لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۰ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۱۰:۴۷

افغانستان

اردوی ملی: ۴۷ طالب مسلح در جریان عملیات در کندهار کشته شده اند

جریان جنگ نیروهای امنیتی با گروه طالبان در ولایت کندهار
جریان جنگ نیروهای امنیتی با گروه طالبان در ولایت کندهار

اردوی ملی افغانستان از کشته شدن ۴۷ طالب مسلح در جریان عملیات در ولسوالی‌های میوند، خاکریز و ژیری ولایت کندهار خبر داده است.

خواجه یحیی علوی سخنگوی قول اردوی ۲۰۵ اتل در یک پیام ارسالی به رسانه‌ها گفت:

"نیروهای امنیتی با حمایت قوای هوایی عملیاتی را بر مواضع تروریستان انجام دادند که در نتیجه به شمول دو تروریست پاکستانی قاری حمزه و قاری حکیم، ۴۷ تروریست کشته و ۹ تن دیگر زخمی شده اند."

طالبان تا هنوز در این مورد چیزی نگفته اند.

با تشدید جنگ‌ها در افغانستان، مقامات افغان و طالبان همواره ادعای وارد کردن تلفات سنگین بر یکدیگر را می کنند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

فایق: غیر نظامیان افغان نباید بهای منازعه پاکستان و طالبان را بپردازند

نصیر احمد فایق، سرپرست نماینده‌گی افغانستان در سازمان ملل متحد
نصیر احمد فایق، سرپرست نماینده‌گی افغانستان در سازمان ملل متحد

نصیر احمد فایق، سرپرست نماینده‌گی افغانستان در سازمان ملل متحد، می‌گوید که غیر نظامیان افغان نباید بهای منازعه میان پاکستان و طالبان بر سر تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) را بپردازند.

بر اساس تأیید دفتر ملل متحد در افغانستان، در حملات هوایی صبح زود پنجشنبه در کنر و هلمند، دست‌کم ۱۰ غیر نظامی که بیشتر شان کودکان بودند، کشته شده‌اند.

فایق روز پنج‌شنبه «نهم میزان» در صفحه اکس خود، حملات هوایی پاکستان بر کنر و هلمند را محکوم کرد و خواستار توقف فوری درگیری‌های فرامرزی، حفاظت از غیر نظامیان و رعایت کامل قوانین بین‌المللی شده‌است.

فایق با محکوم کردن آن‌چه حمایت طالبان از «گروه‌های تروریستی» از جمله تحریک طالبان پاکستان خواند، هشدار داد که این سیاست‌ها افغانستان و منطقه را با خطر مواجه می‌سازد، اتهاماتی‌که طالبان اغلب رد می‌کنند.

پیش از این حکوم‍ت طالبان گفته بود که در حملات هوایی پاکستان بر ولایات هلمند و کنر ۹ نفر کشته شده‌اند، اما اسلام‌آباد گفته این حملات پس از هدف قرار دادن مخفیگاه‌های به ادعای مقامات پاکستانی "هراس‌افگنان" باعث کشته شدن ۲۲ تن از آن‌ها شده‌است.

این رویداد در میان افزایش درگیری‌ها بین دو همسایه پس از سه ماه آرامش نسبی رخ داده‌است.

بازدید سرپرست یوناما از مرز اسلام‌قلعه برای بررسی وضعیت عودت کننده‌گان

آرشیف، تجمع بازگشت کننده‌گان افغان از ایران در مرز اسلام‌قلعه
آرشیف، تجمع بازگشت کننده‌گان افغان از ایران در مرز اسلام‌قلعه

جورجیت گانیون، سرپرست نماینده‌گی سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما، از مرز اسلام‌قلعه در هرات دیدار کرده و بر کمک‌رسانی سازمان ملل متحد به افغان‌های عودت کننده تأکید کرده‌است.

یوناما روز پنجشنبه نهم میزان ویدیویی از این دیدار را در صفحه فیس‌بوک خود منتشر کرد.

این نهاد می‌گوید هدف از این سفر، بررسی روند کمک‌رسانی به عودت کننده‌گان از ایران و پاکستان است.

در این اعلامیه آمده که سازمان ملل متحد برای حمایت از حدود ۲.۷ میلیون افغان عودت کننده از این دو کشور، برنامه‌ی به ارزش ۵۲۹ میلیون دالر برای سال جاری میلادی راه اندازی کرده‌است.

این درحالی‌ست که نهاد پناهنده‌گان سازمان ملل متحد پیش از این اعلام کرده بود که در سه سال گذشته، حدود شش میلیون افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگشته اند و این بازگشت را بی‌سابقه خوانده بود.

ادامۀ محرومیت راشد خان و ابراهیم زدران از بازی‌های تست

راشد خان و ابراهیم زدران
راشد خان و ابراهیم زدران

کرکت بورد افغانستان اعلام کرده که راشد خان، ستاره تیم ملی، به دلیل توصیه‌های صحی همچنان از بازی‌های تست دور خواهد بود.

کرکت بورد افغانستان روز پنجشنبه نهم میزان اعلام کرد "راشد خان و ابراهیم زدران، بر اساس ارزیابی‌های صحی همچنان از بازی‌های تست استراحت داده می‌شوند".

افغانستان قرار است از ۹ تا ۱۳ اکتوبر در ابوظبی در برابر بنگله‌دیش یک بازی تست انجام دهد.

افغانستان پس از آن در رقابت‌های سه‌جانبه یک‌روزه با بنگله‌دیش و زیمبابوی شرکت می‌کند و سپس در برابر زیمبابوی سه بازی بیست‌آوره و دو بازی تست انجام خواهد داد.

رحمت شاه رهبری تیم افغانستان در بازی‌های تست و یک‌روزه را بر عهده خواهد داشت.

هر پنج دیدار افغانستان و زیمبابوی در ورزشگاه شارجه برگزار خواهد شد.

هنگاو: یک افغان به طور مخفیانه در زندان کرج اعدام شده است

سازمان حقوق بشر ایران "هنگاو"روز چهارشنبه(8 میزان) گفت که تورات محمدی، تبعۀ افغانستان که به اتهام جاسوسی محکوم به اعدام شده بود، به طور مخفیانه در زندان کرج اعدام شده است.

به گفتۀ این سازمان، محمدی قبل از دستگیری اش، برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کار می کرد و برای ماه ها در یک مرکز توقیف استخبارات سپاه پاسداران، مورد تحقیق قرار داشت.

بر اساس اطلاعات سازمان حقوق بشر ایران"هنگاو" تورات محمدی، 42 ساله و از شهر مزار شریف بوده است.

محمدی شانزدهمین فردی است که به اتهام جاسوسی در سال ۲۰۲۶ اعدام می‌شود.

شبانه بسیج راسخ در لیست"۱۰۰ ستارۀ نوظهور تأثیرگذار جهان، 2026 "مجلۀ تایم شامل شد

شبانه بسیج راسخ(آرشیف)
شبانه بسیج راسخ(آرشیف)

شبانه بسیج راسخ، فعال حراست از حق آموزش دختران افغان، در لیست"۱۰۰ ستارۀ نوظهور تأثیرگذار جهان در سال ۲۰۲۶"مجلۀ تایم شامل شد.

مجلۀ تایم روز چهارشنبه(۸ میزان) در ویب‌سایت خود نوشته که شبانه از بنیان‌گذاران «مکتب رهبری افغانستان» و در سال ۲۰۲۱ هم‌زمان با بازگشت طالبان به قدرت، سوابق تحصیلی دانش‌آموزان را برای حفظ امنیت آن‌ها از بین برد و همۀ شاگردان آن مکتب را به رواندا منتقل کرد.

به نوشتۀ تایم «مکتب رهبری افغانستان» یگانه مکتب شبانه‌روزی برای دختران افغان در سراسر جهان به شمار می‌رود که در کنار آکادمی آنلاین خود، در حال حاضر به بیش از ۴۳ هزار دانش‌آموز خدمات‌ ارائه می‌کند و نسل آیندۀ معلمان، داکتران و رهبران مورد نیاز افغانستان را پرورش می‌دهد.

براساس مجلۀ تایم، رهبری شبانه موجب شد که در سال ۲۰۲۶ جایزه معتبر «اِلوِیت» (Elevate Prize) به او داده شود.

برخلاف فهرست سنتی (۱۰۰ چهرۀ تاثیر گزار جهان) که اغلب چهره‌های جهانی تثبیت‌شده را برجسته می‌کند، فهرست "۱۰۰ ستارۀ نوظهور تأثیرگذار جهان" بر پیشگامان، نوآوران و مدافعانی تمرکز دارد که هنوز دهه‌ها قدرت سنتی ندارند، اما در حال حاضر تأثیر جهانی عظیمی را ایجاد کرده‌اند. این فهرست شامل افرادی مانند هنرمندان، مدافعان، پدیده‌ها، رهبران و نوآوران می شود.

ذبیح‌الله مجاهد: در حملات هوایی پاکستان ۹ تن به شمول زن و کودک کشته شده‌اند

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان(آرشیف)
ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان(آرشیف)

حکومت طالبان می‌گوید که طیارات پاکستانی شب گذشته در برخی مناطق ولایت‌های کنر و هلمند حملات هوایی را انجام داده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، روز پنج‌شنبه (۹ میزان) در پیامی در شبکۀ اکس با نشر تصاویری، ادعا کرده که در این حملات، خانه‌های افراد ملکی در منطقه چوگام ولسوالی شلتن ولایت کنر و منطقۀ صفار ولسوالی گرمسیر ولایت هلمند هدف قرار گرفته اند.

مجاهد همچنین گفته که در این حملات ۹ تن به شمول زن و کودک کشته و ۱۱ تن دیگر زخمی شده‌اند و سه خانه مسکونی ویران شده‌است.

وزارت اطلاعات پاکستان نیز با تأیید این حملات، ادعا کرده که "نیروهای این کشور در ادامۀ عملیات «غضب للحق»، بر مخفیگاه‌های هراس‌افگنان در افغانستان حملات هوایی انجام داده اند و ۲۲ تن از آنان را کشته اند."

این وزارت روز پنج‌شنبه با نشر اعلامیه‌ی در شبکۀ اکس، گفته که بر اساس اطلاعات استخباراتی معتبر، مواضع و مخفیگاه‌های گروه‌های که از آنها به نام‌های «فتنه‌الخوارج» و «فتنه‌الهندوستان» یاد شده، هدف قرار گرفته اند.

ادعاهای دوطرف تا هنوز از سوی منابع مستقل تایید نشده است.

محکمۀ عالی سند به دانشجویان افغان اجازه داد به صنف‌ها و خوابگاه‌ها برگردند

محکمه عالی
محکمه عالی

محکمه عالی ایالت سند پاکستان به پوهنتون علوم طبی جناح دستور داده که دسترسی دانشجویان افغان به صنف‌های درسی و خوابگاه این پوهنتون را دوباره فراهم کند.

رسانه‌های پاکستانی روز چهارشنبه «۸ میزان» به نقل از وکیل مدافع دانشجویان افغان گزارش داده‌اند که این حکم ۳۲ دانشجوی افغان را شامل می‌شود که در اعتراض به تصمیم شورای طبی و طب دندان پاکستان، به محکمه عالی ایالت سند مراجعه کرده بودند.

شورای طبی و طب دندان پاکستان در «۱۶ سنبله» اعلام کرد که ثبت‌نام دانشجویان افغان را در پوهنتون‌های دولتی و خصوصی علوم طبی این کشور لغو کرده و تصمیم گرفته است آنان را فوراً از پاکستان اخراج کند.

این شورا گفته بود که این تصمیم بر اساس پالیسی ملی پاکستان گرفته شده که بر اخراج افغان‌ها از رشته‌های حساس حرفه‌ای، از جمله طبابت، تأکید دارد.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستانی، حکم تازه محکمه عالی ایالت سند، حمایت مؤقت از دانشجویانی را تمدید می‌کند که در اعتراض به دستور سراسری برای بازگشت آنان به افغانستان، به دادگاه مراجعه کرده‌اند.

حدود ۸۰۰ دانشجوی افغان در پاکستان در رشته‌های علوم طبی تحصیل می‌کنند.

تاجیکستان صادرات برق به افغانستان را افزایش می‌دهد

آرشیف، یک ستیشن برق در تاجیکستان
آرشیف، یک ستیشن برق در تاجیکستان

شرکت برشنا می‌گوید که تاجیکستان توافق کرده تا میزان برق صادراتی خود به افغانستان را افزایش دهد، اما میزان دقیق این افزایش اعلام نشده‌است.

شرکت برشنا روز چهارشنبه «۸ میزان» در شبکه اکس اعلام کرد که هیئت این شرکت در دیدار با رئیس شرکت برق تاجیکستان در این مورد گفت‌وگو کرده‌است.

به‌گفته این شرکت، هیئت تاجیکستان در این دیدار برنامه احداث لین انتقال ۵۰۰ کیلوولت برق را نیز مطرح کرده‌است.

افغانستان بخش بزرگی از برق مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه وارد می‌کند و هر از گاهی اختلال در شبکه‌های برق کشورهای صادر کننده، سبب قطع برق در شماری از ولایت‌های افغانستان می‌شود.

این درحالی‌ست که برق وارداتی ترکمنستان در اوایل ماه سنبله با یک مشکل تخنیکی در داخل این کشور روبه‌رو شد که در پی آن، جریان برق در چندین ولایت افغانستان قطع و باشنده‌گان این ولایت‌ها با بی‌برقی دوامدار مواجه شدند.

آتش‌سوزی در مرز اسلام‌قلعه؛ شماری از تانکرهای تیل آتش گرفتند

آرشیف
آرشیف

حوالی ساعت هفت شام امروز چهارشنبه در منطقه مرزی اسلام‌قلعه در ولایت هرات آتش‌سوزی رخ داده‌است.

عبدالغنی، یکی از مسئولان کمیساری حکومت طالبان در اسلام‌قلعه، به رادیو آزادی گفت که این آتش‌سوزی تا ساعت ۱۰:۳۰ شب ادامه داشت و اکنون مهار شده‌است.

به‌گفته او، در این رویداد شماری از تانکرهای حامل تیل آتش گرفته و خسارات مالی زیادی به بار آمده است، اما تاکنون از تلفات جانی گزارشی داده نشده‌است.

این مقام طالبان افزود که برای مهار آتش‌سوزی، از سوی ایران نیز موترهای اطفائیه و آمبولانس‌ها به محل رویداد فرستاده شده بودند.

علت این آتش‌سوزی هنوز روشن نیست.

طالبان برای اعتراض به رویداد نورستان شارژدافیر پاکستان را احضار کرد

آرشیف، یکی از دیدارها امیرخان متقی (راست) وزیر خارجه حکومت طالبان با عبیدالرحمن نظامانی (چپ) شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل
آرشیف، یکی از دیدارها امیرخان متقی (راست) وزیر خارجه حکومت طالبان با عبیدالرحمن نظامانی (چپ) شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل

وزارت امور خارجۀ حکومت طالبان روز سه‌شنبه (هفتم میزان) شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل را احضار کرد و نامۀ اعتراضی را در مورد رویداد روز شنبه در نورستان، به او سپرد.

بر اساس اعلامیۀ این وزارت که در شبکۀ اکس منتشر شده، عناصری‌که از خط دیورند عبور و وارد منطقۀ کامدیش در نورستان شده‌ بودند، به فعالیت‌های تخریب‌کارانه در آن منطقه تلاش کردند، اما نیروهای طالبان مانع آن‌ها شدند.

اما وزارت اطلاعات پاکستان، روز یکشنبه این ادعای حکومت طالبان را رد کرده، آن را بی‌اساس خوانده بود.

وزارت دفاع طالبان ادعا کرده که در نتیجۀ درگیری‌های اخیر در نورستان، ۲۸ تن کشته و ۳۲ تن دیگر دستگیر شده‌اند.

«جبهه آزادی افغانستان»، یک گروه مخالف طالبان، ادعا کرده که جنگجویان این گروه در نورستان با نیروهای طالبان درگیر شده‌ و تلفاتی را به بار آورده‌اند.

ادعاهای هر دو طرف به‌طور مستقل تأیید نشده‌است.

تنش‌ها در روابط بین حکومت طالبان در افغانستان و پاکستان از اواخر سال گذشته میلادی به این‌سو افزایش یافته است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG