لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۳ حمل ۱۴۰۵ کابل ۰۳:۲۲

خبر ها

'تاکید اوکراین برای به عدالت کشاندن ایران'

اوکرائین بار دیگر تاکید کرده است که به خاطر سقوط یک طیارۀ مسافر بری اینکشور، ایران را به عدالت می‌کشاند.
اوکرائین بار دیگر تاکید کرده است که به خاطر سقوط یک طیارۀ مسافر بری اینکشور، ایران را به عدالت می‌کشاند.

اوکراین بار دیگر تاکید کرده است که به خاطر سقوط یک طیارۀ مسافر بری این کشور، ایران را به عدالت می‌کشاند.

دیمیترو کولیبا وزیر خارجۀ اوکراین امروز (جمعه، ۳۱ جولای) در کییف به رسانه‌ها گفت: "یک هیئت ایرانی برای بحث روی پرداخت غرامت به اوکراین آمده بود و با آنها گفت‌وگوهای "سازنده" داشته است؛ اما او جزئیات نداد که ایران چه مقدار خساره خواهد پرداخت."

عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجۀ ایران روز پنج‌شنبه(۳۰ جولای) گفت که کشورش برای سقوط این طیاره، غرامت می‌پردازد و مسئولیت این رویداد را می‌پذیرد.

ایران پذیرفته که نظامیان این‌کشور در هشتم جنوری امسال، یک طیارۀ شرکت هوایی اوکراین را توسط راکت هدف قرار دادند.

در این رویداد، ۱۷۶سرنشین و عمله طیارۀ اوکراینی کشته شدند.

بیش از ۱۰ تن از سرنشینان این طیاره، شهروندان افغانستان گفته شده اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

برگشت مهاجرین از کشورهای همسایه؛ آمارها افزایش از پاکستان و کاهش از ایران را نشان می‌دهد

برگشت مهاجرین افغان از ایران و پاکستان
برگشت مهاجرین افغان از ایران و پاکستان

تنها به روز شنبه نزدیک به چهار هزار مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان برگشتند.

کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین حکومت طالبان اعلام کرده که به روز شنبه، ۲۲ حمل ۶۹۶ خانواده که شامل ۳۸۵۹ نفر می‌شود از پاکستان و از طریق گذرگاه‌های تورخم و سپین بولدک وارد افغانستان شدند.

این کمیسیون افزوده که روز شنبه ۴۳ مهاجر دیگر افغان از ایران به افغانستان برگشتند.

پیش از این رادیو آزادی هم با استناد به آمارهای رسمی گزارش داده بود که پس از آغاز جنگ در ایران، برگشت مهاجرین افغان از این کشور به گونۀ چشمگیری کاهش یافته است.

هر چند اخیراً برگشت مهاجرین افغان از ایران به گونۀ چشمگیری کاهش یافته، اما اخراج مهاجرین افغان از پاکستان همچنان ادامه دارد.

مذاکرات میان ایران و امریکا بدون توافق به پایان رسید

یک سرباز پاکستانی در حال عبور از کنار بیلبوردی مربوط به مذاکرات صلح امریکا و ایران در اسلام آباد
یک سرباز پاکستانی در حال عبور از کنار بیلبوردی مربوط به مذاکرات صلح امریکا و ایران در اسلام آباد

جِی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، بامداد یک‌شنبه در پاکستان به خبرنگاران گفت که مقام‌های امریکایی بدون دستیابی به توافق با ایران، محل مذاکرات را ترک می‌کنند و قصد بازگشت به ایالات متحده را دارند.

معاون رئیس‌جمهور امریکا با اشاره به اینکه گفت‌وگوها با ایران به توافق ختم نشد، گفت که پس از ارائۀ "آخرین و بهترین پیشنهاد"، اسلام‌آباد را ترک می‌کند.

ونس پس از ۲۱ ساعت مذاکره در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، به خبرنگاران گفت: "ما با یک طرح بسیار ساده اینجا را ترک می‌کنیم؛ چارچوبی برای تفاهم که آخرین و بهترین پیشنهاد ماست. باید دید آیا ایرانی‌ها آن را می‌پذیرند یا نه."

معاون رئیس‌جمهور امریکا به کاستی‌هایی در روند گفت‌وگوها اشاره کرد و گفت ایران تصمیم گرفته است شرایط امریکا، از جمله نساختن سلاح‌های هسته‌ای را نپذیرد.

از سوی دیگر اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجۀ ایران دربارهٔ مذاکرات اسلام‌آباد گفت که "در مورد یک‌سری از موضوعات به تفاهم رسیدیم اما در مورد ۲–۳ موضوع مهم دیدگاه‌ها فاصله داشت و نهایتاً گفت‌وگوها منجر به توافق نشد."

بقایی افزود: "بعضی از موضوعات جدید مثل موضوع تنگۀ هرمز در این مذاکرات اضافه شد و این هرکدام پیچیدگی خود را دارد."

اسحاق دار، وزیر خارجۀ پاکستان، کشوری که میزبان این مذاکرات بود، از هر دو طرف خواسته که به آتش‌بس دوهفته‌ای اعلام شده پابند بمانند.

تلفات رویدادهای طبیعی هفته‌های اخیر در افغانستان به ۱۷۹ تن افزایش یافت

مسافران منتظر عبور از یک جادۀ سیل‌زده در ولسوالی زاول ولایت هرات
مسافران منتظر عبور از یک جادۀ سیل‌زده در ولسوالی زاول ولایت هرات

ادارۀ ملی آمادگی مبارزه با حوادث حکومت طالبان می‌گوید که از ۶ تا ۲۲ حمل در نتیجۀ باران‌های شدید، سیلاب‌ها، لغزش زمین و زلزله در افغانستان ۱۷۹ نفر جان باختند و ۲۳۸ نفر دیگر زخمی شدند.

تاج محمد همت، معاون سخنگوی این ادارۀ روز شنبه در یک کلیپ ویدیویی در صفحۀ ایکس این اداره گفته که همچنان در این مدت ۹ نفر ناپدید شده اند.

ناپدیدشدگان معمولاً افرادی اند که در آب‌های سیلاب‌ها غرق شده اند.

ادارۀ ملی آمادگی مبارزه با حوادث حکومت طالبان افزوده که در حدود سه هفته گذشته همچنان ۱۲۷۷ خانه به گونۀ کامل و ۵۷۷۰ خانۀ دیگر به گونۀ جزئی تخریب شده اند.

بر اساس اطلاعات ملل متحد، افغانستان یکی از ده کشور بیشتر متاثر از تغییرات اقلیمی است که پیامدهای آن در کنار خسارات مالی هر از گاهی از مردم آن قربانی می‌گیرد.

ایرنا: با وجود اختلافات جدی در مذاکرات با امریکا، گفت‌وگوها از طریق انتقال متن ادامه دارد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا(آرشیف)
جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا(آرشیف)

خبرگزاری دولتی ایرنا می‌گوید«با وجود اختلافات جدی در مذاکرات با امریکا، گفت‌وگوها از طریق انتقال متن ادامه دارد».

براساس رادیو فردا، بخش ایران رادیو اروپای آزاد رادیو آزادی، پیش از این، خبرگزاری‌های تسنیم و فارس، نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گزارش دادند که موضوع تنگه هرمز «یکی از محورهای اصلی اختلاف» است که در مرحلهٔ انتقال متن، مانع از پیشرفت مذاکرات شده است.

خبرگزاری تسنیم در گزارش خود همچنین گفته که پس از شروع رسمی مذاکرات در حدود ساعت شش و نیم بعد از ظهر به وقت تهران، اعضای اصلی هیئت‌ها «بیش از یک ساعت» مذاکره کردند، سپس گروه‌های کارشناس وارد گفت‌وگوهای تخنیکی شدند که «بین دو تا سه ساعت» طول کشید و سپس مرحلهٔ تبادل متن‌ها آغاز شد تا چارچوب مشترک مذاکرات به دست آید، اما «اختلاف بر سر موضوع تنگه هرمز» مانع از پیشرفت مذاکرات شده است.

پس از انتشار گزارش‌ تسنیم، خبرگزاری دولتی ایرنا اعلام کرد که «باوصف اختلافات جدی در مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و امریکا، گفت‌وگوها به طور فشرده و از طریق انتقال پیام متن بین طرفین ادامه دارد».

براساس خبرگزاری فرانسپرس، رسانۀ صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ناوقت شنبه(۲۲ حمل) گفت «براساس اطلاعاتی که یک فرد نزدیک به تیم مذاکره‌کننده به خبرنگار تلویزیون دولتی ارائه کرده، احتمالاً دور دیگری از مذاکرات، ناوقت امشب یا فردا برگزار خواهد شد.»

تلویزیون دولتی ایران: تا اکنون دو دور مذاکرات بین مقامات ایرانی و امریکایی در پاکستان دایر شده است

هیئت امریکایی در ۱۱ اپریل به اسلام آباد رسید
هیئت امریکایی در ۱۱ اپریل به اسلام آباد رسید

تلویزیون دولتی ایران می گوید که تا اکنون دو دور مذاکرات بین مقامات ایرانی و امریکایی در پاکستان برگزار شد.

براساس خبرگزاری فرانسپرس، رسانۀ صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ناوقت شنبه(۲۲ حمل) گفت«براساس اطلاعاتی که یک فرد نزدیک به تیم مذاکره‌کننده به خبرنگار تلویزیون دولتی ارائه کرده، احتمالاً دور دیگری از مذاکرات، ناوقت امشب یا فردا برگزار خواهد شد.»

خبرگزاری رویترز نیز از قول خبرگزاری نیمه‌رسمی تسنیم ایران گزارش داد که تنگۀ هرمز همچنان از جمله موارد اصلی «اختلاف جدی» در مذاکرات بین هیئت‌های ایران و امریکا در اسلام‌آباد است و افزود که علیرغم آنچه که خواسته‌های بیش از حد ایالات متحده توصیف شده، رایزنی‌ها ادامه دارد.

شماری از رسانه های خبر معتبر جهان گزارش داده اند که مذاکرات روز شنبه میان ایران و ایالات متحدۀ امریکا به میانجی‌گری پاکستان"بطور مستقیم و رودررو" صورت می گیرد

در پی فروریختن سقف یک خانه، در ولسوالی قره‌باغ ولایت غزنی، دو تن کشته شدند

آرشیف
آرشیف

دفتر رسانه‌های ولایت غزنی در خبرنامه‌ای گفته که روز شنبه (۲۲ حمل) در پی فروریختن سقف یک خانه، در ولسوالی قره‌باغ ولایت غزنی، دو تن کشته شده‌اند.

در این حال، ادارۀ ملی آمادگی مبارزه با حوادث حکومت طالبان نیز روز شنبه (۲۲ حمل) گفت«در دو روز گذشته، در اثر بارندگی‌ها، سیلاب‌ها و سایر رویدادهای طبیعی، ۲۲ تن کشته و ۹ تن دیگر زخمی شده‌اند.»

ادارۀ هماهنگی کمک‌های بشردوستانۀ سازمان ملل متحد (اوچا) هم روز شنبه گفت«در بسیاری از ولایت‌های افغانستان، در اثر بارندگی‌های اخیر، باران‌های شدید و سیلاب‌ها، حدود ۷۳ هزار تن آسیب دیده‌اند.»

به گفتۀ اوچا «در اثر سیلاب‌های اخیر حدقل ۹۳ تن کشته، ۱۸۱ تن زخمی و چهار تن دیگر ناپدید شده‌اند.»

کمپاین ملی مبارزه با پولیو در افغانستان دوشنبه آغاز می‌شود

آرشیف
آرشیف

کمپاین ملی مبارزه با بیماری فلج اطفال(پولیو) سال ۲۰۲۶ میلادی، سر از دوشنبه(۲۴ حمل) در افغانستان آغاز می‌شود.

در این کمپاین سه روزه، به حمایت نهادهای بین‌المللی، حدود دوازده میلیون و شش‌صد هزار کودک زیر پنج سال، واکسین خواهند شد.

ادارۀ افغانستان عاری از پولیو اعلام کرده که به دلیل سردی هوا، این کمپاین در ولایات دایکندی و بامیان با تأخیر آغاز خواهد شد.

افغانستان و پاکستان تنها دو کشوری جهان اند که در آنها بیماری فلج اطفال ریشه کن نشده و در سال ۲۰۲۵ میلادی، حداقل نُه مورد مثبت بیماری پولیو در افغانستان ثبت شده بود.

تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان در برابر تیم تاجیکستان شکست خورد

اعضای تیم فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان (آرشیف)
اعضای تیم فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان (آرشیف)

تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان روز شنبه( ۲۲ حمل) با تیم تاجیکستان به میدان رفت.

در این مسابقه که در چارچوب رقابت‌های قهرمانی آسیا (کافا) برگزار شد، تیم افغانستان ۳ در برابر ۲ از تیم تاجیکستان شکست خورد.

بازی روز شنبه، چهارمین و آخرین مسابقۀ تیم افغانستان در این رقابت‌ها بود.

افغانستان پیش از این سه بازی انجام داده بود؛ در نخستین دیدار به قرغیزستان باخت، در بازی دوم با ترکمنستان مساوی شد و در سومین مسابقه نیز از تیم کشور میزبان ازبیکستان را شکست خورد.

رقابت‌های قهرمانی زیر سن ۱۷ سال آسیا، میان تیم‌های افغانستان، قرغیزستان، ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان که ۱۶ حمل در ازبیکستان آغاز شد تا ۲۶ حمل ادامه خواهد داشت.

براساس گزارش ها، رهبر ایران آسیب دیده است

مجتبی خامنه‌ای رهبر ایران(آرشیف)
مجتبی خامنه‌ای رهبر ایران(آرشیف)

براساس گزارش ها، مجتبی خامنه‌ای رهبر ایران در روز نخست حمله اسرائیل بر تهران آسیب دیده است.

خبرگزاری رویترز روز شنبه( ۲۲ حمل) در گزارشی از قول سه منبع در داخل ایران که از افشای نام های‌شان خودداری شده نوشته که مجتبی خامنه‌ای که یک هفته پس از مرگ پدرش، علی خامنه‌ای، در حملۀ اسرائیل به حیث جانشین او معرفی شد، پس از گذشت ۴۰ روز، هنوز هم در حال تداوی جراحات شدید صورت و پاهایش قرار دارد. در این مدت نه صدایی از مجتبی خامنه‌ای منتشر شده و نه تصویری، و تا هنوز هیچ گزارش یا خبر موثق از محل نگهداری و تداوی او در دست نیست.

براساس رویترز، رهبر جدید و ۵۶ ساله جمهوری اسلامی ایران با وصف این جراحات «ذهنی بیدار و هشیار» دارد و در تصامیم حکومتی با مقامات ارشد ایران شرکت می‌کند.

رادیوفردا بخش ایران رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی به دلیل سانسور شدید اطلاعات در ایران و قطع اینترنت که هنوز هم ادامه دارد، قادر به راستی‌آزمایی این خبر نیست.

وزارت صحت لبنان: در حملات اسرائیل، ۱۰ تن کشته شدند

دود ناشی یک حمله بر لبنان که از شمال اسرائیل دیده می شود(آرشیف)
دود ناشی یک حمله بر لبنان که از شمال اسرائیل دیده می شود(آرشیف)

در پی حملات اسرائیل بر جنوب لبنان، وزارت صحت این کشور روز شنبه( ۲۲ حمل) اعلام کرد که در نتیجه این حملات، ۱۰ تن از جمله سه کارمند خدمات اضطراری کشته شده اند.

در پی حملات اسرائیل بر جنوب لبنان، وزارت صحت این کشور روز شنبه( ۲۲ حمل) اعلام کرد که در نتیجه این حملات، ۱۰ تن از جمله سه کارمند خدمات اضطراری کشته شده اند.

این در حالیست که رسانه‌های حکومتی لبنان از دوازده حمله بر مناطق مختلف این کشور گزارش داده اند.

براساس خبرگزاری فرانسپرس، وزارت صحت لبنان، روز شنبه( ۲۲ حمل) در یک اعلامیه گفته که سه حمله مرگبار مناطق مختلف شهرک نباطیه را هدف قرار داد، یک عضو دفاع ملکی لبنان و دو تن از امدادگران مربوط به کمیتۀ صحی اسلامی وابسته به حزب‌الله، در جملۀ کشته‌شدگان، شامل اند.

حزب الله گروهی مورد حمایت ایران در لبنان که از سوی اسرائیل و امریکا یک سازمان تروریستی خوانده شده، اما اتحادیۀ اروپا تنها شاخۀ نظامی آن را در لیست سیاه شامل ساخته، نه بخش سیاسی آن را. نمایندگان شاخۀ سیاسی حزب الله در پارلمان لبنان حضور دارند.

وزارت صحت لبنان همچنان آنچه را «هدف‌گیری سیستماتیک» کارمندان خدمات اضطراری از سوی اسرائیل خوانده، محکوم کرده است.

اسرائیل تا هنوز در این مورد رسماً چیزی نگفته است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG