لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۶ سنبله ۱۴۰۵ کابل ۰۵:۳۰

جهان

دسته انتخاباتی ترمپ حمایت طالبان از این دسته را به شدت رد کرد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا

پس از آن که طالبان از انتخاب مجدد دونالد ترمپ بحیث رئیس جمهور امریکا حمایت کردند، یک مسئول دسته انتخاباتی ترمپ، پشتیبانی طالبان را به شدت رد کرده است.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان روز جمعه (۱۸ میزان) در گفتگو با سی بی اس نیوز گفته بود، آن‌ها از انتخاب دوباره ترمپ در انتخابات سوم نومبر امریکا حمایت می‌کنند.

به گفتۀ مجاهد، هنگامی که آگاه شدند دونالد ترمپ به ویروس کرونا مبتلا شده، از صحت وی نگران شدند اما حالا طوری به نظر می‌رسد که وضعیت صحی او بهبود یافته.

تیم مورتاگ رئیس ارتباطات دسته انتخاباتی ترمپ این حمایت طالبان را به شدت رد کرده و گفته است، طالبان باید بدانند که امریکا به هر وسیله، منافعش را مصون نگهمیدارد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

بزرگ‌ترین شیوع ایبولا در تاریخ کانگو؛ ملل متحد خواستار کمک فوری شد

از زمان آغاز شیوع ایبولا در ۱۵ می سال روان میلادی، بیش از ۵،۶۰۰ مورد ابتلا و بیش از ۲،۷۰۰ مرگ ثبت شده‌است.
از زمان آغاز شیوع ایبولا در ۱۵ می سال روان میلادی، بیش از ۵،۶۰۰ مورد ابتلا و بیش از ۲،۷۰۰ مرگ ثبت شده‌است.

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، خواستار تأمین ۱.۱ میلیارد دالر برای مبارزه با شیوع بیماری ایبولا در جمهوری دموکراتیک کانگو شد.

او گفت برنامه مبارزه با این بیماری به ۲.۱ میلیارد دالر نیاز دارد، اما تاکنون تنها ۴۸ درصد این هزینه تأمین شده و منابع موجود فقط برای چند هفته کافی است.

از زمان آغاز شیوع ایبولا در ۱۵ می سال روان میلادی، بیش از ۵،۶۰۰ مورد ابتلا و بیش از ۲،۷۰۰ مرگ ثبت شده‌است.

سازمان ملل متحد می‌گوید این بزرگ‌ترین شیوع ایبولا در تاریخ کانگو است.

هک شدن سه میدان هوایی بریتانیا؛ اطلاعات ۸.۷ میلیون مسافر به خطر افتاده‌است

آرشیف، شماری از مسافرین در یکی از میدان‌های هوایی لندن
آرشیف، شماری از مسافرین در یکی از میدان‌های هوایی لندن

گروه میدان‌های هوایی منچستر (ام‌ای‌جی) اعلام کرد که در پی یک حمله سایبری به سه میدان هوایی بریتانیا، اطلاعات شخصی ۸.۷ میلیون مشتری به خطر افتاده است.

این حمله میدان‌های هوایی منچستر، لندن استنستد و ایست میدلندز را هدف قرار داده، اما بر پروازها و فعالیت‌های آن‌ها تأثیری نداشته است.

بر اساس اعلامیه این شرکت اطلاعات افشا شده شامل آدرس ایمیل، شماره تیلیفون، شماره پلیت موتر و کود پستی بوده، اما اطلاعات بانکی و پرداختی مشتریان محفوظ مانده است.

گروه میدان‌های هوایی منچستر افزوده این حمله در آخر هفته رخ داده و روز سه‌شنبه شناسایی شده‌است.

این گروه برای حفاظت از اطلاعات مشتریان، اقدامات لازم را انجام داده‌است.

بریتانیا سال گذشته نیز شاهد چندین حمله سایبری علیه شرکت‌های بزرگ، از جمله جگوار، لندروور، مارکس اند اسپنسر و هارودز بود.

نیروهای مسلح ایران: رادیو فردا، بی بی سی فارسی و ایران اینترنشنال در اهداف نظامی جا می‌گیرند

ابوالفضل شکارچی، سخنگوی نیروهای مسلح ایران
ابوالفضل شکارچی، سخنگوی نیروهای مسلح ایران

سخنگوی نیروهای مسلح ایران می‌گوید که شماری از رسانه‌های فارسی‌زبان مستقر در خارج از این کشور در فهرست اهداف نظامی جا می‌گیرند.

ابوالفضل شکارچی روز چهارشنبه در یک مصاحبه گفت: "رادیو فردا، بی‌بی‌سی فارسی و ایران اینترنشنال به گونه مستقیم برای موساد و سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (CIA) کار می‌کنند و نهادهای اطلاعاتی دشمن به شمار می‌روند."

رادیو فردا، بخش ایران رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی است که با بودجه کانگرس امریکا و زیر نظر سازمان رسانه‌های جهانی ایالات متحده (یو‌اس‌ای‌جی‌ام) فعالیت می‌کند.

سخنگوی نیروهای مسلح ایران مدعی شد: "این رسانه‌ها نهادهای خبری نیستند، بلکه در فهرست اهداف نظامی ایران جا می‌گیرند."

پیش از این نیز شماری از مقام‌های ایرانی رسانه‌های فارسی‌زبان مستقر در خارج از کشور را به انجام تبلیغات به نفع اسرائیل و ایالات متحده متهم کرده بودند.

چند سال پیش، وزارت امور خارجه ایران رادیو فردا و شماری دیگر از رسانه‌ها را سازمان‌های تروریستی اعلام کرده بود.

متا طی ده سال آینده حدود ۱۸ میلیارد دالر خسارت پرداخت می‌کند

لوگوی شرکت متا
لوگوی شرکت متا

شرکت متا، مالک فسبوک و اینستاگرام موافقت کرده است که طی ۱۰ سال آینده حدود ۱۸ میلیارد دالر به ایالات مختلف امریکا بپردازد.

محکمه‌ای در کالیفرنیا روز چهارشنبه حکم داد که متا علاوه بر برخی محدودیت‌ها برای محافظت از کودکان، طی ۱۰ سال ۱۶.۷ میلیارد دالر به ایالت‌های مختلف خسارت پرداخت خواهد کرد.

۵۱ ایالت و منطقه، به علاوه واشنگتن دی سی، در ابتدا با متا به توافق رسیدند. تگزاس به توافق جداگانه‌ای با متا رسید که کل مبلغ پرداختی را به حدود ۱۸ میلیارد دالر افزایش داد.

محکمه حکم داد که "کودکان و نوجوانان می‌توانند روزانه تنها دو ساعت از فیسبوک و اینستاگرام استفاده کنند."

طبق این حکم، "کودکان از ساعت ۱۰ شب تا ۶ صبح نمی‌توانند به فسبوک و اینستاگرام دسترسی داشته باشند."

متا متهم است که با طراحی اعتیادآور فسبوک و اینستاگرام، به سلامت و رفاه کودکان و نوجوانان آسیب رسانده و درباره ایمنی این پلتفرم‌ها گمراه‌کننده عمل کرده است.

زنگ خطر حقوق بشر در ایران؛ شمار اعدام‌ها در سال ۲۰۲۶ به ۵۰۰ مورد رسید

آرشیف
آرشیف

بر اساس آمار سازمان حقوق بشر ایران، شمار اعدام‌ها در ایران از آغاز سال جاری میلادی تاکنون به دست‌کم ۵۰۰ مورد رسیده‌است.

این سازمان حقوق بشری روز چهارشنبه «۴ سنبله» اعلام کرد که از آغاز سال ۲۰۲۶ تاکنون دست‌کم ۵۰۰ نفر در ایران اعدام شده‌اند که ۱۶ نفر آنان زن بوده‌اند.

این سازمان افزوده که از آغاز سال ۲۰۱۰ تا کنون، ۱۰ هزار و ۹۴۳ نفر در ایران اعدام شده‌اند.

از این میان، ۳۰۵ نفر زن و ۷۱ نفر هنگام ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشته اند.

در همین حال، سازمان ملل متحد گزارش داده که از آغاز سال جاری میلادی تاکنون، دست‌کم ۵۶ نفر در ایران به اتهام جرایم سیاسی و امنیتی اعدام شده‌اند که ۲۷ نفر آنان در ارتباط با اعتراضات بوده‌اند.

افزایش شمار اعدام‌ها در ایران در حالی گزارش می‌شود که هفته گذشته بیش از ۳۰ کشور جهان، ادامه صدور و اجرای احکام اعدام علیه معترضان در ایران را محکوم کردند و آن را ابزاری برای «ساکت کردن صدای مخالفان» دانستند.

سیلاب مرگبار در مرز تبت و نپال؛ سرنوشت ۴۰۰ گردشگر نامعلوم است

سرازیر شدن سیلاب در مرز نیپال و چین
سرازیر شدن سیلاب در مرز نیپال و چین

در نتیجه سرازیر شدن سیلاب روز چهارشنبه «۴ سنبله» در نزدیکی مرز تبت و نیپال ۱۹ تن جان باختند و سرنوشت ۴۰۰ گردشگر نامعلوم است.

این رویداد عملیات گسترده جست‌وجو و نجات را به دنبال داشته است.

رسانه‌های دولتی چین از «تلفات گسترده و قابل توجه» در پی رانش زمین در یک منطقه تجارتی در تبت خبر داده‌اند.

شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، نیز دستور داده عملیات جست‌وجو و نجات با استفاده از «همه امکانات» انجام شود.

در همین حال، پولیس نیپال جان باختن دست‌کم ۱۹ تن را تأیید کرده و گفته است که هشت ساعت پس از وقوع حادثه، هنوز از سرنوشت ۳۸۴ گردشگر اطلاعی در دست نیست، از این میان، ۲۹۱ تن گردشگران خارجی هستند.

روبرت کوچاریان، رئیس‌جمهور سابق ارمنستان، به اتهام فساد دستگیر شد

روبرت کوچاریان، رئیس‌جمهور سابق ارمنستان(آرشیف)
روبرت کوچاریان، رئیس‌جمهور سابق ارمنستان(آرشیف)

پولیس ارمنستان روبرت کوچاریان، رئیس‌جمهور سابق و رهبر ائتلاف مخالف حکومت را به اتهام سوءاستفاده از قدرت، پول‌شویی و اخذ رشوه دستگیر‌ کرد.

مقام‌های ارمنستان می‌گویند، کوچاریان در دور ریاست‌جمهوری خود از قدرت برای انتقال یا خریداری اموال دولتی به نفع خود و نزدیکانش استفاده کرده، سپس برای پنهان کردن منشأ این اموال اقدام کرده است. در همین دوسیه ۱۴ تن متهم و ۶ تن دستگیر شده‌اند که سدراک کوچاریان، پسر بزرگ او نیز در زمرۀ دستگیر‌شدگان است.

این دستگیری یک روز پس از انتقاد شدید لوون کوچاریان، پسر دیگر او و نمایندۀ مخالف حکومت، از نیکول پاشینیان، صدراعظم ارمنستان، صورت گرفته است.

منتقدان حکومت، این دوسیه را بخشی از افزایش فشار قضایی بر مخالفان می‌دانند.

کوچاریان ۷۱ ساله از ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۸ میلادی رئیس‌جمهور ارمنستان بود و اکنون رهبری «ائتلاف ارمنستان» را بر عهده دارد.

نیروهای دموکراتیک سوریه در اردوی آن کشور مدغم شد

شماری از نیروهای دموکراتیک سوریه(آرشیف)
شماری از نیروهای دموکراتیک سوریه(آرشیف)

حکومت سوریه از انحلال و ادغام کامل نیروهای دموکراتیک سوریه در اردوی آن کشور خبر داد.

مظلوم عبدی، قوماندان نیروهای دموکراتیک سوریه، روز سه شنبه(3 سنبله) اعلام کرد که این ائتلاف پس از تکمیل روند ادغام نیروها در ساختار اردوی سوریه، دیگر به‌حیث یک نیروی مستقل نظامی فعالیت نخواهد کرد.

نیروهای دموکراتیک سوریه که از سال ۲۰۱۵ به حمایت امریکا شکل گرفته بود، نقش اصلی را در جنگ زمینی علیه گروۀ دولت اسلامی موسوم به داعش ایفا کرد و در مقطعی حدود ۱۰۰ هزار نیروی کرد و عرب داشت.

این تحول پس از توافق با حکومت جدید سوریه و در پی درگیری‌های سال گذشته میان نیروهای کرد و دمشق رخ داده است.

ایالات متحدۀ امریکا از این ادغام استقبال کرده، آن را گامی در جهت تشکیل "یک اردو، یک حکومت و یک کشور" سوریه دانسته است.

انحلال نیروهای دموکراتیک سوریه، یکی از مهم‌ترین تغییرات نظامی پس از سقوط بشار اسد و ضربه‌ای به چشم‌انداز خودمختاری کردها در شمال‌شرق سوریه، محسوب می‌شود.

در پی آتش‌سوزی در بخش زایشگاه یک شفاخانه در اسلام‌آباد، حداقل ۱۴ نوزاد کشته شدند

شفاخانهٔ دولتی "انستیتوت علوم طبی پاکستان"
شفاخانهٔ دولتی "انستیتوت علوم طبی پاکستان"

در پی آتش‌سوزی در بخش زایشگاه شفاخانهٔ دولتی "انستیتوت علوم طبی پاکستان" در شهر اسلام‌آباد، پایتخت این کشور حداقل ۱۴ نوزاد کشته شدند.

براساس خبرگزاری فرانسپری، این آتش‌سوزی صبح امروز(چهارشنبه 4 سنیله) در منزل سوم این شفاخانه رخ داده است. براساس گزارش‌های اولیه، علت این رویداد نقص یا انفجار در سیستم ایرکاندیشن(سردکن) اعلام شده است.

شهباز شریف صدراعظم پاکستان با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی کرده، خواستار شناسایی مسئولان این رویداد شده است.

مقام‌های پاکستان از آغاز تحقیقات فوری در مورد علت این رویداد و وضعیت ایمنی شفاخانه خبر داده‌اند.

آتش‌سوزی در ساختمان‌های بزرگ در پاکستان یک رویداد نسبتاً معمول است و اغلب عواملی مانند ضعف قوانین ایمنی و مقررات ساختمانی و همچنین نظارت و تطبیق ضعیف این قوانین در آن نقش دارند.

در ماه جنوری نیز، بیش از ۶۵ تن در نتیجۀ آتش‌سوزی یک مرکز خرید در شهر کراچی کشته شدند

مذاکرات ایران و عمان در مورد یک دهلیز ترانزیتی موقت مشترک کشتیرانی ادامه دارد

 تنگه هرمز(آرشیف)
تنگه هرمز(آرشیف)

ایران و عمان در حال مذاکرات در مورد یک دهلیز ترانزیتی موقت و ماین‌پاکی تنگه هرمز هستند.

این در حالیست که تهران امروز(چهارشنبه 4 سبنله) هشدار داد که این آبراه حیاتی تا زمانی که ایالات متحدۀ امریکا به جنگ پایان ندهد، باز نخواهد شد.

براساس خبرگزاری"ایرنا" کاظم غریب آبادی، معاون وزیر امور خارجه ایران، امروز هشدار داد که هیچ کشتی نظامی اجازۀ عبور از تنگۀ هرمز را نخواهد داشت.

غریب آبادی همچنین گفت که تنگۀ هرمز قبل از محاصره اقتصادی امریکا، بسته شد، زیرا به گفتۀ او امریکا به تعهدات خود بر اساس یادداشت تفاهم عمل نکرده است.

وزرای خارجه عمان و ایران روز سه‌شنبه(3 سبنله) در یک اعلامیه‌ مشترک گفته اند که در مورد یک چارچوب مرحله‌ای شامل ایجاد یک دهلیز موقت مشترک کشتیرانی و تطبیق پروژه‌ای مشترک برای پاکسازی ماین‌ها از تنگه هرمز برای ازسرگیری «عبور امن» کشتی‌ها در این آبراه، گفت‌وگو کرده اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG