لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۰ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۵۸

آیا جهان طالبان را به رسمیت خواهد شناخت؟


طالبان در کندهار
طالبان در کندهار

در حالی که، طالبان برای اعلام حکومت‌شان آمادگی می‌گیرند، کدام علایم به نظر نمی‌رسد که جامعه جهانی حکومت آن‌ها را فورا به رسمیت بشناسد.

در سال‌های ۱۹۹۰ میلادی تنها سه کشور، پاکستان، عربستان سعودی و امارات متحدهٔ عربی حکومت طالبان را به رسمیت شناخته بود.

پس از ۲۰ روز حاکمیت در کابل٬ طالبان اکنون به اعلام حکومت جدید در افغانستان نزدیک شده‌اند.

اما با نگاهی به سخنان رهبران جهان به نظر می‌رسد که برای رسمیت شناختن حکومت طالبان راه دور در پیش است.

کشورهای جهان می‌خواهند، انتظار بکشند که حرف طالبان به عملکرد شان مطابقت دارد؟ و هم طالبان نسبت به ۲۰ سال گذشته تا چه حد نرم‌تر شده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد٬ سخنگوی طالبان
ذبیح‌الله مجاهد٬ سخنگوی طالبان

ذبیح‌الله مجاهد٬ سخنگوی طالبان دیروز (پنجشنبه٬ ۲ سپتمبر) به رادیو آزادی گفت که حکومت در چند روز آینده اعلام خواهد شد.

اما احمدالله وثیق یک مقام دیگر طالبان به رسانه‌ها نوشته که برای مراسم اعلام حکومت جدید در ارگ آمادگی گرفته می‌شود.

پیش از این، به نقل از منبع طالبان گزارش شده که طالبان حکومت خود را امروز (جمعه٬ ۳ سپتمبر) اعلام می‌کنند.

اما ذبیح‌الله مجاهد دیشب به رادیو آزادی اعلام حکومت را رد کرد و گفت: "این شایعات است. حکومت به زودی اعلان می‌شود. اما این شایعات درست نیست که فردا ( جمعه) اعلان می‌شود."

در ضمن، گفته می‌شود کمک جامعه بین‌المللی به افغانستان خیلی به مشروعیت حکومت نو طالبان بستگی دارد.

در حال حاضر، خشکسالی و اقتصاد جنگ زده سیستم مالی افغانستان را خیلی ضعیف کرده است.

در این میان دومینیک راب وزیر خارجهٔ بریتانیا می‌گوید، حکومت طالبان را در آیندهٔ نزدیک به رسمیت نمی‌شناسد. اما فکر می‌کند که جا برای دیالوگ و گفتگو با طالبان وجود دارد تا اراده آن‌ها آزموده شود.

دومینیک راب٬ وزیر خارجه بریتانیا
دومینیک راب٬ وزیر خارجه بریتانیا

وزیر خارجه بریتانیا هم‌زمان تاکید کرد که در تعامل با طالبان به رسمیت شناختن حکومت‌شان شامل نیست.

به گفتهٔ او قضاوت درباره طالبان براساس گفتار و رفتار آن‌ها خواهد بود.

همزمان، وزارت خارجهٔ امریکا می‌گوید، تا هنوز زمان آن نیست که حکومت طالبان به رسمیت شناخته شود.

ویکتوریا نولاند٬ معاون وزیر خارجهٔ امریکا می‌گوید، طالبان باید خود را بر معیارهای فیصله روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد، عیار کنند.

در حال حاضر، ایالات متحده، بریتانیا و تعدادی از کشورها سفارتخانه‌های‌شان در کابل را به طور مؤقت مسدود کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG