لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۷ سنبله ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۳۸

افغانستان

وزارت دفاع:‌ خروج نیروهای امریکایی نگران کننده نیست

آرشیف، نیروهای امریکایی در ولایت هلمند
آرشیف، نیروهای امریکایی در ولایت هلمند

وزارت دفاع افغانستان می‌گوید در حال حاضر ۹۴ درصد طرح و برنامه‌ریزی عملیات نظامی از سوی نیروهای امنیتی افغان عملی می‌شود و در موارد بسیار کم به حمایت نیروهای خارجی نیاز محسوس بوده است.

فواد امان، معاون سخنگوی این وزارت امروز سه‌شنبه (۱۳ حوت) به رادیو آزادی گفت کار برای خوداتکایی کامل نیروهای امنیتی به شدت ادامه دارد.

او افزود: "اگر نیروهای خارجی از افغانستان بیرون شوند، اصلاً قابل نگرانی نیست، زیرا خلای به میان نمی‌آید. در حال حاضر در هیچ جبهه جنگ نیروهای خارجی با نیروهای افغان حضور ندارند. نیروهای امنیتی و دفاعی افغان به گونه مستقلانه عملیات نظامی می‌کنند. تجهیزاتی که نیروهای ما دارند، برای وضعیت کفایت می‌کند."

مارک اسپر، وزیر دفاع امریکا به تازگی در یک نشست خبری در وزارت دفاع امریکا، خروج نیروهای خارجی از افغانستان را تأیید کرد.

آقای اسپر به خبرنگاران گفت بر بنیاد توافق صلح امریکا و طالبان روند خروج نیروها باید تا ده روز آغاز شود.

در حال حاضر حدود ۱۳ هزار سرباز امریکایی و هزاران تن از نیروهای ناتو و ائتلاف بین‌المللی در افغانستان حضور دارند.

امریکا در توافق‌نامه صلح با طالبان پذیرفته که در ۱۳۵ روز شمار نیروهای امریکایی در افغانستان به ۸۶۰۰ تن کاهش یابد و پس از آن برای ارزیابی اوضاع افغانستان این پروسه متوقف خواهد شد.

امریکا همچنین گفته که در ۱۴ ماه تمامی نیروهای نظامی خود را از افغانستان بیرون می‌کند.

به روز شنبه (۲۹ فبروری) مقام‌های امریکایی و طالبان در قطر توافق‌نامه صلح را امضا کردند که بر بنیاد آن نیروهای امریکایی به گونه کامل از افغانستان بیرون خواهند شد.

همزمان با امضای این توافق‌نامه در کابل نیز افغانستان و امریکا اعلامیه مشترکی برای تأمین صلح در افغانستان صادر کردند.

در اعلامیه آمده که امریکا نیروهای خود را با توجه به عملی شدن توافق‌نامه صلح از سوی طالبان و مشورت با دیگر هم پیمانان بین‌المللی کاهش می‌دهد که این روند تا ۱۴ ماه به پایان خواهد رسید.

براساس این اعلامیه، حالا پرسش این است که روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان نخست از کدام مناطق افغانستان آغاز خواهد شد، آیا این نیروها تجهیزات و دیگر وسایل نظامی خود را با خود خواهند برد و یا به نیروهای امنیتی افغانستان واگذار می‌کنند؟

ماموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان روز سه‌شنبه (۱۳ حوت) به رادیو آزادی گفت که در این باره چیزی گفته نمی‌تواند که روند بیرون شدن نیروهای خارجی نخست از کدام بخش افغانستان آغاز خواهد شد.

اما شیر محمد کریمی لوی درستیز پیشین افغانستان در پاسخ به این پرسش که آیا نیروهای خارجی تجهیزات و وسایل نظامی خود را نیز از افغانستان خواهند برد و یا نه گفت: "برخی وسایل و تجهیزاتی هستند که به علت داشتن تکنالوژی پیچیده و محرمیت آن به نیروهای امنیتی افغان سپرده نخواهند شد، دیگر همه وسایل فنی، تجهیزات و امکانات باید به نیروهای امنیتی سپرده شوند."

نیروهای امریکایی تا کنون در این باره چیزی نگفته‌اند اما وزارت دفاع افغاستان می‌گوید که این به نیروهای آن کشور ارتباط دارد که تجهیزات نظامی خود را می‌برند و یا برای نیروهای دفاعی افغانستان واگذار می‌کنند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

وضعیت حقوق بشر در افغانستان طی چهار سال گذشته به‌شدت وخیم شده است؛ روزا اوتنبایوا

روزا اوتنبایوا، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس دفتر یوناما در کابل می‌گوید در حالیکه افغانستان از بازگشت طالبان به قدرت در ۲۰۲۱ شاهد کاهش نسبی درگیری‌های مسلحانه بوده اما به گفته او وضعیت بشری، اقتصادی و حقوق بشری در این کشور به‌طور چشمگیری وخیم شده است.

سایت خبری UN News چهارشنبه ۱۷ سپتمبر خبر داده که این اظهارات را خانم اوتنبایووا در نشست روزگذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح کرد.

او تاکید کرده که پالیسی‌های طالبان در مورد زنان و دختران کاملاً روشن است و به‌دلیل همین محدودیت‌های سخت‌گیرانه، یک نسل در معرض خطر جدی قرار دارد که می‌تواند پیامدهای درازمدت و پرهزینه‌ای برای آینده کشور داشته باشد.

(یوان نیوز) به نقل از بانک جهانی گفته که بسته ماندن مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم در افغانستان تحت حاکمیت طالبان در چهار سال گذشته، سالانه حدود ۱.۴ میلیارد دالر به اقتصاد این کشور خسارت وارد می‌کند.

حکومت طالبان هنوز در مورد این اظهارات چیزی نگفته است.

بریتانیا ۳ میلیون پوند کمک اضافی برای زلزله‌زدگان شرق افغانستان فراهم می‌کند

 زلزله در کنر افغانستان
زلزله در کنر افغانستان

ریچارد لینزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان می‌گوید که کشورش ۳ میلیون پوند (بیش از ۴ میلیون دالر) کمک اضافی را برای آسیب دیدگان زلزله در شرق افغانستان فراهم خواهد کرد.

لینزی این را چهارشنبه ۱۷ سپتمبر در شبکه ایکس، توییتر سابق خبر داد.

او گفت که این کمک‌ها شامل خدمات صحی، آب پاک، سرپناه و بسته‌های صحی حیاتی برای زنان و دختران خواهد بود.

زلزلۀ ۳۱ اگست به شدت شش اعشاریه یک درجه ریشتر، براساس آمار رسمی ارائه شده از سوی طالبان بیش از ۲۲۰۰ نفر را کشت و نزدیک به ۴۰۰۰ تن زخمی به‌جای ماند.

سازمان ملل متحد وضعیت آسیب دیدگان زلزله در شرق افغانستان به ویژه کنر را وخیم خوانده و خواستار ۱۳۹ میلیون دالر کمک بین‌المللی برای آنها شده است.

یونیسف: آموزش حق اساسی بشر است؛ چهار سال از بسته‌بودن مکاتب دختران در افغانستان گذشت

 بیرون یکی از مکاتب در افغانستان، آرشیف
بیرون یکی از مکاتب در افغانستان، آرشیف

صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف می‌گوید که  امروز چهار سال از محرومیت دختران افغان از تحصیلات متوسطه می‌گذرد.

طالبان با برگشت به قدرت در ۲۰۲۱ دروازه های مکاتب بالاتر از صنف ششم را به روی دانش آموزان دختر مسدود کردند.

یونیسف چهارشنبه ۱۷ سپتمبر در شبکه ایکس، توییتر سابق نوشت که آموزش حق اساسی بشر است.

این نهاد گفته که همراه با یونسکو، ادارۀ آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، هرکاری ممکن را انجام خواهد داد تا از هر دختر در افغانستان برای رفتن به مکتب از ابتدایی تا متوسطه و فراتر از آن حمایت کند.

سازمان صحی جهان: هر کودک در افغانستان مستحق مراقبت‌های صحی مصون و باکیفیت است

سازمان صحی جهان، WHO، می‌گوید که هر کودک در افغانستان از همان آغاز زندگی مستحق مراقبت‌های صحی مصون و باکیفیت است.

سازمان صحی جهان این را چهارشنبه ۱۷ سپتمبر به نقل از داکتر ادواین سنیزه سلوادور، نماینده اش در افغانستان در شبکه ایکس، توییتر سابق نوشته است.

امروز مصادف است با روز جهانی مصونیت بیماران

شعار امسال این روز "مراقبت مصون برای هرنوزاد و هرکودک" است.

سازمان صحی جهان می‌گوید که خانواده ها، کارمندان صحی و جوامع با هم می‌توانند از کودکان در برابر آسیب‌ها جلوگیری کنند و یک آینده بهتر را برای آنان فراهم سازند.

هیئت ایرانی: با طالبان دربارهٔ افزایش حجم تجارت میان کابل و تهران گفتگو کردیم

دیدار مقام های ایرانی و طالبان، آرشیف
دیدار مقام های ایرانی و طالبان، آرشیف

سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران می‌گوید که در دیدارش با مقام‌های طالبان در باره افزایش حجم تجارت میان کابل و تهران گفتگو کرده است.

او چهارشنبه ۱۷ سپتمبر در گفتگو با رسانه‌های داخلی افغانستان گفت که در دیدارهایش همچنان در مورد برخی موانع که در گمرکات و گذرگاه های مرزی فراراۀ تجارت میان دو کشور وجود دارد نیز بحث کرده است.

آقای اتابک در سفرش به کابل با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت و عبدالغنی برادر، معاون رئیس‌الوزرای حکومت طالبان دیدار کرده.

اتابک گفت که حجم تجارت میان افغانستان و ایران در حال حاضر به بیش از سه میلیارد دالر رسیده است.

ایران در چهارسال گذشته حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است اما روابط نزدیک تجاری و دیپلوماتیک با طالبان دارد.

عفو ۳۳ زندانی افغان از سوی پادشاه عمان

 سلطان هیثم بن طارق، پادشاه عمان
سلطان هیثم بن طارق، پادشاه عمان

سلطان هیثم بن طارق، پادشاه عمان، حکم رهایی ۳۳ تن از زندانیان افغان در آن کشور را صادر کرد.

سفارت افغانستان در عمان تحت کنترول طالبان، چهارشنبه ۱۷ سپتمبر در شبکه ایکس، توییتر سابق خبر داد که این زندانیان افغان به مناسبت میلادالنبی عفو شده اند.

گفته شده که این ۳۳ تن به اتهام جرایم مختلف از مدت‌های متفاوت در عمان زندانی بودند، عنقریب به افغانستان برخواهند گشت.

آخرین گزارش اوتانبایووا به شورای امنیت ملل متحد امروز ارائه می‌شود

نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد - تصویر از آرشیف
نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد - تصویر از آرشیف

انتظار می‌رود شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز نشستی را در بارۀ افغانستان برگزار کند.

شورای امنیت در بیانیۀ گفته است که در این نشست گزارش سه ماهه در بارۀ افغانستان ارائه خواهد شد.

نشست امروز ساعت ۱۰:۰۰ قبل از ظهر به وقت نیویارک برگزار خواهد شد.

روزا اوتنبایووا، نمایندۀ ویژۀ سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رییس یوناما، آخرین گزارش خود را در این نشست ارائه خواهد کرد.

ماموریت خانم اوتانبیووا، در پایان ماه جاری میلادی، یعنی تا دو هفتۀ دیگر به پایان می‌رسد.

شکست در برابر بنگلادیش امید افغانستان به نیمه نهایی را کمرنگ ساخت

جریان بازی افغانستان مقابل بنگلادیش در جام کریکت آسیا - سه شنبه ۲۵ سنبله
جریان بازی افغانستان مقابل بنگلادیش در جام کریکت آسیا - سه شنبه ۲۵ سنبله

در جام کریکت آسیا شب گذشته افغانستان در برابر بنگلادیش با تفاوت ۸ رنز شکست خورد.

بنگله دیش در بیست آور ۱۵۴ رنز گرفت ولی افغانستان نتوانست به این هدف برسد و با از دست دادن همه بازیکنانش در ۲۰ آور توانست ۱۴۶ رنز بگیرد.

در گروه بی این مسابقات، افغانستان با بنگلادیش، هانک کانگ و سریلانکا هم‌گروه است.

قرار است بازی سرنوشت ساز افغانستان، فردا (پنجشنبه) مقابل سریلانکا برگزار شود.

افغانستان تنها در صورت پیروزی در برابر سریلانکا می‌تواند به دور نیمه نهایی راه یابد.

وزیر دفاع طالبان به قطر سفر کرد

ملا محمد یعقوب مجاهد وزیر دفاع طالبان(آرشیف)
ملا محمد یعقوب مجاهد وزیر دفاع طالبان(آرشیف)

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان امروز(16 اگست) در شبکۀ اکس(تویتر سابق) نوشته که ملا محمد یعقوب مجاهد با محمد بن عبدالعزیز الخلیفه وزیر امور خارجۀ قطر در شهر دوحه پایتخت قطر دیدار کرده است.

به گفته مجاهد، در این ملاقات در مورد روابط دو کشور بحث شده و روی همدردی و حمایت قطر از افغانستان تأکید شده است.

اسرائیل در هفته گذشته حمله هوایی را بر دفتر حماس در شهر دوحه انجام داد که در نتیجه آن پنج عضو این گروه کشته شدند. حماس از سوی ایالات متحدۀ امریکا واتحادیۀ اروپا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

در پی این حادثه، نشست کشورهای عرب و اسلامی دیروز در قطر با اتفاق آرا از قطر حمایت و حمله اسرائیل را محکوم کرد.

شورای امنیت ملل متحد فردا در مورد افغانستان جلسه می‌کند

آرشیف
آرشیف

شورای امنیت سازمان ملل متحد فردا چهارشنبه (۱۷ سنبله) نشستی را در مورد افغانستان دایر می‌کند.

در این نشست، روزا اوتونبایوا رئیس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) و نماینده ویژه این سازمان در افغانستان مورد اوضاع این کشور به اعضای شورای امنیت، معلومات خواهد داد.

نشست‌های قبلی شورای امنیت در مورد افغانستان، خواستار لغو تحریم‌های طالبان علیه دختران و زنان شده، همواره تاکید کرده که بدون اعادۀ حقوق زنان و دختران افغان، صلح و ثبات در افغانستان تامین شده نمی تواند.

جلسه فردای شورای امنیت ساعت ۶:۳۰ شام به وقت افغانستان آغاز می شود.

*******

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG