لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۲ اسد ۱۴۰۵ کابل ۰۳:۰۶

جهان

مهاجمی که ۸ نفر را در امریکا کُشت، کارمند پیشین فدکس بوده است

ایالت اندیانا
ایالت اندیانا

مقام‌های امریکایی می‌گویند، مهاجم مسلحِ که هشت نفر را در ایالت اندیانا کُشت، کارمند پیشین فدکس بود.

فدکس شرکت پُستی است و رویداد دیروز در یکی از مکان‌های این شرکت در منطقۀ اندیاناپولیس رخداد.

مهاجم ۱۹ساله پس از گلوله‌باری بر مردم، خودش را از بین بُرد.

مقام‌ها گفته اند که این فرد با سابقۀ بیماری روانی پارسال یک بار دستگیر شده بود.

ایالات متحده در این اواخر گواه چندین رویداد تیراندازی بوده است.

جو بایدن رییس جمهور ایالات متحده گفته است که کانگرس باید استفاده از اسلحۀ محاربه‌ای که کاربُرد نظامی و شاجورهایی با گنجایش مقدار زیاد مرمی دارد را ممنوع کند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

کلمبیا در پی زلزله مرگبار سه روز عزای عمومی اعلام کرد

ویرانی‌های به جا مانده از زمین‌لرزه‌ی در غرب کلمبیا
ویرانی‌های به جا مانده از زمین‌لرزه‌ی در غرب کلمبیا

کلمبیا روز چهارشنبه برای قربانیان زمین‌لرزه‌ی که در غرب این کشور ساختمان‌های زیادی را ویران کرده و بیش از ۲۰۰ نفر را کشته است، سه روز عزای عمومی اعلام کرد.

این زمین‌لرزه با قدرت ۷.۴ درجه، شدیدترین زلزله در کلمبیا در یک قرن گذشته بوده است.

دولت این کشور اعلام کرده که به احترام قربانیان، بیرق‌ها در ساختمان‌های دولتی کلمبیا و سفارتخانه‌های این کشور در سراسر جهان به حالت نیمه‌افراشته درآورده می‌شوند.

عملیات جست‌وجو برای یافتن بازماندگان همچنان ادامه دارد.

مقام‌ها پس از اصلاح آمار از سوی مسئولان محلی در شهر کالی، شمار قربانیان را به ۲۱۶ نفر کاهش داده‌اند.

تصاویر هوایی نشان می‌دهد بخش‌های از شهر کالی به‌شدت ویران شده و توده‌های آوار جای بسیاری از خانه‌ها و ساختمان‌های مسکونی را گرفته است. خودروها نیز زیر دیوارهای فروریخته و قطعات بتنی مدفون شده‌اند.

تیم‌های ملی کرکت افغانستان و هند در دهلی به مصاف هم می‌روند

راشد خان و روهیت شرما، بازیکنان تیم‌های ملی کرکت افغانستان و هند
راشد خان و روهیت شرما، بازیکنان تیم‌های ملی کرکت افغانستان و هند

افغانستان در ماه سپتمبر میزبان سه بازی بیست‌آوره کرکت در برابر هند خواهد بود، اما این بازی‌ها در استدیوم آرون جیتلی دهلی برگزار می‌شود.

افغانستان در سال‌های اخیر بیشتر بازی‌های خانه‌گی خود را در امارات برگزار کرده‌است.

به دلیل نگرانی‌های امنیتی پس از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، هنوز بازی‌های بین‌المللی در افغانستان از سر گرفته نشده‌است.

میرویس اشرف، رئیس کرکت بورد افغانستان، هند را مکان مناسبی برای برگزاری این مسابقات دانسته است.

رئیس کرکت بورد هند نیز بر ادامه حمایت از کرکت افغانستان تأکید کرده‌است.

هند و افغانستان آخرین بار در ماه جون برابر هم بازی کردند که هند در بازی تست و سپس در سلسله‌ی بازی‌های یک‌روزه، با نتایج ۳۰۰ دوش و ۳-۰ به پیروزی رسید.

پاکستان کشته‌شدن سه شهروندش در حمله به یک کشتی در بحیرۀ سرخ را تأیید کرد

وزارت امور خارجۀ پاکستان چهارشنبه ۲۱ اسد، اعلام کرد که در پی حمله‌ای بر یک کشتی تجارتی در بحیرۀ سرخ، سه شهروند پاکستانی کشته شده‌اند.

اسحاق دار، وزیر خارجۀ پاکستان، در صفحه ایکس خود نوشته است: "سه شهروند پاکستانی در این رویداد جان باخته و یک تن دیگر زخمی شده است."

این اظهارات یک روز پس از آن مطرح شده است که گارد ساحلی یمن تأیید کرد که در پی حملات حوثی‌ها بر یک کشتی در نزدیکی سواحل این کشور، دست‌کم شش نفر کشته شده‌اند.

وزارت ترانسپورت یمن گفته است که در این رویداد، یک شهروند اندونیزیایی نیز کشته شده است.

به گفتۀ گارد ساحلی یمن، زمانی که تیم‌های نجات به محل رویداد رسیدند، حوثی‌ها بار دیگر حمله کردند که در نتیجه، دو امدادگر از نیروهای مقاومت ملی ضد حوثی‌ها نیز کشته شدند.

گارد ساحلی یمن گفته است که در این رویداد ۱۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

ترمپ: امریکا «کنترول کامل» بر تنگۀ هرمز دارد

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا
دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا، می‌گوید که امریکا «کنترول کامل» بر تنگۀ هرمز دارد.

ترمپ روز سه‌شنبه ۲۰ اسد، به خبرنگاران گفت: «ما تنگۀ هرمز را به‌طور کامل کنترول می‌کنیم. ما بر آن کنترول داریم، تنها ما.»

ترمپ گفت که به ایران اعتماد ندارد و افزود: «من آخرین کسی خواهم بود که به ایران اعتماد کنم. آنان همیشه به من دروغ گفته‌اند.»

در همین حال، تهران ادعا می‌کند که بر این تنگه کنترول دارد و گفته است که با عمان در مورد تعیین مسیر عبور کشتی‌ها به توافق نزدیک شده است.

تنگۀ هرمز یکی از مسیرهای مهم بین‌المللی برای انتقال نفت، گاز و کودهای کیمیاوی به شمار می‌رود. اختلاف‌ها بر سر حق عبور و مرور کشتی‌ها در این تنگه، از عوامل اصلی تنش‌های اخیر میان واشنگتن و تهران دانسته می‌شود.

ترمپ: امریکا تنگه هرمز را مین‌پاکی کرده و کنترل آن را در دست دارد

ترمپ دربارهٔ وضعیت تنگهٔ هرمز گفت: "همان‌گونه که احتمالاً شنیده‌اید، ما تمام تنگه را مین‌ پاکی کرده‌ایم. شاید این موضوع را نشنیده باشید. ما صددرصد تنگه را تحت کنترول داریم."

به گفتۀ ترمپ، نیروی بحری امریکا تنها نیرویی است که کنترول تنگه هرمز را در اختیار دارد.

ترمپ تاکید کرد که امریکا تصمیم می‌گیرد کدام کشتی‌ها وارد تنگهٔ هرمز شوند و کدام کشتی‌ها از آن خارج شوند.

ایران پس از آغاز جنگ ۴۰ روزه، تنگهٔ هرمز را بست و در بخش‌هایی از این تنگه مین های بحری جاسازی کرد. بر اساس تفاهم‌نامهٔ اسلام‌آباد که در ماه جوزا امضا شده بود، تهران پذیرفته بود ظرف ۳۰ روز این تنگه را مین‌ پاکی کند.

این تفاهم‌نامه در نیمهٔ ماه سرطان، پس از هدف قرار گرفتن چند نفت‌کش از سوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و سپس دو هفته حملات امریکا به نقاط مختلف ایران، از بین رفت.

شورای پناهنده‌گان ناروی: ناتو تعهدات خود در قبال افغان‌ها را فراموش کرده‌است

کشورهای عضو ناتو تعهدات خود در قبال مردم افغانستان را فراموش کرده‌اند.
کشورهای عضو ناتو تعهدات خود در قبال مردم افغانستان را فراموش کرده‌اند.

شورای پناهنده‌گان ناروی می‌گوید، درحالی‌که افغانستان با بحران عمیق بشری، اقتصادی و اقلیمی روبه‌رو است، کشورهای عضو ناتو تعهدات خود در قبال مردم افغانستان را فراموش کرده‌اند.

این شورا می‌افزاید که پنج سال می‌شود نیروهای نظامی، دیپلومات‌ها و نهادهای انکشافی کشورهای غربی افغانستان را ترک کرده‌اند.

به‌گفتهٔ این شورا، کشورهای غربی مردم افغانستان را که با وضعیت دشوار بشری دست‌وپنجه نرم می‌کنند، به حال خود رها کرده‌اند.

شورای پناهنده‌گان ناروی در گزارش خود گفته که از سال ۲۰۲۳ به این‌سو، بازگشت بیش از شش میلیون افغان از کشورهای همسایه، نیازهای بشری را در کشوری‌که از پیش با بحران‌های متعدد و پی‌درپی مواجه است، بیشتر کرده‌است.

این نهاد امدادرسان می‌گوید که رویدادهای پی‌درپی اقلیمی، خشونت‌های منطقه‌ای و محدودیت‌های اعمال شده بر فعالیت و زنده‌گی زنان و دختران پس از بازگشت طالبان به قدرت، فشار بیشتری بر جوامع وارد کرده‌است.

شورای پناهنده‌گان ناروی می‌گوید که هم‌زمان، کاهش شدید کمک‌های بشری و بودجهٔ انکشافی باعث شده که میلیون‌ها افغان برای تأمین نیازهای اساسی زنده‌گی و ادامهٔ حیات خود با مشکلات جدی مواجه شوند.

ایران: با امریکا مذاکره نداریم، فقط تبادل پیام جریان دارد

وزارت خارجه ایران گفته تا وقتی امریکا محاصره بحری را اعمال می‌کند، تنگه هرمز باز نخواهد شد.
وزارت خارجه ایران گفته تا وقتی امریکا محاصره بحری را اعمال می‌کند، تنگه هرمز باز نخواهد شد.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، می‌گوید ایران و امریکا با یکدیگر مذاکره‌ی ندارند، بلکه فقط تبادل پیام میان طرفین صورت می‌گیرد.

بقایی گفته است "ما با امریکا مذاکره نداریم. تبادل پیام طبیعی است که از طریق میانجی‌ها درباره موضوعات روز صورت بگیرد".

سخنگوی وزارت خارجه ایران در بخش دیگری از اظهاراتش در نشست خبری روز دوشنبه، بدون اشاره به جزئیات، گفته است این‌که گام بعدی میان ایران و امریکا چه خواهد بود،‌ بسته‌گی به شرایط دارد.

بقایی در عین حال گفته که ایران و عمان بر سر «نقشه تردد» در تنگه هرمز با یکدیگر به توافق رسیده‌اند.

او در عین حال افزود مذاکرات دو کشور به‌صورتی بسیار سازنده ادامه دارد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در بخش دیگری از نشست خبری خود گفت تا وقتی امریکا محاصره بحری را اعمال می‌کند، تنگه هرمز باز نخواهد شد.

این درحالی‌ست که دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده گفته است که واشنگتن به‌جای انجام حملات نظامی جدید علیه ایران، می‌خواهد فشارهای اقتصادی بر این کشور را حفظ کند تا تهران را به توافق وادار سازد.

افغانستان ایرلند را در سومین دیدار نیز شکست داد

تیم ملی کرکت افغانستان و ایرلند
تیم ملی کرکت افغانستان و ایرلند

تیم ملی کرکت افغانستان روز دوشنبه «۱۹ اسد» در سومین دیدار از سلسلهٔ پنج بازی یک‌روزه، تیم ایرلند را با تفاوت سه ویکت شکست داد.

در آغاز بازی در بلفاست، تیم ایرلند به توپ‌زنی پرداخت و هدف ۲۰۷ دوش را برای افغانستان تعیین کرد.

تیم افغانستان توانست با از دست دادن هفت بازیکن، درحالی‌که هنوز ۳۱ توپ باقی مانده بود، این هدف را تکمیل کند.

راشد خان به‌عنوان بهترین بازیکن این دیدار انتخاب شد.

نخستین دیدار میان دو تیم به دلیل بارنده‌گی بدون نتیجه لغو شد، اما در دیدار دوم که روز جمعه گذشته برگزار شد، تیم افغانستان با تفاوت ۹۲ دوش به پیروزی رسید.

قرار است این سلسلهٔ مسابقات تا چهاردهم اگست ادامه یابد.

ترمپ: ایران زیر فشار اقتصادی است و واشنگتن مذاکرات محدود را ادامه می‌دهد

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، می‌گوید واشنگتن به‌جای انجام حملات نظامی جدید علیه ایران، می‌خواهد فشارهای اقتصادی بر این کشور را حفظ کند تا تهران را به توافق وادار سازد.

ترمپ روز یک‌شنبه ۱۸ اسد، در گفت‌وگو با رسانهٔ اکسیوس گفت: «ما موضوع را در سطح پایین نگه می‌داریم.» این اصطلاح معمولاً برای اشاره به اقدام محتاطانه و محدود به کار می‌رود.

او افزود: «ما تنها گفت‌وگوهای محدودی با آنان داریم. ما فقط ایران را زیر نظر داریم؛ کشوری که با تورم شدید روبه‌رو است و پول هم ندارد. »

به گزارش اکسیوس، ترمپ در این مصاحبه از تهدید به حملات نظامی بیشتر علیه ایران سخن نگفت.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که محاصرۀ بنادر ایران از سوی امریکا ادامه دارد و تهران نیز برای بازگشایی دوبارۀ تنگۀ هرمز، شرایط تازه‌ای را برای واشنگتن مطرح کرده است.

تهران شروط بازگشایی تنگه هرمز را اعلام کرد

محمدباقر ذوالقدر رئیس شورای عالی امنیت ملی ایران
محمدباقر ذوالقدر رئیس شورای عالی امنیت ملی ایران

مقام‌های ایرانی برای بازگشایی دوبارهٔ تنگهٔ هرمز، شرایط جدید و گسترده‌ای را مطرح کرده‌اند.

محمدباقر ذوالقدر، رئیس شورای عالی امنیت ملی ایران، گفته است که تا زمانی که ایالات متحده موضع و رفتار خود را تغییر ندهد، تنگهٔ هرمز بازگشایی نخواهد شد.

ایران خواستار پایان جنگ و حملات، خروج نیروهای نظامی امریکا، رفع محاصرهٔ بحری، جبران کامل خسارات ناشی از جنگ، لغو تحریم‌ها و آزادسازی دارایی‌های منجمدشدهٔ ایران شده است.

از سوی دیگر، عباس عراقچی، وزیر خارجهٔ ایران، می‌گوید تهران و مسقط در مورد مسیر رفت‌وآمد کشتی‌ها و مدیریت حقوقی آن در تنگهٔ هرمز به توافق بسیار نزدیک شده‌اند.

به گفتهٔ او، دو کشور در گام نخست دربارهٔ ایجاد یک مسیر موقت گفتگو می‌کنند که بعداً زمینه را برای ایجاد یک مسیر دایمی فراهم خواهد کرد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG