لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۶ حوت ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۱۸

خبر ها

هفدهم اکتوبر برابر است با روز جهانی ریشه‌کنی فقر

آرشیف
آرشیف

هفدهم اکتوبر برابر است با روز جهانی ریشه‌کنی فقر.

نهادهای مختلف هرساله برنامه‌هایی را برای محو فقر در سراسر جهان به اجرا می‌گذارند.

زبیده ۳۰ساله مادر ۴ فرزند برای مشکلات اقتصادی و پیدا کردن لقمه نانی دست به گدایی زده است.

زبیده، که شوهرش موچیگری می‌کند می‌گوید که از گدایی می‌شرمد، اما برای پیدا کردن لقمه نانی برای فرزندانش دست به چنین کاری می‌زند.

او می‌گوید: "بخدا نه آرد دارم و نه روغن. شوهرم موچیگری می‌کند. مشکلات اقتصادی ما زیاد است. بخدا از مجبوریت آمدم. تازه طفل به دنیا آورده‌ام. مریض هستم. بخدا از این کار می‌شرمم، اما چطور کنم؟ چاره نیست."

زبیده از حکومت و مقام‌های مربوط می‌خواهد که به مشکلات اقتصادی مردم توجه کند.

این در حالی است که سازمان ملل متحد هفدهم اکتبر را روز جهانی "ریشه‌کنی فقر" نامگذاری کرده است.

پیش از این بانک جهانی در گزارشی نوشت که گسترش بیماری کوید-۱۹ میزان فقر را در افغانستان به شدت افزایش خواهد داد.

نشان بانک جهانی
نشان بانک جهانی

این بانک پیش‌بینی کرده است که میزان فقر در افغانستان از ۵۴ اعشاریه ۵ در صد به ۷۲ در صد افزایش خواهد یافت.

محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان هم گفته که ۹۰ درصد مردم کشور با درآمد کمتر از دو دالر در روز، زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

در عین حال براساس آمار احصاییه مرکزی ۵۴ در صد افغانان زیر خط فقر زندگی می‌کنند، اما به گفتۀ این نهاد دوران قرنطین ناشی از ویروس کرونا و بیکاری باعث شده که این آمار به ۶۵ در صد افزایش یابد.

آرشیف، یک کارگر زمان قرنطین ناشی از گسترش ویروس کرونا در کابل
آرشیف، یک کارگر زمان قرنطین ناشی از گسترش ویروس کرونا در کابل

با این همه صبور نریمان سخنگوی این وزارت می‌گوید وزارت اقتصاد به همکاری ارگان‌های دیگر برنامه‌هایی برای فقرزدای در کشور روی دست دارد.

او افزود: "وزارت اقتصاد بسته پیشنهادی را به ارگان‌های ذی‌ربط پیشنهاد کرده که براساس آن یک سلسله کارهای حمایتی صورت بگیرد تا اینکه بتوانیم در قسمت کسبه‌کاران، کسانی‌که درآمد روزانه‌شان بسیار اندک است و دست‌فروشان تحت حمایت این بسته قرار بگیرند."

به گفته آقای نریمان، این وزارت برنامه‌های طویل‌المدت فقرزدایی را نیز روی دست دارد که با عملی شدن آن سطح فقر در کشور کاهش می‌یابد.

به باور مردم و آگاهان گسترش ویروس کرونا و دوران قرنطین و بیکاری سبب افزایش سطح فقر در افغانستان شده است.

به اساس معلومات وزارت کار امور اجتماعی، در حال حاضر دو میلیون افغان بیکار هستند.

آرشیف
آرشیف

عبدالفتاح احمدزی سخنگوی این وزارت از آمار بلند سطح بیکاری در کشور ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید این وزارت برنامه‌های را برای کاهش آن آغاز کرده است.

آقای احمدزی گفت: "ما در تلاش این هستیم تا بتوانیم زمینه‌سازی برای سکتور خصوصی داشته باشیم تا که آنان سرمایه‌گذاری کنند و بالاخره از طریق سرمایه‌گذاری آنان کاریابی شود برای کسانی که که واجد شرایط کار هستند و از سوی دیگر در چهارچوب دولت افغانستان هم در تلاش این هستیم که در قسمت بست‌های خالی وجود دارد افراد بیکار مصروف شوند. تلاش بر این است تا ما بتوانیم از راه‌های مختلف مانند آموزش حرفه این افراد را به کار بگماریم."

هرچند فقرزدایی و اشتغال‌زایی از برنامه‌های مهم حکومت شمرده می‌شوند اما به باور آگاهان مسایل اقتصادی گسترش دامنۀ ناامنی‌ها، نبود زمینه‌های استخراج منابع زیر زمینی و وابسته‌گی بخش بزرگ اقتصاد کشور به کمک‌های جهانی از عواملی اند که چگوگی آیندۀ فقرزدایی را در کشور دشوار ساخته اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

ترمپ می‌گوید که ماین‌گذاری تنگۀ هرمز برای حکومت ایران مانند دست زدن به خودکشی است.

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا می‌گوید جنگ با ایران در روزهای اخیر "با تمام قدرت" ادامه داشته و تاکنون بیش از ۷ هزار نقطه در این کشور هدف قرار گرفته‌اند.

رئیس‌جمهور ایالات متحده تأکید کرد که "بیشتر" این اهدف، نظامی و اقتصادی بوده‌اند.

آقای ترمپ گفت که در روز دوشنبه، سه سایت یا مرکز تولید موشک و درون هم در ایران هدف قرار گرفته‌اند.

دونالد ترمپ، روز دوشنبه در یک نشست خبری تهدید کرد که اگر سپاه پاسداران ایران دست به ماین‌گذاری تنگۀ هرمز بزند، مانند آن است که دست به خودکشی زده است.

او در عین حال گفت که ارزیابی ارتش امریکا آن است که هنوز این اتفاق نیفتاده است.

رئیس جمهور امریکا در ادامه می‌گوید که ارتش کشورش "تمام ۳۰ کشتی ماین‌گذار ایران را نابود کرده و "همه الان در قعر دریا هستند."

طالبان هفت متهم را در زابل شلاق زدند

جریان یکی از محکمه‌های صحرایی طالبان در افغانستان
جریان یکی از محکمه‌های صحرایی طالبان در افغانستان

ستره محکمۀ حکومت طالبان روز دوشنبه اعلام کرده که این افراد در ولسوالی شاه‌جوی زابل به اتهام "سرقت و لواطت" هر کدام ۲۰ تا ۳۰ شلاق زده شدند.

به گفتۀ این محکمه، افراد متهم در حضور مسئولان محلی طالبان و مراجعان اداره‌های دولتی مجازات شدند.

این افراد همچنان به ۸ ماه تا ۳ سال حبس تنفیذی محکوم شده اند.

طالبان روز یک‌شنبه نیز ۲۱ فرد متهم دیگر را در کابل به اتهام قاچاق و فروش مواد مخدر و مشروبات الکولی شلاق زده بودند.

مجازات بدنی افراد از سوی طالبان همواره با انتقادات شدید سازمان‌های حقوق بشری به ویژه ملل متحد روبه‌رو بوده است.

در آخرین مورد کارشناسان ملل متحد هشدار داد‌ه‌اند که افزایش مجازات‌های بدنی در محضر عام بر اساس فیصلۀ طالبان، نقض قوانین بین‌المللی حقوق بشر در افغانستان است.

سازمان جهانی صحت: موارد سرخکان در افغانستان افزایش یافته است

یک کودک مبتلا به سرخکان در پکتیا
یک کودک مبتلا به سرخکان در پکتیا

سازمان جهانی صحت (دبلیو اچ او) روز دوشنبه، ۲۵ حوت با نشر گزارشی گفته که در ماه فبروری بیش از ۲۶۰۰ مورد جدید سرخکان و ۱۶ مورد مرگ مرتبط به آن در افغانستان ثبت شده است.

به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، این موردها ۳۵ درصد افزایش را نسبت به ماه قبل آن نشان می‌دهد.

"دبلیو اچ او" از سوی دیگر از ثبت بیش از ۱۵۷ هزار مورد عفونت حاد تنفسی و ۳۱۳ مورد مرگ مرتبط به آن در ماه فبروری خبر داده که به گفتۀ این سازمان بیش از ۳ درصد کاهش را نسبت به ماه قبل آن نشان می‌دهد.

این درحالیست که سیستم صحی افغانستان به دلیل کمبود بودجه با بحران جدی روبه‌رو بوده و شهروندان به ویژه روستانشینان از عدم دسترسی به خدمات صحی شکایت دارند.

حکومت طالبان: تلفات حملۀپاکستان بر شفاخانۀ درمان معتادان در کابل به بیش از ۴۰۰ نفر رسید

شفاخانۀ ۲ هزار بیستر امید که گفته می‌شود هدف حملۀ هوایی پاکستان قرار گرفته است.
شفاخانۀ ۲ هزار بیستر امید که گفته می‌شود هدف حملۀ هوایی پاکستان قرار گرفته است.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان مدعی است که در حملۀ هوایی امشب پاکستان بر یک شفاخانۀ معتادین در شهر کابل بیش از ۴۰۰ نفر کشته و ۲۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.

به گفتۀ فطرت، در این حمله "شفاخانۀ ۲ هزار بیستر امید" هدف قرار گرفته و تلاش‌ها برای نجات زخمی‌ها و بیرون کردن اجساد قربانیان ادامه دارد.

اما وزارت اطلاعات پاکستان پیش از این مدعی شده بود که امشب "حملات دقیقی را علیۀ تاسیسات نظامی و زیرساخت‌های پشتیبانی تروریستی" در کابل انجام داده است.

این وزارت گفته بود که دوشنبه‌شب بر اهدافی در کابل و ننگرهار حمله کرده است.

رادیو آزادی به گونۀ مستقل نمی‌تواند ادعاهای هر دو طرف را تأیید کند.

پیش از این ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان با تأیید حملات هوایی در کابل آن را محکوم کرده بود.

از سوی دیگر خبرگزاری فرانسه به نقل از خبرنگاران خود در کابل نوشته که آنان صدای انفجارهای بلندی را در بالای سر خود در کابل شنیدند و سیستم دفاع هوایی حکومت طالبان هم به کار افتاد.

به گزارش این خبرگزاری، بین ساعت ۹:۰۰ شب تا ۹:۱۵ شب چندین انفجار شنیده شد و ستون‌های دود از مناطق شهر نو و وزیر اکبرخان در پایتخت قابل مشاهده بود.

خبرگزاری فرانسه افزوده که در یکی از ساختمان‌ها، مادری وحشت‌زده به بیرون دوید و از پسرش خواست که به داخل برگردد، زیرا انفجار منطقه را لرزاند.

فیلم «یک نبرد پس از نبرد دیگر» بیشترین جوایز اسکار را به دست آورد

فیلم «یک نبرد پس از نبرد دیگر» بیشترین جوایز اسکار را به دست آورد.

این جوایز در مراسم نودوهشتمین دورهٔ جوایز آکادمی یا اسکار شب گذشته در لس‌آنجلس اهدا شد.

فیلم یک نبرد پس از نبرد دیگر در بخش‌های بهترین فیلم، کارگردان، فیلم‌نامهٔ اقتباسی، بازیگر نقش مکمل، تدوین و بهترین انتخاب بازیگران، جوایز برتر را کسب کرد.

در همین حال، جایزهٔ بهترین بازیگر مرد به مایکل بی جوردن برای بازی در فیلم سینرز داده شد.

جایزهٔ بهترین بازیگر زن نیز به جسی باکلی برای بازی در فیلم همنیت اهدا شد.

انتشار فهرست جدید کمیتهٔ تحریم‌های شورای امنیت ملل متحد علیه مقام‌های طالبان

لوگوی ملل متحد
لوگوی ملل متحد

کمیتهٔ تحریم‌های شورای امنیت ملل متحد فهرست تازه‌ای از مقام‌های ارشد حکومت طالبان را منتشر کرده است که شامل تحریم‌ها می‌شوند.

در این فهرست، محمد حسن آخند رئیس‌الوزرای حکومت طالبان، هر دو معاون او و بیشتر اعضای کابینهٔ طالبان شامل هستند، اما نام هبت الله آخندزاده، رهبر طالبان در لست نیست.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان امروز گفت که این اقدام تخطی از حقوق مردم است و باید پس گرفته شود.

بر اساس فهرست به‌روزشده، ۲۲ مقام طالبان با ممنوعیت سفر از سوی شورای امنیت، مسدود شدن دارایی‌ها و تحریم تسلیحاتی روبه‌رو هستند.

اپدیت شده

میدان هوایی بین المللی دبی هدف حمله قرار گرفت

امارات متحدۀ عربی- میدان هوایی بین المللی دبی هدف حمله قرار گرفت.
امارات متحدۀ عربی- میدان هوایی بین المللی دبی هدف حمله قرار گرفت.

فعالیت میدان هوایی بین‌المللی دبی به شکل تدریجی آغاز شد.

یک ذخیرهٔ تیل در این میدان صبح امروز هدف حملهٔ طیاره‌ بی‌سرنشین قرار گرفت که در پی آن آتش‌سوزی گسترده‌ رخ داد.

مقام‌های دبی گفته‌اند که در این حملات به کسی آسیب نرسیده و کارمندان اطفائیه توانسته‌اند آتش‌سوزی را که در نتیجهٔ این حمله به وجود آمده بود، مهار کنند.

این رویداد سبب شد تا پرواز طیاره‌ها از طریق میدان هوایی بین‌المللی دبی برای چند ساعت به تعویق بیفتد.

دفتر رسانه‌ای حکومت دبی اعلام کرده است که پروازهای برخی شرکت‌های هوایی از این میدان دوباره آغاز و از مسافران خواسته شده که منتظر اطلاعیه‌های شرکت‌های هوایی باشند.

میدان هوایی بین‌المللی دبی صبح امروز هدف حملات طیاره‌های بی‌سرنشین قرار گرفت که در پی آن تمام پروازها به تعویق افتاد.

پس از آغاز حملات اخیر امریکا و اسرائیل به ایران، این سومین حملهٔ پهپادی ایران بر میدان هوایی بین‌المللی دبی خوانده شده است.

ایران در پاسخ به حملات امریکا و اسرائیل، مناطق مختلفی را در خلیج به‌ویژه در امارات متحدهٔ عربی هدف حملات طیاره بی سرنشین و راکتی قرار داده است.

طالبان: در حملات پاکستان سه کودک و یک زن در ولایت خوست کشته شدند

افغانستان - خوست (عکس آرشیف)
افغانستان - خوست (عکس آرشیف)

مقامات محلی حکومت طالبان در ولایت خوست می‌گویند که در پی حملات پاکستان بر سه منطقه در این ولایت، شب گذشته دست‌کم سه کودک و یک زن کشته شده‌اند.

مستغفر گربز، سخنگوی والی طالبان در خوست، به رسانه‌ها گفته است که مرمی‌های هاوان پاکستان بر منطقهٔ افغان‌ـ‌دوبی در ولسوالی سپیره، قریهٔ نَری در ولسوالی گربز و قریهٔ عطاخیل در ولسوالی زازی میدان اصابت کرده است.

به گفتهٔ او، در این حملات در کل سه کودک و یک زن کشته و شش غیرنظامی دیگر، از جمله چند کودک، زخمی شده‌اند.

همچنان گزارش شده که در ولسوالی کامدیش ولایت نورستان نیز یک گلولهٔ توپ «دی‌سی» پاکستان به خانهٔ غیرنظامیان اصابت کرده است.

عطاءالله تارر، وزیر اطلاعات پاکستان در بیانیه‌ای تازه، طالبان افغان را به کشتن چهار غیرنظامی در منطقهٔ باجور در ایالت خیبرپختونخوا متهم کرده است.

او گفته است که مرمی‌های هاوان طالبان به خانه‌های غیرنظامیان اصابت کرده که به گفته اش در نتیجه یک کودک پنج‌ساله نیز به‌شدت زخمی شده است.

رادیو آزادی نمی‌تواند این ادعاها را به گونۀ مستقل تایید کند.

پاکستان حدود سه هفته پیش حملات هوایی را علیه چند شهر بزرگ افغانستان آغاز کرد و گفت این حملات تا زمانی ادامه خواهد داشت که حکومت طالبان در افغانستان از حمایت تحریک طالبان پاکستان، تی تی پی دست بکشد، اما طالبان هرگونه پشتیبانی از تی تی پی را رد می‌کنند.

حملات هوایی بر بخش‌هایی از تهران امروز ادامه یافت

ایران - ساختمانی در تهران که پس از حملات هوایی به شدت زیان دیده است.
ایران - ساختمانی در تهران که پس از حملات هوایی به شدت زیان دیده است.

همزمان با گزارش رسانه‌های داخلی ایران در مورد فعال شدن سیستم دفاع هوایی در نزدیک جادۀ انقلاب تهران در بامداد امروز دوشنبه، در شبکه‌های اجتماعی نیز از بمباران نقاطی در تهران خبر داده شده است.

جزئیات بیشتر تا هنوز در دست نیست.

این در حالی است که به گزارش خبرگزاری فارس، روز یک‌شنبه درحالی که افرادی برای تشییع جنازه یکی از افراد مربوط به حکومت در میدان مرکزی همدان تجمع کرده بودند، بمبی در نزدیکی محل آن‌ها به هدفی اصابت کرد.

بنا بر این گزارش و تصاویر آن، در این انفجار، آسیبی متوجه تجمع‌کنندگان نشده است.

اما در گزارشی دیگر، به نوشته روزنامه هم‌میهن، معاون سیاسی امنیتی همدان روز یک‌شنبه خبر داد که در پی حملات هوایی به برخی نقاط همدان در این روز، «۹ نفر کشته و تعدادی نیز زخمی» شده‌اند.

رادیو آزادی نمی‌تواند این اخبار و آمار را به گونۀ مستقل تایید کند.

خبرگزاری مهر نیز نوشت که رئیس اداره برق شهرک ملارد در تهران، اعلام کرد که روز یک‌شنبه به دلیل اصابت چند راکت، چندین منطقۀ ملارد با قطع برق مواجه شدند.

صدای انفجار در اطراف تبریز در پس از ظهر روز یکشنبه هم شنیده شده است و نیز ایسنا از انفجار در شیراز از خبر داده است.

شورای امنیت سازمان ملل امروز در بارۀ پیش‌نویس تمدید ماموریت یوناما رای‌گیری می‌کند

انتظار می رود که این بار ماموریت دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان ،یوناما، به جای یک‌سال برای سه ماه تمدید شود.

ایالات متحده گفته است که تمدید کوتاه مدت ماموریت یوناما به شورای امنیت ملل متحد زمان می‌دهد تا ارزیابی کند که آیا این ماموریت با توجه به شرایط فعلی افغانستان مناسب و کاملاً عملیاتی است یا خیر.

مایک والتز، نمایندۀ ایالات متحده در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت این سازمان در بارۀ افغانستان دوشنبه هفتۀ گذشته گفت که بودجۀ یوناما بزرگترین بودجه در میان تمام ماموریت‌های ویژۀ سازمان ملل در جهان است.

ماموریت فعلی یوناما روز سه شنبه (۱۷مارچ) به پایان می‌رسد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG