لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۳ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۵۷

جهان

رهبر کوزوو: اگر قضیه ام در محکمه هاگ ثبت شود استعفا می‌دهم

هاشم تاچی رئیس جمهور کوزوو
هاشم تاچی رئیس جمهور کوزوو

رئیس جمهور کوزوو می‌گوید، اگر قاضی محکمۀ جرایم جنایی هاگ، قضیۀ را علیه او ثبت کند، از مقامش فوراً کنار خواهد رفت.

هاشم تاچی در یک سخنرانی غیر منتظره، شام دوشنبه "۲۹ جون" گفت که اتهام‌های وارد شده بر وی کاملاً بی‌اساس اند.

اتهام‌های جنایت‌ جنگی بر تاچی و چند مقام دیگر کوزوو به سال‌های ۱۹۹۸ و ۱۹۹۹ میلادی، در جریان جنگ شدید در آن کشور بر می‌گردد.

سارنوالان در محکمۀ هاگ روز ۲۴ جون هاشم تاچی و چندین سیاستمدار کوزوو را به چندین قضیه جنایت جنگی متهم کردند.

آن‌ها این مقام‌ها را مسئول کشته شدن حدود ۱۰۰ تن در جریان جنگ‌های کوزوو دانستند.

هاشم تاچی، گروه‌های گوریلایی از جمله اردوی خود خواندۀ کوزوو را مسئول خونریزی‌های دهه نود میلادی می‌داند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

پوتین در تماس تیلیفونی با ترمپ: از اهداف خود در اوکراین دست خواهیم کشید

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، به دونالد ترامپ، همتای امریکایی خود گفته که مسکو از اهداف خود در اوکراین دست نخواهد کشید و به آنها دست خواهد یافت.

این گفته، امیدهای کاخ سفید را برای برقراری آتش‌بس در این جنگ بیش از سه ساله نقش بر آب کرده است.

یوری اوشاکوف، دستیار کرملین، در ۳ جولای گفت: "روسیه به اهداف خود در اوکراین دست خواهد یافت و هرگز از آنها دست نخواهد کشید."

پوتین در یک تماس تیلیفونی به ترمپ گفت که روسیه در تلاش است تا اوکراین را تحت سلطۀ خود درآورد و این کشور مستقل را دوباره تحت نفوذ مسکو قرار دهد.

ترمپ پس از این تماس به خبرنگاران گفت که آنها در بارۀ ایران و اوکراین صحبت کرده‌اند، اما هیچ پیشرفتی حاصل نشده است.

این تماس که حدود یک ساعت طول کشید، ششمین تماس بین این دو رهبر از زمان آغاز دور دوم ریاست جمهور ترمپ در ۲۰ جنوری است.

رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا می‌گوید که "اگر لازم باشد" با ایرانی‌ها دیدار می‌کند

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده

دونالد ترمپ می‌گوید ایران می‌خواهد با امریکا صحبت کند و اگر لازم باشد او با نمایندگان این کشور دیدار خواهد کرد.

رئیس‌جمهور امریکا روز پنج‌شنبه، سوم جولای در مسیر حرکت به ایالت آیوا به خبرنگاران گفت: "ایران می‌خواهد صحبت کند و فکر می‌کنم آنها علاقه دارند با من صحبت کنند و وقتش رسیده که این کار را بکنند."

او افزود: «ما نمی‌خواهیم به آنها آسیب بزنیم."

رئیس‌جمهور ایالات متحده در عین حال خبر داد که استیو ویتکاف، نماینده او در امور خاورمیانه، در حال مذاکره با ایران است.

این درحالیست که مجید تخت روانچی، معاون وزیر خارجۀ ایران تأکید کرده که بعد از حملات اسرائیل و امریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، جمهوری اسلامی همچنان به غنی‌سازی یورانیوم ادامه خواهد داد.

او در گفت‌وگو با شبکۀ ان‌ بی‌ سی نیوز که روز پنج‌شنبه پخش شد، گفت که سیاست آنان در بارۀ غنی‌سازی یورانیم تغییر نکرده است و تنها ملاحظۀ آنان این است که آن را تسلیحاتی نکنند.

معاون وزیر خارجۀ ایران افزود که این کشور آمادگی دارد در بارۀ سطح و ظرفیت غنی‌سازی خود مذاکره کند.

ایران درحالی بر موضوع غنی‌سازی یورانیم تأکید دارد که دونالد ترمپ و سایر مقام‌های امریکایی چندین بار گفته‌اند غنی‌سازی ۶۰ درصدی یورانیم در ایران خط قرمز آنها است و ایران باید غنی‌سازی را کاملاً متوقف کند.

ایالات متحده ارسال برخی از محموله‌های موشکی به اوکراین را متوقف کرده است

ارتش اوکراین در حال شلیک موشک‌های کاتیوشا به سمت نیروهای روسی
ارتش اوکراین در حال شلیک موشک‌های کاتیوشا به سمت نیروهای روسی

کی‌یف هشدار داده که این اقدام توانایی دفاعی اوکراین برای مقابله با حملات هوایی و پیشروی‌های نظامی روسیه را تضعیف می‌کند.

اما مسکو در مقابل از این تصمیم استقبال کرده است.

دو منبع آشنا با تصمیم ایالات متحده روز سه‌شنبه ۱۰ سرطان گفتند که توقف ارسال تسلیحات به دلیل نگرانی از کمبود موجودی امریکا بوده و شامل تسلیحات دقیق و سامانه‌های دفاع هوایی است که پهپادها و موشک‌های روسیه را منهدم می‌کنند.

اوکراین می‌گوید که سفیر موقت امریکا در کی‌یف را فرا خوانده تا بر اهمیت ادامۀ کمک‌های نظامی واشنگتن تأکید کند و افزود که هرگونه قطع کمک، روسیه را جسورتر می‌کند.

وزارت خارجهٔ اوکراین در بیانیه‌ای گفت: "اوکراین بر اهمیت حمایت کامل و بی‌درنگ از دفاع خود تأکید دارد و هرگونه تأخیر یا تعلل در این زمینه، تنها دشمن را تشویق می‌کند که جنگ و ترور را ادامه دهد، نه این‌که به دنبال صلح باشد."

وزارت دفاع اوکراین نیز اعلام کرد که به صورت رسمی از توقف ارسال تسلیحات مطلع نشده و به‌دنبال روشن شدن این موضوع توسط ایالات متحده است.

این درحالیست که طی چند هفته اخیر، ده‌ها نفر در جریان حملات هوایی روسیه به شهرهای اوکراین، از جمله پایتخت، کشته شده‌اند. این حملات شامل پرتاب صدها پهپاد هجومی در کنار موشک‌های بالستیک و کروز بوده است.

فوتبالیست تیم لیورپول انگلستان در حادثه ترافیکی کشته شد

دیگو جوتا، فوتبالیست تیم لیورپول انگلستان و تیم ملی پرتگال
دیگو جوتا، فوتبالیست تیم لیورپول انگلستان و تیم ملی پرتگال

دیگو جوتا فوتبالیست تیم لیورپول در یک حادثه ترافیکی جان داد

جوتا و برادرش اندری فیلیپ در شمالغرب اسپانیا هنگام رانندگی دچار حادثۀ ترافیکی شدند و هردو درگذشتند.

فدراسیون فوتبال پرتگال امروز، پنجشنبه، مرگ دیگو جوتا را تائید کرد.

این فوتبالیست ۲۸ سالۀ پرتگالی دو هفته پیش ازدواج کرده بود.

دیگو جوتا با تیم لیورپول انگلستان برنده لیگ برتر انگلستان و با تیم ملی پرتگال برنده لیگ ملتهای اروپا شده بود.

رپ‌خوان امریکایی از اتهامات جرایم جنسی تبرئه شد، اما از آزادی با وثیقه محروم

شان «دیدی» کامبز (عکس از آرشیف)
شان «دیدی» کامبز (عکس از آرشیف)

شان «دیدی» کامبز رپ‌خوان امریکایی از اتهامات قاچاق جنسی و تبانی که می‌توانست به حبس ابد او منجر شود تبرئه شد.

او به جرائم خفیف‌تری مرتبط با فحشا محکوم شد و در زندان منتظر صدور حکم است.

وکیلش این حکم را پیروزی بزرگی خواند، هرچند کامبز ممکن است تا ۱۰ سال به دلیل جابه‌جایی افراد برای فحشا زندانی شود.

قاضی به دلیل نگرانی درباره خطر او برای جامعه، با آزادی مشروط او مخالفت کرد. در محکمه، برخی از دوست‌دختران سابق او علیه او شهادت دادند و از بدرفتاری‌هایش گفتند.

این پرونده به‌شدت به اعتبار و حرفه او در موسیقی، مد و تجارت آسیب زده است.

۷ نفر در پی انفجار در انبار مواد آتش‌بازی در کالیفرنیا مفقود شدند

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

پس از انفجار در یک انبار مواد آتش‌بازی در نزدیکی اسپارتو در شمال کالیفرنیا، هفت نفر مفقود شده‌اند.

این حادثه که چهارشنبه رخ داد باعث آتش‌سوزی گسترده‌ای شد که به مزارع کشاورزی سرایت کرد و موجب تخلیه منطقه شد.

دو نفر زخمی شدند اما حال آن‌ها خوب گزارش شده است. این انفجار ساختمان را تخریب کرد و حدود ۸۰ جریب (۳۳ هکتار) زمین را سوختاند.

مقامات با استفاده از طیاره بی سرنشین در جستجوی مفقودان هستند. علت حادثه در دست بررسی است.

این انبار متعلق به شرکت «بلک‌استار فایروُرکس» بود که دارای مجوز آتش‌بازی است. مقامات برگزاری جشن‌های چهارم جولای را به دلیل از بین رفتن مواد آتش‌بازی بازنگری می‌کنند.

دست‎‌کم ۶۱ نفر بر اثر غرق شدن یک کشتی در اندونیزیا ناپدید شده‌اند

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

در اندونیزیا، حداقل ۶۱ نفر پس از غرق شدن یک کشتی مسافربری در تنگه بالی در مسیر جاوه به بالی در شب چهارشنبه مفقود شده‌اند.

این کشتی ۵۳ مسافر، ۱۲ خدمه و ۲۲ وسیله نقلیه از جمله ۱۴ موتر باربری را حمل می‌کرد.

تاکنون چهار نفر نجات یافته‌اند و عملیات جست‌وجو ادامه دارد.

آتش‌سوزی در جنوب شرقی آلمان گسترش یافته و به ایالت‌ همجوار سرایت کرده

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

آتش‌سوزی بزرگی در یک منطقه سابق آموزش نظامی در ایالت زاکسن آلمان به سرعت گسترش یافته و بیش از ۶۰۰ هکتار را درگیر کرده و به ایالت براندنبورگ رسیده است.

بیش از ۲۰۰ مأمور اطفائیه در حال مهار آتش هستند. این آتش‌سوزی موجب تخلیه مناطقی از جمله یک مرکز نگهداری افراد دارای معلولیت شدید شده.

دو مامور اطفائیه در براندنبورگ به شدت مجروح شده‌اند.

این آتش‌سوزی از سه‌شنبه آغاز شده.

پنتاگون: برنامهٔ هسته‌ای ایران تا دو سال عقب افتاده

شان پارنل سخنگوی وزارت دفاع امریکا (عکس از آرشیف)
شان پارنل سخنگوی وزارت دفاع امریکا (عکس از آرشیف)

سخنگوی پنتاگون روز چهارشنبه گفت که برنامهٔ هسته‌ای ایران تا دو سال عقب افتاده است.

شان پارنل در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت که برآورد رسمی «احتمالاً به دو سال نزدیک‌تر است».

در حالی که ارزیابی‌های اطلاعاتی درباره تأثیر حملات هوایی امریکا به تأسیسات فردو، نطنز و اصفهان ادامه دارد، سخنگوی پنتاگون اعلام کرد اطلاعات بررسی‌شده تاکنون نشان می‌دهد این سه تأسیسات «کاملا نابود شده‌اند».

مقام‌های ایالات متحده در ۱۲ روز گذشته بارها اعلام کردند که این سه تأسیسات مورد حمله قرار گرفتهٔ ایران با بمب‌های سنگرشکن و موشک‌های تاماهاوک «کامل و مطلق نابود شده‌اند».

رافائل گروسی، سرمنشی اداره بین‌المللی انرژی اتمی، گفته است که ایران می‌تواند ظرف چند ماه دوباره یورانیوم غنی‌شده تولید کند و این موضوع تردیدهایی را در مورد میزان مؤثر بودن حملات ایالات متحده برای نابودی برنامه هسته‌ای تهران ایجاد کرده است.

گرمی شدید در فرانسه جان دو نفر را گرفت

 فرانسه، آرشیف
فرانسه، آرشیف

مقام های فرانسه می‌گویند که در نتیجه گرمی شدید هوا، دو نفر در این کشور جان باخته اند.

خبرگزاری فرانس‌پرس به نقل از مقام های فرانسه امروز ۲ جولای خبر داد که ۳۰۰ تن دیگر در نتیجه "بیماری‌های مرتبط به گرما" تحت تداوی قرار دارند.

فرانسه دومین ماه جون گرم را از زمان آغاز آمارها در ۱۹۰۰ میلادی ثبت کرده است.

اروپا شاهد گرمی شدید در این روزهاست.

از جان باختن حداقل یک نفر در نتیجه گرمی شدید هوا در ایتالیا هم گزارش شده است.

فرانسه، اسپانیا، پرتگال و ایتالیا از جمع کشورهای خوانده شده اند که در روزهای آینده شاهد گرمی بیشتر خواهند بود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG