لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۸ سنبله ۱۴۰۵ کابل ۰۹:۰۴

جهان

نشست وزیران دفاع ناتو امروز در بروکسل برگزار می‌شود

آرشیف، نشست وزیران دفاع ناتو
آرشیف، نشست وزیران دفاع ناتو

نشست وزیران دفاع عضو پیمان نظامی ناتو قرار است امروز پنج‌شنبه (۲۲ اکتوبر) در بروکسل برگزار شود.

در این نشست دو روزه در کنار سایر مسایل، حضور نظامی ناتو در افغانستان هم بحث می‌شود.

بیلی هاتچیسن سفیر ایالات متحدهٔ امریکا در ناتو دیروز چهارشنبه در آستانهٔ نشست وزیران دفاع گفت: "در مورد مسایل مربوط به افغانستان، ما با متحدان خود مشوره کرده‌ایم. در این باره قوماندان نیروهای ما در افغانستان با ۳۰ تن سفیران سازمان ناتو در مورد گفت‌وگوهای قبلی که کاهش نیروها اند، معلومات داد."

در حال حاضر نزدیک به ۱۲ هزار نیروی ۳۸ کشور در چوکات مأموریت حمایت قاطع تحت رهبری ناتو در افغانستان فعالیت دارند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

سازمان «گلوبال ویتنس» :در سال ۲۰۲۵، دست‌کم ۱۲۴ فعال محیط زیست در سراسر جهان کشته شده‌اند

آرشیف
آرشیف

سازمان «گلوبال ویتنس» در گزارشی گفته است که در سال ۲۰۲۵، دست‌کم ۱۲۴ مدافع زمین و محیط زیست در سراسر جهان کشته شده‌اند.

بر اساس این گزارش در وبسایت این سازمان منتشر شده، ۸۵ درصد این قربانیان در امریکای لاتین بوده‌اند. در کلمبیا ۳۹ نفر و در برازیل ۲۶ نفر کشته شده‌اند.

همچنین در هندوراس و فیلیپین ۱۲ نفر، در مکسیکو ۱۰ نفر و در گواتمالا ۸ نفر کشته شده‌اند.

گلوبال ویتنس می‌گوید بیش از نیمی از این قتل‌ها با منازعات زمین و دست‌کم یک‌سوم آن‌ها با جرایم سازمان‌یافته و قاتلان اجیرشده ارتباط داشته است.

این سازمان هشدار داده که شمار واقعی قربانیان ممکن است بیشتر باشد، چون همه رویدادها ثبت و تأیید نشده‌اند.

ایالات متحده امریکا فروش احتمالی تجهیزات دفاع هوایی به اوکراین را تأیید کرده است

آرشیف
آرشیف

ایالات متحده فروش احتمالی تجهیزات دفاع هوایی به ارزش ۲.۶۸ میلیارد دالر به اوکراین را تأیید کرده است.

این بسته شامل انواع موشک‌ها، توپها، رادارهای ضد درون و تجهیزات مرتبط می‌شود.

این اقدام پس از درخواست‌های مکرر کی‌یف برای دریافت حمایت به‌منظور مقابله با حملات روسیه صورت گرفت.

وزارت خارجه امریکا روز جمعه ۲۷سنبله در اعلامیه‌ای گفته است که این فروش هنوز نیاز به بررسی کانگرس دارد و هزینه آن قرار است از کمک‌های اروپایی و منابع مالی امریکا که قبل به اوکراین کمک شده، تأمین شود.این تصمیم در حالی اعلام شده که حملات روسیه بر کی‌یف افزایش یافته و اوکراین با کمبود مهمات دفاع هوایی روبه‌رو است.

این درحالی است که ترمپ لایحه‌ای را امضا کرد که تحریم‌های جدید علیه روسیه را مجاز می‌سازد و هدف آن وارد کردن فشار بیشتر بر مسکو است.

هم‌زمان، اختلاف میان مسکو و کی‌یف بر سر سرزمین‌های مورد مناقشه همچنان مانع اصلی در مسیر مذاکرات صلح است.

امریکا، دنمارک و گرینلند توافق امنیتی تازه‌ای اعلام کردند

آرشیف
آرشیف

امریکا، دنمارک و گرینلند از دستیابی به توافقی تازه دربارهٔ امنیت این قلمرو خودمختار دنمارک خبر داده‌اند؛ توافقی که بر اساس آن واشنگتن حضور نظامی خود را در گرینلند گسترش می‌دهد و مانع از ایجاد پایگاه نظامی، استقرار نیرو یا سرمایه‌گذاری‌های حساس از سوی روسیه و چین خواهد شد.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز شنبه ۲۸ سنبله اعلام کرد این توافق به ایالات متحده امکان می‌دهد آنچه را برای تأمین امنیت گرینلند و امریکا لازم می‌داند، انجام دهد.

او گفت هیچ رقیب امریکا بدون تأیید کتبی واشنگتن حق ایجاد پایگاه یا حضور نظامی در گرینلند و نیز سرمایه‌گذاری در بخش‌های حساس آن را نخواهد داشت و افزود این توافق تاریخ انقضا ندارد.

همزمان، مقام‌های دنمارکی و گرینلندی از توافق استقبال کردند.

با این حال، جزئیات اجرایی توافق هنوز علنی نشده است. دانمارک و گرینلند گفته‌اند قرار است توافق هفتهٔ آینده در حاشیهٔ مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک امضا شود.

مسئولان محلی خیبرپختونخوا: شمار تلفات حمله روز جمعه در این ایالات به ۳۱ نفر افزایش یافت

مردم در حال انتقال زخمی‌های حمله روز جمعه ۲۷ سنبله در منطقه کوهات خیبرپختونخوا
مردم در حال انتقال زخمی‌های حمله روز جمعه ۲۷ سنبله در منطقه کوهات خیبرپختونخوا

عبدالسلام خالد، مسئول روابط عامه پولیس ایالت خیبرپختونخوا به رادیو آزادی گفت که شمار تلفات حمله روز جمعه در منطقه کوهات این ایالت به ۳۱ نفر افزایش یافته است.

او می‌گوید که در این میان ۱۴ پولیس و ۸ مهاجم شامل هستند.

بلال احمد فیضی، سخنگوی اداره امدادرسانی ۱۱۲۲ خیبرپښتونخوا نیز با تأیید این آمار به رادیو آزادی گفت که ۸۴ نفر دیگر در این حمله زخمی شدند.

او اما شمار تلفات پولیس را ۲۱ اعلام کرد.

مسئول روابط عامه پولیس ایالت خیبرپختونخوا می‌گوید که عملیات پاکسازی ساحه حمله به پایان رسیده است.

نوید احمد، معاون کمیشنر کوهات به خبرنگار رادیو آزادی گفت که مهاجمان مسلح روز جمعه ۲۷ سنبله نخست با یک موتر پر از مواد انفجاری در نزدیکی یک مسجد در یک مرکز پولیس حمله کردند و پس از آن به درگیری با نیروهای پولیس پرداختند.

وزارت خارجه حکومت طالبان این حمله را محکوم کرده است.

این وزارت روز شنبه ۲۸ سنبله در اعلامیه‌ای گفته است: "حمله بر اماکن مقدس غیرقابل توجیه و قابل محکومیت است."

تا اکنون هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

ترمپ قانون تحریم‌های تازه علیه روسیه و مرتبط با ایران را امضا کرد

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز جمعه ۲۷ سنبله و اندکی پس از تایید کانگرس در هفته گذشته، لایحه‌ای را امضا کرد که مجوز اعمال تحریم‌های جدیدی را برای تحت فشار قرار دادن روسیه بر سر جنگ در اوکراین صادر می‌کند.

این قانون همچنین تحریم‌های مرتبط با ایران را نیز تمدید می‌کند.

این قانون بخش‌های انرژی و دفاعی روسیه را در کنار ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور، و دیگر مقامات ارشد هدف قرار می‌دهد.

همچنین کشتی‌های موسوم به سایه مسکو متشکل از نفتکش‌هایی که برای دور زدن تحریم‌های غرب استفاده می‌شوند نیز در این لایحه هدف قرار گرفته‌اند و به ترمپ اختیار می‌دهد تا بر خریداران عمده نفت و گاز روسیه تعرفه‌ای تا ۱۰۰ درصد اعمال کند.

این لایحه همچنین شرکت‌ها و بازیگران خارجی حامی ارتش روسیه را هدف قرار می‌دهد و تحریم‌های مرتبط با ایران را تمدید می‌کند.

ملل متحد: پاکستان در ۲۰۲۶ بیش از ۸۰ هزار مهاجر افغان را بازداشت کرده‌است

آرشیف، شماری از مهاجرین افغان بازداشت شده از سوی پولیس پاکستان
آرشیف، شماری از مهاجرین افغان بازداشت شده از سوی پولیس پاکستان

ملل متحد می‌گوید که پاکستان در سال جاری میلادی بیش از ۸۰ هزار مهاجر افغان را بازداشت و اخراج کرده‌است.

ادارۀ بین‌المللی مهاجرت (آی او ام) و کمیشنر عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان روز جمعه «۲۷ سنبله» در یک گزارش مشترک اعلام کردند که از اول جنوری تا ۱۲ سپتمبر ۲۰۲۶ بیش از ۸۰ هزار مهاجر افغان در مناطق مختلف پاکستان بازداشت و پس از آن به افغانستان اخراج شده‌اند.

بر اساس این گزارش، در این مدت در مجموع بیش از ۷۸۷ هزار مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان برگشتند.

این درحالی‌ست که مهاجرین بازگشته به افغانستان همواره از مشکلات مختلف از جمله عدم دسترسی به سرپناه، فرصت‌های کاری و خدمات عامه شکایت دارند.

اخیراً دفتر هماهنگی امور بشردوستانه ملل متحد (اوچا) در گزارشی گفت که بازگشت کننده‌گان با آینده‌ی نامعلوم روبه‌رو هستند و افزایش شمار آنان فشار بیشتری بر جوامع میزبان وارد کرده‌است.

دو فعال حقوق بشر در پاکستان چند ساعت پس از آزادی دوباره بازداشت شدند

ایمان زینب مزاری حاضر، وکیل مدافع و فعال برجستۀ حقوق بشر و همسرش، هادی علی چته
ایمان زینب مزاری حاضر، وکیل مدافع و فعال برجستۀ حقوق بشر و همسرش، هادی علی چته

یک فعال برجستۀ حقوق بشر در پاکستان و همسرش چند ساعت پس از رهایی از زندان دوباره بازداشت شدند.

ایمان زینب مزاری حاضر، وکیل مدافع و فعال برجستۀ حقوق بشر و همسرش، هادی علی چته که او نیز وکیل مدافع است، از منتقدان صریح حکومت و اردوی پاکستان به شمار می‌روند.

سازمان عفو بین‌الملل روز جمعه «۲۷ سنبله» با نشر اعلامیه‌ی گفته که این زوج روز پنج‌شنبه و چند ساعت پس از آن دوباره بازداشت شدند که با قید ضمانت از سوی ستره محکمه آزاد شده بودند.

عفو بین‌الملل می‌گوید که این فعالان حقوق بشر به اتهام شرکت در یک "گردهمایی مسالمت‌آمیز" دوباره بازداشت شدند.

معاون بخش آسیایی عفو بین‌الملل گفته است: "پرونده آنان بار دیگر نشان می‌دهد که مقام‌ها تا چه اندازه مایل اند از نظام قضایی به‌عنوان ابزاری علیه صداهای منتقد استفاده کنند."

به گزارش رسانه‌های پاکستانی، بازداشت دوباره این دو فعال با واکنش‌های برخی خبرنگاران و فعالان حقوق بشر در پاکستان روبه‌رو شده‌است.

پیش از این محکمه‌ی در پاکستان، ایمان زینب مزاری و همسرش را به ۱۰ سال تا ۱۷ سال زندان محکوم کرده بود.

حمله کوسه‌ماهی در استرالیا؛ یک مرد هنگام آب‌بازی جان باخت

آرشیف
آرشیف

پولیس استرالیا اعلام کرده که یک مرد روز جمعه «۲۷ سنبله» در پی حمله کوسه‌ماهی هنگام آب‌بازی در نزدیکی ساحل سورنتو در شهر پِرت، ایالت استرالیای غربی جان باخت.

این پنجمین مورد مرگ‌ومیر ناشی از حمله کوسه‌ماهی در استرالیا در سال جاری است.

سخنگوی پولیس استرالیای غربی گفته است که این مرد هنگام آب‌بازی در امتداد ساحل مورد حمله کوسه‌ماهی قرار گرفت و در نتیجه این حمله جان باخت.

مقام‌های محلی ساحل‌های این منطقه را تا اطلاع بعدی بستند.

این دومین حمله کوسه‌ماهی در استرالیای غربی در همین هفته است.

پیش از این، یک مرد در ساحل گلنفیلد در شمال پرت، در پی حمله کوسه بخشی از پایش را از دست داده بود.

اپدیت شده

معاون کمیشنر کوهات: تلفات انفجار دستکم به ۲۰ نفر و شمار زخمی‌ها به ۷۸ نفر رسید

آمبولانس‌ها نزدیک محل انفجار
آمبولانس‌ها نزدیک محل انفجار

پس از انفجار مرگبار در شهر کوهات امروز، در ایالت خیبرپختونخوا پاکستان، نوید احمد، معاون کمیشنر کوهات می گوید که شمار کشته‌شدگان به دست‌کم ۲۰ نفر و شمار زخمی‌ها به ۷۸ نفر رسیده است.

معاون کمیشنر کوهات، به خبرنگار رادیو آزادی گفته است که بیشتر کشته‌شدگان نیروهای پولیس هستند. او همچنین تأیید کرده است که پس از انفجار، میان نیروهای پولیس و مهاجمان مسلح درگیری رخ داده است.

از سوی هم یک مقام ارشد پولیس خیبرپختونخوا به خبرگزاری فرانسه گفته است که در این حمله ۱۶ نفر، از جمله پنج نیروی پولیس کشته شده‌اند.

مقام‌های پاکستانی می‌گویند این انفجار در نزدیکی یک مسجد و در مرکز پولیس زمانی رخ داد که نمازگزاران نماز جمعه را به پایان رسانده بودند.

رسانه‌های پاکستانی به نقل از منابع امنیتی گزارش داده‌اند که دست‌کم شش مهاجم نیز کشته شده‌اند.

او افزوده است که در آغاز، یک مهاجم انتحاری دیوار مرکز پولیس را منفجر کرده و پس از آن، مهاجمان دیگر وارد ساختمان شده‌اند. در نتیجه انفجار، بخش بزرگی از ساختمان مرکز آموزشی پولیس فروریخته است.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است؛ اما منطقه خیبرپختونخوا در سال‌های اخیر شاهد حملات گروه تحریک طالبان پاکستان بوده است.

آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور پاکستان، ضمن ابراز تأسف از تلفات، برای زخمی‌ها آرزوی بهبودی کرده است.

پاکستان افزایش حملات در خیبرپختونخوا و بلوچستان را به فعالیت گروه‌های مسلح مرتبط با افغانستان نسبت می‌دهد؛ اما حکومت طالبان این اتهام‌ها را رد می‌کند. این اختلاف‌ها در سال‌های اخیر به افزایش تنش و درگیری میان دو کشور منجر شده است.


انفجار در نزدیکی مسجد و مرکز پولیس در کوهات؛ ده‌ها نفر کشته و زخمی شدند

آرشیف
آرشیف

مقام‌های پاکستانی می‌گویند در پی انفجار روز جمعه ۲۷ سنبله در نزدیکی یک مسجد و یک مرکز پولیس در شهر کوهات، در ایالت خیبرپختونخوا، ده‌ها نفر کشته و زخمی شده‌اند.

خبرنگار محلی رادیو آزادی در پاکستان گفته است که این انفجار زمانی رخ داد که مردم پس از ادای نماز جمعه از مسجد بیرون می‌شدند. به گفته او، پس از انفجار صدای فیر مرمی نیز شنیده شده است.

آمار تلفات و خسارات در حال تغییر است.

رئیس پولیس خیبرپختونخوا به خبرگزاری فرانسه گفته است که تحقیقات درباره علت انفجار آغاز شده است.

تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است؛ اما منطقه خیبرپختونخوا در سال‌های اخیر شاهد حملات گروه تحریک طالبان پاکستان بوده است.

آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور پاکستان، ضمن ابراز تأسف از تلفات، مبارزه با گروه‌های مسلح را برای تأمین امنیت این کشور ضروری دانسته است.

این در حالی است که به‌تازگی ابراهیم کالین، رئیس سازمان استخبارات ملی ترکیه، پس از سفر به افغانستان وارد پاکستان شده و با شماری از مقام‌های ارشد این کشور درباره امنیت منطقه‌ای و همکاری‌های دوجانبه گفت‌وگو کرده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG