لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۳۴

فایننشل تایمز: 'آیا امریکا از جنگ افغانستان به‌قدر کافی بهره‌مند شده؟'


شماری از روزنامه‌های جهان
شماری از روزنامه‌های جهان
  • فایننشل تایمز

روزنامۀ فایننشل تایمز در شمارۀ اخیرش مطلبی را نشر کرده که عنوانش است: "آیا امریکا از جنگ به‌قدر کافی بهره‌مند شده؟

در این مطلب به قصۀ زندگی یک سرباز متقاعد امریکا که در جنگ افغانستان سهم داشته پرداخته شده است.

در مطلب می‌خوانیم که ۱۰ سال قبل، دو جوان از این نظامی پیشین در یک میخانه در نزدیک واشنگتن دی‌سی در مورد قطع شدن پایش پرسیدند و او در پاسخ گفت که پای خود را در انفجاری در افغانستان از دست داده است.

این جوانان با تعجب سؤال کردند که ایا هنوز هم سربازان امریکایی در افغانستان حضور دارند؟

روزنامه می‌نویسد که نزدیک به ده سال پس ازاین خاطره، خروج نیروهای امریکایی از افغانستان آغاز شده است.

نیروهای امریکایی در سال ۲۰۰۱ پس از حملات یازدهم ماه سپتمبر به افغانستان فرستاده شدند.

در آن زمان جورج دبلیوبوش رئیس جمهور ایالات متحده بود.

اما فایننشل تایمز می‌نویسد که تجربۀ ایالات متحده داستان سخت‌تری را بیان می‌کند، بر اساس بر آورد جنگ امریکا در افغانستان دو تریلیون دالر هزینه برداشته، جان ۲۴۴۸ نظامی امریکایی را گرفته و بیش از ۲۰۷۰۰ تن را زخمی کرده که از این میان صدها تن پا هایشان را از دست داده اند.

در ادامۀ مطلب آمده که تحقیقات نشان می‌دهد که یک – پنجمی از ۷۷۵ هزار سرباز امریکایی که به طور دوره ای در افغانستان ایفای وظیفه کرده اند با افسردگی و فشارهای روانی پس از جنگ دچار شده اند.

روزنامه نوشته که بیش از ۴۵ هزار تن از نظامیان امریکا از سال ۲۰۱۳ به این طرف دست به خودکشی زده اند.

به نوشته فایننشل تایمز، اکنون بسیاری از سربازان امریکایی می‌گویند که جنگ در عراق و افغانستان ارزش جنگیدن را نداشته است.

  • گاردین

روزنامۀ بریتانیایی گاردین در مطلبی نوشته است که ایالات متحده برای محافظت از نیروهایش که از افغانستان بیرون می‌شوند، ده‌ها طیارۀ جنگی اضافی را در منطقه مستقر کرده است.

در مطلب به نقل از جنرال مارک میلی رییس کمیتۀ لوی درستیزان ایالات متحده می‌خوانیم که روز پنجشنبه گفته، طیاره‌های جنگی اف-۱۸ به نیروهای هوایی و بحری که قبلاً اعلام شده بود به شمول یک طیاره بردار در شمال بحیرۀ عرب افزوده شده.

به گفتۀ او شش بمب افگن بی-۵۲ در قطر جابه‌جا شده اند.

در ادامۀ مطلب آمده که مقام‌های امریکایی پیش از آغاز روند خروج نیروها گفته بودند که انتظار می‌رود طالبان برای حمله تلاش کنند.

میلی در نشست مشترک خبری با لوید استین وزیر دفاع امریکا در پنتاگون گفت که تاکنون در جریان روند خروج بالای نیروهای امریکایی و ائتلاف حمله نشده او اما فزوده است که حملات طالبان علیه نیروهای امنیتی افغانستان ادامه دارد.

گاردین می‌نویسد در حالیکه حدس و گمان در بارۀ توانایی حکومت افغانستان برای جلوگیری از حمله‌های طالبان در ماه‌های آینده وجود دارد،این مقام دفاعی امریکا، نیروهای افغان را " منسجم" توصیف کرده است.

میلی گفته که پنتاگون در حال بررسی گزینه‌ها برای دوام حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان پس از خروج نیروهای بین‌المللی است. به گفتۀ او آموزش این نیروها در یک كشور دیگر یکی از گزینه‌ها است.

روند خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان روز شنبه هفتۀ گذشته اول ماه می رسماً آغاز شد و قرار است همۀ این نیروها تا یازدهم ماه سپتمبر امسال افغانستان را ترک کنند.

XS
SM
MD
LG