لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۸ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۵۳

جهان

'سحر تبر' در بازداشت به ویروس کرونا مبتلا شده است

سحر تبر یک چهرۀ شناخته شدۀ ایرانی در انستاگرام بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از زندان به شفاخانه منتقل شده است.
سحر تبر یک چهرۀ شناخته شدۀ ایرانی در انستاگرام بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از زندان به شفاخانه منتقل شده است.

یک چهرۀ شناخته شدۀ ایرانی در انستاگرام که در بازداشت به سر می‌برد، بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در شفاخانه بستری شده است.

پیام درفشان وکیل مدافع فاطمه خویشوند معروف به سحر تبر می‌گوید، موکلش در حال حاضر، از طریق آلۀ تنفس مصنوعی نفس می‌کشد.

رژیم ایران سحر تبرِ ۱۸ ساله را در ماه اکتوبر ۲۰۱۹ بازداشت کرد.

به گفتۀ وکیل مدافع سحر تبر، با وجود بدتر شدن وضع صحی‌اش، او از بند آزاد ساخته نشد.

پیام درفشان به مرکز دفاع از حقوق بشر ایران مستقر در نیویارک، گفته که با وجود درخواست‌های مکرر، مقام‌های ایران نه تنها سحر تبر را آزاد نکردند بلکه مدت زندان او را هم تمدید کردند.

سحرتبر به ترویج فساد، توهین به مقدسات و به دست آوردن درآمد غیرقانونی متهم شده است.

در ایران به اساس آمار صفحۀ انترنیتی ورلدومیترز، نزدیک ۷۹،۴۰۰ مورد ابتلا به ویروس تأیید شده و نزدیک ۵۰۰۰ نفر جان باخته اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

امروز ، روز بین المللی زبان پشتو است

۲۹ ماه می روز بین‌المللی زبان پشتو است.

این روز در سال‌های اخیر با هدف جلب توجه به توسعه زبان پشتو توسط فرهنگیان ومردم عام تجلیل میشود.

پشتو یکی از دو زبان ملی افغانستان و همچنین زبان مادری میلیون‌ها نفر در ایالت‌های خیبر پختونخوا و بلوچستان پاکستان است.

به مناسبت روز جهانی پشتو، بسیاری از نویسندگان و چهره‌های ادبی در شبکه‌های اجتماعی مقالاتی منتشر کرده و پیشنهادهایی برای راه‌های ترویج و توسعه این زبان ارائه کرده اند.

ایران به صد ها هزار مهاجر افغان دستور داده که این کشور را ترک گویند

اسلام قلعه ، مهاجران عودت کننده از ایران ، آرشیف
اسلام قلعه ، مهاجران عودت کننده از ایران ، آرشیف

ایران به بیش از چهارملیون مهاجر افغان بدون اسناد دستور داده که تا پانزدهم سرطان ، ( ۶ جولای) این کشور را ترک گویند.

مقامات ایران اعلان کرده اند مدارکی که ازسوی ادارۀ احصائیه به مهاجران افغان داده شده دیگر اعتبار ندارد وازآنها خواسته شده که قبل از میعاد اعلان شده ایران را ترک گویند.

نادر یاراحمدی رئیس مرکز مهاجران و اتباع خارجی در وزارت داخله ایران گفته که دارندگان مدارک اداره احصائیه از این بعد مهاجران غیرقانونی پنداشته می شوند.

وی تاکید کرد که تنها شش گروه خاص مهاجران دارای اسناد اقامت موقت ، می توانند درایران بمانند.

به اساس ارقام رسمی، درحال حاضر حدود ۶ ملیون وصد هزار مهاجر افغان درایران بسر می برند که ازجمله ۴ ملیون وصد هزار اسناد اقامت دارند.

آقای یاراحمدی همچنین هشدار داد که شاگردانی که سرپرستان آنها تنها مدارک احصائیه را دارند درسال آینده تعلیمی حق ثبت نام در مکتب ها را نخواهند داشت.

گزارش ها از دستیابی به یک توافق آتش بس درغزه خبر میدهند

ویرانی جنگ در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه ، آرشیف
ویرانی جنگ در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه ، آرشیف

همزمان با تشدید حملات اردوی اسرائیل به غزه، گروه تندرو حماس روز چهارشنبه اعلام کرد که با چارچوبی برای آتش ‌بس دائمی موافقت کرده است. گفته این توافق با میانجیگری استیو ویتکاف، فرستاده خاص ایالات متحده، تهیه شده است.

حماس توسط ایالات متحده و اتحادیه اروپا یک گروه تروریستی شناخته می‌شود.

به اساس گزارش روز چهارشنبه روزنامه اسرائیلی جیروزالیم پست ، حماس دریک اعلامیه گفته که تبادل -«تعدادی از زندانیان فلسطینی مورد توافق» در ازای «آزادی ده گروگان اسرائیلی و سپردن برخی از اجساد»- اساس این توافق را تشکیل میدهد و با تضمین‌ میانجیگران اجرا خواهد شد.

اعلامیه حماس می افزاید که این توافق می‌تواند به «آتش‌بس دائمی، خروج کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه ، آغاز روند بشردوستانه و ایجاد یک کمیته مسلکی برای تنظیم امور غزه»، منجر شود.

در همین حال، بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، روز چهارشنبه در سخنان خود در پارلمان کشورش (کنست) گفت که محمد سینوار، رئیس گروه حماس در غزه ، برادر کوچکتر یحیی سینوار، «حذف شده است».

یک جراح فرانسوی به آزار جنسی نزدیک ۳۰۰ بیمار عمدتاً کودک اعتراف کرد

یک جراح بازنشسته فرانسوی به نام ژوئل لو اسکورنک، ۷۴ ساله، روز چهارشنبه هفتم جوزا به ۲۰ سال زندان محکوم شد.

او به آزار جنسی ۲۹۹ بیمار، عمدتاً کودک، بین سال‌های ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۴ اعتراف کرده است.

این پرونده بزرگ‌ترین محاکمه سوء‌استفاده از کودکان در تاریخ فرانسه به شمار می‌رود. قربانیان شامل ۱۵۸ پسر و ۱۴۱ دختر با متوسط سنی ۱۱ سال بودند.

سارنوالان گفتند او بیماران را همچون اشیای بی‌جان درمان می‌کرد و از موقعیتش به عنوان داکتر سوءاستفاده می‌نمود، اغلب هنگامی که کودکان بی‌هوش بودند یا توانایی درک سوءاستفاده را نداشتند.

یک مقام کاخ سفید: ایلان ماسک حکومت ترمپ را ترک می‌کند

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

ایلان ماسک از سمت مشاور ارشد حکومت دونالد ترمپ کناره‌گیری می‌کند. این را یک مقام کاخ سفید هم تایید کرده.

او که مسئولیت اصلاح ساختار اداری و کاهش هزینه‌های دولتی را در وزارت "کارایی دولت" (DOGE) بر عهده داشت، اعلام کرد مأموریتش به عنوان کارمند ویژه حکومت به پایان رسیده است.

ماسک در دوران حضورش، هدف کاهش هزینه‌ها را از ۲ تریلیون دالر به ۱۵۰ میلیارد دالر کاهش داد، اما با مقاومت نهادهای دولتی، فشار سیاسی و اختلاف با دیگر مقام‌ها روبه‌رو شد.

او در پستی در شبکه اجتماعی خود (X) از ترامپ برای این فرصت تشکر کرد و نوشت که مأموریت DOGE در دولت ادامه خواهد یافت.

این تصمیم پس از آن اعلام شد که ماسک در مصاحبه‌ای با CBS، از لایحه اصلی ترمپ انتقاد کرد و آن را عامل افزایش کسری بودجه دانست.

برخی جمهوری‌خواهان نیز با ماسک هم‌نظرند و خواستار کاهش بیشتر هزینه‌ها هستند. دولت قصد دارد با ارائه طرح‌هایی به کنگرس، بخشی از بودجه‌های تصویب‌شده را لغو کند. در همین حال، مجلس نمایندگان لایحه را تصویب کرده و سنای امریکا در حال بررسی آن است.

صدراعظم اسرائیل: محمد سنوار، برادر یحیی سنوار، کشته شده است

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، عکس از آرشیف
بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، عکس از آرشیف

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، روز چهارشنبه گفت که محمد سنوار، از رهبران ارشد حماس و برادر کوچک‌تر یحیی سنوار، کشته شده. ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا، حماس را یک سازمان تروریستی می‌دانند.

محمد سنوار اوایل ماه جاری میلادی در جریان حمله‌ای از سوی اسرائیل به یک شفاخانه در جنوب غزه هدف قرار گرفت.

گروه حماس تاکنون مرگ محمد سنوار را تأیید نکرده است.

محمد سنوار پس از کشته‌شدن برادرش یحیی سنوار در جنگ توسط اسرائیل در سال گذشته، به یکی از فرماندهان بلندپایه شاخه نظامی حماس تبدیل شد.

یحیی سنوار طراح اصلی حمله گسترده ماه اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل بود که باعث آغاز جنگ شد.

پیش‌بینی پنج‌ساله: گرمای مرگبار، آتش‌سوزی‌های بیشتر

دو نهاد برتر هواشناسی جهان پیش‌بینی کرده‌اند که طی چند سال آینده، زمین با گرمای بی‌سابقه‌ و شدیدتری روبرو خواهد شد که خطرات مرگبار و ناراحتی‌های بیشتری به همراه دارد.

بر اساس گزارش سازمان جهانی هواشناسی و اداره هواشناسی بریتانیا، احتمال شکسته شدن رکورد درجه حرارت جهانی در یکی از پنج سال آینده ۸۰٪ است و ۸۶٪ احتمال دارد که درجه حرارت سالانه از آستانه ۱.۵ درجه سانتی‌گراد تعیین‌شده در توافق پاریس عبور کند.

حتی ممکن است درجه حرارت به ۲ درجه سانتی‌گراد بالاتر از سطح پیشاصنعتی برسد.

دانشمندان هشدار داده‌اند که افزایش درجه حرارت جهانی به معنی وقوع بیشتر و شدیدتر پدیده‌های جوی مانند موج‌های گرما، خشکسالی، سیل، آتش‌سوزی و طوفان‌های سهمگین‌تر است.

یوهان راکستروم، مدیر مؤسسه تحقیقات تأثیرات اقلیمی پوتسدام، می‌گوید هر دهم درجه افزایش درجه حرارت، احتمال بروز این پدیده‌ها را افزایش می‌دهد.

ریچارد بتس از اداره هواشناسی بریتانیا نیز هشدار داده است که موج‌های گرما و آتش‌سوزی‌های گسترده‌تری در راه است، مگر اینکه اقدامات حفاظتی بیشتری انجام شود.

درجه حرارت قطب شمال نیز ۳.۵ برابر سریع‌تر از میانگین جهانی افزایش می‌یابد و باعث ذوب یخ‌ها و بالا آمدن سطح دریاها می‌شود.

هجوم هزاران فلسطینی به محل توزیع کمک‌های بشردوستانه در شهر رفح

هجوم فلسطینی‌ها به مرکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در شهر رفح
هجوم فلسطینی‌ها به مرکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در شهر رفح

هزاران فلسطینی به محلی که بنیاد خصوصی مورد حمایت امریکا و اسرائیل برای توزیع کمک‌های بشردوستانه در نظر گرفته بود، هجوم بردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، روز سه‌شنبه، ۶ جوزا هزاران نفر در رفح، شهری در جنوب نوار غزه که تحت کنترل کامل اردوی اسرائیل است، پیاده یا سوار برای دریافت بسته‌های غذایی به سمت محل توزیع این بنیاد رفتند و به سمت میدانی که کمک‌ها در آنجا قرار داشت هجوم بردند.

"بنیاد بشردوستانه غزه"، سازمان خصوصی مورد حمایت ایالات متحده، در بیانیه‌ای اعلام کرد که در محل توزیع کمک‌ها در رفح جمعیت به قدری زیاد بود که کارکنانش مجبور به عقب‌نشینی شدند تا مردم بتوانند کمک‌ها بردارند و از بروز تلفات جلوگیری شود.

ویدئوهای منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی هجوم مردم را نشان می‌دهد که برای وارد شدن به میدان بزرگی که کمک‌ها در آنجا قرار داشت موانع فلزی را کنار می‌زنند.

استفان دوجاریک، سخنگوی ملل متحد تصاویر این حادثه را "دلخراش" خواند.

سازمان ملل و سایر گروه‌های امدادی بین‌المللی حاضر به همکاری با بنیاد بشردوستانۀ غزه نشده و گفته‌اند که این بنیاد توزیع عادلانه و بی‌طرفانۀ کمک‌ها را تضعیف می‌کند.

ادارۀ دونالد ترمپ برای قطع تمام قراردادهای باقی‌ماندۀ فدرال با پوهنتون هاروارد اقدام می‌کند

لوحۀ پوهنتون هاروارد
لوحۀ پوهنتون هاروارد

طبق نامه‌ای که روز سه‌شنبه به اداره‌های فدرال ایالات متحده ارسال شده است، ادارۀ دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، قصد دارد قراردادهای باقی‌مانده دولت فدرال با پوهنتون هاروارد را فسخ کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این نامه از سوی ادارۀ خدمات عمومی ایالات متحده به تمام اداره‌های فدرال دستور می‌دهد تا قراردادهای خود با هاروارد را بررسی و احتمالاً فسخ کنند و یا تغییر دهند.

یک مقام رسمی امریکا ارزش این قراردادها را حدود ۱۰۰ میلیون دلار تخمن زده است.

یک قاضی فدرال در بوستون روز جمعه به گونۀ موقت مانع از لغو ثبت نام دانشجویان خارجی توسط وزارت امنیت داخلی ایالات متحده پیش از جلسه استماع روز پنج‌شنبه شد.

با این حال، ادارۀ ترمپ به ماموریت‌های خود در خارج از کشور دستور داده است که برنامه‌ریزی برای قرار ملاقات‌های جدید برای متقاضیان ویزۀ دانشجویی و تبادل بازدیدکننده را متوقف کنند.

چند صد معترض از جمله دانشجویان و اساتید پوهنتون هاروارد، روز سه‌شنبه در این پوهنتون تجمع کردند تا حمایت خود را از دانشجویان خارجی نشان دهند و به کاهش بودجۀ ترمپ اعتراض کنند.

 ۴ هوادار لیورپول با برخورد موتری به میان جمعیت به شدت آسیب دیدند

رویداد مربوط به جشن قهرمانی فوتبال در انگلستان
رویداد مربوط به جشن قهرمانی فوتبال در انگلستان

پولیس بریتانیا روز سه‌شنبه ۶ جوزا مردی ۵۳ ساله را به‌دلیل حادثه‌ای که جشن قهرمانی فوتبال در لیورپول را به فاجعه تبدیل کرد، بازداشت کرد.

در این رویداد، یک موتر به جمعیت برخورد کرد و دست‌کم ۲۷ نفر به شفاخانه منتقل شدند؛ حال چهار نفر از آن‌ها، از جمله یک کودک، وخیم گزارش شده است.

پولیس اعلام کرد این حادثه تروریستی نبوده و فرد دیگری تحت تعقیب نیست.

هنوز هویت راننده اعلام نشده است. این تصادف در نزدیکی رودخانه مرزی، پس از رژه تیم فوتبال لیورپول رخ داد.

به گفته مسئولان امبولانس، در مجموع ۴۷ نفر آسیب دیدند؛ ۲۰ نفر در محل مداوا شدند و چهار نفر، از جمله یک کودک، زیر خودرو گرفتار بودند و با کمک مأموران اطفائیه نجات یافتند.

ویدیوهایی در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که موتر با سرعت وارد جمعیت شده، تعدادی را زیر گرفته و پس از توقف کوتاه، دوباره به حرکت ادامه داده است.

کی‌یر استارمر صدراعظم بریتانیا، این حادثه را هولناک خواند و از فداکاری نیروهای امدادی تقدیر کرد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG