لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۱ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۲۸

واشنگتن پُست: طالبان می‌خواهند بار دیگر بر افغانستان حاکمیت کنند


شماری از روزنامه های جهان
شماری از روزنامه های جهان

روزنامه واشنگتن پُست در تازه‌ترین شمارهٔ خود مقاله را در باره افغانستان منتشر کرده است.

عنوان مقاله این است: طالبان می‌خواهند یک بار دیگر بر افغانستان حاکمیت کنند، اما این کشور تغییر کرده است.

در آغاز مقاله آمده که تعدادی از سیاستمداران راست افراطی در امریکا به شمول جورج دبلیو بوش رئیس جمهوری پیشین هشدار داده اند که خروج نیروهای خارجی از افغانستان یک اشتباه بزرگ است.

نویسنده مقالهٔ روزنامه واشنگتن پُست به این باور است که طالبان با تصرف بخش‌های زیادی افغانستان در این اواخر منتقدین را بیشتر جرأت داده اند.

نویسنده می‌گوید، حوادث اخیر زمینه‌ را برای مقایسه وضعیت دهه ۱۹۹۰ با وضعیت کنونی، فراهم کرده است.

اما نویسنده در ادامه این مقاله روزنامه واشنگتن پُست می‌نویسد که افغانستان کنونی از لحاظ سیاسی در وضعیت متفاوتی قرار دارد.

در ادامه مقالهٔ واشنگتن پست نوشته شده که افغان‌ها از بیست سال گذشته به این‌سو، به همکاری جامعه بین‌المللی در ایجاد جامعه همه شمول در افغانستان تلاش کرده. جامعۀ که جمهوریت، حقوق بشر و صلح را ارزش می‌دهد و از راه تلویزیون، رادیو و انترنت، با یکدیگر در تماس هستند، و راه حل را جستجو می‌کنند.

نویسندهٔ مقاله واشنگتن پُست استدلال می‌کند که افغان‌های نسل نو، متولد دهه ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ میلادی، با توقعات متفاوتی بزرگ شده اند. زیرا که آنها به رسانه ها، تحصیلات عالی و مشارکت در سیاست، دسترسی داشته اند.

در این مقاله روزنامه واشنگتن پُست می‌خوانیم که پس از بیست سال که افغان‌ها به خاطر کسب حقوق‌شان مبارزه کرده اند، نمی‌خواهند که تحت یک حاکمیت استبدادی و یا زیر دست چند جنگ سالار زندگی کنند.

نشریه بلومبرگ در مقاله‌ای به سخنان رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در بارهٔ امنیت میدان هوایی حامدکرزی نگاهی انداخته.

در مقالهٔ این نشریه آمده که نوشته، ایالات متحده در تأمین امنیت میدان هوای حامد کرزی نیروهای ترکیه را کمک می‌کند.

مقاله به این موضوع اشاره کرده که ترکیه از شش سال به این‌سو، در چوکات ماموریت حمایت قاطع در امنیت بخشی نظامی میدان هوایی کابل کمک کرده است.

نویسندهٔ مقاله نشریه بلومبرگ می‌گوید، امور تأمین امنیت میدان هوایی حامد کرزی فُرصتی را به رئیس جمهور طیب اردوغان فراهم کرده تا روابط خود با واشنگتن را دوباره بهبود بخشد.

روابط میان انقره و واشنگتن پس از خریداری راکت‌های دفاعی از روسیه به تیرگی گراید. ناتو این سیستم راکت‌های دفاعی را برای امنیت خود خطرناک می‌داند.

طالبان هفته گذشته از عاقبت این پلان ترکیه هشدار دادند. اما اردوغان آن را رد کرد.

XS
SM
MD
LG