لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۳ عقرب ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۰۵

جهان

در اثر سقوط یک هلیکوپتر ۴ سرباز پاکستان کشته شدند

آرشیف، عکس از سقوط یک هلیکوپتر نظامی پاکستان در کویته
آرشیف، عکس از سقوط یک هلیکوپتر نظامی پاکستان در کویته

چهار سرباز اردوی پاکستان در نتیجۀ سقوط هلیکوپتر نظامی در نزدیک مرز آن کشور با چین امروز یکشنبه جان باختند.

یک سخنگوی اردو گفته که هلیکوپتر برای انتقال جسد سربازی که در نتیجۀ برفکوچ در منطقۀ گلگت بلتستان جان باخته بود به آن منطقه فرستاده شده بود.

علت سقوط هلیکوپتر نقص فنی خوانده شده.

یک روز پیش در حملۀ شورشیان مسلح ، ۷ شبه نظامی قول اردوی مرزی پاکستان در ایالت بلوچستان کشته شدند.

در بیانیۀ اردو گفته شده که به دنبال رویداد عملیات تصفیه‌ای در منطقه راه اندازی شده است.

مسئولیت حمله را هیچ گروهی تا حال نپذیرفته است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

اقدامات پولیس پاکستان برضد مهاجرین افغان تشدید یافته است

آرشیف
آرشیف

پس از حملات اخیر در برخی مناطق پاکستان و اتهامات مقامات این کشور که افغان‌ها را مقصر ‌دانسته اند، اقدامات برضد مهاجرین افغان در پاکستان تشدید یافته است.

پولیس در ایالت پنجاب پاکستان، برای دریافت اطلاعات در مورد مهاجرین افغان جایزه تعیین کرده و بر اساس گزارش تلویزیون پاکستان"نیوز 24"، هر کسی که در مورد مهاجرین فاقد اسناد اطلاع بدهد، 10 هزار روپیه پاکستانی پاداش دریافت خواهد کرد.

حکومت ایالتی پنجاب پاکستان، تا هنوز در مورد این گزارش، رسماً چیزی نگفته است.

شماری از پناهجویان افغان در پاکستان می‌گویند که پولیس به مالکان خانه ها در اسلام آباد هشدار داده که پناهجویان و مهاجرین فاقد اسناد را از خانه‌هایشان بیرون کنند.

این اقدامات بعد از آن صورت می گیرد که در حملۀ روز سه‌شنبه در شهر اسلام آباد پایتخت پاکستان ۱۲ تن کشته و ۲۷ تن دیگر زخمی شدند.

امروز ۱۴ نوامبر با روز جهانی دیابت(بیماری شکر) برابر است.

آرشیف
آرشیف

سازمان ملل متحد میگوید که حدود 422 میلیون بزرگسال در سال 2014 در سطح جهان، به بیماری شکر مبتلا بودند، در حالیکه این رقم در سال 1980 میلادی، 108 میلیون تن بوده است.

به گفتۀ این سازمان، شیوع دیابت(بیماری شکر) در جهان، در مقایسه با 1980 تقریباً دو برابر شده و این افزایش، عوامل خطر مرتبط با اضافه وزن یا چاقی را نیز منعکس میسازد.

به گفتۀ سازمان ها و نهادهای بین المللی افغانستان در زمرۀ کشورهایی است که رقم بلند مبتلایان به دیابت را دارد که بسیاری از بیماران آن به دلیل عدم مراقبت‌های منظم صحی و تغذیه مناسب، در شرایط وخیم قرار دارند.

سازمان ملل متحد می گوید که دیابت(بیماری شکر) یکی از عوامل عمدۀ نابینایی، نارسایی گرده ها، حملۀ قلبی، سکته مغزی و قطع انگشتان پا محسوب می شود.

زلنسکی: نیروهای اوکراین از راکت‌های"لانگ نپتون" بر اهدافی در روسیه، استفاده کردند

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین(اوکراین)
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین(اوکراین)

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین می گوید که نیروهای این کشور در یک شبانه‌روز گذشته از راکت‌های نوع کروز "لانگ نپتون" بر اهدافی در روسیه، استفاده کردند.

براساس خبرگزاری رویترز، زلنسکی امروز(جمعه 14 نوامبر) در شبکۀ اکس(تویتر سابق) نوشته که نیروهای اوکراین با موفقیت از راکت های نوع کروز "لانگ نپتون" بر اهداف تعیین شده در قلمرو روسیه استفاده کرده اند و این اقدام به گفتۀ او"یک پاسخ کاملاً عادلانه به وحشت مداوم روسیه" است.

زلنسکی در مورد اینکه کدام مناطق در داخل روسیه هدف قرار داده شده و تلفات ناشی از این حملات چیزی نگفته و مقامات روسی هم تا هنوز در این مورد تبصره نکرده اند.

تهاجم غیر موجۀ روسیه بر اوکراین که در 24 فبروری، 2022 میلادی آغاز شد، هنوز هم ادامه دارد.

پولیس جرمنی عملیات گستردۀ را برضد قاچاقچیان انسان و فرار از مالیات انجام داد

آرشیف
آرشیف

مقامات جرمنی می گویند که در ایالات بادن ورتمبرگ و برلین، عملیات گسترده ای را برضد قاچاقچیان انسان و فرار از مالیات انجام داده اند.

براساس خبرگزاری دی پی ای جرمنی، پولیس فدرال در اوفنبرگ، روز پنجشنبه( 13 نومبر) گفت که در این عملیات حدود 600 تا 700 افسر ادارات گمرکات، پولیس فدرال و واحدهای تحقیق مالیاتی، چندین محل تلاشی را تلاشی کرده اند.

به گفتۀ پولیس جرمنی، تحقیق کنندگان روی چندین محل در ایالت جنوب غربی بادن- ورتمبرگ، بشمول شهرهای بادن- بادن، بوبلینگن و لوراخ و همچنان شماری از شهرک های اطراف تمرکز داشتند و تلاشی هایی در شهر برلین نیز انجام شده است.

تا هنوز در مورد اینکه آیا در عملیات کسانی هم دستگیر شده، چیزی گفته نشده، ولی مقامات جرمنی می گویند که جزئیات بیشتر امروز(جمعه 14 نومبر) منتشر خواهد شد.

عملیات را برضد یک گروه ممنوعۀ اسلامگرا در کشمیر تحت اداره هند آغاز شده است

آرشیف
آرشیف

درست چند روز پس از حملۀ مرگبار در دهلی جدید، نیروهای امنیتی هند، عملیات را برضد یک گروه ممنوعه اسلامگرا در منطقۀ کشمیر تحت اداره هند آغاز کرده اند.

در بخش های مختلف کشمیر تحت اداره هند، ادارت پولیس در اعلامیه های خود گفته اند که بیشتر این عملیات از روز چهارشنبه(12 نومبر) آغاز شده و حزب جماعت اسلامی را هدف قرار داده است.

حزب حاکم ملی گرای"هندو"صدراعظم ناریندرا مودی، در سال ۲۰۱۹ میلادی، حزب جماعت اسلامی را به حیث یک گروه غیرقانونی، ممنوع اعلام کرد.

مقامات هند، تاکنون به طور رسمی نگفته اند که آیا عملیات نظامی جاری با بمب گذاری در نزدیک یک مسجد در دهلی جدید که منجر به کشته شدن ۱۲ تن شد، ارتباط دارد یا خیر، اما در پی این حمله، پولیس هند، تدابیر امنیتی را در برخی از مناطقی کشمیر تحت اداره هند، تشدید بخشیده است.

تیم کریکت سریلانکا پاکستان را ترک نمی کند

بازی کریکت پاکستان و سریلانکا آرشیف
بازی کریکت پاکستان و سریلانکا آرشیف

کریکت بورد سریلانکا روز پنجشنبه گفت تیم کریکت آن در پاکستان می ماند تا در هفته آینده در بازی های سه جانبه با تیم میزبان و کشور زمبابوی اشتراک نماید.

کریکت بورد سریلانکا بعد از آن این تصمیم را گرفت که حکومت پاکستان دیروز به آنها اطمینان داد که این بازی ها برعوض لاهور در راولپندی برگذار خواهد شد.

در سال ۲۰۰۹ بر تیم کریکت سریلانکا در لاهور حمله شده بود که در آن شش بازی کن این تیم زخمی شدند.

روز سه شنبه بعد از حمله انتحاری در اسلام آباد که در آن ۱۲ نفر کشته و ۲۷ نفر دیگر زخمی شدند ، حد اقل هشت بازی کن تیم سریلانکا از ترس تهدید امنیتی گفتند که دوباره به وطن بر می گردند.

محسن نقوی وزیر داخله پاکستان دیروز گفت که لوی درستیز قوای پاکستان به وزیر دفاع سریلانکا اطمینان داد که حفظ امنیت تیم کریکت‌آنها بدوش اردو میباشد.

یک نمونۀ ویروس پولیو در فاضلابی در جرمنی شناسایی شد

نمایی از شهر هامبورگ جرمنی
نمایی از شهر هامبورگ جرمنی

ادارۀ صحت جرمنی گفته است به دلیل میزان بالای تطبیق واکسین و نظارت جدی از فاضلابها، تهدید سرایت این بیماری به انسانها در این کشور پایین است.

اما سازمان جهانی صحت هشدار داده که هیچ کشوری از شیوع بیماری پولیو که منتج به فلج کودکان میشود در امان نیست.

این یافته‌ها بیش از ۳۰ سال پس از آخرین موارد عفونت ویروس پولیو در افراد ثبت شده در جرمنی است.

این نمونۀ ویروس پولیو در شهر هامبورگ جرمنی شناسایی و ثبت شده است و مقام‌های صحت این کشور گفته اند که نمونه‌برداری‌های بیشتری انجام خواهد شد.

پولیو یک عفونت ویروسی است که می‌تواند باعث مرگ یا فلج شود، اما می‌توان با واکسین از آن پیشگیری کرد.

افغانستان و پاکستان تنها کشورهایی در جهان هستند که بیماری پولیو در آنها ریشه‌کن نشده است.

دونالد ترمپ لایحۀ تامین بودجه برای پایان تعطیلی دولت ایالات متحده را امضا کرد

رئیس جمهور دونالد ترمپ حین امضای لایحۀ تامین بودجه برای پایان تعطیلی دولت ایالات متحده
رئیس جمهور دونالد ترمپ حین امضای لایحۀ تامین بودجه برای پایان تعطیلی دولت ایالات متحده

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده لایحۀ تامین بودجه را امضا کرد که بر اساس آن طولانی ترین تعطیلی دولت فدرال به پایان می رسد. لایحۀ تامین بودجه چهارشنبه شب توسط مجلس نمایندگان تصویب شد و دو ساعت بعد آن را رئیس جمهور ترمپ امضا کرد.

مجلس سنا این لایحه را روز دوشنبه تصویب کرده بود.

این لایحه بودجۀ حکومت را تا پایان ماه جنوری تامین می‌کند.

توافق بر سر لایحه پس از آن صورت گرفت که شماری از اعضای دموکرات‌ مجلس سنا در کنار جمهوری‌خواهان قرار گرفتند و در بارۀ توافقی مذاکره کردند که بر بنیاد آن کارمندان فدرال به کار بازگردند و خدمات ضروری از سر گرفته شود.

اسرائیل می گوید، گذرگاه "زیکیم" بروی کمک بشردوستانه به نوار غزه باز شد

نوار غزه(آرشیف)
نوار غزه(آرشیف)

اسرائیل امروز چهارشنبه (۲۱ عقرب) اعلام کرد که یک گذرگاه شمالی به نوار غزه را برای کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد و سایر نهاد ها، باز کرده است.

ادارۀ که در وزارت دفاع اسرائیل بر امور مدنی در مناطق فلسطینی نظارت می کند، در شبکۀ اکس(تویتر سابق) نوشته که گذرگاه "زیکیم" برای ورود لاری های حامل کمک بشردوستانه به نوار غزه باز شده است.

خبرگزاری فرانس پرس، از قول سخنگوی همین اداره نوشته که گذرگاه"زیکیم" مانند گذرگاه"کرم ابوسالم" که تا بخش جنوبی غزه امتداد دارد، به طور دایمی باز خواهد ماند.

از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ که گروه حماس بر اسرائیل حمله کرد و سپس نیروهای اسرائیلی به غزه حمله کردند، اکثر گذرگاه‌های منتهی به غزه بسته شده‌است.

حماس از سوی ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیۀ اروپا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته می شود.

ترکیه: همه ۲۰ سرنشین طیارۀ نظامی ساقط شدۀ این کشوردر گرجستان جان باخته اند

مقام های ترکیه امروز چهارشنبه (۲۱ عقرب) اعلام کردند که همه ۲۰ سرنشین یک طیارۀ نظامی باربری این کشور که در گرجستان سقوط کرد جان باخته اند.

یاشار گولر ، وزیر دفاع ترکیه در بیانیه ای در شبکۀ ایکس گفت که همکاران «قهرمان» شان در نتیجۀ سقوط طیارۀ نظامی باربری C-130 در نزدیک مرز بین گرجستان و آذربایجان جان باختند.

این طیاره عصر روز دوشنبه از آذربایجان پرواز کرده بود و به ترکیه می رفت.

علت این رویداد هنوز مشخص نشده است.

بسیاری رهبران جهان به شمول آذربایجان و گرجستان و مارک روته سرمنشی ناتو به خاطر این رویداد به ترکیه تسلیت گفته اند.

تام باراک سفیر ایالات متحده در ترکیه ، همبستگی کشورش را با ترکیه ابراز کرده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG