لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۲۳
مراسم افتتاح مذاکرات بین افغانان در دوحه پایتخت قطر
مراسم افتتاح مذاکرات بین افغانان در دوحه پایتخت قطر

'هیئت‌های مذاکره‌کننده در قطر' نخستین نشست شان‌را برگزار کردند

گروهای تماس هیئت مذاکره‌کننده حکومت افغانستان و طالبان دیشب اولین جلسه شان‌را برگزار کردند.

گروهای تماس هیئت مذاکره‌کننده حکومت افغانستان و طالبان دیشب اولین جلسه شان‌را برگزار کردند.
گفتگوها میان گروه‌های تماس حکومت افغانستان و مذاکره کننده‌گان طالبان آغاز شده و امروز هم ادامه میابد.

هیئت مذاکره کننده دولت افغانستان ناوقت شام جمعه به دوحه رسید.

زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه ایالات متحده برای صلح افغانستان می‌گوید، در مذاکرات میان دولت افغانستان و گروه طالبان نه میانجیگری و نه هم تسهیل کنندۀ سهم خواهد داشت، بلکه به گفتۀ او این بار خود افغان‌ها در مورد یک نقشه راه سیاسی برای خاتمۀ جنگ باید توافق کنند.

خلیل‌زاد این را جمعه (۲۱ سنبله) در یک کنفرانس تلفونی در آستانه آغاز مذاکرات بین دولت افغانستان و گروه طالبان به خبرنگاران گفت: "حالا ما به مرحلۀ وارد می‌شویم که به مالکیت و رهبری افغان‌ها است و در این مرحله نه میانجیگری است و نه هم تسهیل کننده، زمانی که افغان‌ها با هم می‌بینند میان هم صحبت خواهند کرد، ما آماده کمک استیم در صورتی که به کمک ما نیاز باشد و هر دو طرف را نظارت خواهیم کرد و اگر به کمک ما نیاز هم نباشد خوب است بلکه تشویق کننده خواهد بود."

بیشتر در این باره:

هیئت گفت‌وگو کننده حکومت افغانستان به قطر رفت

هیئت مذاکره کنندۀ دولت افغانستان ناوقت شام جمعه برای گفت‌وگو با طالبان به دوحه پایتخت قطر رسید.

ریاست این هیئت را عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی به عهده دارد.

در ترکیب این هیئت همچنان محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه و سید سعادت منصور نادری وزیر دولت در امور صلح افغانستان شامل اند.

مایک پومپیو وزیر خارجۀ امریکا در این گفت‌وگو‌ها شرکت می‌کند او مذاکرات بین‌افغان‌ها را تاریخی خوانده و گفته که مذاکرات دشواری خواهد بود.

ایالات متحده و طالبان در اواخر ماه فبروری امسال پس از حدود ۱۸ ماه مذاکرات به یک توافق دست یافتند که یکی از موارد عمده آن خروج نیرو‌های خارجی از افغانستان است.

شماری از نیروهای امریکایی در افغانستان

زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان می‌گوید، آن‌ها در مرحله دوم این مورد قرار دارند: "براساس توافق با طالبان و تفاهم با حکومت روی کاهش نیرو‌های ما بگونه مشروط صحبت شده نه تنها نیرو‌های امریکایی بلکه نیرو‌های قوای ائتلاف و اعضای ناتو همچنان، در حال حاضر ما در مرحله دوم استیم، در مرحله اول شمار نیروی‌های ما به ۸۶۰۰ کاهش یافت و در مرحله دوم تا به ۴۵۰۰ می‌رسد که در اواسط اکتوبر و نومبر اجرا می‌شود و ما اکنون در آن مرحله استیم."

خلیل‌زاد ابراز امیدواری کرد که دولت افغانستان و طالبان با رسیدن به یک توافق بتوانند مشترکاً در برابر گروه‌های دیگر مانند داعش مبارزه کرده و جلو فعالیت این گروه را در افغانستان بگیرند.

شکست گروه داعش در اچین توسط نیروهای افغان

مذاکرات بین دولت افغانستان و گروه طالبان پس از یک تاخیر طولانی برگزار می‌شود.

مراسم افتتاحیه این مذاکرات روز شنبه (۲۲ سنبله) در دوحه اما گفت‌وگو‌های رسمی به روز دوشنبه میان هیئت دو طرف آغاز خواهد شد.

۱۶:۵۶ ۲۲.۶.۱۳۹۹

'دو نهاد ارشد حقوق بشری' خواستار حفظ حقوق اساسی بشر در مذاکرات صلح شدند

نشست افتتاحیه مذاکرات صلح افغانستان در قطر
نشست افتتاحیه مذاکرات صلح افغانستان در قطر

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و دیدبان حقوق بشر خواستار حمایت و حفظ حقوق اساسی بشر در مذاکرات صلح افغانستان شدند.

در آستانه آغاز مذاکرات صلح افغانستان کمیسیون مستقل حقوق بشر این و برخی از نهادهای حقوق بشری بار دیگر بر حفظ و حمایت از حقوق بشر در گفتگوهای صلح تأکید کرده‌اند.

ذبیح‌الله فرهنگ، رئیس نشرات کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، روز شنبه با استقبال از آغاز گفتگوهای صلح، به رادیو آزادی گفت: "خواست‌های قربانیان و عموم مردم باید به‌عنوان یک عنصر اساسی در مذاکرات شناخته شود. صدای قربانیان باید شنیده شود. در چنین مذاکراتی حقوق اساسی انسان‌ها به‌گونه رسمی شناخته شود. به آن احترام گذاشته شود و از آن حفاظت شود."

مراسم افتتاحیه گفتگوهای صلح افغانستان روز شنبه در دوحه، پایتخت قطر، برگزار شد. قرار است مذاکرات رسمی هیئت حکومت و هیئت گروه طالبان از روز دوشنبه آغاز شود.

نشست افتتاحیه مذاکرات صلح افغانستان در قطر

هم بر حفظ دستاوردهای حقوق بشری در این مذاکرات تاکید کرد و گفت: "ما از همه طرفین درگیری و هیئت‌ها می‌خواهیم برای صلحی کار کنند که عدالت در آن تامین شود، حقوق بشر رعایت و احترام شود، دستآوردهای ۲۰ سال اخیر باید حفظ شود و به آن احترام گذاشت."

لعل‌گل لعل، رئیس سازمان حقوق بشر افغانستان

تلاش کردیم تا دیدگاه طالبان را نیز در این باره داشته باشیم، اما موفق نشدیم.

اما ، تأکید کرد که حکومت این کشور حقوق بشر را در گفتگوهای صلح به صورت کامل حفظ خواهد کرد.

رضوان مراد، رئیس دفتر رسانه‌ای معاون اول رئیس جمهوری افغانستان

آقای مراد افزود: "مسئله حقوق بشر، حقوق زنان و حقوق فعالان در مذاکرات نه تنها برای دولت افغانستان، بلکه برای متحدان منطقه‌ای آن نیز خط قرمز است. این موضوع از معیارهای اساسی برای حکومت افغانستان است که در میز مذاکرات به بحث گرفته می‌شود، اما با آن معامله نمی‌شود."

پیشتر، سیما سمر، وزیر دولت در امور حقوق بشر به رادیو آزادی گفته بود که برای تامین صلح پایدار حفظ و حمایت از حقوق بشر و احترام به آن در مذاکرات صلح ضروری است.

۱۶:۰۱ ۲۲.۶.۱۳۹۹

نشست عمومی مراسم مقدماتی مذاکرات صلح به پایان رسیده

نشست عمومی مراسم مقدماتی مذاکرات صلح به پایان رسیده
نشست عمومی مراسم مقدماتی مذاکرات صلح به پایان رسیده

جلسۀ عمومی مراسم مقدماتی مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و طالبان به پایان رسیده.

در جلسۀ امروز در قطر، نمایندگان دو طرف و مقام‌های کشور‌های مختلف و سازمان‌های بین‌المللی اشتراک کردند.

خبرنگار اعزامی رادیو آزادی به دوحۀ قطر می‌گوید که در حال حاضر نشست‌های دوجانبه و سه جانبه جریان دارد که بیشتر تعارفی خوانده شده.

در مراسم امروز مقام‌های مختلف سخنرانی کردند.

عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در مراسم مقدماتی گفتگوهای بین افغانان، خواستار اعلام آتش‌بس و برقراری صلح پایدار در افغانستان شد.

قرار است گفتگوهای رسمی میان هیئت‌های مذاکره‌کنندۀ دولت افغانستان و طالبان روز دوشنبه شروع شود.

۱۵:۴۹ ۲۲.۶.۱۳۹۹

اعضای گروه کاری حکومت افغانستان و طالبان

نشست مزاکرات صلح در قطر
نشست مزاکرات صلح در قطر

راتب نوری خبرنگار رادیو آزادی از قطر می‌گوید که در گروه کاری حکومت افغانستان محمد معصوم ستانکزی، فوزیه کوفی، ضرار احمد مقبل، عنایت‌الله بلیغ و نادر نادری، همچنان در گروه کاری طالبان مولوی عبدالکریم، شیر محمد عباس ستانکزی، نورالله نوری، شیخ دلاور و شیخ قاسم حضور دارند. پیش از این میان فوزیه کوفی عضو هیئت گفت‌وگو کننده حکومت افغانستان به رادیو آزادی گفته است که این گروه‌های کاری روی اجندای مذاکرات کار خواهند کرد.

۱۵:۴۴ ۲۲.۶.۱۳۹۹
عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در مراسم مقدماتی گفتگوهای بین افغان‌ها در قطر
عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در مراسم مقدماتی گفتگوهای بین افغان‌ها در قطر

عبدالله خواستار اعلام آتش‌بس بشردوستانه و صلح پایدار در افغانستان شد

عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در مراسم مقدماتی گفتگوهای بین افغان‌ها، خواستار اعلام آتش‌بس بشردوستانه و صلح پایدار در افغانستان شد.

این مراسم امروز در دوحه آغاز شد و قرار است گفتگوهای رسمی میان هیئت‌های مذاکره‌کننده دولت افغانستان و گروه طالبان روز دوشنبه شروع شود.

عبدالله عبدالله در سخنرانی خود گفت که اعلام آتش‌بس بشردوستانه سبب می‌شود تا کمک‌های بشری و برنامه‌های توسعه‌یی به تمام بخش‌های افغانستان برسد و مردم از آن مستفید شوند.

عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در مراسم مقدماتی گفتگوهای بین افغان‌ها در قطر

او افزود که تشکیل شورای عالی مصالحۀ ملی نشان دهندۀ تعهد دولت افغانستان برای گفتگو با طالبان و برقراری صلح در افغانستان است.

در این میان در سخنرانی امروزش در مراسم مقدماتی گفتگوهای بین افغان ها گفت که خواهان ایجاد نظام اسلامی در افغانستان است.

ملا عبدالغنی برادر رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر

او از همه اشتراک‌کننده‌ها خواست که در سخنرانی‌های خود اصول اسلامی را در نظر بگیرند و بخاطر منافع شخصی شان به گفته او اصول اسلامی را قربانی نکنند.

مراسم مقدماتی گفتگو های بین افغان‌ها با سخنرانی شیخ تمیم بن حَمد وزیرخارجه قطر آغاز شد.

او ابراز امیدواری کرد که گفتگو‌ها بگونه موفقیت‌آمیز به پیش برود.

شرکای افغانستان آغاز این گفتگو‌ها را فرصت تاریخی خوانده اند.

همزمان مایک پومپیو وزیر خارجه ایالات متحده در سخنرانی خود در این مراسم گفت، انتخاب سیستم سیاسی آینده افغانستان انتخاب خود افغان هاست.

اما به گفته او دیموکراسی بهترین روش قدرت است.

او در باره روند صلح افغانستان افزود: "فکر می‌کنم کسانی که اینجا نشسته اند همۀ شان می‌دانند که رسیدن تا این حد چقدر دشوار بوده و قربانی گرفته. حفظ این روند و فعال نگهداشتن آن هم به همین اندازه نیاز به قربانی دارد تا گفتگو ها نتیجه بدهند و به یک صلح همیشگی دست یافت. شما همه مسئولیت بزرگ دارید، نه تنها افغان‌ها بلکه همه جهان چشم به راه پیروزی شماست و بر پیروزی شما حساب می‌شود.این گفتگوهای تاریخی باید راه را برای مصالحه ملی هموار سازد."

آقای پامپئو گفت که حفاظت از حقوق همه افغانها، بهترین راه برای خاتمه خشونت در افغانستان است.

امریکا گفته که نقش ناظر را در این گفتگو‌ها دارد و در صورت نیاز، به دو طرف همکاری خواهد کرد.

در همین حال انتونیو گوتیرش منشی عمومی سازمان ملل متحد در سخنرانی خود از طرف‌های مذاکره کننده خواست تا پایان امسال حتما آتش بس کنند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG