لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۲ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۱۲:۵۶

وزیر خارجه ایالات متحده امریکا به اوکراین سفر می‌کند


انتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده امریکا
انتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده امریکا

انتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده امریکا، روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه از کی‌یف دیدن می‌کند.

وزارت خارجه امریکا این را دیروز(جمعه) در اعلامیه‌ای گفته است.

در اعلامیه آمده که انتونی بلینکن پس از نشست وزرای خارجهٔ هفت کشور بزرگ صنعتی جهان در لندن، راهی کی‌یف می‌شود.

او در این سفر با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین و دمیترو کولیبا همتایش و همچنان نمایندگان جامعه مدنی اوکراین دیدن می‌کند.

بلینکن در این سفر، بر حمایت کشورش از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی اوکراین در برابر تجاوز روسیه تأکید می‌کند. او همچنان حکومت اوکراین را در پیشرفت در امر مبارزه با فساد اداری تشویق خواهد کرد.

بازدید وزیر خارجه ایالات متحده امریکا در حالی صورت می‌گیرد که درگیری‌ها از آغاز امسال در شرق اوکراین میان نیروهای دولتی و جدایی طالبان طرفدار روسیه اوج گرفته است.

این درگیری‌ها با وجود برقراری آتش‌بس در ماه جولای سال ۲۰۲۰ میلادی افزایش یافته اند.

افرایش حضور نظامی روسیه در هفته‌های اخیر در مرز اوکراین با روسیه و شبه جزیرهٔ اشغالی کریمیا، نگرانی‌ها را در کی‌یف و غرب بر انگیخت.

انتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده امریکا در مصاحبه‌اش با شبکه تلویزیونی سی بی اس که فردا (یکشنبه) نشر می‌شود، گفته که ایالات متحده از اهداف روسیه در این ارتباط چیزی نمی‌داند.

روسیه روز پنج‌شنبه ادعا کرد که همهٔ نیروهایش را پس از تمرینات نظامی، دوباره به قرارگاه‌های اصلی آنها، برگشتانده است.

امریکا و اعضای ناتو می‌گویند، این اقدام روسیه از سال ۲۰۱۴ میلادی به این‌سو، بی‌پیشینه بوده است.

روسیه در سال ۲۰۱۴ میلادی شبه جزیره کریمیا را به خاک خود ملحق ساخت و از جدایی طالبان در مناطق دونسک و لوهانسک حمایت بی دریغ کرد.

XS
SM
MD
LG