لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۷ اسد ۱۴۰۵ کابل ۱۱:۰۷

افغانستان

طالبان: دستورالعمل جدید آزادی بیان را محدود نمی‌کند

طالبان ادعا می‌کنند که دستورالعمل جدید آنها در قبال رسانه ها، آزادی بیان را محدود نمی‌کند.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان روز گذشته دستورالعمل هشت ماده‌ای را در مورد نشرات رسانه‌ها اعلام کرد.

عاکف مهاجر سخنگوی این وزارت شام دیروز یکشنبه (۳۰ عقرب) در پاسخ به این که آیا این دستورالعمل آزادی بیان را در افغانستان محدود نخواهد ساخت به رادیو آزادی گفت: " این محدودیت بر آزادی بیان نیست، بلکه چند اصل ساده است که فرهنگ و ارزش‌های ما همانطور می‌خواهد."

طالبان با نشر اعلامیه‌ای به شبکه‌های تلویزیونی دستور داده که نباید فیلم‌ها، برنامه‌های کمیدی یا سرگرمی که به شخصیت کسی توهین شود و یا هم سریال‌های را که به گفته آنها خلاف ارزش‌ها و شریعت اند، نشر کنند.

در اعلامیه آمده که برنامه‌ها نباید به گونه تهیه شوند که در آن به کسی تحقیر و اهانت شده باشد و یا هم ممثل‌های زن در آن حضور داشته باشند.

اعلامیه گفته که خبرنگاران زن باید حجاب را رعایت کنند و تلویزیون‌ها فیلم‌ها در مورد پیغمبران و صحابه را نباید نشر کنند.

این اعلامیه طالبان از سوی بسیاری از خبرنگاران افغان به ویژه خبرنگارانی که در حال حاضر در خارج از افغانستان به سر می‌برند در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شده و آنرا محدودیت آزادی رسانه‌ها خوانده اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

ایران می‌گوید بازگشایی تنگه هرمز به امریکا بستگی دارد

تصویر آرشیف (یکی از کشتی ها در مسیر تنگه هرمز)
تصویر آرشیف (یکی از کشتی ها در مسیر تنگه هرمز)

ایران روز شنبه گفت که توافق با عمان بر سر یک میکانیزم جدید برای تنظیم رفت‌وآمد کشتی‌ها از طریق تنگه هرمز، لزوماً به این معنا نیست که این مسیر دوباره باز خواهد شد.

یک سخنگوی نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران گفت که پیش از بازگشایی تنگه هرمز، ایالات متحده باید خواسته‌های ایران را بپذیرد.

او از واشنگتن خواست که از مذاکرات جاری میان ایران و عمان دور بماند.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بارها ادعا کرده است که واشنگتن در این مذاکرات دخیل است.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران گفت که تهران و مسقط به امضای یک توافق نزدیک شده‌اند.

عراقچی گفت هدف این مذاکرات، ایجاد یک مسیر جدید و موقت برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز است.

سره‌ میاشت: روزانه ۴ تا ۶ کودک مبتلا به سوراخ قلب در کابل جراحی می‌شوند

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

اداره سره میاشت در کنترول طالبان می‌گوید از زمانی که شفاخانه بیماری‌های قلبی در کابل افتتاح شده است، تاکنون عملیات جراحی قلب کودکان مبتلا به سوراخ قلب توسط متخصصان و کارکنان صحی داخلی و خارجی انجام شده است.

این اداره روز شنبه ۱۷ اسد در صفحه ایکس خود نوشته که تا کنون عملیات ۲۸ کودک مبتلا به سوراخ صورت گرفته است و ۹ کودک پس از درمان موفقانه از شفاخانه مرخص شده‌اند.

بر اساس اعلام این اداره، در این شفاخانه هر روز بین چهار تا شش کودک مبتلا به سوراخ قلب، به‌گونه رایگان تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند.

شفاخانه قلبی سره میاشت در کابل به‌تازگی با هدف ارائه درمان تخصصی به بیماران مبتلا به سوراخ قلب افتتاح شده است تا بیماران نیازمند بتوانند در داخل کشور از خدمات تخصصی و رایگان صحی بهره‌مند شوند.

پیش از این نیز اداره سره میاشت شماری زیادی از کودکان مبتلا به سوراخ قلب را برای درمان به شفاخانه‌های مختلف در کابل معرفی کرده و آنان تحت درمان قرار گرفته‌اند.

همچنین شماری از کودکانی که به این بیماری و سایر بیماری‌ها مبتلا بوده‌اند، برای درمان به خارج از کشور، به‌ویژه آلمان فرستاده شده‌اند و بنیاد «دهکده صلح» آلمان درمان آنان را به‌گونه رایگان انجام داده است.

طالبان: ۱۱۶ کیلومتر از خط لوله تاپی در افغانستان احداث شده است

آرشیف
آرشیف

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرای حکومت طالبان می‌گوید که ۱۱۶ کیلومتر از خط لوله پروژه تاپی در خاک افغانستان تمدید شده و مسیر ۱۳۵ کیلومتری دیگر نیز برای تمدید خط لوله آماده شده است.

در پیام ویدیویی که روز شنبه ۱۷ اسد در صفحه ایکس معاونیت اقتصادی منتشر شده، همچنین گفته شده که ۳۸ کیلومتر از خط لوله این پروژه در زیر زمین تمدید شده است.

بر اساس گزارش‌ها، پروژه تاپی که در مجموع یک هزار و ۸۱۴ کیلومتر طول دارد و گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال می‌دهد، قرار است تا پایان سال ۲۰۲۶ تکمیل شود.

از مجموع این خط لوله، ۸۱۶ کیلومتر آن در خاک افغانستان تمدید خواهد شد.

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا طالبان همچنین گفته است که در آینده نزدیک، بررسی و سروی تأسیسات گازی و شبکه توزیع گاز در هرات نیز آغاز خواهد شد.

این پروژه بزرگ که کشورهای دخیل چندین دهه پیش درباره آن به توافق رسیده بودند، به دلیل ناامنی‌ها و برخی عوامل دیگر، برای سال‌های طولانی با تأخیر در روند تطبیق مواجه بوده است.

قوماندانی امنیه طالبان در هرات از بازداشت یک زن در پیوند به مرگ یک کودک یک‌ونیم‌ساله خبر داد

آرشیف
آرشیف

قوماندانی امنیه طالبان در هرات از بازداشت یک زن در پیوند به مرگ یک کودک یک‌ونیم‌ساله در این ولایت خبر داده است.

آژانس اطلاعاتی باخترتحت کنترول طالبان، روز شنبه ۱۷ اسد به نقل از داکتر سید مسعود حسینی، سخنگوی قوماندانی امنیه طالبان در هرات، گزارش داده است که این زن متهم است کودک یک‌ونیم‌ساله را از منزل طبقه پنجم به پایین پرتاب کرده که در نتیجه کودک جان باخته است.

قوماندانی امنیه طالبان در هرات خبر داده که این زن در جریان تحقیقات ابتدایی به انجام این کار اعتراف کرده است.

این در حالی است که روز گذشته عکس یک کودک دختر یک‌ونیم‌ساله در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و ادعا شده است که این کودک از طبقه پنجم یک ساختمان مسکونی به پایین پرتاب شده است.

براساس گزارش این حادثه روز پنجشنبه در منطقه فامیل های قول اردوی هرات رخ داده است.

به گفته حسینی، زن بازداشت‌شده در خانه این خانواده به‌عنوان صفاکار کار می‌کرد و بر اساس تحقیقات ابتدایی، میان او و دو کارگر دیگر اختلاف و مشکلات شخصی وجود داشته است.

قوماندانی امنیه طالبان در هرات گفته تحقیقات بیشتر در مورد این حادثه ادامه دارد.


عفو بین‌الملل خواستار آزادی شش کارمند یک «نهاد تحقیقاتی حقوق زنان و کودکان» در افغانستان شد

سازمان عفو بین‌الملل از ادامه بازداشت شش کارمند «نهاد تحقیقاتی حقوق زنان و کودکان» در افغانستان ابراز نگرانی کرده و از طالبان خواسته است این افراد را هرچه زودتر آزاد کنند.

این سازمان روز جمعه ۱۶ اسد در صفحه ایکس خود نوشت که شش کارمند این نهاد محلی غیردولتی از ۱۸ جولای تاکنون به‌گونه خودسرانه بازداشت شده‌اند.

عفو بین‌الملل افزوده طالبان به محدودیت‌ها بر حقوق بشر و فضای مدنی در افغانستان ادامه دادند.

این سازمان از طالبان خواسته است شش کارمند بازداشت‌شده را فوراً آزاد کنند و به آنچه «سرکوب برای خاموش کردن صداهای منتقد» خوانده، پایان دهند.

پیش از این نیز ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان، درباره بازداشت این افراد ابراز نگرانی کرده بود.

آقای بنت گفته بود که ۲۱ روز از بازداشت شش کارمند این نهاد در کابل گذشته، اما تاکنون اتهامی علیه آنان در محکمه مطرح نشده است. او خواستار آزادی فوری آنان شده بود.

«نهاد تحقیقاتی حقوق زنان و کودکان» به رهبری زرقا یفتلی، فعال حقوق زنان در زمینه آموزش، دادخواهی، پژوهش و تهیه گزارش‌های تحقیقی درباره وضعیت زنان و کودکان فعالیت داشته است.

طالبان تاکنون دلیل بازداشت این شش کارمند این نهاد را اعلام نکرده‌است.

ریچارد بنت خواستار آزادی فوری شش کارمند یک نهاد حقوقی در افغانستان شد

ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان با ابراز نگرانی از ادامه بازداشت شش کارمند «نهاد تحقیقاتی حقوق زنان و کودکان» خواستار آزادی فوری آنان شد.

بنت روز جمعه «۱۶ اسد» در پیامی در شبکه اجتماعی اکس نوشت که ۲۱ روز از بازداشت این شش کارمند در کابل می‌گذرد، اما تاکنون هیچ اتهامی در محکمه علیه آنان مطرح نشده‌است.

او افزوده که از ادامه بازداشت این افراد «به شدت نگران» است و از مقام‌های حاکم در افغانستان خواست تا آنان را هرچه زودتر آزاد کنند.

«نهاد تحقیقاتی حقوق زنان و کودکان» به رهبری زرقا یفتلی، فعال حقوق زنان در زمینه آموزش، دادخواهی، پژوهش و تهیه گزارش‌های تحقیقی درباره وضعیت زنان و کودکان فعالیت داشته است.

طالبان تاکنون دلیل بازداشت این شش کارمند این نهاد را اعلام نکرده‌است.

اختصاص ۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه برای افغانستان و سوریه از سوی کویت

آرشیف، نمای از شهر کویت، پایتخت و بزرگ‌ترین شهر کشور کویت
آرشیف، نمای از شهر کویت، پایتخت و بزرگ‌ترین شهر کشور کویت

صندوق کویت برای توسعه اقتصادی عرب با همکاری دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا)، ۵ میلیون دالر کمک مالی برای حمایت از برنامه‌های بشردوستانه در افغانستان و سوریه اختصاص داد.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) در صفحه اکس خود نوشته که بر اساس توافق‌های امضا شده، نیمی از این مبلغ، یعنی ۲.۵ میلیون دالر، به صندوق بشردوستانه افغانستان و ۲.۵ میلیون دالر دیگر به صندوق بشردوستانه سوریه اختصاص می‌یابد، صندوق‌های که توسط این اداره مدیریت می‌شوند.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد گفته است این کمک‌ها برای تأمین نیازهای فوری افراد آسیب‌پذیر، اجرای پروژه‌های امدادی و ارائه خدمات نجات‌بخش به جوامع نیازمند استفاده خواهد شد.

ادعای "جبهه آزادی افغانستان" از حمله به میدان هوایی نظامی کابل

گروه مسلح مخالف طالبان موسوم به "جبهه آزادی افغانستان" ادعا کرده است که میدان هوایی نظامی کابل را هدف حملات راکتی قرار داده است.

این گروه روز جمعه، ۱۶ اسد، با نشر خبرنامه‌ای در وب‌سایت خود ادعا کرده است که شام پنج‌شنبه یک عملیات هدفمند راکتی را علیه تأسیسات ترانسپورت و انتقالات نظامی طالبان در کابل انجام داده است.

بر اساس ادعای این گروه، در نتیجه این حمله چندین تن از نیروهای طالبان کشته شده و خسارات مالی قابل توجهی نیز به این تأسیسات وارد شده است.

رادیو آزادی تاکنون نتوانسته است این ادعا را به‌گونه مستقل تأیید کند.

منابع طالبان، تا زمان نشر این خبر به پرسش‌های رادیو آزادی در این مورد پاسخ ندادند.

شام پنج‌شنبه نیز گزارش‌هایی از شنیده شدن صدای انفجار در شهر کابل منتشر شده بود.

افغان ایوک از معرفی طرح «وضعیت حفاظت موقت» برای شهروندان افغانستان در کانگرس امریکا استقبال کرد

آرشیف: جریان روند انتقال پناهجویان افغان به ایالات متحده
آرشیف: جریان روند انتقال پناهجویان افغان به ایالات متحده

افغان ایوک، نهاد حامی پناهجویان افغان، از معرفی طرح «وضعیت حفاظت موقت» (TPS)  برای شهروندان افغانستان در کانگرس ایالات متحده استقبال کرده است.

این نهاد ناوقت روز پنج‌شنبه ۱۵ اسد، با نشر اعلامیه‌ای در صفحۀ ایکس خود نوشت که شماری از اعضای مجلس نمایندگان امریکا، از جمله جیسن کرو، دان بیکن، سام لیکاردو و ماریا سالازار، طرحی را با عنوان (قانون وضعیت حفاظت موقت شهروندان افغانستان ۲۰۲۶ ) به کانگرس مطرح کردند تا به‌گونه مستقیم به وضعیت حقوقی شهروندان افغان در ایالات متحده رسیدگی شود.

بر اساس این اعلامیه، در صورت تصویب، این طرح تا اول جولای ۲۰۲۹ از اخراج شهروندان واجد شرایط افغان از ایالات متحده جلوگیری خواهد کرد. همچنین، اداره خدمات شهروندی و مهاجرت امریکا (USCIS) موظف خواهد شد درخواست‌های مربوط به این برنامه را حداکثر ظرف ۹۰ روز بررسی و نهایی کند.

به گفتۀ افغان ایوک، تصویب این طرح می‌تواند به‌ویژه از اخراج آن شمار از شهروندان افغان جلوگیری کند که در جریان روند تخلیۀ افغانستان در سال ۲۰۲۱ به ایالات متحده منتقل شدند.

در جریان عملیات تخلیۀ اضطراری از میدان هوایی کابل در آگست ۲۰۲۱، حدود ۷۹ هزار شهروند افغان به ایالات متحده انتقال یافتند و پس از آن نیز هزاران افغان دیگر از طریق برنامه‌های انتقال و اسکان وارد این کشور شدند.

بحران بازگشت؛ ۲.۷ میلیون عودت کننده افغان نیازمند کمک‌های فوری بشری اند

آرشیف، شماری از بازگشت کننده‌گان افغان از ایران در مرز اسلام‌قلعه
آرشیف، شماری از بازگشت کننده‌گان افغان از ایران در مرز اسلام‌قلعه

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا) می‌گوید که در سال جاری میلادی ۲.۷ میلیون تن از افرادی‌که به افغانستان بازگشته اند، به کمک‌های عاجل بشری نیاز دارند.

به‌گفتۀ اوچا، عودت کننده‌گان با برگشت به افغانستان، زنده‌گی تازه‌ی را آغاز می‌کنند و در زمینه‌های سرپناه مصون، تأمین معیشت، آموزش و خدمات صحی به کمک‌های عاجل نیاز دارند.

سازمان ملل متحد گفته است که از اواخر سال ۲۰۲۳ میلادی تا کنون، حدود ۶ میلیون افغان از کشورهای همسایۀ پاکستان و ایران، به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG