لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۰ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۴۹

افغانستان

پولیس: یک عالم دین از سوی افراد مسلح ناشناس در کاپیسا کشته شد

موقعیت ولایت کاپیسا در نقشه افغانستان
موقعیت ولایت کاپیسا در نقشه افغانستان

پولیس ولایت کاپیسا می‌گوید یک عالم دین در این ولایت از سوی افراد مسلح ناشناس ترور شد.

عبدالشایق شورش مسوول بخش مطبوعات قوماندانی امنیه ولایت کاپیسا به رادیو آزادی گفت که حوالی ساعت ۴:۰۰ صبح امروز (چهارشنبه، ۲۳ سرطان) قاری جان آغا استادمدرسه دارالعلوم امام اعظم و امام مسجد جامع روستای ظفرخیل ولسوالی حصه دوم کوهستان ولایت کاپیسا حین رفتن به طرف مسجد در مسیر راه توسط افراد مسلح ناشناس مورد حمله قرار گرفت و جان باخته است.

تا هنوز فرد و یا گروهی مسوولیت این رویداد را به عهده نگرفته است.

آقای شورش می‌افزایدکه پولیس بررسی‌های خود را برای بازداشت عاملین این حادثه آغاز کرده است.

این در حالیست که چاشت روز یکشنبه هفته جاری مولوی حضرت‌الدین عالم دین و مدیر مدرسه دخترانه کالوته ولسوالی حصه دوم کوهستان ولایت کاپیسا حین رفتن به سوی وظیفه از سوی افراد مسلح ناشناس تیرباران شد که تا هنوز عاملین آن شناسایی نشده است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

بارندگی و سیلاب منجر به بسته شدن شاهراه بدخشان-تخار شد

 سرازیر شدن سیلاب در افغانستان، آرشیف
سرازیر شدن سیلاب در افغانستان، آرشیف

شاهراه بدخشان-تخار به دلیل ریزش باران‌های شدید و سرازیر شدن سیلاب‌ها بسته شده است.

محمد اکرم اکبری، رئیس ریاست مبارزه با حوادث طبیعی حکومت طالبان در بدخشان به رسانه ها گفت که این شاهرا صبح چهارشنبه ۲۰ حمل به روی رفت و آمد ترافیک بسته شد و تلاش ها برای بازگشایی آن جریان دارد.

اکبری از مسافران و رانندگان خواست که تا باز شدن این شاهراه، از رفت و آمد به ولایت بدخشان خودداری کنند.

هنوز از تلفات و خسارات احتمالی ناشی از بارندگی ها و سیلاب ها در بدخشان جزئیاتی در دست نیست.

رویترز: کمکهای بشری امریکا به ۶ کشور از سر گرفته شد، افغانستان شامل این کشور ها نیست

شماری از زنان افغان برای دریافت کمکهای بشری انتظار می‌کشند
شماری از زنان افغان برای دریافت کمکهای بشری انتظار می‌کشند

خبرگزاری رویترز به نقل از چندین منبع گزارش داده است که ادارۀ رییس جمهور دونالد ترمپ، کمک های خارجی را که قطع کرده بود، برای شش کشور از سر گرفته است. افغانستان شامل این شش کشور نیست.

رویترز به نقل از پنج منبع گزارش داده است که دولت امریکا بودجۀ سازمان غذایی جهان در لبنان، سوریه، سومالیا، اردن، عراق و اکوادور را از سر گرفته است.

این خبرگزاری همچنان گزارش داده است که به ایمیلی دست یافته که از سوی سرپرست معاونیت اداری ادارۀ انکشاف بین المللی ایالات متحدۀ امریکا (USAID) به کارمندان این اداره فرستاده شده و در آن گفته شده است که پرداخت بودجۀ سازمان غذایی جهان در این شش کشور از سر گرفته شود.

دو منبع دیگر به رویترز گفته اند که بودجۀ ادارۀ بین المللی مهاجرت (IOM) ، در چهار مورد، در منطقۀ پاسیفیک نیز احیا شده است.

روز دوشنبه خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که دولت امریکا به رهبری رییس جمهور دونالد ترمپ، کمک های حیاتی را به ارزش ۱.۳ ملیارد دالر، به بیش از ۱۰ کشور، به شمول افغانستان، یمن، سومالیا و سوریه قطع کرده است.

روز سه شنبه، تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا به خبرنگاران گفت که ایالات متحده نگران این است که از کمکهای این کشور به سازمان غذایی جهان، در افغانستان و یمن، طالبان و حوثی ها سود میبرند.

تورنمنت فوتسال با اشتراک افغانستان در مراکش آغاز می‌شود

اعضای تیم‌ ملی فوتسال افغانستان (عکس آرشیف)
اعضای تیم‌ ملی فوتسال افغانستان (عکس آرشیف)

تورنمنت فوتسال امروز، چهارشنبه، ۲۰ ماه حمل، میان تیم‌های ملی فوتسال افغانستان، مراکش، چین، و پرتگال در مراکش آغاز می‌شود.

فدراسیون فوتبال افغانستان روز سه‌شنبه در صفحهٔ فیس‌بوک خود از سفر تیم ملی فوتسال کشور به‌این‌هدف به مراکش خبر داد.

این رقابت‌ها تا روز یک‌شنبه ادامه خواهند داشت.

تیم افغانستان پس از پایان این تورنمنت، در ۱۶ اپریل بازی دوستانه نیز با تیم میزبان، مراکش، خواهد داشت.

جان باختن ۷ کارگر بشمول ۳ افغان در معدن زغال سنگ در ولایت سمنان ایران

رسانه‌های ایران گزارش دادند که در نتیجهٔ انتشار گاز در داخل یک معدن زغال‌سنگ در ولایت سمنان این کشور، ۷ کارگر معدن به‌شمول ۳ شهروند افغانستان جان باخته‌اند.

به‌گزارش رسانه‌های ایران، این ۳ کارگر افغان جان‌باخته بین ۲۰ تا ۲۵ سال بودند.

این رسانه‌ها نوشته‌اند: «یکی از آن‌ها با تخلص «ابراهیمی» ۲۰ ساله، دومی «اکبری» ۲۵ ساله و سومی نیز با تخلص «ابراهیمی» ۲۵ ساله بوده‌است.

بر اساس گزارش رسانه‌های ایران، این رویداد پس از چاشت روز دوشنبه در معدن زغال‌سنگ جواهر رخ داده‌است.

پناهجویان افغان در ایران عمدتاً مشغول کارهای بسیار دشوار و شاقه هستند و اجازهٔ کار در بسیاری از بخش‌ها را ندارند.

پژوهشگر دیدبان حقوق‌بشر: پاکستان تعهد عدم بازگرداندن افراد به‌جایی که حقوق‌شان در خطر است را نادیده گرفته‌است

لوگوی دیدبان حقوق بشر
لوگوی دیدبان حقوق بشر

به‌دنبال اخراج هزاران مهاجر افغان در جریان یک هفتهٔ اخیر از پاکستان، شماری از سازمان‌ها و گروه‌های حقوق‌بشر در این مورد ابراز نگرانی کرده‌اند.

فرشته عباسی، پژوهشگر بخش افغانستان در دیده‌بان حقوق‌بشر گفته‌است که «پاکستان تعهد بین‌المللی خود مبنی بر عدم بازگرداندن افراد به‌جایی که حقوق‌شان در خطر است را نادیده گرفته‌است.»

به‌گزارش خبرگزاری رویترز، خانم عباسی افزوده‌است، تمام کشورهایی که میزبان پناهجویان افغان هستند باید روی این موضع تأکید کنند که افغانستان برای بازگشت امن نیست.

در گزارش رویترز آمده‌است، کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) روز سه‌شنبه اعلام کرد که حکومت پاکستان از اول ماه اپریل تاکنون بیش از ۸ هزار شهروند افغانستان را اخراج کرده‌است.

اسلام‌آباد به‌تمامی مهاجران افغان فاقد اسناد قانونی اقامت یا دارندهٔ کارت شهروندی افغانستان، ای‌سی‌سی هشدار داده‌بود که تا ۳۱ مارچ آن‌کشور را ترک کنند، ورنه اخراج خواهند شد.

 وزارت داخلهٔ حکومت طالبان: پروندهٔ زوج بریتانیایی به محاکم سپرده شده ‌است

پیتر و باربی رینلدز، زوج بریتانیایی بازداشت‌شده از سوی طالبان
پیتر و باربی رینلدز، زوج بریتانیایی بازداشت‌شده از سوی طالبان

وزارت داخلهٔ حکومت طالبان گفته‌است، پروندهٔ یک زوج بریتانیایی بازداشت‌شده از سوی طالبان به محاکم سپرده شده ‌است.

به‌گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت گفته‌است که طالبان این زوج را به‌دلیل یک موضوع جزئی در افغانستان بازداشت کرده‌اند.

او در پیامی به اسوشیتد پرس گفته‌است: «تنها چیزی که می‌توانم بگویم این است که موضوع در ابتدا در اختیار وزارت داخله بود و اکنون به محاکم سپرده شده‌است. مشکل (جرم) آن‌ها بزرگ نیست. ان‌شاءالله مشکل‌شان به‌زودی حل می‌شود و یک تصمیم شرعی (بر اساس قانون شریعت) اتخاذ خواهد شد. این موضوع کوچکی است و نباید باعث نگرانی شود.»

این نخستین‌بار در بیش از یک‌ماه گذشته‌است که حکومت طالبان به‌طور علنی دربارهٔ پروندهٔ پیتر و باربی رینلدز تبصره می‌کند.

به‌گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، این زوج در اوایل ماه فبروری، پس از انتقال از خانه‌شان در ولایت بامیان به کابل، بازداشت شدند.

این زن و شوهر یک سازمان آموزشی و تربیتی را اداره می‌کنند. اعضای خانوادهٔ آن‌ها در بریتانیا گفته‌اند که این زوج در زندان پل‌چرخی تحت بدرفتاری قرار دارند و اتهامات آن‌ها هنوز مشخص نیست.

جانتن رینلدز، یکی از فرزندان آن‌ها اخیراً از دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحده خواست که در رهایی پدر و مادرش کمک کند.

جرمنی به‌طور موقت پذیرش پناهجویان را در چارچوب برنامه اسکان مجدد ملل‌ متحد متوقف کرده است

پناهجویان تازه‌رسیده به کمپ براندنبورگ جرمنی
پناهجویان تازه‌رسیده به کمپ براندنبورگ جرمنی

جرمنی به‌طور موقت پذیرش پناهجویان آسیب‌پذیر را در چارچوب برنامه اسکان مجدد سازمان ملل متحد (یو.ان.ایچ.سی.آر) متوقف کرده است.

این اقدام در آستانه تشکیل دولت ائتلافی جدیدی انجام می‌شود که احتمالاً سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تری در قبال مهاجرت اتخاذ خواهد کرد.

خبرگزاری جرمنی سه‌شنبه ۱۹ حمل گزارش داد که وزارت داخله این کشور و کمشنری عالی پناهندگان سازمان ملل، این موضوع را تأیید کرده‌اند و اعلام کرده‌اند که در حال حاضر هیچ درخواست جدیدی برای اسکان مجدد پناهجویان تأیید نمی‌شود، چرا که مذاکرات برای تشکیل دولت ائتلافی جدید در برلین ادامه دارد.

انتظار می‌رود دولت آینده جرمنی سیاست سخت‌گیرانه‌تری در قبال مهاجرت در پیش بگیرد؛ موضوعی که یکی از محورهای اصلی کارزارهای انتخاباتی پارلمانی در ماه فبروری بود.

طالبان: پاکستان با مهاجران افغان برخورد "غیرانسانی" می‌کند

پولیس پاکستان در حال بررسی اسناد مهاجران افغان، آرشیف
پولیس پاکستان در حال بررسی اسناد مهاجران افغان، آرشیف

رئیس الوزرا و چند مقام دیگر حکومت طالبان برخورد مقام های پاکستانی با مهاجران افغان را محکوم کرده، آن را "غیراسلامی و غیرانسانی" خوانده اند.

در نشست ویژۀ به ریاست ملا محمد حسن اخند، رئیس الوزرای طالبان دوشنبه ۷ اپریل در کابل، از سازمان ملل متحد خواسته شد که افغانستان را درجلوگیری از این فاجعه انسانی و بازگشت آبرومندانه مهاجران افغان، کمک کند.

در اعلامیه‌ای که از سوی حمدالله فطرت، معاون سخنگوی طالبان منتشر شده، آمده است که آنان تلاش می‌کنند تا با تمامی امکانات دست داشته از عودت کنندگان حمایت کنند.

برخی از مهاجر افغان که در روزهای اخیر بگونه اجباری از سوی پاکستان به افغانستان برگشت داده شده اند، به رادیو آزادی گفته‌اند که هیچ نوع امکاناتی در افغانستان برای شان فراهم نشده و با مشکلات زیاد از جمله بی سرپناهی رو به رو اند.

سازمان بین المللی مهاجرت می‌گوید که پاکستان تنها در دو روزگذشته ۸۰۰۰ مهاجر افغان را از خاکش اخراج کرده است.

اما حکومت طالبان بازگشت حدود ۷۰۰۰ مهاجر افغان از پاکستان را در یک هفته گذشته تایید کرده است.

پاکستان روند اخراج اجباری مهاجران افغان فاقد اسناد قانونی و دارنده های کارت های (ای‌سی‌سی) را از شهرهای اسلام آباد و راولپندی از اول ماه اپریل شدت بخشید.

سرمایه‌گذاری ۹۷ میلیون یورو در بخش صحت در افغانستان

بیرق اتحادیۀ اروپا
بیرق اتحادیۀ اروپا

اتحادیهٔ اروپا اعلام کرده که در حال سرمایه‌گذاری ۹۷ میلیون یورو در بخش صحت در افغانستان است.

در اعلامیه‌ای که روز دوشنبه از سوی اتحادیهٔ اروپا منتشر شد، آمده است که این کمک‌ها از طریق سازمان جهانی صحت، ادارهٔ حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) و چند نهاد بشردوستانهٔ دیگر به مصرف خواهد رسید.

هم‌زمان، دفتر نمایندگی اتحادیهٔ اروپا در کابل اعلام کرده که در هماهنگی با یونیسف، برنامه‌هایی را برای تأمین خدمات حیاتی در بخش تغذیه، آب آشامیدنی و حفظ‌الصحه برای کودکان و مادران تمویل خواهد کرد.

هشدار ادارهٔ غذا و زراعت ملل متحد دربارهٔ گسترش ملخ‌ها در شمال افغانستان

افغانستان - تهاجم ملخ‌ها بر زمین‌های زراعتی
افغانستان - تهاجم ملخ‌ها بر زمین‌های زراعتی

ادارهٔ غذا و زراعت سازمان ملل متحد، FAO دربارهٔ گسترش ملخ‌ها در شمال افغانستان هشدار داده است.

این اداره روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که ملخ‌ها هنوز در مرحلهٔ تخم‌گذاری قرار دارند و اگر از همین‌ حالا جلو آن‌ها گرفته نشود، زمین‌های زراعتی در ولایت‌های کندز، بغلان، تخار، سمنگان و بلخ آسیب خواهند دید.

وزارت زراعت و مالداری حکومت طالبان گفته است که برای جلوگیری از گسترش ملخ‌ها در شمال افغانستان، کمپین‌های سم‌پاشی را راه‌اندازی کرده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG