لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۱ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۳۰

"غرب از افغانستان روگردان شده نمی‌تواند"


آرشیف، شماری از روزنامه های جهان
آرشیف، شماری از روزنامه های جهان

روزنامه نیویارک تایمز می‌نویسد که طالبان عمدتاً توان تصرف مناطق از نیروهای افغان را ندارند، اما به نوشتۀ روزنامه این گروه توانست که با گرفتن کنترل مرکز‌های ۹ ولایت رهبران سیاسی و نیروهای امنیتی را سخت زیر فشار قرار دهد.

به نوشتۀ روزنامه، افتادن چند شهر به دست طالبان این ترس را بوجود آورده که مبادا آنان از راه جنگ کنترل تمام کشور را بگیرند.

به باور نویسنده، حالا حکومت افغانستان باید تصمیم بگیرد که در مناطق تحت کنترلش بشمول کابل نیروها را منسجم کند یا مناطق از دست رفته را پس بگیرد.

در ادامه آمده که پیشروی سریع طالبان در شمال افغانستان چانس مقاومت مثل سال ۱۹۹۶ را کم می‌کند که این گروه پس از تصرف کابل در شمال رو به رو شده بود.

روزنامۀ ایفننگ استندرد مطلبی را زیر این عنوان نشر کرده: "غرب از افغانستان روگردان شده نمی‌تواند."

روزنامه می‌نویسد که با وصف پیشروی‌های اخیر طالبان، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده گفته است که از تصمیمش برای خروج تمامی نیروهای امریکایی از افغانستان پشیمان نیست.

به نوشته روزنامه، شاید بایدن پشیمان نباشد اما هنگام سخنرانی واژه‌های درست را انتخاب نکرده.

بایدن اعلام کرده که تمامی نیروهای امریکایی تا سی و یکم ماه آگست افغانستان را ترک خواهند کرد.

روزنامه به مصارف و قربانی‌های امریکا و متحدانش در بیست سال گذشته در افغانستان اشاره کرده و می‌نویسد اینکه بایدن می‌خواهد طولانی‌ترین جنگ تاریخ امریکا را پایان دهد، قابل درک است.

اما به نوشته روزنامه، بایدن پلان عملی را ترتیب نکرده و به همین دلیل اوضاع در افغانستان رو به وخامت است.

روزنامه می‌نویسد که اگر غرب از مردم افغانستان روگرداند، سرنوشت آنان به دست طالبان میفتد و به نوشتۀ روزنامه ممکن است که این کشور بار دیگر به مرکز تروریستان برای اجرای حمله‌ها بر غرب مبدل شود.

روزنامه به نقل از سازمان ملل متحد نوشته است که به اثر بیش از پنج هزار و پنجصد حمله طالبان افغان و متحدان خارجی‌شان در ۳۱ ولایت افغانستان از ماه اپریل به این سو بیش از یک هزار و ششصد غیرنظامی کشته شده اند.

XS
SM
MD
LG