لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۹ دلو ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۰۷

افغانستان

۸ تن از سربازان حکومتی در حمله طالبان در کندز کشته شده‌اند

یک مقام ولایت کندز از کشته شدن حداقل ۵ پولیس و ۳ سرباز اردوی ملی خبر می‌دهد.
یک مقام ولایت کندز از کشته شدن حداقل ۵ پولیس و ۳ سرباز اردوی ملی خبر می‌دهد.

یک مقام ولایت کندز از کشته شدن حداقل ۵ پولیس و ۳ سرباز اردوی ملی خبر می‌دهد.

عصمت‌الله مرادی، سخنگوی والی کندز امروز (دوشنبه، ۳۰ سرطان) به رادیو آزادی گفت که طالبان بالای پوستۀ پولیس در منطقۀ شینوار شهر کندز دیشب حمله کردند.

او افزود: "این حملات از ساعت یک شب تا ساعت سه ادامه داشت و با رسیدن نیروهای کمکی،حملۀ آن‌ها [طالبان] عقب زده شد. همچنان بر قرار گاه‌های اردوی ملی در کوچۀ قزاق در شاهراهِ بین ولسوالی علی آباد و شهر کندز حمله شده است."

به گفتۀ مرادی، در این حمله‌ها ۳ پولیس و ۲ سرباز اردوی ملی نیز زخمی شده‌اند.

وی در ادامه گفت که در جریان درگیری به جنگجویان طالبان هم تلفات رسیده اما نگفت که دقیقاً به چی تعداد از آن‌ها کشته و یا زخمی شده‌اند.

طالبان مسلح در باره این حمله‌ها هنوز چیزی نگفته اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

فروریختن یک ساختمان در جلال‌آباد؛ هفت عضو یک خانواده جان باختند

آرشیف
آرشیف

در اثر فروریختن یک ساختمان دو منزله در شهر جلال‌آباد، مرکز ولایت ننگرهار، هفت عضو یک خانواده جان باخته و یک تن دیگر زخمی شده است.

خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان، گزارش داده است که این رویداد ناوقت شب گذشته ۸ دلو، در منطقهٔ غوچک شهر جلال‌آباد رخ داده و در نتیجهٔ آن یک مادر همراه با شش فرزندش جان باخته‌اند و پدر این کودکان زخمی شده است.

در این گزارش علت این رویداد مشخص نشده است؛ اما در روزهای اخیر بارندگی و برف‌باری شدید در شرق و شماری از دیگر مناطق افغانستان جریان داشته که خسارات هنگفت مالی و جانی به باشندگان وارد کرده است.

پیش‌بینی بارندگی شدید و احتمال سیلاب در برخی ولایت‌های افغانستان

آرشیف
آرشیف

براساس پیش‌بینی نهادهای هواشناسی، از فردا جمعه ۱۰ دلو تا روز یک‌شنبه، شماری از حوزه‌های دریایی افغانستان شاهد بارندگی‌های شدید خواهند بود که در پی آن احتمال سرازیر شدن سیلاب‌ها وجود دارد.

وزارت انرژی و آب حکومت طالبان امروز در اعلامیه‌ای که در صفحهٔ ایکس خود نشر کرده، گفته است که در دریاهای ولایت‌های هرات، غور، بادغیس، فراه، نیمروز، هلمند، کندهار، ارزگان، جوزجان، سرپل، فاریاب، بلخ، غزنی، لوگر، میدان وردک، کابل و پروان احتمال بلند رفتن سطح آب و جاری شدن سیلاب‌ها وجود دارد.

در این اعلامیه از باشندگانی که در نزدیکی این دریاها زندگی می‌کنند، خواسته شده است تا مطلع باشند و در صورت جاری شدن سیلاب، به جاهای امن منتقل شوند.

فعالیت دفتر بازرس ویژۀ ایالات متحده برای بازسازی افغانستان تا دو روز دیگر پایان می یابد

دفتر بازرس ویژۀ ایالات متحده برای بازسازی افغانستان ،سیگار، اعلام کرده است که فعالیتش در ۳۱ جنوری سال جاری به پایان می رسد.

سیگار روز چهارشنبه (۸ دلو ، ۲۸ جنوری) از همه کسانی که در ۱۷ سال گذشته از آن حمایت کرده‌اند ، فعالیت‌هایش را دنبال کرده و از آن بهره برده‌اند، سپاس‌گزاری کرده است.

کانگرس ایالات متحده در سال ۲۰۰۸ «سیگار» را به هدف بازرسی کمک ها و هزینه‌های امریکا در افغانستان ایجاد کرد.

سیگار در این مدت گزارش های متعدد را در مورد فساد در پروژه های انکشافی در افغانستان منتشر کرد و گفته بود که میلیون ها دالر پول مالیه دهندگان امریکا در افغانستان حیف و میل شده است.

بر اساس معلومات سیگار ، امریکا پس از حاکم شدن دوباره طالبان بر افغانستان بیش از سه میلیارد دالر به این کشور کمک کرده است.


در جام ملت های فوتسال آسیا روز پنجشنبه نیز چهار بازی برگزار می شود

اعضای تیم فوتسال افغانستان (آرشیف)
اعضای تیم فوتسال افغانستان (آرشیف)

تیم فوتسال لبنان روز پنجشنبه (۹ دلو) به مصاف تیم ویتنام می رود و تیم کوریای جنوبی با تیم عراق رو به رو می شود. به همین ترتیب تیم کویت با تیم تایلند بازی می کند و در یک دیدار دیگر تیم قرغیزستان و اندونیزیا با هم رقابت می کنند.

در بازی های روز چهارشنبه ، افغانستان با نتیجۀ ۳-۰ عربستان سعودی را شکست داد، بازی بین تاجکستان و ازبکستان صفر بر صفر مساوی پایان یافت ، ایران ۴-۱ در مقابل مالیزیا برنده شد و استرالیا ۶-۲ از جاپان شکست خورد.

قرار است ملی پوشان فوتسال افغانستان در دومین دیدار شان در این جام روز جمعه با تیم مالیزیا رو به رو شوند.

افغانستان در جام ملت های فوتسال آسیا در گروه چهارم با عربستان سعودی ، مالیزیا و ایران هم گروه است.

این جام با اشتراک شانزده تیم در ۷ ماه دلو در اندونیزیا آغاز شد و تا ۱۸ دلو ادامه می یابد.

تیم ملی کریکت افغانستان هفته آینده به مصاف تیم های اسکاتلند و ویست اندیز می رود

تیم ملی کریکت افغانستان
تیم ملی کریکت افغانستان

جدول زمانی مسابقات تمریناتی جام جهانی بیست اووره کریکت ۲۰۲۶ اعلام شد و بر اساس آن تیم ملی کریکت افغانستان هفتۀ آینده به مصاف تیم های اسکاتلند و ویست اندیز می رود.

بورد کریکت افغانستان در پستی در حساب فیسبوکش روز چهارشنبه (۸ دلو) گفته است که بازی تمریناتی بیست اووره بین تیم های افغانستان و اسکاتلند ۰۲:۰۰ پس از ظهر روز دوشنبه (۱۳ دلو) برگزار خواهد شد.

به گفتۀ بورد ، ملی پوشان کریکت افغانستان در یک بازی تمریناتی بیست اوورۀ دیگر چهارشنبه (۱۵ دلو) به مصاف تیم ویست اندیز خواهند رفت.

جام جهانی بیست اوورۀ کریکت به میزبانی مشترک هند و سریلانکا در ۱۹ ماه دلو آغاز می شود.

ترکیه پنجصد هزار دالر به صندوق امانی افغانستان کمک کرد

بیرق ترکیه
بیرق ترکیه

صندوق امانی ویژۀ افغانستان از کمک ۵۰۰ هزار دالری ترکیه خبر داده است. این صندوق روز چهارشنبه (۸ دلو) در پستی در شبکۀ ایکس از ترکیه سپاس‌گزاری کرده است.

در ادامه آمده که این پول به افزایش ارائه خدمات ضروری برای بازگشت‌کنندگان و بیجا شدگان داخلی کمک می‌کند.

صندوق امانی ویژۀ افغانستان توسط سازمان ملل متحد ایجاد شده است.

ارقام دفترهماهنگی اموربشری سازمان ملل متحد ،اوچا، نشان می دهد که در سال ۲۰۲۶ حدود ۲۱.۹ میلیون نفر در افغانستان نیازمند کمک‌های بشردوستانه اند.

به گفتۀ اوچا ، برای رسیدگی به این افراد به ۱.۷۲ میلیارد دالر بودجه نیاز است.

طالبان: تاکنون ۷۴,۹۶۸ گدا از شهر کابل جمع‌آوری شده‌اند.

یک زن گدا در ولایت کندز (آرشیف)
یک زن گدا در ولایت کندز (آرشیف)

دفتر ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان در اعلامیه ای روز چهارشنبه ( ۸ دلو) گفت که از میان این افراد ، ۳۷,۹۴۷ نفر گدای مستحق و ۳۷,۰۲۱ نفر دیگر گدای حرفه‌ای تشخیص داده شده ‌اند.

در اعلامیه همچنان آمده است که گداهای مستحق برای دریافت کمک به ادارۀ سره میاشت تحت کنترل طالبان معرفی شده و به‌صورت ماهانه و از طریق حساب‌های بانکی، به آنان پول حواله می‌شود.

در ادامه آمده که شماری از این گداها به وزارت صحت عامۀ طالبان برای تداوی و برخی دیگر به شاروالی کابل تحت ادارۀ این گروه برای فراهم‌سازی زمینۀ کار، معرفی شده‌ اند.

پیش از این ، شماری از گدا ها در شهر کابل به رادیو آزادی گفته بودند که تا هنوز هیچ کمکی از حکومت طالبان دریافت نکرده اند و مجبور اند دست به تگدی‌گری بزنند.

حکومت طالبان در سال ۱۴۰۱ خورشیدی گدایی را منع و روند جمع‌آوری گداها را در ولایت‌های مختلف افغانستان آغاز کرد.

فقر و بیکاری از عوامل عمدۀ تکدی‌گری در جاده های افغانستان دانسته می شود.


طالبان می‌گویند مخالفت با قوانین آنها مخالفت با شریعت اسلامی است

وزارت عدلیه طالبان روز چهارشنبه، ۸دلو در یک خبرنامه اعلام کرده است که تمام اسناد تقنینی آن‌ها مطابق شریعت تدوین شده و افرادی که با این قوانین مخالفت کنند، برای پیگیری قانونی به نهادهای عدلی و قضایی معرفی خواهند شد.

طالبان در هفته جاری قانون تازه‌ای را تصویب کرده‌اند که بر اساس آن، جامعه افغانستان به روحانیون، اشراف، طبقه متوسط و طبقه پایین تقسیم شده و گفته شده است که مجازات‌ها نیز بر پایه همین نظام طبقاتی اعمال می‌شود.

این قانون با انتقاد شماری از نهادهای حقوق بشری روبه‌رو شده است.

همچنین نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان، ژیل برتران، روز گذشته در گفت‌وگو با رادیو آزادی گفت که تصویب این قانون نگرانی‌های جدی به‌وجود آورده است.

دور تازه‌ی تطبیق واکسین پولیو هفته‌ی آینده در افغانستان آغاز می‌شود

جریان تطبیق واکسین پولیو
جریان تطبیق واکسین پولیو

دور تازه‌ی تطبیق واکسین پولیو هفته‌ی آینده در افغانستان آغاز می‌شود.

نهاد «افغانستان عاری از پولیو» روز چهارشنبه ۸ دلو در صفحه‌ی ایکس خود نوشته که این دور واکسیناسیون از روز دوشنبه، ۲ فبروری، آغاز خواهد شد.

این نخستین دور تطبیق واکسین پولیو در سال جاری میلادی است.

این نهاد مشخص نکرده است که چه تعداد از کودکان در این دور واکسین خواهند شد.

به اساس معلومات سازمان جهانی صحت در سال ۲۰۲۵، نه مورد مثبت بیماری پولیو در افغانستان ثبت شده است.

همچنین سال گذشته میلادی ۱۸ نمونه‌ محیطی مثبت از ویروس پولیو در ولایت‌هایی از جمله کندهار، هلمند، کابل، لغمان، ننگرهار و زابل گزارش شده است.

افغانستان و پاکستان تنها کشورهایی در جهان‌اند که ویروس پولیو هنوز به‌طور کامل در آن‌ها ریشه‌کن نشده است.

سازمان ملل: بارندگی‌های شدید در شرق افغانستان خطر گرسنگی و سوءتغذیه را افزایش می‌دهد

اداره غذا و زراعت سازمان ملل متحد اعلام کرده است که بارندگی‌های پی‌درپی در شرق افغانستان، زندگی خانواده‌هایی را که برای تأمین غذای خود به زراعت وابسته‌اند و پیش‌تر نیز از زلزله‌های اخیر آسیب دیده بودند، دشوارتر کرده است.

به گفته این نهاد، ادامه این وضعیت جوی می‌تواند ناامنی غذایی و سوءتغذیه را در کشور افزایش دهد.

اداره غذا و زراعت پیش‌بینی کرده که باران‌های شدید در بسیاری از مناطق افغانستان تا هفته آینده ادامه خواهد داشت و در برخی ولایت‌های شرقی و جنوب‌شرقی نیز دمای هوا به‌گونه چشم‌گیر کاهش می‌یابد.

در روزهای گذشته، باران‌های شدید و برف سنگین باعث تلفات جانی و خسارات مالی به مردم شده است.

هم‌زمان، برنامه جهانی غذا (WFP) هشدار داده که با فرا رسیدن زمستان، خطر گرسنگی بیشتر می‌شود و سوءتغذیه کودکان معمولاً در همین فصل به بالاترین سطح خود می‌رسد.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) نیز می‌گوید افغانستان یکی از بحرانی‌ترین کشورهای جهان از نظر سوءتغذیه کودکان است و هر سال حدود ۳٫۷ میلیون کودک در این کشور با سوءتغذیه شدید روبه‌رو می‌شوند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG