لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۶ حمل ۱۴۰۵ کابل ۰۴:۴۷

افغانستان

ده‌ها خبرنگار جهانی کشته شدن الیاس داعی را محکوم کرده اند

الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی
الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی

ده‌ها خبرنگار جهانی کشته شدن الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی را محکوم کرده و گفته اند که وی در ولایت جنگ‌زده هلمند خبرنگار بسیار موثر بود.

سون اینگل راسموسن خبرنگار وال ستریت ژورنال نوشته است در بسیار گزارشهای دشوار مدیون همکاری داعی می‌باشد.

اندرو کیلتی خبرنگار عکاس نوشته است: "نشر ۹۵ درصد راپورها از هلمند بدون همکاری داعی ناممکن بود. اشلی جکسون عضو مرکز مطالعات گروه‌های مسلح به رادیو آزادی گفت داعی یک خبرنگار شجاع و ورزیده بود.

او افزوده است: "من داعی را اولین بار زمانی که برای تحقیق به هلمند رفته بودم، دیدم. او ارتباطات فوق‌العاده وسیع داشت. بسیار دلاور بود. کار با او این را ممکن ساخت که یک چهره کاملاً دگرگون جنگ را ببینیم. نرسها او را می‌شناختند، قوماندانان اورا می‌شناختند، مقا‌م‌های دولتی با او آشنا بودند، هیچ کس از همکاری با او دریغ نمی‌کرد. این‌ها علایم یک خبرنگار بسیار خوب می‌باشد."

خبرنگار نیویرک تایمز مجیب مشعل در تویتر خود نوشته است که الیاس داعی یک صدای گرم و پرشور هلمند و افغانستان بود.

الیاس داعی خبرنگار رادیو در هلمند صبح ۱۲ نومبر در نتیجه انفجار یک بم مقناطیسی کشته شد. وزیر خارجه ناروی ان ماری اریکسن سورید کشته شدن الیاس داعی را یک تراژیدی خواند.

در تویتر وزارت خارجه ناروی آمده است که خانم سورید حمله بر خبرنگاران و رسانه‌های آزاد را محکوم می‌کند.

وزیر خارجه ناروی همچنان با نگرانی‌های سرمنشی ملل متحد انتونیو گوتیریس همنوایی نشان داده است.

گوتیریش کشته شدن خبرنگاران را در نقاط مختلف جهان مخصوصا در مناطقی که جنگ جریان دارد، قابل نگرانی عمیق خوانده است.

آقای گویتریش گفته به تلاش مشترک نیاز است تا عاملین این جرایم از جزا معافیت پیدا نکنند. قبل از این هم یک تعداد مقامات بلندرتبه کشورهای مختلف، ده‌ها فعال حقوق بشر از جمله سازمان دیدبان حقوق بشر کشته شدن خبرنگار رادیو آزادی الیاس داعی را محکوم کردند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

متقی: مذاکرات با پاکستان در شهر ارومچی جریان دارد

امیرخان متقی وزیر خارجۀ حکومت طالبان
امیرخان متقی وزیر خارجۀ حکومت طالبان

وزیر خارجۀ حکومت طالبان می‌گوید که مذاکرات میان هیئت این گروه و پاکستان در شهر ارومچی چین جریان دارد. امیرخان متقی، این سخن را در نشست موسوم به «گفت‌وگوی مشورتی افغانستان-آسیای مرکزی» روز یک‌شنبه (۱۶حمل) در کابل گفت.

آقای متقی افزود: طالبان« با صداقت و رویکرد راه‌حل‌محور» در این مذاکرات شرکت کرده‌اند.

او همچنان گفت که طالبان همواره «در پی حل مسائل از طریق تفاهم، گفت‌وگو و روابط مبتنی بر احترام و درک متقابل بوده است و در عین حال حق دفاع از تمامیت ارضی و مردم خویش را محفوظ می‌دارند.»

بر اساس گزارش ها ، مذاکرات میان هیئت های طالبان و پاکستان روز پنجشنبه هفتۀ گذشته در شهر ارومچی چین آغاز شد.

جزئیاتی از گفت‌وگو های دو طرف هنوز منتشر نشده است.

طاهر اندرابی سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان اواخر هفتۀ گذشته گفت که مشارکت اسلام آباد در این گفتگوها، تأکید دوباره بر نگرانی‌های اصلی پاکستان است و به گفتۀ او ، مسئولیت پیشبرد واقعی این روند برعهدۀ طالبان است.

تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان روز دوشنبه در برابر تیم قرغیزستان به میدان می‌رود

اعضای تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان (آرشیف)
اعضای تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان (آرشیف)

قرار است تیم ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان در اولین دیدارش در رقابت‌های قهرمانی آسیای مرکزی ۲۰۲۶ ، فردا دوشنبه به مصاف تیم قرغیزستان برود.

فدراسیون فوتبال افغانستان امروز (۱۶حمل) در فیسبوک نوشته است که ملی پوشان زیر ۱۷ سال فوتبال این کشور نخستین جلسۀ تمرینی را برای آمادگی به بازی فردا در شهر تاشکند پایتخت ازبکستان برگزار کردند.

بر اساس اعلام انجمن فوتبال آسیای مرکزی ، رقابت های فوتبال با حضور افغانستان ، ازبکستان ، قرغیزستان ، ترکمنستان و تاجکستان در تاشکند در ۱۷ حمل آغاز می‌شود.

نشست «گفتگوی مشورتی افغانستان و آسیای مرکزی» به میزبانی طالبان در کابل

آرشیف
آرشیف

وزارت خارجۀ طالبان امروز یکشنبه ( ۱۶حمل) میزبان نشستی تحت عنوان « گفتگوی مشورتی افغانستان و آسیای مرکزی» است.

حافظ ضیااحمد تکل رئیس اطلاعات و روابط عامۀ این وزارت در ایکس نوشته است که نشست به رهبری امیرخان متقی وزیر خارجۀ طالبان و با اشتراک نمایندگان ارشد کشورهای آسیای مرکزی آغاز شده.

او افزوده است که در این نشست در بارۀ موضوعات سیاسی ، اقتصادی ، امنیتی و همچنان در مورد همکاری های منطقه ای و توسعۀ تجارت و ترانزیت بحث می‌شود.

هرچند برخی از کشورهای آسیای مرکزی با طالبان روابط نزدیک دارند ، اما هیچ یک از این کشور ها حکومت طالبان را هنوز به رسمیت نشناخته اند.

تیم ملی نوجوانان فوتبال افغانستان برای انجام مسابقات عازم ازبکستان شد

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

بر اساس معلومات فدراسیون فوتبال افغانستان، اعضای تیم ملی زیر ۱۷ سال فوتبال افغانستان قرار است در مسابقات قهرمانی زیر 17 سال کافا 2026 که در شهر تاشکند ازبکستان برگزار می شود اشتراک کنند.

این مسابقات روز دوشنبه ۱۷حمل آغاز می شود و به شمول افغانستان، پنج تیم در آن اشتراک خواهند کرد.

نهادهای جامعه مدنی افغانستان خواستار مداخله شورای امنیت سازمان ملل شدند

نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد (آرشیف)
نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد (آرشیف)

جمعی از نهادهای جامعه مدنی افغانستان با فرستادن نامه‌ای به شورای امنیت گفته اند که اقدامات پاکستان و رژیم طالبان در افغانستان، منجر به آسیب‌ های گسترده به غیرنظامیان و تضعیف تمامیت ارضی افغانستان شده که نقض منشور ملل متحد محسوب شده و تهدیدی فوری برای صلح و امنیت بین‌المللی به‌شمار می‌رود.

در نامه گفته شده که شورای امنیت سازمان ملل متحد وظیفه دارد در زمانی که حقوق مردم افغانستان به طور سیستماتیک نادیده گرفته می‌شود، اقدام کند.

آنها خواهان توقف فوری تمامی استفاده‌های فرامرزی از زور که با منشور ملل متحد در تضاد است، اتخاذ تدابیری برای تضمین پاسخگویی و حفاظت از غیرنظامیان مطابق با حقوق بشردوستانه بین‌المللی و حقوق بشر شده اند.

این نامه در حالی از سوی جمعی از نهاد های جامعه مدنی افغانستان به شورای امنیت ارسال می شود که در گیری ها میان حکومت طالبان در افغانستان و حکومت پاکستان وارد ششمین هفته شده‌است.

روز جمعه ۱۴ حمل وزارت خارجه چین از پیشرفت در گفتگوهای صلح میان نمایندگان طالبان افغانستان و حکومت پاکستان خبر داد، اما جزئیات بیشتر آن را ارائه نکرد.

این گفتگوها روز پنجشنبه در شهر ارومچی در شمال غرب چین آغاز شد و به گفته وزارت خارجه چین، این مذاکرات به شکل تدریجی و مثبت آن در جریان است.

درگیری‌ها میان طالبان در افغانستان و حکومت پاکستان شامل تبادل آتش در امتداد خط دیورند از سوی هر دو طرف و همچنین حملات راکتی و هوایی پاکستان، حتی بر کابل، پایتخت افغانستان، بوده است.

سازمان ملل متحد پیش‌تر در گزارش‌هایی اعلام کرده بود که در دو هفته نخست این خشونت‌ها در شرق افغانستان، بیش از ۷۶ غیرنظامی کشته شده‌اند.

افزایش تلفات زلزله شب‌گذشته در کابل؛ حداقل ۱۲ تن کشته شدند

مقام‌های طالبان و جمعیت هلال‌احمر می‌گویند در پی زلزله شام جمعه در افغانستان، ۱۲ تن، از جمله هشت عضو یک خانواده جان باختند و چهار تن دیگر زخمی شده‌اند.

بر اساس معلومات ادارۀ زمین‌شناسی ایالات متحده، این زلزله به بزرگی ۵.۸ درجه ریشتر با مرکزیت بدخشان رخ داده و در بخش‌های مختلف کشور، به شمول کابل احساس شده است.

به گفتۀ حمدالله فطرت معاون سخنگوی حکومت طالبان، پنج خانه به‌گونه کامل و ۳۳ خانه دیگر به گونه نسبی در چند ولایت آسیب دیده و در مجموع ۴۰ خانواده متأثر شده‌اند.

همچنین گزارش شده که در منطقه گوسفنددره کابل، تنها یک کودک از یک خانواده زنده مانده که او نیز زخمی است.

سازمان جهانی صحت ۷۸.۵ تُن کمک‌های طبی را به کابل منتقل کرده است

سازمان جهانی صحت روز شنبه‌، ۱۵ حمل از رسیدن ۷۸.۵ تُن تجهیزات طبی نجات‌بخش به کابل خبر داد.

این سازمان در خبرنامه‌ای گفته که این کمک‌ها از دبی به افغانستان انتقال یافته و شامل دواها، کیت‌های سرخکان، مواد تغذیه‌ای برای کودکان مبتلا به سوءتغذیۀ شدید و تجهیزات جراحی می‌باشد.

سازمان جهانی صحت افزوده که این کمک‌ها می‌تواند به بیش از ۴۱۹ هزار نفر خدمات صحی فراهم کرده و امکان انجام حدود ۱۳ هزار و ۶۰۰ عملیات جراحی نجات‌بخش را در سراسر افغانستان فراهم کند.

حکومت طالبان: در نتیجه زلزله‌ در کابل حداقل هشت تن کشته شدند

آرشیف
آرشیف

مقامات حکومت طالبان در افغانستان می‌گویند، در اثر زلزله‌ای که جمعه شب در کابل رخ داد حداقل هشت تن که همه اعضای یک خانواده بودند، کشته شدند.

حافظ بشارت، سخنگوی ولایت کابل، در اعلامیه‌ای گفته که این زلزله خانه‌ای را در منطقه گوسفند دره در ولسوالی بگرامی ویران کرده است.

به گفته او، کشته‌شدگان پدر، مادر، چهار دختر و دو پسر این خانواده را شامل می شود.

یک کودک خردسال نیز در این حادثه زخمی شده است.

براساس اعلامیه، شدت این زلزله ۵.۸ درجه ریشتر بوده و مناطق دیگر افغانستان را نیز تکان داده است.

در ۲۴ ساعت گذشته، هفت تن در اثر سیلاب ها در افغانستان کشته شدند

آرشیف
آرشیف

در نتیجۀ سرازیر شدن سیلاب ها در جریان بیست‌وچهار ساعت گذشته، در ولایات ننگرهار، قندهار، ارزگان، هرات و هلمند، هفت تن جان‌هایشان را از دست داده‌اند.

به این ترتیب، تعداد تلفات ناشی از بارندگی های اخیر یک هفته گذشته در افغانستان، به بیش از پنجاه تن رسیده است.

مسؤولان طالبان در هرات روز جمعه(۱۴ حمل) از چپه شدن یک بس مسافربری که با پنجاه و هشت مسافر از هرات به سوی فراه و نیمروز در حرکت بود، خبر دادند.

بر اساس گزارش‌ها، در این رویداد بیست و هفت تن زخمی شدند و حالت صحی ده تن از زخمی‌ها وخیم خوانده شده است.

براساس پیش‌بینی اداره‌های هواشناسی، امروز(شنبه ۱۵ حمل) نیز در بسیاری از ولایت‌های افغانستان بارندگی‌ پیش‌بینی شده است.

شورای مهاجران ناروی: به‌دلیل جنگ‌ها هزاران خانواده در امتداد خط دیورند،بی‌جا شده‌اند

شماری از بی‌جا شدگان افغان(آرشیف)
شماری از بی‌جا شدگان افغان(آرشیف)

شورای مهاجران ناروی می گوید که به‌دلیل جنگ‌های اخیر میان نیروهای پاکستان و افغانستان هزاران خانواده در امتداد خط فرضی دیورند، مجبور شده‌اند که به سایر مناطق کوچ کنند؛ این خانواده‌ها در وضعیت بسیار بدی به‌سر می‌برند و از ابتدایی‌ترین خدمات و نیازهای زندگی محروم‌اند.

شورای مهاجران ناروی روز جمعه(۱۴ حمل) برای مساعدت با این افغان‌ها، درخواست کمک‌های عاجل را کرده است.

روابط میان پاکستان و افغانستان از ماه اکتوبر سال گذشته به این طرف تیره شده، راه‌ها موصلاتی مسدود گردیده، اما در بیش از یک ماه گذشته درگیری‌ها میان این دو کشور شدت یافته و تاکنون صدها تن در نتیجهٔ این جنگ‌ها کشته شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG