لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۲ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۱۲:۱۴

آرمان ملی: توافق‌سياسي؛ پايان يک بحران و نگراني آغاز‌ بحران ديگر


روزنامه‌های چاپ کابل
روزنامه‌های چاپ کابل

روزنامه‌های چاپ کابل در شماره‌های امروز چهارشنبه (۳۱ ثور) خود به بررسی توافقنامه سیاسی و انتصاب مقام‌های حکومتی پرداخته‌اند.

  • آرمان ملی

روزنامه آرمان ملی در سرمقاله خود با عنوان "توافق‌سياسي؛ پايان يک بحران و نگرانی آغاز‌ بحران ديگر"، نوشته که هرچند شهروندان کشور با تجربه‌ تلخی که از حکومت وحدت ملی دارند، اميد چندانی به حکومتی که از دل اين توافقنامه برآمده، ندارند.

اما به نوشته روزنامه، تنها اميد مردم اين است که بن‌بست سياسی به پايان رسيد و اين کار زمينه را براي کار در کشور فراهم خواهد کرد تا شهروندان بتوانند با کار براي خانواده‌هاي خود لقمه نانی به دست آورند.

به باور نویسنده، با امضای اين توافقنامه اميدواری‌ها به از سرگيری و ادامه‌ کمک‌هايی که معطل قرار داده شده بود، نیز بيشتر شده است.

اما نویسنده معتقد است که در اين ميان تعهدی که بار ديگر آقايان عبدالله و غنی به شهروندان کشور دادند بسيار حايز اهميت است، چون به نظر نویسنده، اين دو رهبر پس از امضای توافقنامه حکومت وحدت ملی نيز برای مردم وعده‌های بسياری داده بودند.

آرمان ملی می‌افزاید که پس از وعده‌های زیاد این دو رهبر به دليل اختلاف‌های خود در حکومت وحدت ملي، نان را از دسترخوان افغان‌ها گرفتند، امنيت روز تا روز بدتر شد، فقر و بيکاري به اوج خود رسيد.

  • هشت صبح

روزنامه هشت صبح در سرمقااله خود با عنوان "چهره‌های تکراری و احتمال تکرار ناکامی" به بررسی تعیین مقام‌های حکومت جدید پرداخته و نوشته که رئیس جمهور در برخی از نهادها، جابه‌جایی‌هایی کرده، اما هیچ‌یک از افرادی که تازه وارد ساختار سیاسی-اداری شده‌اند، چهره‌های نو نیست.

روزنامه برای تثبیت این ادعایش مثال‌های آورده و نوشته که سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، سرپرست وزارت امور زنان شده، رئیس اداره امور، والی هرات شده، فضلی مشاور پیشین رئیس جمهور، رئیس اداره امور شده است.

به باور نویسنده، "جابه‌جایی چهره‌های تکراری"، نشان می‌دهد که اصلاحات در حکومت افغانستان جایی ندارد. هشت صبح افزوده که عبدالله هنوز کسی را معرفی نکرده، اما او با چهره‌های سیاسی پر توقع زیادی روبه‌رو است.

نویسنده تاکید کرده که مردم از این چهره‌ها خاطرات تلخی دارند. روزنامه از حکومت خواسته که از این وضعیت خارج شود. به باور نویسنده، نهادهای دولتی نیاز به چهره‌های جدید، افکار جدید، سیاست‌های جدید و کارهای جدید دارد.

  • انیس

روزنامه دولتی انیس در سرمقاله‌اش ناامنی‌های اخیر را تحلیل کرده و نوشته که با گذشت هر روز دامنه خشونت‌ها در افغانستان گسترش می‌یابد. روزنامه با اشاره به حمله روز دوشنبه در غزنی نوشته که بار دیگر مردم غزنی شاهد حمله مشابه به گردیز بودند و در این حمله ده‌ها تن کشته و زخمی شدند.

روزنامه با انتقاد از اظهارات اخیر زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در پیوند به رد دست داشتن طالبان در حمله‌های کابل و ننگرهار، نوشته که دفاع از گروهی که در کارنامه‌اش جز قتل و کشتار چیزی دیگر ثبت نیست، قباحت‌زدایی و جرئت بیشتر دادن به آن است.

انیس در پایان از کشورهای تسهیل‌کننده صلح به ویژه امریکا، که با طالبان اخیراً توافقنامه صلح امضا کرده، خواسته که این گروه و حامیان آن را تحت فشار قرار دهند تا خشونت و برادرکشی در افغانستان را کاهش دهند.

XS
SM
MD
LG