لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ سرطان ۱۴۰۵ کابل ۱۰:۲۴

خبر ها

هفدهم اکتوبر برابر است با روز جهانی ریشه‌کنی فقر

آرشیف
آرشیف

هفدهم اکتوبر برابر است با روز جهانی ریشه‌کنی فقر.

نهادهای مختلف هرساله برنامه‌هایی را برای محو فقر در سراسر جهان به اجرا می‌گذارند.

زبیده ۳۰ساله مادر ۴ فرزند برای مشکلات اقتصادی و پیدا کردن لقمه نانی دست به گدایی زده است.

زبیده، که شوهرش موچیگری می‌کند می‌گوید که از گدایی می‌شرمد، اما برای پیدا کردن لقمه نانی برای فرزندانش دست به چنین کاری می‌زند.

او می‌گوید: "بخدا نه آرد دارم و نه روغن. شوهرم موچیگری می‌کند. مشکلات اقتصادی ما زیاد است. بخدا از مجبوریت آمدم. تازه طفل به دنیا آورده‌ام. مریض هستم. بخدا از این کار می‌شرمم، اما چطور کنم؟ چاره نیست."

زبیده از حکومت و مقام‌های مربوط می‌خواهد که به مشکلات اقتصادی مردم توجه کند.

این در حالی است که سازمان ملل متحد هفدهم اکتبر را روز جهانی "ریشه‌کنی فقر" نامگذاری کرده است.

پیش از این بانک جهانی در گزارشی نوشت که گسترش بیماری کوید-۱۹ میزان فقر را در افغانستان به شدت افزایش خواهد داد.

نشان بانک جهانی
نشان بانک جهانی

این بانک پیش‌بینی کرده است که میزان فقر در افغانستان از ۵۴ اعشاریه ۵ در صد به ۷۲ در صد افزایش خواهد یافت.

محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان هم گفته که ۹۰ درصد مردم کشور با درآمد کمتر از دو دالر در روز، زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

در عین حال براساس آمار احصاییه مرکزی ۵۴ در صد افغانان زیر خط فقر زندگی می‌کنند، اما به گفتۀ این نهاد دوران قرنطین ناشی از ویروس کرونا و بیکاری باعث شده که این آمار به ۶۵ در صد افزایش یابد.

آرشیف، یک کارگر زمان قرنطین ناشی از گسترش ویروس کرونا در کابل
آرشیف، یک کارگر زمان قرنطین ناشی از گسترش ویروس کرونا در کابل

با این همه صبور نریمان سخنگوی این وزارت می‌گوید وزارت اقتصاد به همکاری ارگان‌های دیگر برنامه‌هایی برای فقرزدای در کشور روی دست دارد.

او افزود: "وزارت اقتصاد بسته پیشنهادی را به ارگان‌های ذی‌ربط پیشنهاد کرده که براساس آن یک سلسله کارهای حمایتی صورت بگیرد تا اینکه بتوانیم در قسمت کسبه‌کاران، کسانی‌که درآمد روزانه‌شان بسیار اندک است و دست‌فروشان تحت حمایت این بسته قرار بگیرند."

به گفته آقای نریمان، این وزارت برنامه‌های طویل‌المدت فقرزدایی را نیز روی دست دارد که با عملی شدن آن سطح فقر در کشور کاهش می‌یابد.

به باور مردم و آگاهان گسترش ویروس کرونا و دوران قرنطین و بیکاری سبب افزایش سطح فقر در افغانستان شده است.

به اساس معلومات وزارت کار امور اجتماعی، در حال حاضر دو میلیون افغان بیکار هستند.

آرشیف
آرشیف

عبدالفتاح احمدزی سخنگوی این وزارت از آمار بلند سطح بیکاری در کشور ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید این وزارت برنامه‌های را برای کاهش آن آغاز کرده است.

آقای احمدزی گفت: "ما در تلاش این هستیم تا بتوانیم زمینه‌سازی برای سکتور خصوصی داشته باشیم تا که آنان سرمایه‌گذاری کنند و بالاخره از طریق سرمایه‌گذاری آنان کاریابی شود برای کسانی که که واجد شرایط کار هستند و از سوی دیگر در چهارچوب دولت افغانستان هم در تلاش این هستیم که در قسمت بست‌های خالی وجود دارد افراد بیکار مصروف شوند. تلاش بر این است تا ما بتوانیم از راه‌های مختلف مانند آموزش حرفه این افراد را به کار بگماریم."

هرچند فقرزدایی و اشتغال‌زایی از برنامه‌های مهم حکومت شمرده می‌شوند اما به باور آگاهان مسایل اقتصادی گسترش دامنۀ ناامنی‌ها، نبود زمینه‌های استخراج منابع زیر زمینی و وابسته‌گی بخش بزرگ اقتصاد کشور به کمک‌های جهانی از عواملی اند که چگوگی آیندۀ فقرزدایی را در کشور دشوار ساخته اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

موج گرما در اروپا؛ یک کودک در فرانسه جان باخت

موج گرمای شدید در اروپا روز پنج‌شنبه دست‌کم ۱۰۱ میلیون نفر را با دمای بالای ۳۵ درجه سانتی‌گراد روبه‌رو کرده است.

فرانسه و اسپانیا از کشورهایی هستند که بیشترین آسیب و شمار قربانیان را گزارش کرده‌اند؛ از جمله مرگ یک کودک سه‌ساله در فرانسه که در داخل موتر گرفتار شده بود.

کارشناسان سازمان ملل و نهادهای اقلیمی می‌گویند این موج گرما ناشی از پدیده «گنبد گرمایی» و تشدیدشده توسط تغییرات اقلیمی است و هشدار می‌دهند که ادامه مصرف سوخت‌های فسیلی، موج‌های گرما را شدیدتر خواهد کرد.

پیش‌بینی می‌شود از روز جمعه دما در اروپای غربی کاهش یابد، اما اروپای شرقی با افزایش دما تا آخر هفته در وضعیت هشدار قرمز قرار دارد.

اسرائیل می‌گوید تا زمان خلع سلاح حزب‌الله، نیروهایش را از لبنان خارج نمی‌کند

دولت اسرائیل روز پنج‌شنبه چهارم سرطان اعلام کرد که تا زمانی که گروه حزب‌الله خلع سلاح نشود، نیروهای نظامی خود را از جنوب لبنان خارج نخواهد کرد.

دیوید منرس، سخنگوی دولت اسرائیل، در نشست خبری با خبرنگاران گفت: «تا زمانی که حزب‌الله یک تهدید باقی بماند، خلع سلاح نشده باشد و ماهیت نظامی آن برچیده نشده باشد، ما نیروهای خود را از جنوب لبنان خارج نخواهیم کرد.»

حزب‌الله از حوت سال گذشته و در پی آغاز حملات امریکا و اسرائیل به ایران، با شلیک راکت و پهپاد به شمال اسرائیل وارد جنگ شد. اردوی اسرائیل نیز در مقابل حملات هوایی گسترده‌ای را علیه لبنان آغاز کرد و نیروهای زمینی خود را نیز به جنوب این کشور اعزام کرد.

دولت لبنان از میانه جنگ مذاکرات مستقیم با اسرائیل را در واشنگتن آغاز کرد و قرار است آخرین دور این مذاکرات که سه روز به طول انجامیده است، روز پنج‌شنبه به پایان برسد.

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا، در اظهارنظری درباره این مذاکرات گفت که دو کشور همسایه به دستیابی به یک «تعهد مبتنی بر قصد و نیت» نزدیک شده‌اند.

ایران برای امضای تفاهم‌نامه با امریکا اصرار داشت که حملات اسرائیل به لبنان باید خاتمه یابد و چند روز بعد از امضای این تفاهم، آتش‌بس بین اسرائیل و حزب‌الله برقرار شد.

سوئیس ۱.۹۵ میلیون دالر به صندوق بشردوستانه افغانستان کمک کرد

دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که دولت سوئیس ۱.۹۵ میلیون دالر به صندوق بشردوستانه‌ی افغانستان کمک کرده است.

اوچا روز پنج‌شنبه، ۴ سرطان درصفحه ایکس خود نوشته این حمایت ها «به افرادی که زندگی‌شان در اثر بحران‌ها و رویدادهای ناگهانی مختل شده امید می‌بخشد.»

این کمک در حالی اعلام می‌شود که افغانستان همچنان با یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های بشردوستانه جهان روبه‌رو است.

براساس معلومات ملل متحد در سال جاری میلادی ۲۱.۹ میلیون نفر در افغانستان نیاز به کمک‌های بشردوستانه دارند.

احتمال بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب در ۱۳ ولایت افغانستان

اداره هواشناسی طالبان هشدار داده است که روز جمعه در ۱۳ ولایت افغانستان بارندگی شدید همراه با خطر سیلاب‌های ناگهانی رخ خواهد داد.

این اداره روز پنجشنبه ۴سرطان اعلام کرد که در ولایت‌های نورستان، کنر، لغمان، ننگرهار، لوگر، پکتیا، خوست، پکتیکا، میدان وردک، پروان، سمنگان، بغلان و پنجشیر بین ۱۰ تا ۳۰ میلی‌متر بارندگی پیش‌بینی شده است. همچنین در مناطق مرکزی و جنوب‌شرقی کشور، وزش بادهای شدید با سرعت ۵۰ تا ۸۵ کیلومتر در ساعت نیز پیش‌بینی می‌شود.

این هشدار در حالی صادر شده که اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث طالبان اخیراً اعلام کرده است که در سه ماه نخست سال جاری، ۳۰۱ نفر در اثر بارندگی‌ها و سیلاب‌ها جان باخته، ۴۰۰ نفر زخمی شده و بیش از ۱۸ هزار خانواده آسیب دیده‌اند.

افغانستان در سال‌های اخیر بارها شاهد سیلاب‌های مرگبار و خسارات گسترده به زیرساخت‌ها و زمین‌های زراعتی بوده است.

وزیر خارجه امریکا: مذاکرات فنی میان ایالات متحده و ایران اواخر جون از سر گرفته خواهد شد

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده
مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، در پایان دومین روز از سفر پرمخاطره خود به خلیج فارس با هدف کاهش نگرانی‌های منطقه‌ای در مورد توافق آزمایشی واشنگتن با تهران، گفت که دور جدید مذاکرات فنی ایالات متحده و ایران در پایان ماه جون در سوئیس از سر گرفته خواهد شد.

روبیو در ۲۴ جون قبل از ورود به بحرین، در کویت به رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفت: "گروه فنی بازخواهد گشت. به گمان من، در ۲۹ یا ۳۰ جون." او گفت که مرحله بعدی مذاکرات با حضور کارشناسان وزارت امور خارجه و وزارت انرژی ایالات متحده با تمرکز بر تحریم‌ها، مسائل هسته‌ای و میکانیزم‌های اجرایی خواهد بود.

روبیو تأکید کرد که واشنگتن در تلاش است تا به سرعت از یک آتش‌بس شکننده به یک توافق جامع و پایدار برسد.

واشنگتن و تهران هفته گذشته تفاهم‌نامه‌ای را امضا کردند. این تفاهمنامه شامل موارد مختلف از جمله بازگشایی تنگه هرمز و پایان محاصره بنادر ایران توسط امریکا بود.

سپاه پاسداران: عبور از تنگه هرمز از مسیرهایی که ایران مشخص نکرده، خطر امنیتی به شمار می‌آید

تنگه هرمز
تنگه هرمز

سپاه پاسداران می‌گوید عبور امن کشتی‌ها از تنگه هرمز تنها از مسیری که از سوی ایران مشخص‌شده امکان‌پذیر است و مسیر دیگری که بدون هماهنگی با ایران اعلام شده، قابل قبول نبوده و یک ریسک امنیتی به شمار می‌آید.

این پس از آن است که روز چهارشنبه سوم سرطان گزارش شد که عمان با معرفی یک مسیر "موقت" از کشتی‌ها خواسته که فعلاً برای تردد در تنگه هرمز، از این مسیر استفاده کنند.

سپاه پاسداران تأکید کرده که با کشتی‌هایی که بدون هماهنگی با ایران قصد عبور از این آبراه را داشته باشند، برخورد خواهد کرد.

ایران پیشتر مسیر دیگری را مشخص و آن‌ را تنها مسیر امن عبور از تنگه هرمز اعلام کرده بود.

کمیشنر امور داخلی و مهاجرت اتحادیه اروپا: مذاکرات با طالبان فقط در سطح "بحث‌های عملیاتی" بوده است

مگنوس برونر، کمیشنر امور داخلی و مهاجرت اتحادیه اروپا
مگنوس برونر، کمیشنر امور داخلی و مهاجرت اتحادیه اروپا

مگنوس برونر، کمیشنر امور داخلی و مهاجرت اتحادیه اروپا، گفت که مذاکرات با هیئت حکومت طالبان در سطح "فقط بحث‌های عملیاتی" در مورد بازگرداندن افغان‌های درگیر در جرایم بوده و هیچ امتیازی به طالبان داده نشده است.

برونر روز چهارشنبه سوم سرطان در یک نشست خبری در بروکسل گفت که نشست اخیر ادامه نشست فنی قبلی بود که در ماه جنوری در کابل برگزار شده بود.

کمیشنر امور داخلی و مهاجرت اروپا افزود که در نشست روز سه‌شنبه ۱۵ کشور عضو اتحادیه اروپا شرکت کرده بودند و این نشست را یک روند اداری عادی عنوان کرد.

اما عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان گفت که در دستور کار این نشست، امکان ازسرگیری خدمات قونسلی برای افغان‌ها در اتحادیهٔ اروپا، حضور قونسلی و نیز ضرورت اقدامات اعتمادسازی شامل بوده است.

در کنار انتقادها در اتحادیه اروپا، سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر، از جمله مقام‌ها و اداره‌های حقوق بشر ملل متحد نیز از این اقدام کمیسیون اروپا انتقاد کرده‌اند.

آنها گفته‌اند که با توجه به وضعیت حقوق بشری در افغانستان، به ویژه حقوق زنان، هیئت طالبان نباید به بروکسل دعوت می‌شد و کشورهای اروپایی نباید افغان‌ها را به کشوری که شاهد نقض گسترده حقوق بشر است، بازگردانند.

دو زلزله مرگبار در ونزوئلا که در یک قرن گذشته در این کشور بی‌سابقه بود

ویرانی‌های زلزله‌های اخیر در ونزوئلا
ویرانی‌های زلزله‌های اخیر در ونزوئلا

مقام‌های ونزوئلان گفتند که در دو زلزله اخیر در غرب کاراکاس، پایتخت این کشور دست کم ۳۲ نفر جان باختند و صدها نفر زخمی شده‌اند.

به گفته آنان، با توجه به اینکه تیم‌های امداد و نجات هنوز به تمام مناطق زلزله‌زده نرسیده‌اند، ممکن است آمار تلفات افزایش یابد.

این قوی‌ترین زلزله‌ای بود که در بیش از یک قرن گذشته ونزوئلا را لرزاند. عصر روز چهارشنبه به وقت محلی، اولین زلزله با قدرت ۷.۲ ریشتر، غرب کاراکاس پایتخت این کشور را لرزاند و پس از آن زلزله دوم با قدرت ۷.۵ ریشتر در همین منطقه رخ داد.

این زلزله‌ها ویرانی‌های گسترده‌ای به بار آوردند و حتا ساختمان‌ها در کاراکاس، پایتخت ونزوئلا فرو ریختند.

صدها نفر از امدادگران و کارکنان نجات در حال تلاش برای یافتن و نجات افرادی هستند که در زیر آوار ساختمان‌های فروریخته گیرمانده اند.

کشورهای مختلف از جمله امریکا اعلام کردند که کمک‌های بشردوستانه و تیم‌های نجات می‌فرستند.

جرمنی چهار دیپلومات دیگر طالبان را می‌پذیرد؛ مرتس: هرگونه همکاری با طالبان تنها فنی است

فریدریش مرتس، صدراعظم جرمنی
فریدریش مرتس، صدراعظم جرمنی

فریدریش مرتس، صدراعظم جرمنی اتهامات مبنی بر عادی‌سازی روابط دولتش با حکومت طالبان را رد کرد و تأکید کرد که هرگونه همکاری صرفاً فنی و در راستای منافع ملی این کشور است.

به گزارش خبرگزاری "دی پی ای" جرمنی، مرتس روز چهارشنبه سوم سرطان در جلسه‌ای در پارلمان این کشور در پاسخ به چالشی از سوی حزب سبزها، گفت: "ما در حال عادی‌سازی این رژیم (طالبان) نیستیم."

صدر اعظم جرمنی افزود که دولتش در پائین‌ترین سطح فنی برای بازگرداندن اتباع مرد افغان که در جرمنی مرتکب جرایم جنایی شده اند، مشارت می‌کند.

خبرگزاری دی پی ای همچنان به نقل از سخنگوی وزارت خارجه جرمنی گزارش داده که قرار است چهار دیپلومات دیگر طالبان به جرمنی بروند تا به گفتۀ او، اخراج‌های بیشتری به افغانستان انجام شود.

این درحالیست که روز سه‌شنبه بروکسل میزبان هیئت پنج نفری حکومت طالبان بود. سفری که با انتقادات گسترده‌ای روبه‌رو شد.

اردوی امریکا: یکی از رهبران ارشد داعش در سوریه را کشتیم

آرشیف
آرشیف

مرکز فرماندهی مرکزی اردوی امریکا سنتکام، اعلام کرد در حمله هوایی نیروهای این کشور در شمال‌غرب سوریه، یکی از رهبران ارشد گروه داعش کشته شده است.

سنتکام روز چهارشنبه سوم سرطان در شبکه ایکس نوشت که این حمله در ۲۹ جوزا انجام شده و در جریان آن، علی حسین العلیوی، از رهبران ارشد داعش، کشته شده است.

بر اساس بیانیه اردوی امریکا، این حمله بخشی از تلاش‌های ایالات متحده برای مختل کردن و از بین بردن گروه‌های تروریستی است که به دنبال حمله به شهروندان امریکایی یا خاک ایالات متحده هستند.

براد کوپر، فرمانده سنتکام، در این باره گفت نیروهای امریکایی و شرکای منطقه‌ای آن‌ها همچنان به مقابله با بقایای داعش ادامه خواهند داد تا از شکست پایدار این گروه اطمینان حاصل شود.

او افزود امریکا به دفاع از خاک خود، نیروهای نظامی‌اش و متحدانش در منطقه ادامه خواهد داد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG