لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳ سنبله ۱۴۰۵ کابل ۰۳:۳۳

خبر ها

یک هلیکوپتر اردوی ملی افغانستان در شهر پلخمری سقوط کرد 

 یک هلیکوپتر سقوط کرده اردوی ملی افغانستان در شهر پلخمری مرکز ولایت بغلان.
یک هلیکوپتر سقوط کرده اردوی ملی افغانستان در شهر پلخمری مرکز ولایت بغلان.

یک هلیکوپتر اردوی ملی افغانستان در شهر پلخمری مرکز ولایت بغلان سقوط کرد.

خبرنگار رادیو آزادی در محل به نقل از یک منبع که خواست نامش افشا نشود، گزارش می‌دهد که در این رویداد ۳ تن زخمی شده اند.

در تصاویر از محل رویداد نیروها در حال منتقل کردن لاشۀ هلیکوپتر دیده می‌شوند.

برخی از منابع به رادیو آزادی گفته اند که این هلیکوپتر بنابر مشکل فنی سقوط کرده است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

جرمنی حدود ۲۳ شهروند افغان را به کابل اخراج کرد

اخراج مهاجران افغان از جرمنی
اخراج مهاجران افغان از جرمنی

رسانه‌های جرمنی گزارش داده‌اند که پولیس فدرال این کشور حدود ۲۳ شهروند افغانستان را که شامل لیست اخراج بودند، با یک پرواز چارتر از میدان هوایی لایپزیگ به کابل بازگردانده است.

این پرواز صبح امروز، سه‌شنبه، انجام شده است. الکساندر دوبرینت، وزیر داخله جرمنی، پیش از این گفته بود که اخراج افغان‌ها دیگر تنها به مجرمان و افراد «خطرناک» محدود نمی‌شود و سایر افرادی که مشمول اخراج باشند نیز به کشورشان بازگردانده خواهند شد.

همزمان، فعالان حقوق مهاجران درباره اخراج افغان‌ها به افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند.

شماری از نمایندگان حزب سبزهای جرمنی نیز از این تصمیم انتقاد کرده و گفته‌اند دولت برای اجرای سیاست اخراج با طالبان همکاری می‌کند؛ در حالی که طالبان حقوق زنان و دختران را محدود کرده‌اند.

با این حال، دولت جرمنی، حکومت طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد.

حکومت طالبان از تعیین والی و قومندان امنیه جدید برای ولایت بدخشان خبر داده است

حکومت طالبان از تعیین والی و قومندان امنیه جدید برای ولایت بدخشان خبر داده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، روز سه‌شنبه، سوم سنبله، در صفحه ایکس خود نوشت که بر اساس فرمان رهبر طالبان، ملا رحمت‌الله نجیب، معین پیشین وزارت داخله طالبان، به جای مولوی اسماعیل غزنوی به عنوان والی بدخشان و ملا احمدشاه دین‌دوست، والی پیشین سرپل، به عنوان قومندان امنیه این ولایت تعیین شده‌اند.

مولوی اسماعیل غزنوی، والی پیشین طالبان در بدخشان، به عنوان معین وزارت فواید عامه تعیین شده است.

این تغییرات در حالی اعلام می‌شود که در روزهای اخیر چندین رویداد امنیتی در بدخشان رخ داده است.

جمعه‌خان فاتح، قومندان ناراضی طالبان، پس از چند روز درگیری تسلیم شد. پیش از آن نیز حبیب‌الرحمن منصور، شاروال طالبان در فیض‌آباد، در یک انفجار کشته شد؛ مسئولیت این انفجار را مخالفان مسلح طالبان بر عهده گرفته‌اند.

امریکا سوریه را از فهرست کشورهای حامی تروریزم خارج کرد

وزارت خارجه امریکا روز دوشنبه، دوم سنبله، سوریه را از فهرست کشورهای «حامی تروریزم» خارج کرد؛ تصمیمی که می‌تواند به کاهش محدودیت‌های اقتصادی و افزایش سرمایه‌گذاری در این کشور کمک کند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری امریکا، گفت این تصمیم فرصت‌های بیشتری برای سرمایه‌گذاری در سوریه و تقویت ثبات اقتصادی و سیاسی این کشور ایجاد خواهد کرد.

وزارت خزانه‌داری امریکا تأکید کرده که لغو این محدودیت‌ها به معنای تغییر سیاست واشینگتن در مبارزه با تروریزم نیست.

رئیس بانک مرکزی سوریه هم با استقبال از تصمیم واشینگتن، آن‌را «اقدامی تاریخی» خواند.

این مقام سوری تأکید کرد که بانک مرکزی تحت مدیریت‌او در حال کار برای ایجاد «یک سازوکار مالی مدرن و قابل اتکا» است.

همزمان، «جبهه‌النصره» نیز از فهرست سازمان‌های تروریستی خارج شده است. این گروه که پیشتر شاخه القاعده در سوریه بود، بعدها با نام «هیئت تحریرالشام» فعالیت کرد.

این تصمیم در حالی گرفته شده که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، در ماه‌های اخیر از کاهش فشار تحریم‌ها بر سوریه حمایت کرده است. احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه و رهبر پیشین هیئت تحریرالشام، نیز تلاش دارد روابط دمشق با جامعه جهانی را بهبود بخشد.

تجارت ریلی ایران و افغانستان "۹ برابر افزایش" یافته است

آرشیف، تجارت از طریق ریل با افغانستان
آرشیف، تجارت از طریق ریل با افغانستان

سفارت ایران در کابل گفته است که تجارت از طریق ریل با افغانستان تحت کنترول طالبان ۹ برابر افزایش یافته است.

این سفارت روز دوشنبه «۲ سنبله» در صفحه اکس خود نوشته است که جابه‌جایی ریلی کالا با افغانستان از کمتر از ۱۵ هزار تُن در سال به حدود ۱۳۰ هزار تُن در ماه افزایش یافته است.

سفارت ایران پیش‌بینی کرده که این میزان در یک سال به حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تُن برسد.

ایران با افغانستان تحت حاکمیت طالبان روابط نزدیکی دارد.

پس از بسته شدن مسیرهای تجارتی میان افغانستان و پاکستان در ماه اکتوبر سال گذشته، تاجران افغان به مسیرهای آسیای میانه و بندرهای ایران روی آوردند.

این درحالی‌ست که دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه گذشته هشدار داد که هر کشوری‌که به جمهوری اسلامی ایران کمک کند یا با آن دادوستد داشته باشد، با مجازات‌های «بسیار سنگین» روبه‌رو خواهد شد.

حوثی‌ها مدعی حمله موشکی به نفتکش عربستان در دریای سرخ شدند

حوثی‌های یمن ضد عربستان سعودی
حوثی‌های یمن ضد عربستان سعودی

حوثی‌های یمن ادعا می‌کنند که به یک کشتی متعلق به عربستان سعوی در نزدیکی بندر ینبع با موشک بالستیک حمله کرده‌اند.

یحیی سریع سخنگوی نظامی این گروه تحت حمایت ایران، این ادعا را روز دوشنبه «۲ سنبله» در تلویزیون مطرح کرد.

شرکت ملی کشتی‌رانی عربستان پیش از این وقوع حمله به یکی از کشتی‌هایش در دریای سرخ را تأیید کرد.

بر اساس بیانیۀ شرکت بحری که هدف قرار گرفته، یک نفتکش نفت خام، به نام «امزان» بوده که ۳۳۳ متر طول و ۶۰ متر عرض دارد.

این کشتی از بندر عین‌السخنۀ مصر راهی ینبع بوده است.

ساعاتی پیش هم سازمان عملیات تجاری بحری بریتانیا (یو‌‌ کی اِم تی او) اعلام کرده بود که یک نفتکش در فاصله ۱۱۷ کیلومتری بندر ینبع هدف یک حمله نامشخص قرار گرفته است.

بر اساس بیانیۀ این سازمان، به هیچ یک از خدمۀ نفتکش آسیبی وارد نشده و گزارشی هم از بروز آسیب‌ محیط زیستی بر اثر این حمله منتشر نشده‌است.

ینبع مهم‌ترین مرکز یا تأسیسات عربستان سعودی در دریای سرخ است و روزانه میلیون‌ها بشکه نفت این کشور را روانۀ بازارهای جهان می‌کند.

این بندر از زمان جنگ ایران و امریکا و بسته شدن تنگۀ هرمز به مهم‌ترین مرکز صدور نفت عربستان تبدیل شده‌است.

ترکیب تیم ملی کرکت افغانستان برای رویارویی با هند اعلام شد

فهرست بازیکنان تیم ملی افغانستان برای بازی‌های ماه آینده در برابر هند
فهرست بازیکنان تیم ملی افغانستان برای بازی‌های ماه آینده در برابر هند

کرکت بورد افغانستان، فهرست بازیکنان تیم ملی افغانستان را برای بازی‌های ماه آینده در برابر هند اعلام کرد.

در ترکیب تیم ملی افغانستان به رهبری ابراهیم زدران، بازیکنان باتجربه و با سابقه‌ی چون راشد خان، محمد نبی، رحمان‌الله گربز، عظمت‌الله عمرزی، گلبدین نایب، مجیب‌الرحمن، درویش رسولی، نور احمد، فضل‌الحق فاروقی و ننگیالی خروتی شامل هستند.

همچنان نوین‌الحق، توپ‌انداز سریع و شناخته‌شده افغانستان، پس از مدت زیادی دوباره به تیم ملی بازگشته است.

چهره‌های جدیدی مانند نور رحمان و عبدالله احمدزی نیز به تیم اضافه شده‌اند.

قرار است تیم‌های ملی کرکت افغانستان و هند در ماه سپتمبر در دهلی نو، سه بازی ۲۰ آوره انجام دهند.

بازی نخست در تاریخ ۱۳، بازی دوم در ۱۵ و بازی سوم در ۱۷ سپتامبر برگزار خواهد شد.

چندین کاپیتان پیشین کریکت جهان خواستار توجه به وضعیت صحی عمران خان شدند

عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان
عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان

۲۱ تن از کاپیتان‌های پیشین کریکت جهان، که سنیل گاواسکر و کاپیل دیو از هند نیز در میان آنان شامل‌اند، در نامه‌ای به حکومت پاکستان خواستار توجه به وضعیت صحی عمران خان، صدر اعظم پیشین این کشور، شده‌اند.

عمران خان ۷۲ ساله که از سال ۲۰۲۳ به این‌سو در زندان به سر می‌برد، هفته گذشته بر بنیاد فیصله ستره محکمه پاکستان برای درمان به شفاخانه شفا انترنشنل در اسلام‌آباد منتقل شد، اما روز جمعه دوباره به زندان بازگردانده شد.

این کاپیتان‌های پیشین کریکت در نامه‌ای که روز یکشنبه فرستاده‌اند، سه خواست را مطرح کرده‌اند:

نخست، به هیئت طبی تعیین‌شده از سوی ستره محکمه اجازه داده شود تا "ارزیابی کامل و مستقل از وضعیت صحی عمران خان" انجام دهد، به‌ویژه گزارش‌های مربوط به از دست رفتن بینایی چشم راست او را بررسی کند.

دوم، مطابق حکم محکمه، به خانواده عمران خان اجازه داده شود تا بدون مانع و تأخیر، هر هفته با وی ملاقات کنند.

سوم، پس از تکمیل ارزیابی‌های طبی، هرگونه درمان مورد نیاز او باید "بدون تأخیر" انجام شود.

عمران خان که قبلا بازیکن کریکت بود، پس از بازنشستگی از این ورزش، به سیاست روی آورد.

برنامه جهانی صحت از ثبت چهار مورد تازه پولیو در افغانستان خبر داد

تطبیق واکسین پولیو در افغانستان
تطبیق واکسین پولیو در افغانستان

برنامه جهانی صحت (دبلیو اچ او) اعلام کرده که چهار مورد تازه پولیو (فلج کودکان) در افغانستان ثبت شده است.

این اداره ملل متحد روز یک‌شنبه اول سنبله با نشر گزارشی گفته که از این میان دو مورد در هرات، یک مورد در پکتیکا و یک مورد هم در کندهار ثبت شده است.

با ثبت موردهای جدید، شمار موارد مثبت پولیو در افغانستان در سال جاری میلادی به ۱۹ مورد رسید.

افغانستان و پاکستان تنها کشورهایی در جهان اند که بیماری پولیو (فلج کودکان) در آنها ریشه‌کن نشده است.

در سال جاری سه مورد مثبت پولیو در پاکستان ثبت شده است.

وزیر خارجه عمان سه‌شنبه به تهران می‌رود

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران و بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران و بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران از سفر قریب‌الوقوع بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، به تهران خبر داد.

بقائی امروز دوشنبه گفت که بوسعیدی فردا سه‌شنبه به تهران سفر خواهد کرد و طرفین در این دیدار به گفت‌و‌گوها بر سر مدیریت تنگه هرمز ادامه خواهند داد.

قرار است عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان نیز امروز به تهران سفر کند.

عاصم منیر در کنار شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان، نقش اصلی را در میانجی‌گری میان دو دولت ایران و امریکا ایفا کرد و زمینه امضای تفاهم‌نامه اسلام‌آباد را فراهم آورد.

به گفته اسماعیل بقائی، "فیلد مارشال عاصم منیر، روز دوشنبه در راس یک هیئت رسمی به تهران سفر خواهد کرد."

این سفرها در شرایطی صورت می‌گیرد که امریکا قرار است از امروز یک "عملیات اقتصادی سرنوشت‌ساز" را علیه حکومت ایران آغاز کند.

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا هشدار داده است، هر کشوری که "هر نوع کمک مالی به ایران" ارائه دهد، با عواقب اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.

سازمان جهانی صحت: برای ده‌ها هزار تن از جمله کودکان مبتلا به سوءتغذیه، خدمات ضروری صحی فراهم شده است

یک کودک مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان
یک کودک مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان

سازمان جهانی صحت (WHO) از ارائه خدمات ضروری صحی به ده‌ها هزار تن در افغانستان، از جمله هزاران کودک مبتلا به سوءتغذیه، خبر داده است.

بخش افغانستان این سازمان امروز دوشنبه در صفحه ایکس خود نوشت که با حمایت صندوق کمک‌های بشردوستانه افغانستان، برای بیش از ۴۲ هزار تن از جوامع آسیب‌پذیر در سراسر کشور خدمات ضروری صحی ارائه کرده است.

همچنان نزدیک به ۸ هزار کودک مبتلا به سوءتغذیه شدید تحت درمان قرار گرفته‌اند و سیستم نظارت بر بیماری‌ها نیز تقویت شده تا شیوع بیماری‌ها در مراحل ابتدایی تشخیص و اقدامات به‌موقع برای مقابله با آن انجام شود.

پیش از این، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) روز یکشنبه اعلام کرده بود که نیازهای صحی در افغانستان فراتر از توان مالی موجود برای پاسخگویی به آن است.

اوچا افزوده است که از مجموع ۱۹۱ میلیون دالر مورد نیاز برای بخش صحت افغانستان، تاکنون تنها ۷۱ میلیون دالر تأمین شده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG