لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۴۵

افغانستان

طالبان مانع اشتراک دختران دو ولسوالی بدخشان در امتحان کانکور شدند

برگزاری امتحان کانکور در ولایت بدخشان
برگزاری امتحان کانکور در ولایت بدخشان

طالبان مانع اشتراک دختران در امتحان کانکور در ولایت بدخشان شده اند.

عبدالسمیع ابدیار رئیس معارف بدخشان امروز (۳۱ اسد) به رادیو آزادی گفت، حدود ۲۰۰ دختر از سپری کردن امتحان باز ماندند.

او گفت: "دخترانی که از ولسوالی مایمی می آمدند، برای‌شان اجازه داده نشد. در ولسوالی نسی هم در مناطقی که تحت تسلط طالبان است، به دختران اجازه ندادند تا در امتحان کانکور اشتراک کنند. تهدید‌شان کردند که برای‌شان اجازه داده نمی‌شود. در حدود ۲۰۰ تن بودند."

امتحان کانکور در ولایت بدخشان دیروز آغاز شد و تا فردا (شنبه، اول سنبله) ادامه می‌یابد.

رئیس معارف بدخشان گفت، به دخترانی که بنابر ممانعت طالبان نتوانستند در این آزمون اشتراک کنند، در آینده حق سپری کردن امتحان متفرقه داده می‌شود.

طالبان تا هنوز به این اتهام‌ها پاسخ نداده اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

سراج‌الدین حقانی سرپرست وزارت داخله طالبان با نماینده گان چین و پاکستان دیدار کرد

سراج الدین حقانی سرپرست وزارت داخلۀ طالبان
سراج الدین حقانی سرپرست وزارت داخلۀ طالبان

سراج‌الدین حقانی سرپرست وزارت داخلۀ طالبان در دیدار با نمایند گان ویژۀ چین و پاکستان در امور افغانستان بر گسترش روابط میان طالبان و کشورهای منطقه تأکید کرده است.

عبدالمتین قانع سخنگوی این وزارت در شبکۀ ایکس روز یکشنبه (۲۱ ثور) نوشت که آقای حقانی در دیدار با یوشیاویونگ و محمد صادق گفت که از نظر طالبان رشد اقتصادی، سیاسی و منطقه‌ای براساس «تفاهم و احترام متقابل» به دست می‌آید.

در ادامه آمده که نمایندگان چین و پاکستان در زمینۀ همسایگی خوب با افغانستان و تقویت روابط بر اساس تعامل متقابل بار دیگر تعهد سپردند.

اسلام آباد و بیجینگ در مورد این دیدار هنوز چیزی نگفته اند.

نمایندۀ ویژۀ پاکستان برای افغانستان روز جمعه به کابل رسید.

او در پستی در شبکۀ ایکس گفته بود که در جریان این سفر، دیدارهای مهمی با مقام‌های طالبان انجام خواهد داد.

نماینده ویژه چین از سرپرست وزارت خارجه طالبان دعوت کرد به بیجینگ سفر کند

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجۀ طالبان و یوشیاویونگ نماینده ویژۀ چین برای افغانستان در کابل در مورد گسترش روابط سیاسی و همکاری‌های اقتصادی گفت‌وگو کردند.

حافظ ضیا احمد تکل رئیس روابط عامۀ وزارت خارجه طالبان در شبکۀ ایکس امروز یکشنبه (۲۱ثور) نوشت که نماینده ویژۀ چین در این دیدار از آقای متقی دعوت کرد تا در اواخر ماه جاری میلادی در یک سفر رسمی از بیجینگ دیدن کند.

چین از معدود کشور هایی است که با طالبان تعامل و روابط نزدیک دارد.

چین در ماه دلو سال ۱۴۰۲ بلال کریمی را به عنوان سفیر طالبان در بیجینگ پذیرفت ؛ اما حکومت طالبان توسط هیچ کشوری هنوز به رسمیت شناخته نشده است.

رعایت حقوق بشری از جمله حقوق زنان و دختران و ایجاد حکومت همه شمول توسط طالبان در افغانستان از شرط های عمدۀ جامعۀ جهانی برای به رسمیت شناسی حکومت این گروه پنداشته می شود.

طالبان بازی شطرنج را در افغانستان تعلیق کردند

دو مرد در حال بازی شطرنج در کابل در ۱۳ جنوری سال ۲۰۱۴
دو مرد در حال بازی شطرنج در کابل در ۱۳ جنوری سال ۲۰۱۴

حکومت طالبان بازی شطرنج را در افغانستان تا زمان نا معلوم به حالت تعلیق در آورد. اتل مشوانی ، سخنگوی ادارۀ ورزش طالبان دلیل آن را مشکلات در سطح رهبری فدراسیون شطرنج و ملاحظات شرعی دربارۀ این رشته خوانده است.

آقای مشوانی به طلوع نیوز امروز یکشنبه (۲۱ثور) گفت که پس از بررسی‌های شرعی در خصوص بازی شطرنج و پایان ناهنجاری‌ها در سطح رهبری فدراسیون شطرنج، در مورد ازسرگیری بازی شطرنج زیر چتر ادارۀ ورزش تصمیم گرفته خواهد شد.

طالبان از زمان بازگشت به قدرت در افغانستان در نزدیک به چهارسال گذشته، محدودیت های متعددی بر ورزش وضع کرده اند.

زنان و دختران از ورزش در افغانستان منع شده اند و ورزشکاران رشتۀ پرورش اندام اجازه ندارند که در جریان مسابقات رانهایشان را به خاطر داوری و قضاوت به داوران و تماشاچیان نشان دهند.

طالبان در ماه سنبلۀ سال گذشته ورزش مبارزات آزاد را در افغانستان ممنوع کردند.

حادثه ترافیکی در بغلان جان دو تن را گرفت

زخمیان حادثه ترافیکی
زخمیان حادثه ترافیکی

مقامات ولایت بغلان می‌گویند که در نتیجه یک حادثه ترافیکی، دو نفر جان باختند، دو نفر دیگر زخمی و یک نفر ناپدید شده است.

رادیو تلویزیونی ملی که تحت اداره طالبان است، به نقل از سخنگوی فرماندهی امنیه بغلان، مولوي شیراحمد برهانی، گزارش داده که این حادثه روز گذشته رخ داده است، زمانی که یک وسیله نقلیه مسافربری در شهر پلخمری به کانال آب آجمیر سقوط کرده است.

خرابی بزرگراه‌ها و جاده‌ها، عدم رعایت مقررات و بی‌احتیاطی از عمده‌ترین علل بسیاری از حوادث ترافیکی به شمار می‌روند. در این حوادث، هر ساله صدها افغان جان خود را از دست می‌دهند یا مجروح می‌شوند.

سلیمان راحل،مدیر مسؤل رادیو «خوشحال» در غزنی بازداشت شده است

سلیمان راحل مدیرمسئول رادیو خوشحال
سلیمان راحل مدیرمسئول رادیو خوشحال

مرکز خبرنگاران افغانستان گزارش میدهد که سلیمان راحل، مدیر مسؤل رادیو «خوشحال» در غزنی، توسط کارمندان اداره استخبارات این ولایت بازداشت شده است. این مرکز ضمن ابراز نگرانی جدی درباره این رویداد، از مسؤلان محلی حکومت طالبان در غزنی می‌ خواهد این خبرنگار را هر چه زودتر و بدون قید و شرط آزاد کنند.

مرکز خبرنگاران افغانستان از قول یک منبع محلی در غزنی و آگاه به موضوع گزارش میدهد که آقای راحل حوالی ساعت ۷ شام روز دوشنبه ۱۵ ثور، توسط کارمندان ریاست استخبارات این ولایت از مرکز شهر غزنی بازداشت شده اما تا کنون دلیل بازداشت او مشخص نیست.

طالبان هنوز دراین مورد چیزی نگفته اند.

روزا اوتونبایوا نمایندۀ خاص ملل متحد یک هفته پیش به مناسبت روز جهانی آزادی رسانه ها ، محدودیت ها بر آزادی بیان در افغانستان توسط طالبان را نگران کننده خواند.

خانم اوتونبایوا گفت، این محدودیت ها سبب شده که خبرنگاران و کارمندان رسانه ای با تهدید رو به رو شوند و در معرض خطر بازداشت و بدرفتاری قرار بگیرند.

هند ادعای پاکستان مبنی بر اصابت موشک‌های هندی به خاک افغانستان را تکذیب کرد

ویکرام مصری معاون وزارت امور خارجه هند
ویکرام مصری معاون وزارت امور خارجه هند

هند ادعای نظامیان پاکستانی مبنی بر اصابت موشک‌های هندی به خاک افغانستان را تکذیب کرد.

رسانه های هندی از قول ویکرام مصری معاون وزارت امور خارجه هند گزارش دادند که او این ادعا را بی اساس خوانده گفته که مردم افغانستان خوب می دانند که دریک ونیم سال گذشته کدام کشور به مردم و تاسیسات افغانستان حملات انجام داده است.

قبل ازاین ، جنرال احمد شریف سخنگوی اردوی پاکستان ادعا کرده بود که هند ضمن حملات راکتی براین کشور چند راکت به سوی افغانستان نیز شلیک کرده است.

با اینکه مقامات حکومت طالبان در افغانستان هنوز در مورد چیزی نگفته اند اما خبرنگار رادیو مشال/ بخش پاکستان رادیو اروپای آزاد گفت که از وقوع یک انفجار در اوایل روزشنبه درپشاور درنزدیکی سرحدات افغانستان گزارش داده شد.

وسیم سجاد افزود " حوالی سه فجر صدای یک انفجار ما را از خواب بیدار کرد که به دنبال آن تیراندازی از زمین نیز صورت گرفت. ما روشنی ها را دیدیم که از زمین به سوی آسمان می روند وصدای تیراندازی تقریبا یک ساعت ادامه یافت."

خبرنگار رادیو مشال افزود که مردم با شنیدن صدای انفجار در تاریکی از خانه ها واپارتمان های خود برآمدند.

تنش میان هند وپاکستان بعد از کشته شدن ۲۶ جهانگرد در حمله ای ۲۲اپریل در کشمیر زیرتصرف هند افزایش یافت.

دهلی جدید پاکستان را به دست داشتن دراین حمله متهم می کند اما اسلام آباد این اتهام را رد می کند.

هند وپاکستان در سه روز اخیر حملات متقابل برهمدیگر داشتند.

وزارت امور خارجه طالبان گفته که امنیت و ثبات را به نفع کل منطقه می‌داند و از طرفین درگیر خواسته که از خویشتنداری کار گیرند و مشکلات را از طریق دیپلماسی و گفتگو حل کنند.

حکومت طالبان: نشست سه جانبه‌ با هند و ایران در بارۀ بندر چابهار برگزار خواهد شد

بندر چابهار (تصویر آرشیف)
بندر چابهار (تصویر آرشیف)

وزارت صنعت و تجارت طالبان می‌گوید که به زودی نشست سه‌جانبه‌ای بین افغانستان، ایران و هند در مورد بندر چابهار برگزار خواهد شد.

وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرده که نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت با علیرضا بکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، دیدار و در مورد نشست سه‌جانبۀ پیش رو گفت‌وگو کرده است.

رسانه‌های داخلی افغانستان به نقل از این وزارت نوشتند که در این دیدار دو طرف در مورد بندر چابهار، راه‌اندازی پروژه جاده فراه-میل ۷۸، سرمایه‌گذاری در راه‌آهن خواف-هرات و گسترش تجارت از طریق ماهیرود گفت‌وگو کردند.

هند در بندر چابهار سرمایه‌گذاری کرده است که تاجران افغان آن را جایگزینی برای بنادر پاکستان می‌دانند.

ایالات متحدۀ امریکا هم برای کمک به افغانستان، این بندر را از تحریم‌های خود علیۀ ایران معاف کرده بود، اما دولت رئیس جمهور ترمپ اخیراً اعلام کرد که معافیت بندر چابهار از تحریم‌ها را پایان خواهد داد.

در همین حال، ایران می‌گوید که ظرف یک سال و نیم، راه‌آهن بندر چابهار تا شهر زاهدان را خواهد ساخت.

مسیر خرلاچی بین کورمه و پکتیا برای تجارت باز شد

گذرگاه خرلاچی (تصویر آرشیف)
گذرگاه خرلاچی (تصویر آرشیف)

مسیر خرلاچی بین کورمه و پکتیا در امتداد خط دیورند پس از هفت ماه تأخیر، برای تجارت باز شده است.

سید مبین حسین، رئیس انجمن تاجران خرلاچی، روز جمعه به رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفت که انتقال سبزیجات و سایر کالاها از پاکستان به افغانستان از ۸ مه آغاز شده است.

پاکستان پس از وقوع درگیری‌های فرقه‌ای در منطقۀ کورمه در سپتمبر ۲۰۲۴، راه خرلاچی-پکتیا را بست.

این امر خسارات مالی قابل توجهی به بازرگانان هر دو طرف وارد کرد، اما ساکنان کورمه که مدت زیادی را در محاصره گذرانده بودند، متحمل خسارات زیادی شدند.

برخی از تاجران کورمه، در تاریخ ۹ می، در گفت‌وگو با رادیو مشال، از بازگشایی گذرگاه مرزی خرلاچی ابراز خوشحالی کردند و از حکومت‌های هر دو طرف خواستند که این گذرگاه را باز نگه دارند، زیرا به گفتۀ آنان، برای معیشت مردم دو طرف خط دیورند حیاتی است.

نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان در کابل است

محمد صادق، نماینده وِِِیژه پاکستان در امور افغانستان، عکس از آرشیف
محمد صادق، نماینده وِِِیژه پاکستان در امور افغانستان، عکس از آرشیف

محمد صادق نمایندۀ ویژۀ پاکستان در امور افغانستان روز جمعه ۱۹ ثور به کابل رسید.

آقای صادق در شبکۀ اکس نوشته است که در جریان این سفر، دیدارهای مهمی با مقام‌های طالبان انجام خواهد داد.

او در این باره جزئیات بیشتر نداده است.

در یک ماه اخیر این دومین سفر نمایندۀ ویژۀ پاکستان به کابل است.

این در حالی است که تنش بین هند و پاکستان در روزهای اخیر افزایش یافته است.

سازمان حقوق بشر ایران از اعدام یک زندانی افغان در این کشور خبر داد

اعدام در ایران (تصویر آرشیف)
اعدام در ایران (تصویر آرشیف)

این سازمان روز پنج‌شنبه، ۱۸ ثور گزارش داده که ۷ زندانی از جمله یک افغان که به اتهام قاچاق مواد مخدر محکوم به اعدام بودند، یک‌شنبۀ هفتۀ جاری اعدام شدند.

به گفتۀ سازمان حقوق بشر ایران که در بیرون از این کشور فعالیت می‌کند، حکم اعدام این زندانیان به گونۀ مخفی در زندان مرکزی بیرجند اجرا شده است.

هویت زندانی افغان که اعدام شده، علیرضا لالوزایی خوانده شده است.

سازمان حقوق بشر ایران پیش از این گزارش داده بود که ۲ زندانی دیگر افغان هفتۀ گذشته در زندان قزل حصار کرج اعدام شدند.

بر اساس اطلاعات این سازمان، آمار اعدام‌ها در ایران در ۴ ماه نخست سال جاری میلادی نسبت به زمان مشابه در سال پیش ۷۵ درصد افزایش یافته است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG