لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۵ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۴۳

رئیس جمهور سابق سودان به جرم فساد به دوسال حبس محکوم شد


عمر البشیر رئیس جمهور سابق سودان
عمر البشیر رئیس جمهور سابق سودان

یک محکمۀ سودان دیروز شنبه (۱۴ دسمبر) عمر البشیر رئیس جمهور سابق این کشور را به جرم فساد و تصرف غیر قانونی اسعار خارجی به دوسال جزا در یک "محل اصلاحی" محکوم کرد.

صادق عبدالرحمن رئیس یک محکمه سودان در شهر خرطوم پایتخت این کشور، روز شنبه هنگام اعلام حکم محکمه در مورد عمر البشیر ۷۵ ساله گفت: "براساس قانون سودان که زندانی ساختن افراد بالاتر از سن هفتاد را ممنوع می‌سازد، محکمه مدعی علیه (عمر البشیر) را به جزای دو سال در یک محل اصلاحی اجتماعی محکوم می‌کند."

فیصله محکمه در حالی اعلام شد که عمر البشیر در حالیکه لباس ملی سودان را به تن داشت، از داخل یک قفس آهنی با خاموشی این پروسه را مشاهده می‌کرد.

عمر البشیر بعد از سه دهه قدرت، در نتیجۀ تظاهرات گسترده در سودان در ماه اپریل سالجاری میلادی از قدرت برکنار شد.

به نوشتۀ آژانس خبری رویترز، انجمن مسلکی سودان که در رهبری تظاهرات ماه اپریل بر ضد عمرالبشیر نقش داشت، از حکم محکمه استقبال کرده، آن را محکومیت البشیر و رژیم او خوانده است.

محکمه همچنان بر ضبط میلیون‌ها یورو و پوند سودانی نیز حکم صادر کرد که در هنگام دستگیری در محل اقامت او یافت شده بود.

عمرالبشیر رئیس جمهور سابق سودان به اتهامات جرایم جنگی، جرایم علیه بشریت و قتل عام در منطقه دارفور سودان، تحت تعقیب محکمۀ بین‌المللی جرایم نیز قرار داشت. این محکمه در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ میلادی حکم دستگیری او را صادر کرده بود.

عمرالبشیر در ماه می سالجاری میلادی به اتهام تحریک و اشتراک در قتل تظاهر کنندگان مجرم شناخته شد و در هفته جاری در مورد نقش او در کودتای نظامی سال ۱۹۸۹ میلادی در سودان که در نتیجه آن به قدرت رسید، احضار شده بود.

XS
SM
MD
LG