لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ اسد ۱۴۰۵ کابل ۰۹:۵۳

خبر ها

هفدهم اکتوبر برابر است با روز جهانی ریشه‌کنی فقر

آرشیف
آرشیف

هفدهم اکتوبر برابر است با روز جهانی ریشه‌کنی فقر.

نهادهای مختلف هرساله برنامه‌هایی را برای محو فقر در سراسر جهان به اجرا می‌گذارند.

زبیده ۳۰ساله مادر ۴ فرزند برای مشکلات اقتصادی و پیدا کردن لقمه نانی دست به گدایی زده است.

زبیده، که شوهرش موچیگری می‌کند می‌گوید که از گدایی می‌شرمد، اما برای پیدا کردن لقمه نانی برای فرزندانش دست به چنین کاری می‌زند.

او می‌گوید: "بخدا نه آرد دارم و نه روغن. شوهرم موچیگری می‌کند. مشکلات اقتصادی ما زیاد است. بخدا از مجبوریت آمدم. تازه طفل به دنیا آورده‌ام. مریض هستم. بخدا از این کار می‌شرمم، اما چطور کنم؟ چاره نیست."

زبیده از حکومت و مقام‌های مربوط می‌خواهد که به مشکلات اقتصادی مردم توجه کند.

این در حالی است که سازمان ملل متحد هفدهم اکتبر را روز جهانی "ریشه‌کنی فقر" نامگذاری کرده است.

پیش از این بانک جهانی در گزارشی نوشت که گسترش بیماری کوید-۱۹ میزان فقر را در افغانستان به شدت افزایش خواهد داد.

نشان بانک جهانی
نشان بانک جهانی

این بانک پیش‌بینی کرده است که میزان فقر در افغانستان از ۵۴ اعشاریه ۵ در صد به ۷۲ در صد افزایش خواهد یافت.

محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان هم گفته که ۹۰ درصد مردم کشور با درآمد کمتر از دو دالر در روز، زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

در عین حال براساس آمار احصاییه مرکزی ۵۴ در صد افغانان زیر خط فقر زندگی می‌کنند، اما به گفتۀ این نهاد دوران قرنطین ناشی از ویروس کرونا و بیکاری باعث شده که این آمار به ۶۵ در صد افزایش یابد.

آرشیف، یک کارگر زمان قرنطین ناشی از گسترش ویروس کرونا در کابل
آرشیف، یک کارگر زمان قرنطین ناشی از گسترش ویروس کرونا در کابل

با این همه صبور نریمان سخنگوی این وزارت می‌گوید وزارت اقتصاد به همکاری ارگان‌های دیگر برنامه‌هایی برای فقرزدای در کشور روی دست دارد.

او افزود: "وزارت اقتصاد بسته پیشنهادی را به ارگان‌های ذی‌ربط پیشنهاد کرده که براساس آن یک سلسله کارهای حمایتی صورت بگیرد تا اینکه بتوانیم در قسمت کسبه‌کاران، کسانی‌که درآمد روزانه‌شان بسیار اندک است و دست‌فروشان تحت حمایت این بسته قرار بگیرند."

به گفته آقای نریمان، این وزارت برنامه‌های طویل‌المدت فقرزدایی را نیز روی دست دارد که با عملی شدن آن سطح فقر در کشور کاهش می‌یابد.

به باور مردم و آگاهان گسترش ویروس کرونا و دوران قرنطین و بیکاری سبب افزایش سطح فقر در افغانستان شده است.

به اساس معلومات وزارت کار امور اجتماعی، در حال حاضر دو میلیون افغان بیکار هستند.

آرشیف
آرشیف

عبدالفتاح احمدزی سخنگوی این وزارت از آمار بلند سطح بیکاری در کشور ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید این وزارت برنامه‌های را برای کاهش آن آغاز کرده است.

آقای احمدزی گفت: "ما در تلاش این هستیم تا بتوانیم زمینه‌سازی برای سکتور خصوصی داشته باشیم تا که آنان سرمایه‌گذاری کنند و بالاخره از طریق سرمایه‌گذاری آنان کاریابی شود برای کسانی که که واجد شرایط کار هستند و از سوی دیگر در چهارچوب دولت افغانستان هم در تلاش این هستیم که در قسمت بست‌های خالی وجود دارد افراد بیکار مصروف شوند. تلاش بر این است تا ما بتوانیم از راه‌های مختلف مانند آموزش حرفه این افراد را به کار بگماریم."

هرچند فقرزدایی و اشتغال‌زایی از برنامه‌های مهم حکومت شمرده می‌شوند اما به باور آگاهان مسایل اقتصادی گسترش دامنۀ ناامنی‌ها، نبود زمینه‌های استخراج منابع زیر زمینی و وابسته‌گی بخش بزرگ اقتصاد کشور به کمک‌های جهانی از عواملی اند که چگوگی آیندۀ فقرزدایی را در کشور دشوار ساخته اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

ادعای یک منبع طالبان: پناهگاه‌های مخالفان در چترال هدف قرار داده شد

آرشیف، جضور نیروهای طالبان در ولایت بدخشان افغانستان
آرشیف، جضور نیروهای طالبان در ولایت بدخشان افغانستان

یک منبع آگاه در حکومت طالبان ادعا می‌کند که در حملات اخیر بر منطقه چترال پاکستان، به‌گفتۀ او پناهگاه‌های گروه‌های مخالف مسلح این حکومت هدف قرار گرفته اند.

حکومت پاکستان تا کنون در این مورد اظهار نظری نکرده و رادیو آزادی نیز نمی‌تواند به‌گونه مستقل وقوع این حملات یا ادعاهای مطرح شده را تأیید یا رد کند.

این منبع که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش فاش شود، روز چهارشنبه «۷ اسد» به رادیو آزادی گفت که نیروهای طالبان در دو حملۀ جداگانه بر منطقه چترال پاکستان، مراکز گروه‌های مخالف را هدف قرار داده‌اند.

به‌گفتۀ او، در این حملات شماری از افراد وابسته به این گروه‌ها کشته شده و پناهگاه‌های آنان نیز از بین رفته است.

او آمار مشخصی از تلفات ارائه نکرد.

این منبع، حملات بر چترال را اقدامی تلافی‌جویانه خواند و گفت که این حملات در واکنش به حملۀ افراد مسلح مخالف طالبان از منطقه چترال به ولسوالی زیباک ولایت بدخشان انجام شده‌است.

پیش از این، فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز حکومت طالبان، روز شنبه ادعا کرده بود که حکومت پاکستان شماری از مخالفان طالبان را تجهیز کرده و به ولسوالی زیباک فرستاده، اما به‌گفتۀ او، نیروهای طالبان به آنان تلفات سنگینی وارد کرده‌اند.

در همین حال، جبهه آزادی افغانستان به رهبری یاسین ضیا، روز شنبه با نشر ویدیویی در صفحۀ اکس خود مدعی شد که درگیری‌ها در ولسوالی زیباک تلفات سنگین به طالبان وارد کرده‌است.

او همچنین ادعا کرد که دو طیارۀ بی‌سرنشین طالبان را که به‌گفتۀ این گروه در مناطق تحت کنترل آنان عملیات می‌کردند، منهدم کرده‌است.

اوچا: سیلاب‌ها افغان‌ها را با خطر تازۀ مهمات منفجر ناشده روبه‌رو کرده‌است

آرشیف، جریان ماین‌روبی در ولایت کندهار افغانستان
آرشیف، جریان ماین‌روبی در ولایت کندهار افغانستان

دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) هشدار داده که بارنده‌گی‌های شدید، سیلاب‌های ناگهانی و رانش زمین در مناطق مختلف افغانستان ممکن است باعث آشکار شدن مهمات منفجر ناشده شود و جان باشنده‌گان محل و کارکنان امدادرسان را با خطر روبه‌رو سازد.

اوچا روز چهارشنبه «۷ اسد» در گزارشی نوشت که بارنده‌گی‌های شدید و سیلاب‌های ناگهانی، بخش‌های از مناطق مرکزی، شرقی و جنوب‌شرقی افغانستان را تحت تأثیر قرار داده‌است.

به‌گفته این نهاد، ولایت نورستان همچنان بحرانی‌ترین وضعیت را در میان مناطق آسیب‌دیده از سیلاب دارد.

مقام‌های حکومت طالبان گفته اند که در نتیجه سیلاب‌های اخیر در ولایت نورستان، دست‌کم ۲۳ نفر جان باخته و حدود ۸۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

افغانستان که از جمله کشورهای آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی به شمار می‌رود، در سال‌های اخیر با افزایش وقوع سیلاب‌های ویران‌گر روبه‌رو بوده‌است.

آغاز جام کانتیننتال فوتسال؛ افغانستان به مصاف تایلند می‌رود

تیم ملی فوتسال افغانستان
تیم ملی فوتسال افغانستان

قرار است سلسله رقابت‌های فوتسال زیر نام «جام کانتیننتال» با اشتراک تیم ملی فوتسال افغانستان روز شنبه اول اگست آغاز شود.

در این جام در کنار تیم ملی فوتسال افغانستان، تیم‌های روسیه، ویتنام، نیوزیلند و تایلند شامل اند.

تیم افغانستان برای اشتراک در این جام روز گذشته به تایلند رفت.

نخستین بازی تیم ملی فوتسال افغانستان برای یکشنبه دوم اگست در برابر تیم میزبان تایلند برنامه‌ریزی شده‌است.

جام فوتسال کانیننتال تا ششم اگست ادامه خواهد یافت.

پس از رهگیری راکت‌های ایران؛ ترمپ تهران را به «پاسخ شدید» تهدید کرد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه «۷ اسد» پس از آن‌که اردوی امریکا اعلام کرد چندین راکت بالستیک شلیک شده از سوی ایران به سمت نیروهای امریکایی در شرق میانه رهگیری شده‌است، هشدار داد که ایالات متحده به ایران «پاسخ شدید» خواهد داد.

ترامپ در گفت‌وگو با شبکۀ فاکس نیوز گفت: "آن‌ها را به‌شدت هدف قرار خواهیم داد و ضربۀ بسیار سنگینی بر آنان وارد خواهیم کرد."

پیش از این فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) بامداد چهارشنبه به وقت ایران اعلام کرد که نیروهای سپاه پاسداران در تلاش برای انجام یک حملۀ غافلگیرانه بر نیروهای امریکایی مستقر در شرق میانه، چندین راکت بالستیک از خاک ایران شلیک کردند، اما تمامی این راکت‌ها رهگیری شدند.

ترمپ در پاسخ به پرسشی درباره احتمال ادامه مذاکرات با ایران نیز گفت: "اجازه می‌دهیم گفت‌وگوها همچنان ادامه یابد".

اردوی پاکستان از کشته شدن ۳۲ شبه‌نظامی خبر داد

اردوی پاکستان روز چهارشنبه(۶ اسد) اعلام کرد که در واکنش به افزایش حملات بر نیروهای امنیتی در ایالت‌های هم‌سرحد با افغانستان، ۳۲ شبه‌نظامی را در عملیات‌هایی در مناطق مختلف کشته است.

براساس خبرگزاری دی پی ای جرمنی، اداره روابط عمومی اردوی پاکستان در بیانیه‌ای گفته که نیروهای امنیتی در ۲۴ ساعت گذشته ۳۲ تن را که آنها را نیروهای نیابتی هند خوانده، کشته‌اند.

به گفته اردو، ۲۴ شبه‌نظامی در خیبر پختونخوا و هشت تن دیگر در ایالت بلوچستان کشته شده‌اند.

اردوی پاکستان در مورد تلفات نیروهای خود معلومات ارائه نکرده است.

این دو ایالت با افغانستان سرحدات مشترک دارند و اخیراً شاهد افزایش حملات شبه‌نظامیان جدایی‌طلب وابسته به تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) و اردوی آزادی‌بخش بلوچستان بوده‌اند.

آصف علی زرداری، رئیس جمهور پاکستان، در بیانیه‌ای جداگانه گفته که «ما نقشه‌های شیطانی عناصر تروریستی تحت حمایت هند را به هر قیمتی خنثی خواهیم کرد.»

پاکستان، همسایه خود افغانستان را به حمایت از تحریک طالبان پاکستان متهم می‌کند، اتهامی که کابل همواره آن را رد کرده است.

در این گزارش گفته شده که سال گذشته یکی از خونین‌ترین سال‌ها برای پاکستان در دهه‌های اخیر بوده، بیش از ۵۰۰۰ حمله شبه‌نظامی را تجربه کرده که ۲۷ مورد آن حملات انتحاری بوده است.

زلنسکی: رئیس‌جمهور امریکا، به ارائه مجوز تولید راکت‌های پاتریوت موافقت کرده است

راکت‌های سیستم پاتریوت(آرشیف)
راکت‌های سیستم پاتریوت(آرشیف)

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، می‌گوید که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، به ارائه مجوزهای لازم برای تولید راکت‌های سیستم پاتریوت به اوکراین موافقت کرده است.

زلنسکی شامگاه سه‌شنبه(۶ اسد) در صحبت با شبکه فاکس‌نیوز گفت که پس از دیدار با آقای ترمپ، با نمایندگان چند شرکت بزرگ تسلیحاتی امریکا نیز گفت‌وگو کرده و امیدوار است که زمینه تولید مشترک این راکت‌ها فراهم شود.

رئیس‌جمهور اوکراین که روز سه‌شنبه در واشینگتن با دونالد ترمپ دیدار نمود و تأکید کرد که مهم‌ترین نیاز نظامی کی‌یف همچنان سیستم ها و راکت های دفاع ضد راکت های بالستیک است.

کشته شدگان در حملات هوایی امریکا و عربستان بر نیروهای حشد الشعبی به ۲۰ تن افزایش یافت

نیروهای حشد الشعبی در عراق روز چهارشنبه(۷ اسد) اعلام کردند که تعداد کشته شدگان در حملات هوایی مشترک امریکا و عربستان سعودی بر وسایط نقلیه آنها به ۲۰ تن افزایش یافته است.

این نیروهای تحت حمایت ایران در خبرنامه‌ای گفته اند که این آمار مقدماتی است و حداقل ۳۲ تن دیگر در این حملات زخمی شده‌اند.

حملات هوایی مشترک ایالات متحدۀ امریکا و عربستان سعودی پایگاه های نیروهای حشد الشعبی را در ولایات بغداد، واسط، نینوا، بصره، کرکوک، کربلا و دیاله هدف قرار داد و خسارت قابل توجهی بر تاسیسات و تجهیزات نظامی این نیروها وارد کرده است.

قوماندانی مرکزی ایالات متحدۀ امریکا (سنت‌کام) در اعلامیه‌ای گفته که در روزهای اخیر بیش از ۲۴ حملۀ طیارات بی‌پیلوت را بر شبه‌نظامیان هوادار ایران، انجام داده‌است.

به اساس سنت‌کام، اهداف این حملات بالای نیروهای حشد الشعبی"تروریست های همسو با ایران" بودند که سپاه پاسداران ایران به آنها هدایت داده بود تا بالای نیروهای امریکایی و زیربناهای انرژی در عربستان سعودی حمله کنند.


داکتران بدون سرحد از پاکستان خواسته که جلو اخراج افغان‌ها را بگیرد

این سازمان روز سه‌شنبه(۶ اسد) در گزارشی گفته که جوامع آسیب‌پذیر و کسانی که در صورت بازگشت به افغانستان با آسیب و خطر مواجه می‌شوند، باید رسماً شناسایی شده، از آنها محافظت قانونی و بشردوستانه لازم صورت بگیرد.

داکتران بدون سرحد نسبت به تاثیر طرح حکومت پاکستان برای اخراج مهاجران غیرقانونی بر خدمات صحی پناهجویان عمیقاً ابراز نگرانی کرده، گفته که برخی از پناهجویان به این سازمان گفته اند که از ترس دستگیر شدن و بررسی اسناد شان در مراکز صحی، تداوی خود و خانواده هایشان را به تاخیر می اندازند یا از آن اجتناب می کنند.

داکتران بدون سرحد گفته که این وضعیت منجر به مشکلات صحی قابل جلوگیری از جمله سوء تغذیه و عوارض بارداری شده است.

حکومت پاکستان روند اخراج مهاجران غیرقانونی را در نوامبر ۲۰۲۳ آغاز کرد، در ابتدا افغان‌های فاقد اسناد را هدف قرار داد، بعداً این طرح را گسترش داد و مهاجران ثبت شده که دارای کارت‌های تابعیت افغانستان (ACC) یا سند اقامت (PoR) بودند را نیز شامل ساخت.

پاکستان از دهم جولای امسال روند اخراج همه افغان‌هایی را که اجازۀ اقامت در آن کشور را ندارند، شدت بخشیده و تاکنون صدها تن را به افغانستان فرستاده است.

عربستان سعودی از حمله بر گروه‌های تحت حمایت ایران در عراق خبر داد

عربستان سعودی روز چهارشنبه(۷ اسد) اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور در هماهنگی با قوماندانی مرکزی امریکا حملات «هدفمند» را علیه گروه‌های طرفدار ایران در عراق انجام داده‌اند.

ریاض این گروه‌ها را مسئول حملات طیارات بی‌پیلوت بر تاسیسات نفتی عربستان سعودی می‌داند.

قوماندانی مرکزی امریکا(سنت‌کام) این عملیات را پس از بیش از ۳۰ حملۀ طیارات بی‌پیلوت در ۷۲ ساعت گذشته، اعلام کرد.

به اساس سنت کام، حملات طیارات بی‌پیلوت از سوی سپاه پاسداران ایران برای هدف قرار دادن نیروهای امریکایی و زیربنای انرژی عربستان سعودی هدایت شده بود.

وزارت دفاع عربستان سعودی گفته که این حملات گروه های را در عراق هدف قرار داده که متهم به حمله بر تاسیسات نفتی در ولایت شرقیه عربستان سعودی بودند. این وزارت افزوده که ریاض به دنبال تشدید تنش‌ها نیست، اما به هرگونه «تجاوز» پاسخ خواهد داد.

جرمنی ۳۱ افغان به شمول یک تن که هیچ جرمی را مرتکب نشده بود، اخراج کرد

آرشیف
آرشیف

وزارت داخلهٔ جرمنی اعلام کرد که در یک پرواز چارتر، ۳۱ افغان را دوباره به افغانستان اخراج کرده است.

الکساندر دوبرینت، وزیر داخلهٔ جرمنی، در گفت‌وگو با خبرنگاران در جنوب این کشور اظهار داشت که افرادی که روز سه‌شنبه(6 اسد) به افغانستان اخراج شدند، «اکثریت آنها مجرمان بسیار خطرناک بودند که به جرم‌هایی چون قتل، تجاوز جنسی و اعمال خشونت محکوم شده بودند.»

دوبرینت افزود که در بین این افراد، یک تن نیز شامل بود که به هیچ جرمی محکوم نشده، اما حکم اخراج او از جرمنی به‌طور الزامی قابل اجرا بود. به گفتهٔ او، این شخص قبلاً در یکی دیگر از کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی داده بود، اما بعداً دوباره به جرمنی بازگشته بود.

اخراج این افغان‌ها بر اساس توافقی انجام شده که با حکومت طالبان صورت گرفته و بر اساس آن، حکومت جرمنی می‌تواند بدون دخالت کشورهای ثالث، روند اخراج افغان‌ها را به افغانستان را به‌طور منظم پیش ببرد.

از سال ۲۰۲۴ میلادی، زمانی که جرمنی روند اخراج پناهجویان به افغانستان را از سر گرفت، تاکنون بیش از ۲۰۰ تن را به افغانستان اخراج کرده است. به گفتهٔ سازمان عفو بین‌الملل، حداقل یکی از افرادی که به افغانستان اخراج شده بود، کشته شده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG