لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۴ حمل ۱۴۰۵ کابل ۰۱:۳۶

افغانستان

کمیسیون شکایات آرای ۱۰۹ محل رأیگیری را باطل کرد

زهره بیان شینواری رئیس کمیسیون شکایات انتخاباتی
زهره بیان شینواری رئیس کمیسیون شکایات انتخاباتی

کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی افغانستان اعلام کرده که آرای ۱۰۹ محل رأیگیری انتخابات ریاست جمهوری ششم میزان را باطل کرده است.

مقام‌های این کمیسیون درباره تعداد آرای باطل شده توضیح ندادند، اما روز سه‌شنبه (۲۴ جدی) گفتند این آرا در چند ولایت، از جمله کابل و بدخشان موقعیت داشته‌اند.

مقام های کمیسیون همچنین اعلام کرده اند که آرای ۵۳۱۶ محل در ۲۱ ولایت بازشماری شود.

این تصمیم بخشی از فیصله کمیسیون شکایات انتخاباتی در مورد شکایت‌های ثبت شده در دفاتر ولایتی این کمیسیون پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری است.

تیم‌های انتخاباتی می‌گویند در باره آرای ابطال شده، اطلاعات کافی ندارند.

کمیسیون از ۱۶۵۵۱ شکایت ۹۸۶۶ شکایت را بی‌اعتبار دانسته است. زهره بیان شینواری، رئیس این کمیسیون گفت شکایات رد شده شواهد و مدارک کافی نداشتند.

زهره بیان شینواری، رئیس کمیسیون مستقل شکایات انتخاباتی افغانستان

خانم شینواری گفت: "۱۸ شکایت به پروسس اصلاحی رفته است. به اساس ۵۳۱۶ شکایت در ۲۱ ولایت بازشماری صورت می‌گیرد. [آرای] ۱۰۹ محل باطل شده است. ۷۵ تن جریمه نقدی شده‌اند. ۷۱ تن از کارمندان کمیسیون مستقل انتخابات از وظیفه برکنار شده‌اند. ۱۱۱ شکایت استثنایی هستند."

دسته انتخاباتی دولت‌ساز به رهبری محمداشرف غنی از تصمیم کمیسیون شکایات انتخاباتی مبنی بر اعتبار ندادن نزدیک به ده هزار شکایت استقبال می‌کند.

رضوان مراد، سخنگوی این دسته انتخاباتی به رادیو آزادی گفت: "این که نزدیک به ده هزار شکایت رد شده است، خبر خوشی است. شکایت‌هایی باید بررسی گردد که مستند هستند. به اساس بررسی شکایت‌های مستند فیصدی رای ما هم بیشتر می‌گردد."

اما دسته انتخاباتی ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله می‌گوید که برای به دست آوردن معلومات در مورد محلات باطل شده کار بررسی را آغاز کرده است.

فریدون خوزون سخنگوی این دسته انتخاباتی می‌گوید که ما برای شناسایی و به دست آوردن معلومات در مورد این محلات کار را آغاز کرده‌ایم، اما تعداد این محلات بیشتر است.

کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی می‌گوید کسانی که نسبت به تصمیم‌های این کمیسیون اعتراض دارند، می‌توانند در مدت سه روز استیناف‌خواهی کنند.

به گفته مقام‌های این کمیسیون، در حال حاضر ۷۶۹ قضیه استیناف‌خواهی در ۱۷ ولایت ثبت شده است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

هشدار از احتمال باران شدید و سیلاب در ۳۱ ولایت افغانستان

ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان از احتمال باران شدید و سیلاب های آنی در ۳۱ ولایت افغانستان هشدار داده است.

این ریاست در خبرنامه ای روز پنج‌شنبه (۱۳حمل) گفت که نورستان، پکتیکا، پکتیا، خوست، غزنی، میدان‌وردک، بامیان، سرپل، جوزجان، بلخ، بغلان، تخار، کندز، سمنگان، پروان، پنجشیر، کاپیسا، کابل، لوگر، ننگرهار، کنر، لغمان، بدخشان، فراه، هلمند، فاریاب، غور، دایکندی، ارزگان، قندهار و زابل امروز جمعه و فردا شنبه شاهد باران های شدید ، رعد و برق و سیلاب خواهند بود.

میزان بارندگی در نقاط مختلف بین ۱۰ تا ۷۰ میلی‌متر پیش‌بینی شده است.

ریاست هواشناسی همچنان هشدار داده که احتمال برف‌باری سنگین در مناطق مرتفع و سردسیر، به‌ویژه در سالنگ‌ها نیز وجود دارد.

بر اساس ارقام ادارۀ ملی آمادگی مبارزه با حوادث طالبان ، بر اثر بارندگی و سرازیر شدن سیلاب در ولایت های مختلف از اواخر هفتۀ گذشته به این‌سو ، دست‌کم ۵۱ تن جان باخته اند و ده ها تن دیگر زخمی شده‌اند.

ریچارد بنیت: حمایت مالی دوامدار از تلاش های ماین پاکی در افغانستان زندگی کودکان را نجات می‌دهد

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل برای حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل برای حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل برای حقوق بشر افغانستان می‌گوید که حمایت مالی دوامدار از تلاش های ماین پاکی در این کشور زندگی کودکان را نجات می‌دهد.

آقای بنیت روز پنج‌شنبه (۱۳حمل ، دوم اپریل) در آستانۀ روز جهانی آگاهی از خطرات ماین در ایکس نوشت که بدون تأمین بودجۀ پایدار، تلفات ناشی از مهمات انفجاری در افغانستان، به‌ویژه در میان کودکان، ادامه خواهد یافت.

ادارۀ حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی در ویب‌سایت خود دیروز گفت که در سال ۲۰۲۵ میلادی، تلفات ۴۷۱ غیرنظامی ناشی از انفجار های ماین ثبت شده که ۶۷ درصد آنها کودکان بودند.

چهارم اپریل برابر با روز جهانی آگاهی از خطرات ماین است. این روز در سال ۲۰۰۵ از سوی اسامبلۀ عمومی سازمان ملل متحد نام‌گذاری شده و سالانه در این روز بر اهمیت آگاهی‌دهی از خطرات ماین ، اقدام علیه آن و پاک‌سازی ماین‌ها تاکید می‌شود.

طالبان ادعا می کنند که در حملات تازۀ پاکستان غیرنظامیان در افغانستان کشته و زخمی شده‌اند؛ اسلام آباد هنوز چیزی نگفته

معاون سخنگوی حکومت طالبان مدعی است که ۱۰ غیرنظامی در حملات تازۀ نیروهای پاکستانی در ولسوالی سرکانو ولایت کنر روز پنجشنبه (۱۳حمل) زخمی شدند.

حمدالله قطرت در شبکۀ ایکس شب گذشته (۱۳حمل) نوشت که از روز چهارشنبه به این ‌طرف در حملات پاکستان به کنر ، پکتیکا و خوست دو غیرنظامی کشته و ۲۵ تن دیگر عمدتاً کودکان زخمی شده اند.

مقام های پاکستانی در مورد این ادعای حکومت طالبان هنوز تبصره نکرده اند.

آقای فطرت در مورد گزارش رسانه های داخلی در بارۀ درگیری شام دیروز بین نیروهای طالبان و پاکستانی چیزی نگفته است.

این رسانه ها از جمله طلوع نیوز به نقل از منابع گزارش داده که نیروهای دو طرف در ولسوالی دند پتان ولایت پکتیا و منطقۀ غلام خان ولایت خوست در امتداد خط دیورند به درگیری پرداختند.

این در حالی است که هیئت های طالبان و پاکستان به هدف توقف درگیری و کاهش تنش روز پنج‌شنبه در شهر اورمچی چین گفت‌وگو کردند.

بر اساس پیش‌بینی سازمان‌ هواشناسی اتحادیۀ اروپا، بخش‌هایی از افغانستان گواه سیل شدید خواهد بود

سیلاب‌های اخیر در ولایت غزنی در افغانستان
سیلاب‌های اخیر در ولایت غزنی در افغانستان

سازمان هواشناسی کوپرنیک اتحادیۀ اروپا هشدار داده است که احتمال جاری شدن سیل شدید در بسیاری از مناطق شرق، جنوب و غرب افغانستان امروز (پنج‌شنبه) و فردا (جمعه) وجود دارد.

مقامات طالبان همچنین از مردم خواسته‌اند که از پل‌ها، دریاها و مناطق پست دوری کنند.

طبق پیش‌بینی‌ها، باران‌های شدید و سیل در چند روز آینده در جنوب شرقی افغانستان ادامه خواهد داشت.

شدیدترین سیل در پکتیا، پکتیکا و بخش‌هایی از غزنی و زابل پیش‌بینی شده است.

خطر بارندگی و به دنبال آن سیل متوسط در مناطق جنوبی و غربی مانند هرات، کندهار، فراه و خوست پیش‌بینی شده است.

نیمروز، بادغیس، میدان وردک، پروان، کاپیسا، هلمند و برخی مناطق دیگر با سیل کم‌شدت مواجه خواهند شد.

ادارۀ هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان نیز پیش از این در مورد احتمال باران‌های شدید، رعد و برق و وقوع سیل هشدار داده بود.

یک منبع: کشته شدن ۲۰ افغان در جنگ ایران تثبیت شده است

یک ساختمان در ایران که در حملات هوایی اسرائیل تخریب شده است.
یک ساختمان در ایران که در حملات هوایی اسرائیل تخریب شده است.

یک منبع در سفارت افغانستان در تهران که تحت کنترل طالبان است، گفت که این سفارت تاکنون کشته شدن ۲۰ افغان در ایران را تأیید کرده است.

این منبع که نخواست نامش فاش شود، روز پنج‌شنبه، 13 حمل به رادیو آزادی گفت که علاوه بر شش عضو یک خانواده که در جنوب تهران کشته شدند، این سفارت برای ۱۲ نفر دیگر نیز نامه بازگشت به وطن صادر کرده است.

او افزود که دو نفر دیگر نیز در حوادث جداگانه کشته شده‌اند.

هنوز دقیقاً مشخص نیست که چه تعداد افغان در حملات امریکا و اسرائیل بر ایران کشته شده‌اند.

سازمان‌های بین‌المللی از جمله شورای پناهندگان ناروی می‌گویند که بیش از ۴ میلیون مهاجر افغان در ایران زندگی می‌کنند.

آغاز مذاکرات بین حکومت طالبان و پاکستان به میزبانی چین

افراد طالبان در امتداد خط دیورند
افراد طالبان در امتداد خط دیورند

خبرگزاری رویترز به نقل از طاهر اندرابی، سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان گزارش داده که مذاکرات میان پاکستان و حکومت طالبان امروز (پنج‌شنبه، ۱۳ حمل) در ارومچی چین برگزار شده است.

این خبرگزاری روز چهارشنبه به نقل از منابع گزارش داده بود که این مذاکرات بر آتش‌بس احتمالی و بازگشایی گذرگاه‌ها برای امکان تجارت و سفر متمرکز خواهد بود.

همچنان طلوع نیوز، رسانۀ داخلی افغانستان به نقل از منابع گزارش داده که این مذاکرات امروز (پنج‌شنبه، ۱۳ حمل) آغاز خواهد شد.

به گزارش طلوع نیوز، هیئت شش نفری طالبان که شامل نمایندگان از سه وزارتخانه و ریاست عمومی استخبارات‌شان می‌شود، ناوقت چهارشنبه به چین رسیدند.

چین هم هنوز در مورد این مذاکرات اظهار نظر نکرده است.

دو برادر افغان هنگام ماهیگیری در ایرلند غرق شدند

منطقۀ کو کلر ایرلند
منطقۀ کو کلر ایرلند

رسانه‌های ایرلندی دیروز (چهارشنبه)، گزارش دادند که این رویداد پس از ظهر سه‌شنبه در منطقۀ "کو کلِر" رخ داده است. قربانیان، تاج‌الدین صافی و صلاح‌الدین صافی، دو برادر بودند که از ده سال به این سو در شهر لیمریک زندگی می‌کردند.

گارد ساحلی ایرلند، هلیکوپتر امداد، قایق‌ها و سایر نیروهای امدادی عملیات گسترده‌ای را برای نجات آنها انجام دادند، اما ناموفق بودند.

مقامات گفتند که آب و هوای بد و شرایط دریا، عملیات نجات را دشوار کرده بود.

هشدار برنامهٔ جهانی غذا: سیلاب‌های اخیر زندگی مردم در افغانستان را مختل کرده است

آرشیف
آرشیف

برنامهٔ جهانی غذا (WFP) روز چهارشنبه، ۱۲ حمل، تأیید کرده است که سیلاب‌های اخیر بخش‌های گسترده‌ای از افغانستان را متأثر ساخته، زندگی مردم را به‌گونهٔ جدی مختل کرده و خانواده‌ها را آسیب‌پذیر ساخته است.

این نهاد در شبکهٔ ایکس نوشته است که تیم‌های دبلیو‌اف‌پی در حال ارزیابی نیازهای فوری بشردوستانه سیلاب‌زدگان هستند.

پیش از این، ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان هشدار داده بود که در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، در بیش از ۲۰ ولایت افغانستان احتمال بارندگی شدید، رعد و برق و سرازیر شدن سیلاب‌ها وجود دارد.

همچنان پیش از این حکومت طالبان نیز تأیید کرده است که تاکنون در اثر سیلاب‌های اخیر در افغانستان دست‌کم ۴۸ تن جان باخته و ده‌ها تن دیگر زخمی شده‌اند.

طالبان در یک‌روز ۳۰ نفر را در ولایت‌های مختلف افغانستان شلاق زدند

 آرشیف
آرشیف

حکومت طالبان روز چهارشنبه، ۱۲ حمل، حکم شلاق را بر ۳۰ تن در ولایت‌های مختلف افغانستان تطبیق کرده است.

ستره‌محکمهٔ طالبان در شبکهٔ ایکس اعلام کرده که این افراد در ولایت‌های ننگرهار، نیمروز، فراه و پکتیکا به اتهام‌های گوناگون، از جمله آنچه «رابطه نامشروع»، «سرقت» و «خشونت با والدین» خوانده شده، شلاق زده شده‌اند.

در اعلامیه آمده است که برخی از این افراد علاوه بر شلاق، به دو سال زندان نیز محکوم شده‌اند.
پیش از این، روز سه‌شنبه نیز طالبان دو زن و چهار مرد را در ولایت‌های سمنگان و بلخ شلاق زده بودند.

مجازات‌های بدنی از سوی طالبان همواره با انتقادهای شدید سازمان‌های حقوق بشری، به‌ویژه سازمان ملل متحد، روبه‌رو بوده است.
در تازه‌ترین مورد، کارشناسان سازمان ملل هشدار داده‌اند که افزایش مجازات‌های بدنی در محضر عام بر اساس فیصله‌های طالبان، نقض قوانین بین‌المللی حقوق بشر در افغانستان به‌شمار می‌رود.

حکومت طالبان: حملات تازهٔ توپخانه‌ای پاکستان در کنر؛ یک کشته و چند زخمی برجای گذاشت

آرشیف
آرشیف

تلویزیون ملی افغانستان تحت ادارهٔ حکومت طالبان گزارش داده است که عصر روز چهارشنبه، ۱۲ حمل، در نتیجهٔ یک حملهٔ توپخانه‌ای پاکستان بر ولسوالی سرکانو ولایت کنر، یک غیرنظامی کشته و پنج تن دیگر، به‌شمول چهار کودک، زخمی شده‌اند.

این تلویزیون در شبکهٔ ایکس با نشر تصاویری از قربانیان این رویداد ادعا کرده است که نیروهای پاکستانی حوالی ساعت ۴:۵۰ دقیقهٔ عصر، منطقهٔ «دوسرکه ناواپاس» مربوط ولسوالی سرکانو را هدف قرار داده‌اند.

درگیری‌ها میان نیروهای حکومت طالبان و پاکستان حدود پنج هفته پیش آغاز شده است.

این در حالی است که گزارش‌ها روز چهارشنبه از برگزاری نشستی میان نمایندگان حکومت طالبان و پاکستان به میانجیگری چین در شهر ارومچی خبر داده‌اند.

با این حال، حکومت طالبان، پاکستان و چین تاکنون به‌گونهٔ رسمی در این مورد چیزی نگفته‌اند و نتیجهٔ این نشست نیز هنوز همگانی نشده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG