لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۲ سرطان ۱۴۰۵ کابل ۰۲:۳۶

خبر ها

پارلمان قرغیزستان در باره 'انتخاب صدراعظم جدیدش' رای‌گیری می‌کند

پارلمان قرغیزستان
پارلمان قرغیزستان

پارلمان قرغیزستان در نظر دارد که در وضعیت اعلام شدۀ حالت اضطراری ازسوی حکومت در باره انتخاب صدراعظم جدید رای‌گیری کند.

وکیلان پارلمان به بخشی قرغیزی رادیو آزادی گفته‌اند که اعضای پارلمان امروز (شنبه دهم ماه اکتوبر) در نزدیکی محل اقامه رئیس جمهور سورونبای جین بیکوف در حومه شهر بیشکک پایتخت قرعزستان جلسه برگزار می‌کنند تا در باره اعلان وضعیت اضطراری و دادن رای اعتماد به صدراعظم جدید بحث کنند.

پیش از آن، از در گیری‌ها میان گروه‌های رقیب بعد از سقوط حکومت به هدف بدست آوردن قدرت گزارش شده بود.

مظاهره‌چیان روز سه شنبه ساختمان‌های دولتی را تصرف کرده الماز بیک اتمبایوف رئیس جمهور پیشین را از زندان رها کردند.

اتمبایف از رئیس جمهور جین بیکوف خواست که به طور صلح‌آمیز از قدرت کنار رود.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

در ادامه رقابت های جام جهانی فوتبال؛ امروز تیم فوتبال استرالیا به مصاف مصر می رود.

در ادامه رقابت های جام جهانی فوتبال؛ امروز تیم فوتبال استرالیا به مصاف مصر می رود.

شب گذشته اسپانیا با پیروزی قاطع ۳ بر صفر برابر اتریش به مرحله یک‌هشتم نهایی صعود کرد.

در دیگر دیدار ، پرتغال با گل دقیقه ۹۳ گونچالو راموس، ۲ بر ۱ کرواسی را شکست داد. کریستیانو رونالدو نیز یکی از گل‌های پرتغال را از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند.

همچنین سوئیس با پیروزی ۲ بر صفر مقابل الجزایر راهی مرحله بعد شد.

بر این اساس، اسپانیا و پرتغال در مرحله یک‌هشتم نهایی به مصاف یکدیگر خواهند رفت؛ دیداری که یکی از جذاب‌ترین مسابقات این مرحله به شمار می‌رود.

چهار کشته و هشت زخمی در سقوط موتر حامل مهاجران به دریا در لغمان

در پی سقوط یک موتر حامل مهاجران بازگشته از پاکستان به دریا، در شاهراه کابل–جلال‌آباد، دست‌کم چهار نفر جان باخته، هشت نفر زخمی و ۱۰ نفر دیگر ناپدید شده‌اند.

قومندانی امنیه لغمان امروز، جمعه ۱۲ سرطان، در صفحه ایکس نوشته که این موتر ۲۲ مهاجر را انتقال می‌داد و حوالی ساعت ۱۰:۳۰ پنج‌شنبه شب ، ۱۱ سرطان، در منطقه «خیروخیل» ولسوالی سرخکان به دریا سقوط کرده است.

به گفته مقام‌های محلی، عملیات جست‌وجو برای یافتن ۱۰ تن ناپدیدشده همچنان ادامه دارد و موتر از دریا بیرون کشیده شده است.

علت این رویداد تاکنون مشخص نشده است.

رقابت‌های لیگ شپگیزه؛ مس عینک بند امیر را شکست داد

در ادامه رقابت‌های لیگ شپگیزه، تیم مس عینک در دیدار امروز تیم بند امیر را با تفاوت هشت ویکت شکست داد.

در بازی‌های روز گذشته نیز تیم آمو نهنگان، بُست ساتونکو را شکست داد و سپین‌غر پرانگان نیز برابر بند امیر به پیروزی رسید.

رقابت‌های لیگ شپگیزه از روز چهارشنبه در ولایت خوست آغاز شده و با حضور پنج تیم، به مدت ۱۴ روز ادامه خواهد داشت.

انتقال جسد علی خامنه‌ای به مصلای تهران

بیش از چهار ماه پس از آغاز حملات امریکا به ایران که در نخستین روز به کشته‌شدن علی خامنه‌ای رهبر پیشین جمهوری اسلامی و گروهی از همراهان و اعضای خانواده‌اش منجر شد، مقام‌های ایران برنامه‌های ویژۀ تشییع و خاکسپاری او را آغاز کردند.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، صبح جمعه ۱۲ سرطان جسد علی خامنه‌ای به مصلای تهران منتقل شده است. بر پایۀ این گزارش‌ها قرار است امروز هیأت‌های خارجی «به رهبر پیشین جمهوری اسلامی ادای احترام کنند».

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای حکومت طالبان، و امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه طالبان، نیز برای شرکت در این مراسم به تهران رفته‌اند.

مسئولان جمهوری اسلامی ایران برنامه‌ای یک‌هفته‌ای را برای «وداع، تشییع و تدفین» علی خامنه‌ای در نظر گرفته و امیدوارند «میلیون‌ها نفر» در این برنامه‌ها شرکت کنند.

این در حالی‌است که بسیاری از ایرانیان در طول بیش از سه دهه حکمرانی او، با سرکوب، تهدید، ارعاب، بازداشت و خفقان سیاسی- اجتماعی روبرو بوده‌اند و پس از اعلام کشته‌شدن او در حملۀ روز نهم حوت، بسیاری از این موضوع ابراز شادمانی کردند؛ موضوعی که در ادامه، به بازداشت و صدور احکام سنگین برای گروهی از ایرانیان و حتی در خطر اعدام قرار گرفتن تعدادی از آنها هم منجر شده است.

نماینده امریکا در ناتو: اختلافات بر سر جنگ با ایران را پشت سر گذاشتیم

متیو ویتاکر، نمایندهٔ دائمی امریکا در ناتو
متیو ویتاکر، نمایندهٔ دائمی امریکا در ناتو

متیو ویتاکر، نمایندهٔ دائمی امریکا در سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو)، می‌گوید تنش‌هایی که در پی جنگ با ایران میان واشنگتن و برخی متحدانش به وجود آمده بود، اکنون برطرف شده و اعضای این پیمان در آستانه نشست سران در انقره همسویی بیشتری دارند.

ویتاکر اخیراً در گفت‌وگو با خبرنگاران، با اشاره به نارضایتی دونالد ترمپ از برخی اعضای ناتو در جریان حمله به ایران، گفت که رئیس‌جمهور امریکا از این‌که بعضی از متحدان اجازهٔ استفاده از پایگاه‌ها یا حریم هوایی خود را برای این عملیات ندادند و پس از آن هم مواضع انتقادی اتخاذ کردند، ناامید شده بود.

او با این حال تأکید کرد: "خوشبختانه آن روزها پشت سر گذاشته شده است" و افزود اعضای ناتو اکنون بیش از گذشته به اهمیت انسجام سیاسی و نظامی در این ائتلاف پی برده‌اند.

به گزارش رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، اظهارات نماینده امریکا نشان می‌دهد جنگ اخیر ایران، در کنار جنگ اوکراین، از مهم‌ترین محورهای نشست هفتهٔ آیندهٔ سران ناتو در انقره خواهد بود.

این نشست قرار است بر افزایش بودجهٔ دفاعی، توسعهٔ ظرفیت صنایع نظامی و نقش ناتو در شرق‌میانه متمرکز باشد.

ادامه مسابقات شپگیزه کریکت؛ تیم‌های نهنگان آمو و ببرهای سپین‌غر برنده شدند

اعضای تیم ببرهای سپین‌غر در جریان مسابقات شپگیزه
اعضای تیم ببرهای سپین‌غر در جریان مسابقات شپگیزه

روز پنج‌شنبه و در دومین روز مسابقات لیگ شپگیزه که در خوست برگزار شده، تیم‌ نهنگان آمو در برابر نگهبانان بست و تیم ببرهای سپین‌غر در برابر اژدهای بندامیر پیروز شدند.

این دومین پیروزی نهنگان آمو و نخستین پیروزی ببرهای سپین‌غر در چارچوب این مسابقات است.

مسابقات شپگیزه که روز چهارشنبه آغاز شدُ‌برای ۱۴ روز برنامه ریزی شده و در جریان آن ۲۱ بازی انجام خواهد شد.

این مسابقات بیست آوره است و به گفته بورد کریکت افغانستان، تیم‌های سپین‌غر، بند امیر، مس عینک، آمو و بُست برای کسب مقام قهرمانی این مسابقات با هم رقابت خواهند کرد.

در دور یازدهم لیگ شپگیزه شماری از ستاره‌های تیم ملی افغانستان در کنار بازیکنان جوان و استعدادهای داخلی حضور دارند.

در مسابقات سال روان، راشد خان به‌عنوان کپیتان سپین‌غر، عظمت‌الله عمرزی کپیتان آمو، رحمان‌الله گربز کپیتان مس‌عینک، ابراهیم زدران، کپیتان بست و حشمت‌الله شهیدی، کپیتان بند امیر انتخاب شده‌اند.

ورزشکاران افغان در مسابقات پرورش اندام جنوب آسیا موفق به کسب مدال‌های طلا، نقره و برنز شدند

میوند بابکرخیل، برنده مدال طلا و  ریاض رحمان احسان، برنده مدال نقره
میوند بابکرخیل، برنده مدال طلا و ریاض رحمان احسان، برنده مدال نقره

اعضای تیم ملی پرورش اندام و فیتنس افغانستان با درخشش خوب در شانزدهمین دور مسابقات پرورش اندام جنوب آسیا موفق به کسب دو مدال طلا، سه مدال نقره و یک مدال برنز شدند.

فدراسیون ملی پرورش اندام و فیتنس افغانستان روز پنج‌شنبه در صفحه فسبوک خود گفته که دو مدال طلا را نصیب‌الله عظیمی و میوند بابکرخیل، سه مدال نقره را ریاض رحمان احسان، احمد حبیبی و خواجه رفیع صدیقی و یک مدال برنز را هم بلال جلیلی بدست آوردند.

این مسابقات در شهر تیمفو، پایتخت بوتان ادامه دارد و در آن ۱۵ ورزشکار از افغانستان حضور دارند.

در شش ماه نخست سال تنها هفده درصد بودجه کمک‌های بشردوستانه برای افغانستان تأمین شده است

کمک‌های غذایی ملل متحد به نیازمندان در افغانستان (تصویر آرشیف)
کمک‌های غذایی ملل متحد به نیازمندان در افغانستان (تصویر آرشیف)

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه ملل متحد (اوچا) در افغانستان می‌گوید که با گذشت شش ماه از آغاز سال ۲۰۲۶، این سازمان تنها توانسته ۱۷ درصد بودجه مورد نیازش را بدست آورد.

اوچا می‌گوید که از مجموع ۱.۷۱ میلیارد دالری که برای ارائه کمک‌های بشردوستانه در افغانستان نیاز است، تنها ۲۹۲ میلیون دالر بدست آمده است.

به گفتۀ این اداره ملل متحد، بیشتر نیازمندان در افغانستان روزانه با تصمیم‌های دشواری روبه‌رو می‌شوند که میان غذا و دارو و یا هم غذای امروز و فردا چه را انتخاب کنند.

اخیراً برنامه جهانی غذا (دبلیو اف پی) هشدار داده بود که در حال حاضر ۱۳.۸ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی در سطح بحرانی یا اضطراری مواجه‌اند.

حملات روسیه اوکراین دست‌کم ۱۳ کشته و ده‌ها زخمی برجا گذاشت

مقام‌های اوکراین می‌گویند حملات گسترده موشکی و پهپادی روسیه به کیف‌، پایتخت این کشور، صبح امروز پنج‌شنبه دست‌کم ۱۳ کشته و ده‌ها زخمی بر جا گذاشته است.

ویتالی کلیچکو، شهردار کییف پنج‌شنبه۱۱ سرطان اعلام کرد که در این حملات دست‌کم ۱۳ نفر کشته و ۸۶ نفر زخمی شده‌اند.

نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد روسیه در این حملات ده‌ها موشک و صدها پهپاد به سمت مناطق مسکونی شلیک کرده و شماری از ساختمان‌های مسکونی آسیب دیده یا ویران شده‌اند. مردم برای در امان ماندن به ایستگاه‌های مترو و پناهگاه‌ها منتقل شدند.

این حمله ساعاتی پس از آن رخ داد که زلنسکی سفر خود به دوبلین را نیمه‌تمام گذاشت و با استناد به گزارش‌های اطلاعاتی از احتمال وقوع یک حمله گسترده روسیه خبر داد.

در مقابل، وزارت دفاع روسیه تأیید کرد که یک «حمله گسترده» علیه کییف انجام داده و مدعی شد این حمله در پاسخ به حملات اخیر اوکراین به خاک روسیه صورت گرفته است.

این حمله در حالی صورت گرفته که تلاش‌های بین‌المللی برای پایان دادن به جنگ اوکراین تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.

پایان مأموریت سفیر افغانستان در استرالیا

وحیدالله ویسی سفیر افغانستان در استرالیا روز چهارشنبه اعلام کرده است که دوره کاری‌اش در اول جولای پایان یافته و احتمال دارد سفارت افغانستان در این کشور بسته شود.

ویسی از سال ۲۰۱۷ به‌عنوان سفیر افغانستان در استرالیا فعالیت داشته است. او در آخرین دیدار رسمی خود با فرماندار کل استرالیا، سم موستین، پایان مأموریتش را اعلام کرد.

او درپیامی در صفحه ایکس نوشته :«ممکن است سفارت بسته شود، اما امیدوارم استرالیا به همکاری‌های خود با افغان‌ها ادامه دهد. »

جولیان هیل، معاون وزارت مهاجرت و شهروندی استرالیا و عضو پارلمان این کشور نیز با اشاره به پایان مأموریت ویسی گفته است که او از سال ۲۰۱۷ در یک دوره بسیار دشوار به‌عنوان سفیر خدمت کرده است.

سفارت افغانستان در استرالیا همچنین مسئولیت خدمات‌رسانی به افغان‌های مقیم نیوزیلند و فیجی را نیز بر عهده داشت.

در حال حاضر حدود ۹۰ هزار افغان در استرالیا، نزدیک به ۹ هزار نفر در نیوزیلند و حدود ۳۰ افغان در فیجی با ویزه‌های موقت زندگی می‌کنند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG