لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۳۴

تبصره شماری از روزنامه های جهان در مورد موضوعات افغانستان


آرشیف، شماری از روزنامه های جهان
آرشیف، شماری از روزنامه های جهان
  • نیوزویک

مجلۀ امریکایی نیوزویک در مطلبی به تلاش‌های صلح افغانستان پرداخته است.

نیوزویک نوشته که زلمی خلیل‌زاد نمایندۀ ویژه وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان در ۱۳ ماه اپریل به خاطری به قطر سفر کرد تا با نماینده‌های طالبان در باره چالش‌های فرا روی تطبیق موافقت‌نامۀ صلح صحبت کند.

در ادامه آمده که خلیل‌زاد این سفر را در حالی انجام داد که روند مبادلۀ زندانیان میان حکومت افغانستان و گروه طالبان مثبت ارزیابی شده و گفته می‌شود که این روند می‌تواند زمینه سازی آغاز گفت‌وگو بین افغانان شود.

در ادامه این مطلب آمده است که قدرت‌های منطقوی و آنعده از همسایه‌های افغانستان که از حکومت به رهبری محمد اشرف غنی حمایت می‌کنند، انتظار دارند که طالبان به طور تدریجی آشتی کنند. اما مجله نیوزویک افزوده که امریکا نمی‌تواند سرنوشت افغانستان را به بازیکنان منطقوی بسپارد.

به باور نویسندۀ مطلب، آسیای مرکزی و در مجموع جامعۀ جهانی خواهان بروز تنش دیگری در منطقه نیستند.

اشارۀ نویسنده به ایجاد جنگجویان وابسته به گروه تندرو دولت اسلامی معروف به داعش در سال ۲۰۱۵ در منطقه است.

در این مطلب از قزاقستان و ازبکستان هم یادآوری شده که به باور مجله نیوزویک، برای جلوگیری از گسترش گروه داعش باید از پالیسی‌های مؤثر امریکا در افغانستان حمایت کنند.

نیوزویک هم‌چنان نوشته که این دو کشور درک کرده اند که صلح و ثبات افغانستان برای ثبات منطقه اهمیت دارد.

  • گاردین

روزنامه گاردین چاپ بریتانیا به مشکلات اجتماعی زنان در هرات پرداخته، مشکلاتی که از گسترش ویروس کرونا به میان آمده است.

در این مطلب در مورد مرضیه اکبری روانشناس محلی آمده است که پس از شیوع ویروس کرونا در هرات روش کاری او تغییر کرده و اکنون از طریق تلفون با افرادی که به کمک او نیاز دارند، صحبت می‌کند.

گاردین نوشته که مرضیه اکبری ۲۵ ساله تلاش می‌کند تا بیشتر با زنان صحبت کند که در هنگام قرنطینه قربانی خشونت خانوادگی می‌شوند.

اما به گفته روزنامه، با آنکه خانم اکبری از صبح تا شام مصروف صحبت با مراجعین است، برخی تماس‌ها به خاطر کمبود وقت بی‌پاسخ می‌مانند.

هرات اضافه از دو هفته به این‌سو در قرنطینه است.

مرضیه اکبری گفته در مورد وضعیت روحی زنان نگران است؛ زیرا در هنگام قرنطینه با مشکلات اجتماعی زیادی روبه‌رو هستند.

روزنامۀ گاردین در ادامه نوشته است، اکبری در جمع آنعده از زنان داکتر، روانشناس و آگاه صحی در هرات است که با زنانی که در خانه‌ها هدف خشونت قرار می‌گیرند، کمک می‌کند.

به نوشته این روزنامه، بدرفتاری و خشونت خانوادگی در افغانستان معمول است و هرات در جمع ولایاتی است که موارد زیادی از خشونت‌های خانوادگی در آن ثبت شده است.

در این مطلب به تخمین سازمان ملل متحد هم اشاره شده که گفته است، از صد زن در افغانستان، ۵۰ تن آن همواره با خشونت و بدرفتاری در خانواده‌های‌شان روبه‌رو می‌شوند.

روزنامۀ گاردین در ادامه نوشته، از زمان شیوع ویروس کرونا و وضع محدودیت‌ها در اکثر کشور ها، موارد خشونت و بدرفتاری با زنان در داخل منازل‌شان در سرتاسر جهان افزایش یافته است.

XS
SM
MD
LG