لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۶ ثور ۱۴۰۵ کابل ۰۱:۴۸

خبر ها

هفدهم اکتوبر برابر است با روز جهانی ریشه‌کنی فقر

آرشیف
آرشیف

هفدهم اکتوبر برابر است با روز جهانی ریشه‌کنی فقر.

نهادهای مختلف هرساله برنامه‌هایی را برای محو فقر در سراسر جهان به اجرا می‌گذارند.

زبیده ۳۰ساله مادر ۴ فرزند برای مشکلات اقتصادی و پیدا کردن لقمه نانی دست به گدایی زده است.

زبیده، که شوهرش موچیگری می‌کند می‌گوید که از گدایی می‌شرمد، اما برای پیدا کردن لقمه نانی برای فرزندانش دست به چنین کاری می‌زند.

او می‌گوید: "بخدا نه آرد دارم و نه روغن. شوهرم موچیگری می‌کند. مشکلات اقتصادی ما زیاد است. بخدا از مجبوریت آمدم. تازه طفل به دنیا آورده‌ام. مریض هستم. بخدا از این کار می‌شرمم، اما چطور کنم؟ چاره نیست."

زبیده از حکومت و مقام‌های مربوط می‌خواهد که به مشکلات اقتصادی مردم توجه کند.

این در حالی است که سازمان ملل متحد هفدهم اکتبر را روز جهانی "ریشه‌کنی فقر" نامگذاری کرده است.

پیش از این بانک جهانی در گزارشی نوشت که گسترش بیماری کوید-۱۹ میزان فقر را در افغانستان به شدت افزایش خواهد داد.

نشان بانک جهانی
نشان بانک جهانی

این بانک پیش‌بینی کرده است که میزان فقر در افغانستان از ۵۴ اعشاریه ۵ در صد به ۷۲ در صد افزایش خواهد یافت.

محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان هم گفته که ۹۰ درصد مردم کشور با درآمد کمتر از دو دالر در روز، زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

در عین حال براساس آمار احصاییه مرکزی ۵۴ در صد افغانان زیر خط فقر زندگی می‌کنند، اما به گفتۀ این نهاد دوران قرنطین ناشی از ویروس کرونا و بیکاری باعث شده که این آمار به ۶۵ در صد افزایش یابد.

آرشیف، یک کارگر زمان قرنطین ناشی از گسترش ویروس کرونا در کابل
آرشیف، یک کارگر زمان قرنطین ناشی از گسترش ویروس کرونا در کابل

با این همه صبور نریمان سخنگوی این وزارت می‌گوید وزارت اقتصاد به همکاری ارگان‌های دیگر برنامه‌هایی برای فقرزدای در کشور روی دست دارد.

او افزود: "وزارت اقتصاد بسته پیشنهادی را به ارگان‌های ذی‌ربط پیشنهاد کرده که براساس آن یک سلسله کارهای حمایتی صورت بگیرد تا اینکه بتوانیم در قسمت کسبه‌کاران، کسانی‌که درآمد روزانه‌شان بسیار اندک است و دست‌فروشان تحت حمایت این بسته قرار بگیرند."

به گفته آقای نریمان، این وزارت برنامه‌های طویل‌المدت فقرزدایی را نیز روی دست دارد که با عملی شدن آن سطح فقر در کشور کاهش می‌یابد.

به باور مردم و آگاهان گسترش ویروس کرونا و دوران قرنطین و بیکاری سبب افزایش سطح فقر در افغانستان شده است.

به اساس معلومات وزارت کار امور اجتماعی، در حال حاضر دو میلیون افغان بیکار هستند.

آرشیف
آرشیف

عبدالفتاح احمدزی سخنگوی این وزارت از آمار بلند سطح بیکاری در کشور ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید این وزارت برنامه‌های را برای کاهش آن آغاز کرده است.

آقای احمدزی گفت: "ما در تلاش این هستیم تا بتوانیم زمینه‌سازی برای سکتور خصوصی داشته باشیم تا که آنان سرمایه‌گذاری کنند و بالاخره از طریق سرمایه‌گذاری آنان کاریابی شود برای کسانی که که واجد شرایط کار هستند و از سوی دیگر در چهارچوب دولت افغانستان هم در تلاش این هستیم که در قسمت بست‌های خالی وجود دارد افراد بیکار مصروف شوند. تلاش بر این است تا ما بتوانیم از راه‌های مختلف مانند آموزش حرفه این افراد را به کار بگماریم."

هرچند فقرزدایی و اشتغال‌زایی از برنامه‌های مهم حکومت شمرده می‌شوند اما به باور آگاهان مسایل اقتصادی گسترش دامنۀ ناامنی‌ها، نبود زمینه‌های استخراج منابع زیر زمینی و وابسته‌گی بخش بزرگ اقتصاد کشور به کمک‌های جهانی از عواملی اند که چگوگی آیندۀ فقرزدایی را در کشور دشوار ساخته اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

ادامۀ حملات روسیه به اوکراین؛ روز شنبه دست کم ده نفر در شهر دنیپرو کشته شدند

یک ساختمان مسکونی در شهر دنیپرو که در حملات ۲۵ اپریل روسیه تخریب شده است.
یک ساختمان مسکونی در شهر دنیپرو که در حملات ۲۵ اپریل روسیه تخریب شده است.

در حملات روسیه در جنوب شرقی اوکراین دست کم ده نفر کشته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شدند.

مقام‌های اوکراینی می‌گویند که در ادامۀ حملات موشکی و درون روسیه به شهر دنیپرو روز شنبه، ۵ ثور ۱۰ نفر کشته و ۴۹ نفر دیگر زخمی شدند.

الکساندر هانژا، والی دنیپور گفته که در حملۀ اولیۀ شبانه، بخش بزرگی از یک بلاک پس از اصابت فرو ریخت و در آن چهار جسد پیدا شد.

به گفتۀ او، این محل در طول روز در حالی که امدادگران در حال کار بودند، دوباره مورد حمله قرار گرفت. هانژا افزود که در حمله دوم دو نفر کشته و هفت نفر زخمی شدند.

نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که نیروهای روسی ۶۱۹ پهپاد (درون) و ۴۷ موشک را در طول شب شلیک کردند که از این میان ۵۸۰ پهپاد و ۳۰ موشک از سوی نیروهای آنان سرنگون شدند.

حکومت طالبان از تأیید طرح ساخت یک شهرک وسیع در کابل خبر داد

نمایی از شهر کابل
نمایی از شهر کابل

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرای حکومت طالبان روز شنبه، ۵ با نشر اعلامیه‌ای در صفحۀ ایکس خود نوشت که این شهرک مسکونی و تجاری زیر نام "گلبهار" در زمینی به مساحت ۱۱ هزار جریب زمین با هزینۀ ۸ میلیارد دالر توسط بخش خصوصی ساخته خواهد شد.

بر اساس اعلامیه، کمیسیونی برای انجام مطالعۀ فنی این شهرک تعیین شده است و این کمیسیون گزارش خود را ظرف سه ماه ارائه خواهد کرد.

در این بیانیه آمده است که با آغاز پروژۀ ساخت این شهرک هزاران فرصت شغلی ایجاد و پس از تکمیل شدن برای ده‌ها هزار نفر مسکن فراهم خواهد شد.

خبر تأسیس این شهرک در کابل در حالی منتشر می‌شود که بازگشت میلیون‌ها پناهنده از کشورهای همسایه به افغانستان در سال‌های اخیر و رویدادهای طبیعی کمبود شدید مسکن و سرپناه را ایجاد کرده است.

برنامۀ اسکان بشر ملل متحد (UN-Habitat) چند روز پیش اعلام کرد که ۴.۲ میلیون نفر در افغانستان در سال ۲۰۲۶ به سرپناه اضطراری نیاز دارند.

سازمان جهانی صحت: ملاریا در افغانستان هنوز هم بسیاری از خانواده‌ها به ویژه کودکان را متاثر می‌سازد

پشۀ ناقل ملاریا
پشۀ ناقل ملاریا

بخش افغانستان سازمان جهانی صحت روز شنبه، ۵ ثور به مناسبت روز جهانی ملاریا در صفحۀ ایکس خود نوشته است که با این وجود با پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان به موقع می‌توان جان‌ها را نجات داد.

این ادارۀ ملل متحد افزوده که جوامع در افغانستان بیشتر در ماه‌های گرم و بارانی از ملاریا متاثر می‌شوند.

سازمان جهانی صحت اخیراً از افزایش بیماری‌ ملاریا در ماه مارچ در افغانستان خبر داده‌ و گفته بود که در این ماه حدود ۷۴۶ مورد ملاریا در افغانستان ثبت شده که نسبت به ماه فبروری ۲۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بیماری ملاریا از طریق نیش پشه از فرد مبتلا به فرد سالم انتقال می‌کند و بیشتر کودکان و زنان باردار را متأثر می‌سازد.

پس از ترک اسلام‌آباد از سوی وزیر خارجۀ ایران، ترمپ سفر نمایندگان خود به پاکستان را لغو کرد

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز شنبه گفت که سفر استیو ویتکاف و جرد کوشنر، نمایندگان خود، به پاکستان برای مذاکره با ایران را لغو کرده است.

او ساعتی بعد از آن که اعلام شد عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، بعد از دیدار با مقام‌های پاکستانی، اسلام‌آباد را ترک کرده، این خبر را اعلام کرد.

ترمپ در گفت‌وگو با شبکه فاکس نیوز گفت وقتی ایالات متحده در درگیری با ایران "تمام برگ‌های برنده" را در اختیار دارد، ارزش ندارد هیئت امریکایی "پرواز ۱۸ ساعته" به پاکستان انجام دهد.

او افزود که ایرانی‌ها هر زمان که بخواهند می‌توانند با امریکا تماس بگیرند.

او ساعتی بعد در شبکۀ اجتماعی خود، تروث سوشال، نیز یادآوری کرد: "در داخل رهبری آن‌ها (ایران) درگیری و سردرگمی شدیدی وجود دارد. هیچ‌کس نمی‌داند چه کسی مسئول است، حتی خودشان."

این درحالیست که عباس عراقچی پس از ترک پاکستان اعلام کرد که در سفر به این کشور موضع جمهوری اسلامی درباره "چارچوب عملی و قابل اجرا" برای رسیدن به توافق پایان جنگ با امریکا را برای مقام‌های اسلام‌آباد مطرح کرده است.

واردات و فروش پَتاقی‌ها و مواد آتش‌بازی از سوی طالبان ممنوع اعلام شد

آرشیف
آرشیف

وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان روز جمعه ۴ ثور اعلام کرد که به گمرکات دستور داده تا از واردات این مواد جلوگیری کنند و پَتاقی‌هایی وارد شده‌ را دوباره به محل اصلی‌شان بازگردانند.

به گفته طالبان، این تصمیم به دستور رهبری آن‌ها اتخاذ شده و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

در سال‌های گذشته نیز درخواست‌هایی برای جلوگیری از واردات پَتاقی‌ها و مواد آتش‌بازی به افغانستان مطرح شده، اما از آن جلوگیری نشده بود.

طالبان از افغان‌هایی که در قطر به‌سر می‌برند و در انتظار رفتن به امریکا هستند، خواست به افغانستان بازگردند

شماری از افغان‌هایی که توسط نیروهای امریکایی از کابل به قطر انتقال داده شدند، ۱۵ اگست ۲۰۲۱ (آرشیف)
شماری از افغان‌هایی که توسط نیروهای امریکایی از کابل به قطر انتقال داده شدند، ۱۵ اگست ۲۰۲۱ (آرشیف)

وزارت خارجه حکومت طالبان در بیانیه‌ای که روز شنبه ۵ ثور منتشر شد، به افغان‌هایی که در قطر به‌سر می‌برند و در انتظار رفتن به امریکا هستند اطمینان داده و گفته که اگر کدام افغان قصد رفتن به کشور دیگری را داشته باشد، می‌تواند در زمان مناسب از راه‌های قانونی دوباره اقدام کند.

روزنامه نیویارک تایمز روز سه‌شنبه (۲۱ اپریل) گزارش داد که حدود یک‌هزار و یک‌صد افغان که پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، در یک کمپ نظامی در قطر به امید رفتن به امریکا جابه‌جا شده‌اند، اکنون با یک تصمیم دشوار روبه‌رو هستند.

آنها یا به افغانستان تحت حاکمیت طالبان بازگردند یا به جمهوری دموکراتیک کانگو فرستاده شوند.

ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان، هفته گذشته در صفحه ایکس خود نگرانی‌اش را درباره افغان‌هایی ابراز کرد که پس از بازگشت طالبان به قدرت به کشورهای خارجی رفته‌اند و اکنون دوباره به افغانستان بازگردانده می‌شوند.

حملات هوایی روسیه به شهر دنیپرو اوکراین برای چهارمین روز ادامه دارد

یکی از ساختمانی مسکونی در کی‌یف که هدف حملات هوایی روسیه قرار گرفته است(آرشیف)
یکی از ساختمانی مسکونی در کی‌یف که هدف حملات هوایی روسیه قرار گرفته است(آرشیف)

حملات هوایی مرگبار روسیه، صبح زود امروز شنبه ۵ ثور شهر شرقی دنیپرو در اوکراین را هدف قرار داد.

این چهارمین روز پی‌هم حملات روسیه بر این مرکز مهم فعالیت‌های داوطلبانه در اوکراین به شمار می‌رود.

ولکساندر هانژا، والی دنیپرو، امروز گفت که در این حملات حداقل پنج تن کشته و حدود ۴۸ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گفتۀ هانژا، صبح زود امروز یک طیاره بی‌پیلوت روسی یک ساختمان مسکونی دیگر را در این شهر هدف قرار داد، تیم‌های خدمات اضطراری محلی در جستجوی افراد گیر مانده زیر آوار ساختمان آسیب دیده هستند، دو کودک ۹ و ۱۷ ساله نیز در میان زخمی‌ها شامل اند.

تهاجم غیر موجۀ روسیه بر اوکراین که در ۲۴ فبروری ۲۰۲۲ میلادی آغاز شد، هنوز هم ادامه دارد.

سازمان همکاری شانگهای: افغانستان باثبات برای امنیت منطقه ضروریست

اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای ۲۰۲۵ در تیانجین (آرشیف)
اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای ۲۰۲۵ در تیانجین (آرشیف)

معاونان وزارت‌های امور خارجۀ سازمان همکاری شانگهای روز جمعه(۴ ثور) در نشستی در مسکو درمورد وضعیت افغانستان و منطقه گفتگو کردند.

اشتراک‌کنندگان این نشست بار دیگر حمایت شان را از افغانستان به‌حیث یک کشور مستقل، بی‌طرف و صلح‌آمیز عاری از تهدیدات تروریستی، جنگ و مواد مخدر ابراز کردند.

اعضای سازمان همکاری شانگهای پیش از این نیز یک افغانستان باثبات را برای پیشرفت امنیت درازمدت در منطقه ضروری دانسته‌اند.

بیشتر کشورهای عضو این سازمان در مورد قاچاق مواد مخدر از افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند.

سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ تأسیس شد؛ روسیه، چین، کشورهای آسیای میانه، هند، پاکستان، ایران و بلاروس از اعضای آن هستند.

وزارت خارجه ایران: عراقچی با نمایندگان امریکا دیدار نخواهد داشت

عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران (آرشیف)
عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران (آرشیف)

در حالیکه گفته می شود، نماینده رئیس‌جمهور ایالات متحدۀ امریکا امروز به اسلام‌آباد می‌رسد، وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تا اکنون هیچ برنامه‌ای ملاقات عباس عراقچی با امریکایی‌ها وجود ندارد.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، شب گذشته به اسلام‌آباد رسیده است.

قصر سفید دیروز اعلام کرد که استیو ویتکوف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور ترمپ، همراه با جارد کوشنر مشاور و دامادش، روز شنبه به اسلام‌آباد خواهند رفت تا در گفتگوهای مستقیم با وزیر امور خارجۀ ایران شرکت کنند.

به گفته قصر سفید، اگر در این گفتگوها پیشرفتی حاصل شود، سپس جی‌دی ونس معاون رئیس‌جمهور ترمپ، نیز به اسلام‌آباد خواهد رفت.

وزارت امور خارجه ایران می‌گوید که عباس عراقچی پس از دیدار با مقامات پاکستانی در اسلام‌آباد، به روسیه و عمان سفر خواهد کرد.

گسترش همکاری های امنیتی، زلینسکی به عربستان رفت

ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی، در جده، ۲۴ اپریل ۲۰۲۶
ولودیمیر زلینسکی رئیس جمهور اوکراین و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی، در جده، ۲۴ اپریل ۲۰۲۶

رئیس‌جمهور اوکراین روز جمعه ۴ ثور به عربستان سعودی سفر کرد.

این دومین سفر ولودیمیر زلینسکی به منطقه از زمان آغاز جنگ میان ایران، اسرائیل و امریکا است.

زلینسکی روز جمعه ۴ ثور در شبکه اکس تویتر سابق نوشت که با ولیعهد عربستان سعودی، محمد بن سلمان، دیدار کرده و درباره مسائل مربوط به دفاع، انرژی و امنیت غذایی گفتگو کرده‌اند.

او افزوده که هر دو طرف تلاش دارند تا توافق امنیتی امضا شده را گسترش دهند.

نزدیک به یک ماه پیش، میان کی‌یف و ریاض یک توافق همکاری‌های دفاعی به امضا رسیده بود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG