لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۱ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۴۰

آخرین روز نشست استانبول-قلب آسیا؛ ارگ: اشرف غنی روی پنج نکته سخنرانی می‌کند


محمد اشرف غنی (چپ)، رئیس جمهوری افغانستان با امام علی رحمان، همتای تاجیک‌اش در شهر دوشنبه
محمد اشرف غنی (چپ)، رئیس جمهوری افغانستان با امام علی رحمان، همتای تاجیک‌اش در شهر دوشنبه

قرار است رئیس جمهور محمد اشرف غنی در روز دوم و آخر نهمین نشست کشورهای قلب آسیا – پروسۀ استانبول در تاجیکستان امروز سخنرانی کند.

انتظار می‌رود بحث‌های اصلی در نهمین نشست کشور‌های قلب آسیا- پروسۀ استانبول امروز (۱۰ حمل) صورت گیرد.

رئیس جمهور افغانستان یکی از سخنرانان است.

دوا خان مینه‌پال معاون سخنگوی ریاست جمهوری به رادیو آزادی گفت که سخنرانی محمد اشرف غنی روی مسائل مختلف متمرکز خواهد بود.

دوا خان مینه‌پال، معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان
دوا خان مینه‌پال، معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان

مینه‌پال می‌گوید: "در این نشست نکات مهم سخنرانی رئیس جمهور این است که همکاری منطقه‌ای در بخش اقتصادی و تجارت چقدر مهم است. نقش کشورهای منطقه در بخش مبارزه با تروریزم به کدام اندازه است، مسؤلیت کشورهای منطقه در بخش مبارزه با مواد مخدر چیست و همچنان سخنرانی رئیس جمهور دربارۀ چشم انداز منطقه پسا کرونا متمرکز خواهد بود."

رئیس جمهور اشرف غنی دیروز (۲۹ مارچ) به تاجیکستان رسید و با امام علی رحمان رئیس جمهور آن کشور و همچنان با صدراعظم و رئیس پارلمان تاجیکستان دیدار کرد.

آقای غنی پس از ملاقات با رئیس جمهور تاجیکستان گفت که دوشنبه از آتش بس فوری در افغانستان حمایت می‌کند.

ملاقات محمد اشرف غنی با رئیس جمهور تاجیکستان در شهر دوشنبه
ملاقات محمد اشرف غنی با رئیس جمهور تاجیکستان در شهر دوشنبه

در این حال مقام‌های افغانستان و تاجیکستان در حضور رئیسان جمهور دو کشور پنج تفاهمنامۀ همکاری را امضا کردند.

ارگ در خبرنامۀ گفته که این تفاهم نامه‌ها در بخش‌های سیاسی، امنیتی، انرژی، فرهنگی، ترانسپورت، تجارت و ترانزیت امضا شده است.

در خبرنامه هم چنان آمده که آقایان غنی و رحمان اعلامیۀ مشترک را امضا کرده‌اند. در این باره جزئیات داده نشده است.

کنفرانس پروسۀ استانبول – قلب آسیا به ابتکار مشترک افغانستان و ترکیه در ماه نومبر سال ۲۰۱۱ برگزار شد.

هدف اصلی این پروسه تقویت همکاری امنیتی، اقتصادی و سیاسی در منطقه به ویژه افغانستان است.

حکومت افغانستان ابراز امیدواری کرده که برگزاری نهمین نشست وزیران خارجۀ کشورهای قلب آسیا- پروسۀ استانبول به تقویت هرچه بیشتر اجماع منطقه‌ای در پیوند به روند صلح افغانستان کمک کند.

وزارت خارجۀ افغانستان گفته که در نشست امروز وزیران خارجۀ ۱۳ کشور از جمله ایران، پاکستان و هند اشتراک خواهند کرد.

XS
SM
MD
LG