لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۳ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۱۳

تشدید نبردها در هلمند؛ ده‌ها هزار نفر میان طرفین جنگ گیر مانده‌اند


آرشیف، عملیات نیروهای افغان در هلمند
آرشیف، عملیات نیروهای افغان در هلمند

با شدت گرفتن جنگ در لشکرگاه ده‌ها هزار نفر میان طرفین جنگ گیر مانده اند.

ستیفنی دوجاریک، سخنگوی ملل متحد روز چهارشنبه (۱۳ اسد) به خبرنگاران گفت که این سازمان درمورد حفاظت و مصوونیت ده‌ها هزار نفر که میان طرفین جنگ در لشکرگاه گیرمانده‌اند، عمیقا نگران است.

گزارش‌ها می‌رساند، طالبان که اکثریت نواحی شهر را طی چند روز اخیر تصرف کرده‌اند، به مردم اجازه نمی‌دهند که از خانه‌های خود خارج شوند و نیروهای دولتی و امریکایی هم مواضع طالبان را بمباردمان می‌کنند.

آغا محمد قریشی، یک فعال مدنی در هلمند در پیام تلفونی خود از لشکرگاه به رادیو آزادی گفت که خسارات هنگفت به مردم وارد شده حتی خانواده‌های اند که توان این را ندارند که زنان و کودکان را از مناطق جنگ به جای مصوون انتقال دهند.

بیجا شدن هزاران خانواده در نتیجه نبردها در هلمند
بیجا شدن هزاران خانواده در نتیجه نبردها در هلمند

وی وضعیت شهر را چنین توصیف کرد: "از خانه‌های مردم چون سنگر جنگ استفاده می‌شود، مردم عملا با مشکلات بسیار دچار اند. دولت به علت ادامه جنگ نتوانسته که کمک‌های بشری را به مردم برساند. پس در چنین وضعیت بد، مردم هلمند از همه جوانب خصوصا از طالبان می‌خواهند که از این جنگ ناروا دست بکشند و مردم هلمند را بگذارند که به زندگی عادی خود برگردند."

طالبان تا روز چهارشنبه از جمله ده ناحیۀ شهر لشکرگاه ۹ ناحیه آن را در تصرف داشتند.

جنرال سمیع سادات، قوماندان قول اردوی ۲۱۵ میوند به ساکنان شهر گفته، از مناطقی که طالبان تصرف می‌کنند، خارج شوند.

سادات می‌گوید: "من می‌دانم که این برای شما بسیار دشوار خواهد بود و برای من هم دشوار بود که این تصمیم را بگیرم. من نمی‌خواهم که به مردم ما آسیب برسد. من برای مردم خود می‌جنگم. من برای ملت و برادران و خواهران خود می‌جنگم، ما برای آیندۀ شما می‌جنگیم، لذا خواهش می این است که اگر شما چند روز از خانه‌های خود بیجا می‌شوید با بزرگی خود ما را ببخشید و هرچه عاجل می‌توانید از جاهای که طالبان آنجا می‌آیند، عاجل آن ساحه را ترک کنید که ما در آن ساحات اجراآت می‌کنیم."

نبردها در شهر هلمند
نبردها در شهر هلمند

جنرال سادات می‌افزاید که نیروهای دولتی برای دور کردن طالبان از لشکرگاه مصمم اند.

رادیو آزادی شب گذشته دربارۀ وضعیت شهر و تدابیر حفاظت غیرنظامیان از طرفین درگیر جنگ، وزارت دفاع افغانستان و دفتر سیاسی طالبان در قطر خواستار معلومات شد اما تا تهیۀ این گزارش کدام پاسخی دریافت نکرد.

برعلاوه لشکرگاه، حمله‌های طالبان در اطراف شهرهای کندهار، هرات، تالقان و شبرغان نیز در چند روز اخیر شدت گرفته است.

XS
SM
MD
LG