، سامبو و کشتی سنتی در کابل

آرشیف
آرشیف

رئیس کمیتۀ المپیک، تربیت بدنی و ورزش طالبان اعلام کرده است که جشنوارۀ جهانی کورش، سامبو و کشتی سنتی روز پنجشنبه (سوم ثور) در کابل آغاز می شود.

به گزارش خبرگزاری باختر در کنترل طالبان ، احمدالله وثیق گفته است که این جشنواره با اشتراک بیش از ۱۶۰ ورزشکار از افغانستان، ازبکستان، قرغیزستان، تاجکستان، ترکمنستان، ایران و ترکیه تا ۵ ثور ادامه میابد.

طالبان پس از بازگشت به قدرت در افغانستان در بیش از چهار سال گذشته ، ورزش زنان را در این کشور ممنوع کرده و در برخی از رشته های ورزشی برای مردان نیز محدودیت وضع کرده اند.

قرار است طالبان برای گفت‌وگو درباره اخراج افغان‌ها، به بروکسل بروند

جرمنی - تصویر یکی از افغان‌هایی که خواهان عدم اخراج یک افغان دیگر شده (عکس آرشیف)
جرمنی - تصویر یکی از افغان‌هایی که خواهان عدم اخراج یک افغان دیگر شده (عکس آرشیف)

قرار است مقام‌های حکومت طالبان در هفته‌های آینده برای گفت‌وگو درباره اخراج افغان‌ها از اتحادیه اروپا به کشورشان، به بروکسل سفر کنند.

این را خبرگزاری فرانس‌پرس به نقل از منابع گزارش داده است.

به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، سفر مقام‌های طالبان با هماهنگی کمیسیون اروپا و چندین کشور عضو انجام می‌شود.

این پس از آنست که دو مقام‌ اروپایی برای گفت‌وگو در این مورد به افغانستان سفر کردند.

یک منبع دیپلماتیک روز دوشنبه گفت که تیم تخنیکی طالبان در هفته‌های آینده به بروکسل خواهد رفت و با اعضای اتحادیه اروپا درباره پروازها، ظرفیت‌های میدان هوایی کابل و نیز سرنوشت مهاجران بازگشت‌داده‌شده گفت‌وگو خواهد کرد.

با وصف نگرانی‌های گروه‌های حقوق بشر و کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان، به گزارش فرانس‌پرس، از میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، حدود ۲۰ کشور تلاش‌هایی را آغاز کرده‌اند تا افغان‌هایی را که در جرایم دخیل هستند و حق اقامت در این اتحادیه را ندارند، از خاک خود اخراج کنند.

پیش‌بینی باران در ۷ ولایت‌ افغانستان

افغانستان - باران (عکس آرشیف)
افغانستان - باران (عکس آرشیف)

پیش‌بینی شده است که امروز ولایت‌های فاریاب، بادغیس، سرپل، سمنگان، بغلان، تخار و بدخشان شاهد باران خواهند بود.

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان در اعلامیه‌ای گفته است که میزان بارندگی در این ولایت‌ها بین ده تا بیست میلی‌متر خواهد بود.

ملل متحد در آغاز هفته در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که در ۳۱ ولایت افغانستان، بارندگی‌ها و سیلاب‌های هفته‌های اخیر بیش از ۷۳ هزار نفر را متاثر کرده است.

در نتیجه سیلاب‌ها در افغانستان ماه گذشته ده‌ها نفر جان باختند و ده‌ها تن دیگر زخمی شدند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG