لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۰ سرطان ۱۴۰۵ کابل ۱۲:۰۲

از افغانستان تا امریکا معترضان خواستار قطع مداخله پاکستان شدند

اعتراضات ضد پاکستان در شهر کابل
اعتراضات ضد پاکستان در شهر کابل
صدها زن و مرد روز سه‌شنبه (۱۶ سنبله) در جاده‌های کابل و چند ولایت فریاد آزادی بلند کردند.

این معترضان شعارهای ضد پاکستان با خود حمل می‌کردند.

آنان در این تظاهرات خواستند که پاکستان از مداخله در امور افغانستان دست بردارد.

شماری از معترضان با حمایت از مقاومت جبهه پنجشیر گفتند این جبهه در برابر زورگویی و تمامیت‌خواهی مبارزه می‌کند.

زهره یکی از مظاهره‌کننده‌ها: "ما از خون جوانان خود دفاع می‌کنیم از وطن خود دفاع می‌کنیم چرا پاکستان مداخله می‌کند باید دست پاکستان کوتاه شود چرا جوانان ما را به خون و خاک می‌کشانند."

این تظاهرات پس از آن راه اندازی شد که احمدمسعود رهبر جبهه مقاومت ملی، افغانان را به قیام ملی بر ضد طالبان دعوت کرد.

تظاهرات در مناطق مختلف کابل مانند خیرخانه، منطقه ۳۱۵، دشت برچی و شهرنو کابل برگزار شد.

یکی از معترضان که نخواست نامش را بگوید گفت: "تمام راه‌های پنجشیر بسته است. نه طالبان و نه هم نماینده‌های طالبان و نه هم پاکستان حق مداخله به پنجشیر را ندارند. زنده باد افغانستان."
اعتراضات ضد پاکستان در شهر کابل
اعتراضات ضد پاکستان در شهر کابل
طالبان در برخی مناطق کابل برای متفرق کردن مظاهره‌کنندگان شیلک هوایی کردند.

با این حال سازمان عفو بین‌الملل از خشونت نیروهای طالبان در برابر معترضان ابراز نگرانی کرده است.

طالبان تاکنون در مورد نگرانی سازمان عفو بین‌الملل ابراز نظر نکرده‌اند.

همچنین تظاهرات مشابه به روز سه‌شنبه در ولایت‌‌های غور، پروان و پیش از آن دوشنبه شب نیز تظاهراتی در کابل و دایکندی و بلخ راه‌ اندازی شدند.

شماری از افغان‌ها هم در بیرون از افغانستان در کشورهایی به شمول امریکا دست به تظاهرات زده‌اند.

به گزارش رادیو فردا، سرویس رادیو آزادی برای ایران، ده‌ها تن در تهران با شعارهای ضد پاکستان در برابر سفارت افغانستان تظاهرات کردند.
ناوقت دوشنبه (۱۵ سنبله) در واشنگتن پایتخت امریکا و سانفرانسیسکو هم تظاهرات مشابه راه اندازی شده بود.

در عین حال، طالبان مداخله پاکستان در امور افغانستان را تکذیب کردند و گفتند مردم باید حوصله داشته باشند تا حکومت جدید همه‌شمول تشکیل شود.

بلال کریمی، عضو دفتر مطبوعاتی طالبان به رادیو آزادی گفت که این تظاهرات "بی‌جا" است و هیچ مداخله از سوی هیچ کشور به نفع طالبان صورت نگرفته است: "اول این شایعه که در پنجشیر بمباردمان صورت گرفته، نادرست است. هیچ کشوری مداخله ندارد. تظاهراتی که برضد کدام کشور راه‌اندازی می‌شود، چون هیچ چیز در عمل نیست، بنابراین، این تظاهرات بی‌جا است. هیچ مداخله به نفع مجاهدین امارت اسلامی در هیچ نقطه وجود ندارد."

آقای کریمی همچنین با اشاره به خواست زنان معترض گفت که حقوق زنان ضایع نشده و پس از ایجاد حکومت همه شمول حقوق زنان افغان تامین می‌شود.

این در حالی است که درگیری‌ها میان طالبان و جبههٔ مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود در بخش‌هایی از ولایت پنجشیر ادامه دارند.

طالبان ادعا کرده اند که بخش‌های زیاد این ولایت را گرفته اند اما جبهه مقاومت ملی می‌گوید به مبارزه اش با طالبان در پنجشیر ادامه خواهد داد.
راپور از این بخش است
XS
SM
MD
LG